אולמרט טיפש הוא יפנה יישובים חד

אולמרט טיפש הוא יפנה יישובים חד

צדדית לדעתי אסור לנו לעשות את זה לא כי אני נגד אלא כי זה לא הזמן המתאים לברוח משם.... כמו נמושות אנחנו סתם מראים את עצמנו כפחדנים.. אפילו פרופסורית אחת אמרה שאסור לנו לתת שטחים הכוונה להווה לשנים הקרובות לא אבל בעתיד הכל אפשר עוד 4 5 שנים..שהם יירגעו ועוד בזמן שהחמאס בלשטון? לא נראה לי אני נגד זה!!

bhnadav

New member
המציאות הנוכחית מובילה אותנו לאסון.

אסון בו העירבוב הזה בתוך ארץ ישראל גורם למצב בו הרוב היהודי במדינת ישראל לא יישמר. ייקח מעט מאוד זמן לעולם לאפשר למיעוט לשלוט על רוב והמצב הנוכחי משחק בדיוק לידיים של החמאס - מדינה דו לאומית שבעתיד תחזיק ברוב ערבי, בו הנייה יוכל להיות ראש הממשלה. הסדר קבע הוא האפשרות החלומית הכי טובה שאפשר לבקש, והלוואי שהדבר היה ויהיה אפשרי. ניסינו זאת יותר מפעם אחת ונחלנו אכזבה, אבל חובה על ממשלת ישראל בראשותו של אהוד אולמרט וההנהגה הבכירה, למצות את האפשרויות לתהליך מדיני דו צדדי, לאו דווקים בערוצים פומביים. אם יתברר שלא ניתן להגיע להסדר, לא נוכל להמשיך במצב הקיים כי כאמור הוא מוביל אותנו לאסון שימיט את כל רעיון הציונות וימסמס את מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. ניקח אנשים כמו אהוד אולמרט, ציפי לבני ומאיר שטרית. שלושה אנשים שהיו בליכוד במשך שנים והאמינו באידיאולוגיה של ארץ ישראל השלמה כדבר שיכול וצריך להתגשם והדבר שאליו נצטרך לשאוף כמדינה, התפקחו במשך השנים והבינו שההכרעה בין הרצון לאפשר לכל יהודי לגור בכל רחבי ארץ ישראל לבין קיומה של מדינת ישראל כבית לאומי יהודי מחייבת ויתור על חלק מארץ ישראל. הם הבינו שהויתור על חלק מארץ ישראל הוא אינו ויתור על אידיאולוגיה, אלא מימוש של האידיאולוגיה שחותרת להבטחת קיומה של מדינה יהודית ודמוקרטית בארץ ישראל. מדובר באנשים שמאמינים שיש לדבוק באידיאולוגיה אחרת, אידיאולוגיה חשובה הרבה יותר מארץ ישראל השלמה אליה היו שותפים במשך שנים אריאל שרון, אהוד אולמרט, מאיר שטרית, ציפי לבני, צחי הנגבי ואחרים - כולל אישים חשובים ביותר בציונות הדתית כמו עתניאל שנלר או רבנים שונים שהיו בעבר מראשי המפד"ל, בכיר השב"כ לשעבר, מנחם לנדאו, אנשי המפד"ל ד"ר יהודה בן מאיר, ויצחק מאיר, ראש מכון הרטמן בירושלים, ד"ר דוד הרטמן, פרופ' אביגדור שינאן ויניב בן חגי לוי, מזכיר ההתנחלות אלי סיני שפונתה במסגרת ההתנתקות. מדובר באנשים שמבינים שתוכנית ההתכנסות היא לא רק חבל ההצלה של הציונות אלא גם חבל ההצלה של ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון, בכך שהיא תחזק בצורה בלתי רגילה את גושי ההתיישבות ותפנה את ישראל מפזורות שאין לה צורך בהם. אם נשים לב - דווקא אנשים כמו עתניאל שנלר בקדימה, מזכ"ל יש"ע לשעבר, הם מהתומכים הנלהבים ביותר בתוכנית ההתכנסות. גם מבחינה בטחונית, ברור לכולנו ששום דבר לא ייפגע מהמלך. לצה"ל יש את היכולת, הכלים והאפשרות לפעול איך שירצה ומתי שירצה, בין אם יש בתוך פאתי יהודה ושמרון התנחלות של 10 משפחות שצריך לשמור גם עליה בנוסף לכל, ובין אם לא. תוכנית ההתכנסות אינה אינטרס של החמאס, היא אינטרס של מדינת ישראל - של מי שרוצה לראות כאן מדינה יהודית ודמוקרטית עם רוב יהודי יציב, מדינה שלא משחקת לידיים של חאלד משעל ונותנת לו ביד מדינה דו לאומית בה הוא יוכל להיות ראש הממשלה.

bhnadav

New member
ועוד דבר.

