אולי די עם המחשבות האלה?!

אני שונאת סמס אחרי פגישה

הבנתי שזה הפך לסוג של נורמה, לפחות בדור הצעיר, אבל לי זה נראה מוזר מאוד. אם רוצים להגיד משהו אישי (נהניתי מאוד בחברתך, אשמח להפגש שוב וכו') אין כמו לומר את זה פנים אל פנים. אם זה מוקדם מדי להגיד את זה, אין בעיה, אז לא אומרים. אבל לשלוח סמס? משונה מאוד בעיניי. טרן אוף אמיתי. מה גם שכבר קרה לי שהסמס הגיע כשהייתי בדרך להרדם...

אין שום דבר רכרוכי בלשאול אם נפגש שוב. זה בטח עדיף על לשאול "מתי נפגש שוב" או לקבוע שנפגש שוב. כמובן, כל עוד מדובר בדייט סטנדרטי. יש דייטים שנמשכים עד לארוחת הבוקר :).

Nurikabe

New member
מסכימה

קראתי הרבה שממליצים לשלוח סמס של "היה נחמד" זה נשמע לי כמו סמסים חסרי פואנטה. זה סתם משהו נחמד כזה להגיד כזה במהלך אינטרקציה כלשהי (כמו דייט או שיחה). אבל זה נשמע לי מוזר לשלוח סמס רק בשביל זה, בעיקר שעבר כל כך מעט זמן מאז הדייט (מישהו שמתקשר\ כותב הרבה בלי סיבה טובה הוא די נודניק).
אז לדעתי עדיף להגיד את זה בפעם הבאה שמדברים או בדייט. אלא אם כן יש סיבה הגיונית לשלוח סמס (דוגמה טובה היא לשלוח סמס בשביל לשאול אם היא הגיעה הבייתה בשלום, במקרה שזה רלוונטי. במקרה כזה לדעתי אפשר לצרף איזשהו משפט נחמד לסמס).

"לפחות בדור הצעיר..."

חח עוללים שכמונו.

בואי נגיד את זה ככה, כמו שאמרת זה הפך לסוג של נורמה (לא תמיד, לא חייבים, פשוט זה משהו שאם מתאים לבנאדם אז זה לא ביג דיג וממש לא "מוזר מאוד" אם מישהו שולח) - ויש לא מעט אנשים (ואני בהם) שדווקא מרגישים נחמד מאוד כששולחים מסר אחרון של לילה טוב, זה גם נותן יותר ביטחון להמשך (כי מראים עניין), אולי אפילו סוג של נימוס.

אני חושב שאת נמצאת בעמדת מיעוט, ולעומת זאת ברוב הגדול מאוד של המקרים, גם בגלל שזה נהיה שגור, אין הרבה מה להפסיד מלשלוח SMS כזה (אם באמת יש כוונות להמשיך פה..), אז אני עומד מאחורי ההמלצה שלי.

לגבי ההערה של הרכרוכי - התכוונתי לצורה המאוד מסויימת שבה הוא הציג את זה - הוא שאל אותה אם ניפגש ועוד בסוף הפגישה... לדעתי, לשאול ככה בסוף הפגישה מצביע על חוסר ביטחון. אני מאוד מאוד בעד להיות עצמך (כי הרי בסוף המטרה היא להיות עם מישהי שמקבלת אותך כמו שאתה), אבל אין מה לעשות ואם דיברת על טרן-אוף אז חוסר ביטחון זה טרן-אוף מטורף.

לכן המלצתי הייתה לחכות עם קביעת הפגישה הבאה עד לשיחה הבאה... וכן, שימוש בשפה קצת יותר אסרטיבית... לא "אממ.. אז תגידי.. נראה לך ש, אולי, אם יתחשק לך כזה.. נוכל בהזדמנות מתישהו, את יודעת, להיפגש או משהו בסגנון?"

זה לא עובד וחבל שיפסלו אותו (גם בצורה לא מודעת) במקום לתת לו צ'אנס ולהכיר כמה הוא אדם נחמד ונפלא וכו' וכו'.

iba90

New member
אני לא שאלתי אותה את זה מחוסר ביטחון...

אני לא סובל את המשחקים המטופשים של דייטים של מי יתקשר ראשון למי או מה רשום בספר החוקים הלא רשומים...אני אוהב לדעת בת'כלס מה קורה מה יקרה אם זה "זה" או לא זה. כשזה נגמר בצורה "ערטילאית" שכזאת כשזה לא לכאן או לכאן תופסות את הראש שלי אותן מחשבות שרשמתי למעלה...אין שום קשר לרכרוכיות או שכן או שלא...זה הכי פשוט שיש.

