אולמרט טיפש הוא יפנה יישובים חד

bhnadav

New member
במדינת ישראל ובשטחים הפלסטיניים,

עליהם אנחנו שולטים, בתוכם יש לנו אזורים עם יישובים ישראליים, עליהם חל המשטר הצבאי הישראלי (או "משטר משולב").

bhnadav

New member
האינטרס שלי הוא לחזק את הרוב היהודי

להבטיח שהמרחב ביהודה ושומרון שבו יש רק יהודים יהיה אצלנו, וכל השאר לא. אין לי טעם בהישארות מעורבבת יחד עם תושבים פלסטינים במעמקי יהודה ושומרון, מה שלא תורם גם מבחינה בטחונית, כי הסוגייה הבטחונית יכולה להיפתר ע"י הצבא עם או בלי משפחות יהודיות במעמקי יהודה ושומרון. מדינת ישראל לא צריכה את זה, ולעומת זאת היא חייבת לחזק את גושי ההתיישבות שזכו להכרה ראשונה מנשיא אמריקני. אם נשרת את 2 המטרות האלה בעת ובעונה אחת - אדרבא.

נו אז מה ? למעלה מ-90% מהאוכלוסייה

הפלסטינית מתגוררת בשטחי A ו-B שנמצאים בריבונות הרש"פ. ההתנחלויות נמצאות בשטחי C שבהם כמעט ואין פלסטינים.

bhnadav

New member
אבל מדובר בהתיישבות מפוזרת,

עם ערבוב אוכלוסין שאף אחד לא מבחין מי איפה. לא ניתן להפריד את הערבוב הזה, וזה מסוכן לקיום של מדינת ישראל (ששולטת במקומות האלה) כמדינה יהודית.

bhnadav

New member
ומעבר לזה - עד מתי נחזיק במצב הזה?

הסדר לא יבוא כי לממשלה הפלסטינית אין אינטרס להגיע לאחד כזה, כי שווה יותר להגיע לארץ ישראל עם רוב ערבי עצום בו הם יהיה רוב והיהודים הם המיעוט (מצב שלא יתאפשר, לעולם). לפיכך - מה הלאה? עד מתי נחזיק במצב הנוכחי? האם לא עדיף לחזק את גושי ההתיישבות שלנו שמאפשרים שמירה על מדינת ישראל עם גבולות מוצקים ועם רוב יהודי מוצק (לצד שמירה בלתי מתפשרת על הביטחון כמובן)? האם אנשים כמו עתניאל שנלר, זאב אלקין או יהודה בן מאיר, אנשים התיישבותיים אדוקים ששם החיים שלהם, מסוגלים להבין את זה ואנחנו לעומת זאת לא? אני אישית איתם, וגאה להיות איתם.

נחזיק מעמד כמה שנרצה. נלחם בטרור

נחזק את כל ההתיישבות, וגם את הגושים (אגב, מה קדימה עשתה בזמן האחרון כדי לחזק את אריאל, מעלה אדומים או גוש עציון?). זאב אלקין ? אותו זאב אלקין שהיה ממנהיגי המאבק בהתנתקות בליכוד ? הוא 'הבין' משהו שהוא לא הבין לפני שנה (לא באיזה צד מרוחה החמאה) ? נו באמת.

bhnadav

New member
זאב אלקין,

עד היום חושב שתוכנית ההתנתקות הייתה טעות ולעומת זאת הוא תומך נלהב בתוכנית ההתכנסות וכמו אולמרט - רואה בה חבל הצלה לציונות, להתיישבות היהודית ביהודה ושומרון ולגושי ההתיישבות. וחיזוק גושי ההתיישבות הוא חלק מתוכנית ההתכנסות, לפי היישובים שיפונו יתכנסו לגושי ההתיישבות והשאיפה תהיה ליישב שם את התושבים המפונים.

bhnadav

New member
ומזה נחזק את כל ההתיישבות?

נתקע יתד בכל יהודה ושומרון? ומה עם כל הפלסטינים שיושבים שם? מה יהיה איתם בעוד 50 שנה? האם תהיה מלחמת אזרחים?

1. דיברתי על דבר שכל ממשלה

יכולה לעשות, ולא על מה שאני מציע לעשות. כל ממשלה יכולה פשוט לשמר את המצב הקיים + לחזק את כל ההתנחלויות (אם זה יצהר ואיתמר ואם זה אריאל ומעלה אדומים)+ להילחם בטרור ביתר שאת. 2. אני תומך בעידוד הגירה של האוכלוסיה הפלסטינית ביש"ע ובטרנספר בכוח של אוכלוסייה עוינת.