רבים אומרים - למה לרה"מ הפלסטיני, איסמעיל הנייה, להכיר בישראל וכו', הרי במילא הוא יקבל שטחים גם אם לא ייכנס למו"מ עם ישראל. אז לא, חבר'ה - הנייה לא זקוק למו"מ עם ישראל כי הוא יודע שהמצב הנוכחי עדיף אלפי מונים על הסכם שלום. הוא יודע שכמו שהעניינים מתקדמים עכשיו, הוא יקבל הכל תודות למציאות הדמוגרפית. מהסיבה הזאת החמאס קורצים להודנה ארוכת טווח ולא לסיום הסכסוך. למדינת ישראל אסור לשחק לידיים של הפושעים הללו, אם זהו קו מחשבתם - להעדיף עוד ימי מלחמה לציבור שלהם כדי לקבל את ארץ ישראל כולה, לעומת תפיסה שונה שמעדיפה רק חלק מארץ ישראל, תמורת שלום שיביא שגשוג להצלחה. ולכן, חובה על מדינת ישראל - אם כאמור זו תישאר התפיסה שלהם, להתכנס לגושי ההתיישבות שבהם מובטח המרחב היהודי הבטוח והמובטח, תוך כדי שמירה על האפשרות של צה"ל להגן על מדינת ישראל בכל דרך שיזדקק לצורך כך.

אחרי שניתן כבר לא יהיה מה להגן..

ואני בטוחה ששמעת כמוני את האיומים של כל מנהיגי החמאס "זכות השיבה" = קווי 48.. כל מי שרוצה לתת הוא הזוי במיוחד בתקופה הזו התקופה האחרונה שהייתי חושבת על לצאת חד צדדית... בן גוריון מתקפל בקברו.... והם לא רוצים חלק..כי אם הם היו רוצים שלום הם היו חותרים אליו..כבר ממזמן... העיתוי הוא גרוע.. אסור לתת להם לא בשנים הקרובות צריך להיות נחושים ולהלחם בטרור...אחר כך נחשוב על לתת הרי תמיד אפשר להוציא לפועל התנתקויות ועזיבה..

לפי דעתי אתה טועה..

אני לא אמרתי שאני חושבת שזה רעיון הגרועה אני חושבת שהעיתוי של זה הוא גרוע.. גם אם תיהיה פה מדינה יהודית דמוקרטית בלי אותם שטחים באותו זמן מדינת ישראל כבר לא תיהיה קיימת כדי להיות מדינה בכלל.. כי הטרור והחמאס עצמו יפוצצו את כל שטח מדינת ישראל... וכן אני מאמינה לאיומים שלהם אחרי שרבין אמר שלא יצאו קטיושות מרצועת עזה ובסוף גם אני וגם אתה רואה בתקשורת שזה קורה...אסור לסמוך עליהם!! וברור שאני לא רוצה ראש ממשלה עם רוב ערבי אבל אנחנו לא צריכים להיות פתים ולעשות הכל מהר כל כך לדעתי זה רק סכנה לביטחון המדינה.. תוכנית ההתכנסות היא אינטרס של החמאס, היא לא אינטרס של מדינת ישראל - של מי שרוצה לראות כאן מדינה יהודית ודמוקרטית עם רוב יהודי יציב, מדינה שאחרי שתיתן את אותם שטחים תיהיה בסכנת קיום אמיתית.. ולא אני לא ימנית בדעות שלי אני בעד הייתי תמיד בעד ההתנתקות.. אבל שאתה מבין שהטרור הוא השולט גם אם תיתן להם זה לא יפסיק את הטרור ומלא פוליטיקים אמרו את זה וביילין בעצמו זה שניתן זה לא מה שיפסיק את הטרור אתה מבין?? לי אין בעיה לתת! אני רק אומרת הזמן הוא זמן לא טוב העיתוי גרוע למהלך כזה וכן חד צדדיות זה ממש לא הפתרון....

נותן אצבע הם רוצים את כל היד..

תיתן להם זה רק נותן להם לגיטימציה להמשיך להאבק על כל המדינה עד שאני לא שומעת אותם אומרים שהם מכירים במדינת ישראל אחר כך אני אחשוב על לתמוך בנסיגה נוספת בנתיים אני נגד ונייטרלית

bhnadav

New member
הטיעונים שלך לא מדוייקים.

