אומנם לא נשואה

איזה צרוף מקרים, גם אבא שלי וחמי לא מבשלים.

מוזר, כי רוב השפים בעולם הם בכלל גברים...

אבל בעלי למשל מבשל נהדר....איך נקטלג אותו? פמיניסט? שובניסט?

מה את אומרת?
מעניין לשמוע
וגבר שמוציא זבל?
ואם הוא סיים את האקדמיה המלכותית להוצאת זבל וקיבל דרגת רב זרקן??

מאז שהפמינזים נעשה מקצוע..........

מעניין, גם בעלי מבשל, וגם אחי, וגם חברים שלנו.

מה שזה אומר הוא שהזמנים השתנו, וחלה התקדמות בתחום, כנראה בזכות אותן פמיניסטיות שלהן את לועגת. אבל זה לא "מקרה" שהדור הקודם לא בישל, ולא נובע מתחומי עניין שבמקרה אצל כל הגברים האלה לא כללו בישול.

לא, אני פשוט לא עושה מזה ענין כי בניגוד אליך באתי מבית מתקדם

עם הורים משכילים שבו השוויון היה עניין שגרתי ולא מלחמה שיש בה מנצחים או מפסדים.
עניין של יום יום, אמא מבשלת, אבא מגהץ, היא יוצאת לבלות עם חברות ביום שישי לשבת בבית קפה אחרי שבוע ארוך של עבודה והוא היה מנקה את הבית וכו' וכו' ממש לא מרגש אותי, סליחה, מצטערת ומרכינה ראש

אגב, אבא של בעלי לא מבשל כי הוא קטוע יד ממלחמת יום כיפור......שאלתי את חמותי קודם אם היא סולחת לו כי בפורום מאשימים אותו בשובניזים........

בת האש

New member
אבל למה לשקר לחמותך?

לא אמרתי שהוא שוביניסט. באמת שלא צריך לפגוע באחרים בגלל חוסר הבנת הנקרא שלך.

מוזר ואצטט אותך:

על שוביניזם - אם את מעדיפה לעצום עיניים זו זכותך. אבל שימי לב שקופסאות המזון היו מהאמא והחמות

מה זה אומר
יקירתי, קצתי בך ברגע שהבנתי שיש לך בעיית זכרון לטווח קצר, אני לא הכתובת לטרור שלך, חכי שבעלך(אם יש לך ) יגיע הביתה ותני לו איזו כאפה פמיניסטית כי הרי אינך יודעת פמיניזים אמיתי מהו

בת האש

New member
זה אומר שיש לך בעיות בהבנת הנקרא

וגם שאין לך השכלה בסיסית בפמיניזם.
&nbsp
שוביניזם זה מבנה חברתי. יכול להיות מבנה חברתי שוביניסטי שבו גם אנשים לא שוביניסטים יפעלו בצורה שוביניסטית. למשל, אם גבר והאישה עובדים באותה עובדה במשך אותם שעות, אבל הגבר מרוויח יותר, אז הגיוני שהאישה תהיה זו שתקח יותר ימי מחלה או תצא יותר פעמים מוקדם מהעבודה בשביל הילדים. או עם המעסיק מתייחס בסלחנות רבה יותר להעדרויות כאלו מצד נשים. או אם לעובדי מדינה בישראל יש "משרת אם" אבל אין "משרת אב".
&nbsp
מילא, אני לא באמת מצפה שתביני. בטח לא אם את לא מסוגלת להבחין בין המילים "על שוביניזם", לבין האמירה שמישהו קונקרטי שוביניסט. אבל אם את רוצה ללמוד קצת פמיניזם101 (ואני בטוחה שאת לא) אז רק תגידי - יש לא מעט טקסטים טובים ברשת ובספרייה, חלק מהם אפילו בעברית (אם כי מעט משהייתי רוצה).
&nbsp
&nbsp

מתוקית, אני לא צריכה ללמוד פמיניזים ולא להלחם עליו, אני חיה

אותו.
למדתי מה שרציתי
עובדת במה שאני רוצה
ויש לי את החופש המקצועי לעבוד במקום בו המעסיק יתחשב בצרכים שלי כי אני עובדת ולא עבד
כשלא רציתי לעבוד לא עבדתי
הבית בו אני חיה שוויוני לחלוטין.
אני ובעלי לא ספרנו מעולם אחד לשני מתי הוא נשאר עם הילדים כשצריך ומתי אני.
מי שיכול היה להשאר ביום נתון נשאר(והשני קינא מאוד כי בתור הורים שנהנים מהילדים הפרס היה לבלות איתם יום בבית, לא ללכת לעבודה)
הפנקס שלנו סגור והעט לא כותבת.

אני משאירה לך את המלחמות..ואת הטקסטים ברשת אני מניחה שאין לך ברירה אחרת וליבי איתך...אני בינתיים אהנה מהחיים כי מלחמות זה ממש לא כיף, בטח לא כשעושים אותן בתוך הבית

בת האש

New member
צר לי על שאת מרגישה צורך לתקוף אנשים אחרים

ועל כך שהצורך הזה עז כל כך עד שאת נאלצת להמציא לך אנשי קש ותחנות קמח כדי לתקוף אותם.