אוהבת את הגישה שלך

אמנם הסכמתי עם סאנאיה, שאם אתה לא בטוח אם יהיה דייט נוסף, אז לא כדאי לשאול את זה מיד בסופו, אבל בהחלט אוהבת את הישירות ואת היעדר המשחקים. לא התרשמתי בכלל שאתה סובל מחוסר בטחון.

Nurikabe

New member

ולדעתי זה סבבה שאתה שואל, וזה לא נשמע רכרוכי. בהנחה שאתה לא מגמם.

וגם לא טענתי שזאת הייתה הסיבה

רק אמרתי שכך זה מתפרש.

הרבה פעמים אנשים מפרשים התנהגויות שונות ומקטלגים, זה הופך ליותר קריטי כשזה מגיע לאנשים שאנחנו לא מכירים ואנחנו צריכים לעשות לגביהם שיפוט מהיר, ואז עובדים לפי תבניות - מה שאנחנו מכירים, מה שמקובל בחברה וכדומה.

לדוגמא, אני לא יודע אם מי שמולי למד קראטה ויש לו חגורה שחורה. אם אני אכנס למצב של קטטה, סביר להניח שאחליט אם לברוח או לעמוד על שלי בהתאם לאיך שהבנאדם מולי מחזיק את עצמו, ואם הוא הר אדם או צפלון, ויש גם עוד גורמים שהם פחות פוליטיקלי קורקט כמו צבע עור, מבטא ומה לא.

בכרטיס שלך רשום שאתה בן 34, מכאן אני מניח שיצאת עם מישהי בסביבות הגילאים 27-31 כזה, ואני ממשיך ומניח שיש לה ניסיון בדייטים, שיש לה חברות שיש להן ניסיון בדייטים ושכולן ניזונות מאותו סולם ערכים תל-אביבי שכזה. אלה המון הנחות, אבל כולן מעוגנות במציאות.

במציאות הזאת, בדרך כלל, גם אם לא משחקים משחקים יש מקום מסויים לשמירה על מיסתוריות, על צפייה, ריגוש. יש גם קודים מסויימים שאמנם זה בהחלט אומץ להתעלם מהם ולהגיד "אני חי את חיי כפי שאני רוצה ולעזאזל החברה ומה שמקובל בה!!!"... אבל הרבה אנשים פועלים, כברירת מחדל, קודם כל לפי מה שמקובל בחברה, לפחות כשזה נוגע ליצירת רושם ראשוני.

אני חושב שבנסיבות האלה, לשאול כמו ששאלת (וכמובן שה"ציטוט" עם הגמגום היה רק לצורך המחשה של נקודה, לא משהו לגביך) בזמן ששאלת - זה משהו שמתפרש כחוסר ביטחון, כneedness, נזקקות..

יש רקע לזה - לטוב ולרע, כולנו נוטים לחפש יותר אחרי מה שמאתגר ומרגש מאשר מה שבטוח וצפוי: בהתחלה של קשר יש משהו בריגוש הזה של החוסר ידיעה - "היא רוצה אותי? לא רוצה אותי? מה יקרה הלאה?" שגורם לך לנסות ולכבוש אותה, והדבר הזה עובד לשני הצדדים. איכשהו תראה פה שוב ושוב סיפורים של בנות שאמרו "דווקא את אלה שרצו אותי לא רציתי ועל אלה שהיו אדישים חלמתי..." וזה לא בא מהאוויר. גם אם אנחנו עובדים על עצמנו (בקטע של עבודה, לא עבודה בעיניים), עדיין כשמישהו נמרח עלינו אין לנו את ההרגשה של האתגר וזה מתמסמס.

כל הדברים האלה לא רלוונטיים לשלבים מאוחרים יותר בקשר, שם תחפש בדיוק את הביטחון וכדומה, אבל לפחות בהתחלה חשוב גם בשבילה שתשמור קצת על מיסתוריות. לכן אני למשל נגד פייסבוק לפני הדייט הראשון (וגם קצת אחריו), כי זה מוריד מהעניין כשאתה יודע שהיא הלכה לקנות ברוקולי, לעומת ההתרגשות המהולה אולי בחשש של "אני לא יודע מה היא עושה עכשיו, אבל אני הולך להתקשר".