נו באמת. אפילו אתה לא מאמין לזה....

מתנגד לנסיגה מעזה אבל תומך בנסיגה רחבת היקף מיהודה ושומרון וממזרח ירושלים, פחחחח... איפה נשמע כדבר הזה ?

אין שום עירבוב איכלוסין 'מסוכן'

ולפי הלוגיקה שלך גם לא יהיה ניתן לספח את בית"ר עילית (העיר הגדולה ביותר ביו"ש), בגלל הכפר הערבי ואדי פוקין שנמצא בינה לבין הקו הירוק. ועדיין לא ציינתי את אריאל, שבינה לבין ישראל יש מספר רב של כפרים פלסטיניים, ואפילו גוש עציון ומעלה אדומים (השכונות הערביות של מזרח ירושלים).

bhnadav

New member
ועל כן -

ישראל שמה לה למטרה להשאיר בידיה את גושי ההתיישבות הגדולים ולחזק אותם, כשהם אלה שיישארו בידי מדינת ישראל.

מה תעשה עם עשרות אלפי הפלסטינים

שיסופחו לישראל, שיחזקו את המיעוט הערבי, ויחריפו את הבעיה הדמוגרפית ?

bhnadav

New member
../images/Emo32.gif ושלא יובן לא נכון -

אינני סבור שההתכנסות היא השאיפה המרכזית של מדינת ישראל ואינני סבור שהיא הפיתרון המועדף. אני אישית כלל לא חסיד של מהלכים חד צדדיים, ואני יכול לומר שהייתי מוכן להקריב מגושי ההתיישבות אם זה היה מה שמונע מאיתנו להגיע להסדר קבע. אבל זה לא.

טלמ

New member
יש לי שאלה

את כתבת שהצבעת לעבודה... את מודעת למצע המדיני שלהם?

bhnadav

New member
זה אכן לא מובן.

מפלגת העבודה היא זו שלחצה על צוות המו"מ של קדימה להיות הרבה יותר נחרץ בכל הקשור לניסוחים לגבי "צמצום ההתיישבות ביהודה ושומרון".

הצבעתי בגלל המצע החברתי...

כי ביבי הוא זבל אבל מסתבר שכולם זבלים כיום.. אחרי התייקרות הלחם... חבל שלא בחרתי בשס..כבר היה עדיף.. וחוצמזה אני לא ימנית שיהיה לכם ברור אני הייתי בעד ההתנתקות.. פשוט לא חושבת שצריך להתנתק כרגע מכלום אלא להשאיר במצב שאנחנו כיום ורק להפעיל יותר פעילות מבצעית ואירגונית ומשא ומתן איתם כדי להגיע להסדר ושקט ורק לאחר זה לבצע התנתקות ונתינת שטחים הרי ראינו כבר את השואה שנפלה עלינו לא האמנו לא חשבנו הלכנו כצאן לטווח כמו פתים אמיתיים ותראו מה קרה לנו... צריך להיות עם יד על הדופק להיות במשמר לא העיקר "לתת לתת לתת" צריך להיות חכם בקטע של לתת להיות מוכן להכל...לדעת שאתה לא משאיר מאחור איזשהי סכנה קיומית ובטחונית.. ואם נצא כמו לא יודעת מה משם אנחנו נתחרט על זה.....

טלמ

New member
אין קשר בין שום דבר שאמרת---

להתכנסות. אנחנו לא מסוגלים לשמור על השטחים האלה. זה יועיל מבחינה בטחונית וכלכלית. תחשבי על זה - אם תבוצע התכנית יהיו פחות שטחים שיהיה צריך לדאוג להם ואז יותר כסף ל"נזקקים". טל נ.ב: מישהו יכול להסביר לי מה טוב במצע החברתי של העבודה?

כן ואז נצא ואז נשמור על פחות שטחים

אבל שהם יעיפו קאסמים זה כן יגיע לגוש דן.. אז מה עשינו פה?? חח אני לא מבינה מה העשייה פה עדיין יהיה איום ממשי.. מה הלאה?? עוד שטחים אולי?.. ואחר כך הם יפסיקו?? ואז עוד שטחים? ואולי הם יפסיקו אם יתחשק..להם... אולי ואולי ואולי... נמאס עדיף להשאר איפה שאנחנו! ולהפסיק את הטרור בדרך אחרת.. במקום כל היום לתת ולתת ולתת נמאס..... מה שאמרת לא הגיוני בכלל...

למעלה