וואו! מגהץ! מאוד שוויוני. איזה צרוף מקרים!

גם אבא שלי גיהץ. מה שהופך את זה לקצת פחות שוויוני הוא העובדה שהוא זה שלבש את הבגדים שדרשו גיהוץ. מעניין שדפוסי ההתנהגות של האבות שלנו דומים, על אף ששלך היה סופר שוויוני ושלי לא ממש...

אז מה כן ירצה אותך? שהגבר יעשה הכל והאישה תלטף לו את הראש?

כלב קטן חמוד ומאולף?

בנישואים שוויונים חולקים בעבודה, הוא גיהץ את הבגדים שהוא לובש אבל גם את אילו שהיא לבשה
הוא ניקה את הבית שהוא גר בו אבל גם את הבית שהיא גרה בו.
היא בישלה את האוכל שהיא אכלה וגם את האוכל שהוא אכל.
הוא עבד מחוץ לבית
וגם היא.
הוא עבד בבית
וגם היא

אז מה בדיוק לא בסדר?
שהוא לא גזר לה גם ציפורניים ופלה לה כינים?
בואי נסיים את הויכוח כי הוא אך ורק לשם ויכוח, הבנתי שכואב לך שבתור ילדה גדלת בבית פרמיטבי בו האישה היתה משרתת של הראיס
ואת צריכה להילחם על מקומך בעולם
מתנצלת שאצלי זה לא היה כך.
סליחה על כך שאמי היתה אקדמאית,עבדה והיתה לה קריירה ניפלאה
סליחה שאבי היה בדיוק אותו דבר
סליחה על כך שהורי ידעו לחלוק בינהם את תחזוקת הבית של שניהם
ובעיקר סליחה (ראיתי שזה הכי מציק לך)על כך שאני שמחה לפתוח את הבית בפני ילדי בכדי שיקל עליהם להתקדם בחיים.
מקווה שאת סולחת
אבל גם לא, זה לא כל כך משנה

אמא שלך לבשה כל יום בגדים שדורשים גיהוץ?

אז פה באמת יש הבדל בין המשפחות שלנו. אבל תכלס נראה לי מאוד משונה שהתאור שלך של מה שאביך השוויוני עשה מאוד דומה למה שאבי וחמי עשו. גם חמותי עבדה כל השנים, אגב, ובכל זאת הם לא התחלקו חצי חצי בעבודות הבית, ונראה שגם הורייך לא.
בבית שלי היום המצב הרבה יותר שוויוני, ולכן ההבדל ברור לי. אולי בבית שלך פשוט גם עכשיו אין שוויון, ולכן את לא רואה את ההבדל המשמעותי בין בית שוויוני באמת לכזה שלא
אבל לא, זה שהבעל מגהץ ו"מנקה ביום שישי כשאשתו יוצאת לבלות עם חברות" לא הופך את הבית לשוויוני, או קרוב לכך. מהתאור שלך אני לא שומעת שוויוניות, ולא ברור סיבת ההתעקשות שלך על כך שבית הורייך, שההתנהלות בו הייתה דומה להפליא להתנהלות בכל יתר הבתים המאוד לא שוויוניים באותו דור, דווקא כן היה שוויוני.
מעניין לשמוע מה החלוקה בבית הנוכחי שלך כי, שוב, תמוה שאת לא רואה את הפער בין שני הדורות, אלא אם גם בבית שלך המצב פשוט עדיין לא שוויוני.

נכון, אצל הורי לא היה שוויון את צודקת אבא שלי גיהץ פחות

ממה שאימי בישלה, הזוועה הזו.....איך היא שרדה את החיים איך????????.......את היחידה שחיה בשוויון, את מודל לחיקוי, את האישה האולטימטיבית שהצליחה לצמוח מבית פרמיטיבי וכושל בו האמא היא משרתת והילדים לא מסתדרים עם ההורים, כאוס ובלאגן לאישה המופלאה שאת היום, אני עפר ואפר לרגלייך שחררי אותי מהדיון ואם לא אעשה את המעשה הפמיניסטי ואחליט עבור עצמי שאני משוחררת.

תודה :)

טוב, בבירור יש לך בעיות כלשהן.

אני אחכה פה בזמן שתטפלי בהן. תחזרי כשתהיי מוכנה להכיר במציאות במקום להכחיש אותה מאיזו סיבה לא ברורה. בהצלחה לילדים שלך ושחרור נעים להם ממך...

ערדושקה

New member
חמודה....את בסך הכל בת 36...[כפי שמצוין בכרטיס]

אני לא יודעת אם את אמא...
תאורטית התאוריה שלך נכונה...בתכלס....כשתהיי אמא לבן בוגר תביני..

אני לא בת 36 - הגיל המצוין בכרטיס

אינו נכון, אלא זה הגיל שנובע מתאריך הלידה הדפולטי שתפוז נותן כשפותחים כרטיס.
אני אמא, וכאמור, יש לי גם ניסיון בתור אחות לאח שהיה במצב דומה לבן שלך, ואני עודדתי אותו ככל יכולתי לצאת מהבית, ואחרי שהוא יצא מהבית, החיים שלו השתפרו ללא היכר פשוט. במקרה שלו הבית היה לגמרי מלכודת דבש הרסנית.

למעלה