אומנם זהו תיעוד די ישן, אבל מעודד ומדגיש

mr dish

New member
אני מבקש ממך לחשוב בהיגיון, אוקי?

מה מכל נתוני המרחק שנתת, הגיוניים, מציאותיים ושרירים?

אם הנכה מוסע ליעד כלשהו, הרי שחניית הרכב בחנית נכים חוקית ללא עוררין. אבל, לנהג המסיע אין את הזכות לעשות זאת כשהנכה אינו מוסע, וכווווווווווווווווווווווווווווולנו יודעים היטב במה מדובר, באילו מקרים זועקים ובולטים (סקפטיק נתן דוגמית מציאותית לגמרי) אנו נתקלים (אנו זה גם שוטרים ופקחים, כולנו) ביום יום.

עד עתה, כמו בהרבה מההתנהלות של רשויות האכיפה וההעמדה לדין בפרקליטות, גם במקרים אלה עדיף לנקוט באי עשיה ולא לנסות לשנות, לענוש ולחנך...

gady18

New member
אתה מערבב פו שני דברים

1 הנכה הוסע אבל הרכב הוחנה בחניית נכים בלי שהנכה היה ברכב
2 הנכה לא הוסע
זה לא אותו דבר

creth11

New member
אתה עדיין ניכשל בהבנת המוסבר לך, חבל שאינך

שואל את הלא מובן לך לפני שאתה קובע עמדה או דעה ואפילו מעניק לי ציונים, אני מנסה רק להסביר לך את הקיים ואיך הוא פועל ולאן אתה יכול לפנות כדי לשנות את מה שניראה לך ראוי לשינוי.
לא קראת את הכתוב שהפניתי אותך עליו ולכן אינך מבין עדיין.
חזור לקרוא את המוסבר לך ותגלה שהפניתי אותך לחנ"א שהיא מקור סעיפי האישום, הצעתי לך לעיין בא מעט וכן בת"ת בעניין תקנות הקשורות לנכים והגדרת נכה.

לאחר שתטרח מעט לקרוא את החומר המומלץ תבין שבחנ"א יש סעיף אישום אחד בלבד בעניין חניית נכה המבוסס על ת"ת שגם שם אין פילפולים רבים (קרא קרא לבד)

השוטר אוכף כמוסבר לך לפי חנ"א שם אין בני מישפחה ואין כלום.
אם תירצה שארחיב לך איך נעשית האכיפה בפועל ? בקש ואסביר (אל תנסה לתקוף ולהפגין בורות)
אני לא בא לתקנך ולא להיתנצח איתך רק להסביר כיצד ואיך זה פועל, לכשתבין לעומקו של הסבר, תפנים שהדיון שאתה רוצה לפתח אינו שייך לפורום זה אלה לפורומים הנוגעים למערכת החקיקה, כאן עוסקים באכיפה (דיני תעבורה אם לא קראת עדיין את כותרתו של הפורום)

mr dish

New member
אנא, הסבר והבאר לכולנו - איך נאכף חוק הנכים?

שאלת ביניים - אם שוטר צופה בבחורה צעירה מחנה את רכבו של אביה, בחניית נכה, בקניון, אין אף אחד מלבדה ברכב ובידה שקית קניות של קסטרו, להחלפה...

האם השוטר צריך לעוצרה לבדיקה? לרשום לה דו"ח? לברר היכן בעל התו? או שאת זה עושה השוטר רק כשהוא נתקל בשודד עם נשק בידו....

אני יודע...אני טרחן...אני נודניק ואני כבר מאוס בעיניך. עדיין - אתה זה שנכשל לענות ללשון החוק, בפשטות.

creth11

New member
שאלת והרי התשובה

בנוסף ובקצרה לתשובה שכבר קיבלת
שוטר הניתקל ברכב חונה בחניית (ללא איש בתוכו) נכה בודק במסוף האם הרכב רשום במישרד הרישוי כרכב נכה, אם הרכב אינו רשום ואין תעודה על החלון ירשם דוח.
אם הרכב רשום כרכב נכה לא ירשם דוח, אם הרכב אינו רשום אבל על חולנו מונחת תעודת נכה יבוצעו בדיקות נוספות להחלטה אם לרשום או לא לרשום דוח.
אם רכב חונה בחניית נכה ובתוכו אדם (נהג נוסע וכ"ו ) ייבדק כמו קודם פירטי הרכב ואם זכאי לדוח יבורר העניין עם הנימצאים בתוכו, אולי יש טעות
לא שוטר לא ירשום לרכב נכה דוח בחניית נכים גם עם יוצא בריצה קלה אלוף או אלופת הארץ בטריאטילון - לפי הנחיית התביעות וזאת כבר הוסבר לך ע"י ברזילי, לפי תקדימי פסיקות בימ"ש בעניין.