אני חושב, בהתבסס על הניסיון שלי שהוא חזק (במובן שיש לי ניסיון מאוד מוצלח בדייטים ראשונים ומה צריך לעשות הלאה), שכדאי לחכות קצת ולא מיד "להסגיר" את כל הרגשות שלך, גם כי זה עלול פשוט להלחיץ את הצד השני וגם כי זה יוריד לו מה"אתגר" המדומה. אני לא אוהב את זה, אבל ככה הפסיכולוגיה האנושית עובדת. שים לב שגם לא אמרתי "תחכה שלושה ימים, אל תשלח הודעות, ואז שלח SMS "מחר, 19:30, תתלבשי יפה" (למרות שיש בנות, וממש ממש ממש לא מעט, שזה בהחלט עושה להן את זה) - אם אתה מרגיש שזה פנטסטי והיה דייט כנה ולא באתם לשחק משחקים, והיו לכם 5 שעות חלומיות שברור לכל הצדדים לאן זה הולך, אז תתקשר למחרת ותגיד לה "יום שישי, 19:30, אני לוקח אותך לראות את השקיעה." או משהו בסגנון.. זה כיף, ונשים אוהבות גבר שמרגיש בטוח בעצמו, שלא מתנצל ושיכול לסחוף אותן. אני תופס מעצמי גבר רגיש אבל עדיין גם לי כיף וגם לבת זוגתי כיף לפעמים שאני פשוט סוחף אותה מרגליה... והאמת היא שהתחושה הזאת כיפית תמיד, גם כשהיא פתאום אומרת לי "היום הולכים לX ואני מזמינה אותך".

לסיכום, אני חושב שאתה צריך לשדר לפחות בהתחלה שאתה מאמין בעצמך, שיש לך מה למכור ושאתה בא לקחת אותה להרפתקאה משוגעת..

בינינו, אם זאת לא המטרה, למה בכלל להמשיך? אני בגילי (בהחלט צעיר ממך) כבר נמצא בגישה כזאתי, ואתה בטוח לא צריך לבזבז את הזמן שלך על מישהי אפרורית ומשעממת, אלא על משהו מרגש ואמיתי.

בכל אופן, עד כה המניפסט, שיהיה בהצלחה!

נכון,אבל קראתי... כתבת לעניין ואני מסכימה עם הגישה שלך.

אנשים שאין להם מושג איך להתנהל ובאיזה גישה לנקוט צריכים לקחת לתשומת ליבם :)

iba90

New member
אני מעריך את הדעה שלך ומה שרשמת...

אז ככה....היא בת 35 עם ניסיון של מספר מערכות יחסים ארוכות בחיים שלה.כשאני בא לדייט אני בא עם הבן אדם שאני ככה 100% אני לא מסתיר שום דבר לטוב ולרע. זאת ההתנהלות שלי ואני חושב שאני בכוונה חושף את הכל בשביל להראות את כל הצדדים שבי ודווקא "לא להשאיר הפתעות" (כמובן שאני קשוב להלך הרוח של השיחה ואני מחליט לעצמי מה אני חושף ומה לא..). אני מרגיש "שבע" כבר מדייטים שמסתיימים במשחקי "אגו ומחבואים של מי יתקשר ראשון...של מי התפקיד ו"תור מי?" לעשות צעד כזה או אחר. הפעם החלטתי לבוא בגישה של "או קיי...אני הפעם לא מחכה לתשובות אני דורש תשובות" יכול להיות שזו גישה לא נכונה אבל ככה ראיתי את פני הדברים.

לגבי הביטחון העצמי שלי וה"אמונה" שלי בעצמי ...יש דברים שאני מודע לזה שאני חסר ביטחון בהם שמין הסתם זה התחום של זוגיות (אחרת לא הייתי פה...) יכול להיות באמת שאני לא מתנהל נכון, אבל בתור בן אדם שהיה רוב החיים שלו היה חסר ביטחון, היום אני בקיצוניות השניה...אני מקרין "טונות" של ביטחון עצמי, אני יודע לבטא את עצמי בצורה הכי ברורה והכי סמכותית כשצריך...וכן...אני גם חושב שאני נראה טוב בנוסף להכל (לא דומה לצפרדע בכרטיס חח).

ת'אמת אני עשיתי עם עצמי חושבים בשבת הזאת...אני חושב שהבעיה שלי היא קצת אחרת...אבל זה לפעם הבאה

תודה בכל אופן על התגובה

אני חושב שיש גם פער גדול בינינו שלי קשה לגשר

הגיל שלך, אבל במיוחד הגיל של מי שאתה יוצא איתה - הוא הרחק מתחומי הניסיון/ידע שלי. אני יודע שבגילאי 30+ אנשים נמצאים במקום אחר בחיים, ונשים בכלל באטמוספרה אחרת (הרי לנו אין שעון ביולוגי והמשפחה/סביבה אולי תלחץ אבל לא תמחץ מלחץ וציפיות).

אפשר וסביר להניח שהידע שרכשתי והניסיון שצברתי לא שווים כל כך הרבה בנסיבות כל כך שונות. אני עדיין מאמין שההבנה שלי של טבע האדם - בלי קשר לגיל - נכונה, כך שאני חושב שהפסקאות שלי שנגעו לעניין המסתורין והריגוש עדיין תקפות - אבל יכול להיות שבעוצמות שונות מאשר מה שאני מכיר (שזה בנות זוג בשנות ה20' שלהן בעיקר, וה20' המוקדמות at that). הדבר היחיד שאני מאוד עיקש לגביו הוא שלדעתי זאת טעות לא משנה מה ולא משנה מתי לנסות ולקבוע את הפגישה השנייה כבר בסוף הראשונה, ושעדיף לתת לה ולך לפחות לילה אחד לישון על זה לפני שמחליטים להמשיך הלאה (מכלמיני סיבות, אפילו כמו היוועצות בחברים או מה לא).