זה שיש 10 משפחות באיזה יישוב מבודד בלב יהודה ושומרון לא גורם לך לא לקסאמים לא ליפול על תל אביב, בדיוק כמו שההימצאות בגוש קטיף לא גרמה לקסאמים לא ליפול על שדרות גם בתקופה שלפני ההתנתקות, והאמת שאפילו בקצב הרבה יותר גבוה. הבעייה הבטחונית היא בעייה בטחונית, וצה"ל מנסה להתמודד איתה בלי קשר להימצאות של משפחה זו או אחרת. ההימצאות הזאת, אם כבר, אולי רק מזיקה להתמודדות של צה"ל עם הבעייה הזאת. צה"ל יכול לפעול שם מהאוויר, להיכנס לשם, להשאיר שם טנקים ונשק אם יש צורך וכל מה שעולה על דעתו ומתקבל על ידי מקבלי ההחלטות בדרג המדיני, זו לא הבעייה. אני מציע לך להסתכל על הדברים בהיבט היותר עמוק שלהם, מעבר לעניין השטחי, של "לחשוב על נסיגה נוספת" או לא לחשוב. זה לא העניין פה, והזמן כאן משחק לרעתנו.

אתה טועה !! ברור שזה לא משנה

אם יש משפחה או אין משפחה אז זה הקטע שגם אם לא ניהיה שם יהיה טרור אז מה כבר עשינו?? הקטע הבעייתי פה זה לא השטחים אלא האלימות והטרור מצידם.... והיו קאסמים ויהיו קאסמים ואני אתוודה לפניך שממש לא בא לי שקאסמים יפלו לי על הבית ובאיזור גוש דן..כך שעדיף באמת לא לנסיגה כרגע..כי אם כן ניתן הם רק יתקרבו יותר וכמו שאמרת לא ישנו את עמדתם אלא ימשיכו להעיף קאסמים כי לא משנה אם ניתן או לא הם ימשיכו... הבעייה הביטחונית היא הבעייה שמציקה לי ואתה יודע באמת מה מציק לי? חשבתי שאחרי שנצא מעזה אולי באמת הדרג המדיני יקבל שכל ויפוצץ את עזה כדי להראות להם שיצאנו אבל אנחנו עדיין שולטים אבל לא הדרג המדיני לא יעשה כלום!! גם אם נצא משם זאת תיהיה בריחה כי לפי מה שאני מכירה את אולמרט הפחדן הזה הוא לא יעשה כלום אם נצא משם מול הקאסמים והם רק יחמירו וימשיכו עם זה עד שהקאסמים יגיעו לא יודעת לאן לשטח גוש דן ואז אתה באמת רוצה לדעת מה יהיה במדינה?? הממשלה שלנו פחדנית היא בחיים לא תכניס לשם ולא תפוצץ מהאוויר וזה ראיתי בימינו הנו שמפגיזים אותנו ונופלים קאסמים אבל לא השלטון לא עושה כלום ומזה אני מפחדת אני מפחדת שנצא וזה ימשיך אני מפחדת שנצא מהשטחים ולא תיהיה שום תגובה!! וכן אני מסתכלת מהיבט עמוק יותר שאני רואה שאני חולמת על שלום שלא יקרה לעולם !!! עם אנשים שלא רוצים שלום ומכריזים עלינו מלחמה מדי יום ושעה.... ולאף אחד לא איכפת מזה כי כולם חיים באשליות אף אחד באמת לא מבין ויודע מה הם רוצים... ואין פה שום זמן לדעתי אסור לצאתתתתת בשנים הקרובות מהשטחים נקודה!! ואני לא שוללת את האפשרות הזו פשוט לא כרגע....

bhnadav

New member
תראי מה את אומרת -

"אם יש משפחה או אין משפחה אז זה הקטע שגם אם לא ניהיה שם יהיה טרור אז מה כבר עשינו??" - מה עשינו? עשינו את כל מה שהסברתי בתגובתי הראשית לנושא

כל התאוריה שלך נופלת כי הפלסטינים

נשלטים ע"י הרש"פ, בעלי אזרחות 'רש"פית', ואף אחד לא דורש (במיוחד לא החמאס) מישראל לתת אזרחות לפלסטינים.

הפלסטינים נשלטים ע"י הרש"פ, כן או

לא ? האם החמאס/פת"ח/רש"פ או כל גוף אחר אי פעם דרשו מישראל לתת אזרחות לפלסטינים ? כן או לא ?

bhnadav

New member
כשנהיה מיעוט, חס וחלילה,

העולם לא יאפשר למיעוט לשלוט על רוב.

bhnadav

New member
ומשום מה זה ברור לכולם,

כי גם אנשי הימין לא מתווכחים עם הטיעון הזה אלא מחפשים סוגיות אחרות כמו "לא לתת שטחים לחמאס" או "נסיגה תחת אש" וכו'.

מיעוט איפה ? תבין, הרש"פ היא יישות

ריבונית. אפילו אם יחיו שם מיליארד פלסטינים, אף אחד לא ידרוש מאיתנו לספח אותם - ובמיוחד לא הפלסטינים עצמם.

למעלה