תשובה לא מוצאת חן בעיניך ? פנה לדרג המחוקק קרי לפוליטיקאים שיישנו את התקנות, השוטר פועל רק לפי התקנות ובצורה המדוייקת כפי שהוסבר לך לפי החנ"א והנחיות התביעה הניקבעות בתקדימים המישפטיים.
שאלות נוספות ?

mr dish

New member
על בסיס קביעותיך - עוד שאלה קצרה...פורפבור.

האם סרט ההדרכה שבהפקתו עזר סהר דוד, עדיין תקף?

אני שואל היות ובדקה 5.40 לערך, בסרט זה, השחקן המשחק את השוטר, עלול להטעות את כלל הצופים בהדרכה זו ועלול להביא לשטף תביעות שמחלקת התביעות המשטרתית עלולה לקרוס תחתן...

או במשפט קצר אחד - כך אכן מצטיירת פעולת השיטור, האכיפה והפרקליטות. עשה מה שפחות...

סהר דוד

New member
אין לי שום קשר לסרט ו/או להפקתו

אני הייתי אז ביחידת התנועה שמתנדבים מתוכה הכינו את הסרט.
למיטב ידיעתי מעולם לא נעשה בו שימוש מקצועי ע"י המשטרה.
אישית, התנגדתי לשטות הזאת.
ה"שוטרים" בסרט אינם משקפים נכונה את האנשים האמיתיים שביחידה.
בכל מקרה, רוב העובדות המוזכרות בסרט כבר התישנו, וכיום חלים נוהלים ותקנות אחרים.
עוד נקודה- "אירועי" החניה המצולמים במתחם אם הדרך (שם מסומן שטח ארוך בצבע כחול, מחולק לרוחבו ע"י פסים לבנים - אינם נקודות חניה חוקיות. אין שם תמרור מתאים וחוקי, וכיום בכלל לא רושמים שם דוחות.

creth11

New member
שוב אתה טועה ומסיק מסקנות שגויות -

אני לא קבעתי כלום ! ! !
כתבתי לך הסבר לנהלים ולהוראות הקיימות,
לגבי הסרט ? לא טרחתי לראות אותו, ואיני מתייחס לכלום מה שיש או אין בו, פשוט לא ראיתי אותו והוא אינו בסיס לשום דבר.

יש לך שאלות לגבי מה שהיסברתי ? אתה מוזמן לשאול ורצוי לפני שאתה שוגה במסקנות ומיתלהם מהבנה לקויה של התקנות והנהלים.

את ההנחיות השוטרים והמיתנדבים ממילא יקבלו מהממונים אליהם שאתה אינו ניכלל בהםולכן אתה יכול להירגע לשתות מים קרים ולעבור לנושא הבא.

פורום דיני תעבורה

זהו פורום חשוב, לטעמי.
אני משתדל לקרוא כל שירשור בו, כי אני רוצה להתמצא בהלכות חוק כה שימושי עבורי, הן בתאוריית החוק והן בפרקטיקה.

אבל קשה לומר שנחמד לי לגלוש פה עם כל ההתנגחויות הללו.

מה עושים?

mr dish

New member
מר ארבל, כעת, משרמת הויכוח הגיעה לרמה הרצויה,

היה מועיל לנו לשמוע את דעתך כשופט, בסוגיה זו.

שוב, ללא צחוק, אנו הנכים מוגבלי הניידות, סובלים הן מהתדמית הרעה שנוצרת לנו בגין שימוש עברייני בתוינו והן מחוסר גדל והולך של מקומות חניה פנוים.

אנו מרבים לדון בבעיה זו, בשיחות בפורומי הנכים, כפי שהעלה זאת סקפטיק, היות ורובנו מקפידים לשמור על החוק ולא מוכנים ליפול קורבן גם לאוזלת יד של רשות אכיפה או פרקליטות שאינן מתאמצות לעשות את עבודתן.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
שוב - נקודת המוצא שלך שגויה

שוטר התנועה אוכף עבירות על חוקי התעבורה - לא על חוק חניית נכים, לא על חוקי הצרכנות, לא על חוקי הבניה ולא על חוקי המכס.
מעבר לאכיפה הוא לעיתים מטפל בארועים בכביש שלא קשורים לחוקי התעבורה במצבים המהווים סיכון וסכנה - מכח היותו שוטר שנמצא שם, למשל תפיסת רכבים גנובים, תפיסת עבריינים שנמלטו לכביש, תפיסת מחבלים ומבוקשים (אלו היו הפעמים היחידות שכיוונתי נשק טעון ודרוך לאדם) - חוק חניית נכים לא נמצא בסקלה הזאת.

למעלה