גם חשוב לי להדגיש שאני ממש לא חושב שעל הדבר הזה היא הפילה אותך, לא התעמקתי במקרה שלך אלא הגבתי על משהו ספציפי אחד וזה התגלגל וקצת יצא מפרופורציה.

מעריך את התגובה ובטוח שהכל ייצא בסוף לטובה

Nurikabe

New member
סבבה, אולי

לא צריך לשאול בסוף הדייט האם יהיה המשך. אבל גם לא צריך לשלוח סתם סמס בסוף הדייט. זה הכי חסר ביטחוו שיש.

לא הבנתי מה לא בסדר בזה

קודם כל ההצעה שלי אליו לשלוח SMS מעוגנת יותר בהודעות הראשונות שכתבתי, ולא המתקדמות יותר (אלו שבהן הגבתי ישירות לאיבא), ונאמרה יותר כהערת אגב לעניין הראשי ("אתה יכול, אם נהנית, לשלוח SMS נחמד").

אני חושב שזה נחמד כאקורד סיום שכזה לפגישה, אם הייתה מוצלחת ובמיוחד אם גם ככה היה קשר בין הצדדים לפני כן בהתכתבויות (אז בעצם הפגישה בעצם "עטופה" בקשר של ההתכתבות) וזה לא בא משום מקום. לקבל מחמאות או לדעת שהצד השני מעוניין ונהנה בחברתך זה נחמד ואני ממש לא חושב שזה איזשהו סממן של חוסר ביטחון, בטח לא "הכי חסר ביטחון שיש"

Nurikabe

New member
זה חסר ביטחון כי ברור

שהוא רצה להגיד את זה בסוף הפגישה, אבל לא היה לו אומץ אז הוא שלח סמס.
אני לא מבינה מה רכרוכי בלהגיד משהו פנים מול פנים, להיפך זה תמיד יותר קשה להגיד דברים פנים מול פנים מאשר בהודעה.
בגלל זה להרבה ביישנים הרבה יותר קל להתחיל עם אנשים באינטרנט, כי במציאות זה דורש יותר אומץ וביטחון.

ומה שכתבת סותר את בהודעה קודמת, אתה הצעת לאיבה לא להראות שהוא מעוניין ולא להסגיר את הרגשות.
אז עכשיו זה כן מומלץ שהצד השני ידע שאתה מעוניין?
מה שניתן להסיק מסמס כזה זה: א) הצד השני מעוניין ו- ב) הוא פחדן\משחק משחקים\ נודניק (מחק את המיותר).

כמו כל דבר, הכל תלוי במידה

אסאמאס שאומר שהיה ערב נחמד נותן הרגשה נעימה, אבל לא מתחייב להמשך. הוא גם לא דוחק את הצד השני לפינה ודורש ממנו הצהרת כוונות מיידית...

אין לי מה להגיד לך הלאה, אם את מפיקה כלמיני מסקנות מאסאמאס אחרי פגישה (שכמו שציינתי, זה סתם משהו שולי שכתבתי בצד ונופח פה מעל ומעבר לרמות ניתוח פילוסופיות...) שיבושם לך, אני לא חושב שזה משהו שיש לו כל כך הרבה משקל למען האמת, סתם מחווה קטנה ונחמדה.

sanaya7

New member
אני דווקא מסכימה איתך, רעם

אחרי דייט אחרון שהיה לי בחור כתב לי סמס:"רק רציתי להגיד שהיה לי ממש כיף.אשמח להפגש שוב" וזה עשה לי הרגשה נפלאה.
ויש לי שני אופציות לענות:"גם לי היה כיף אבל לא נראה לי מתאים, שיהיה לך בהצלחה" או " אני גם נהנתי ואשמח לראות אותך שוב"

א. אני אכן לא מהדור שלך

ב. לא המלצתי לאף אחד כלום, רק כתבתי את התחושה שלי בעניין
ג. הגירסה המגמגמת שלך לשאלה של iba היא ספקולציה מוחלטת
ד. אם אתה כל כך רוצה להפגין בטחון אז תגיד את מה שיש לך פנים אל פנים

askimosi

New member
כנראה...

תהיה עסוקה האכילת מצות ואכילת חרוסת
.

עד היום היה לי דייט אחד והגעתי אליו יותר בקטע של התנסות בדייט אז לא פיתחתי צפיות מיוחדות

למעלה