קבלת העצמי = לחפור לעצמך קבר ולמות? ../images/Emo35.gif
וואו... איך להתחיל? מה להגיד? המממ... אני אגיד חמישה דברים ונראה מה ייצא בסוף מכולם ביחד: 1. קבלת העצמי זה הכלל הראשון בדרך לשיפור עצמי. לא ניתן לשפר משהו, מבלי לקבל את המצב הקיים. זה כמו שלא ניתן לעבור לנקודה ב´, לפני שנוכחים בנקודה א´. קבלת העצמי = קבלת המציאות. המציאות כוללת את כל הנקודות והתפריטים לשיפורה / לשינויה. כמובן, מי יקבע מה צריך לשפר? בעיני מישהו אחד דבר מסויים יהיה שיפור, בעיני מישהו אחר אותו דבר עצמו יהיה נסיגה לאחור... אז זה לא בדיוק עניין של "שיפור", אלא של שינוי... המציאות מאפשרת לנו לשחק איתה כרצוננו... אך לשם כך - צריך תחילה לקבל אותה כפי שהיא! 2. חוץ מאשר לשנות את המציאות כרצוני (מה שנקרא "לשפר"), כדאי שאני גם אוהב ואהנה ממה שיש. בקבלת המציאות הנוכחית צפון אושר רב... לא כדאי לשנות את המציאות ולשפר אותה מתוך מצב של שנאה ואי קבלה של המצב הקיים. תפוז כל הזמן משפרים את הפורומים הנפלאים האלה... אבל זה אומר שהפורומים גרועים? לא, הם טובים, הם מעולים - אבל כל פעם מוסיפים עוד שיפור... כדאי לקבל ולאהוב ולהיות מאושרים מההווה - ומתוך מצב נפלא זה, לחתור לעתיד עוד יותר נפלא! אם את פוחדת מכך שתרגישי טוב עם מה שיש ואז לא תהיה לך מוטיבציה לשנות את זה, את בעצם משתמשת ברגשות שליליים כבמוטיבציה! זה אפשרי, אבל זה לא כל כך כיף ולא כל כך יעיל. עדיף להשתמש ברגשות חיובים כבמוטיבציה! 3. לא לקבל את עצמי = לדחות את עצמי. לדחות את עצמי = להיות אוייב מספר 1 של עצמי. אני נמצא כאן כדי לקבל את עצמי, כדי לעבוד עם עצמי, אני הכלי ואני גם זה אשר משתמש בו. אלוהים יצר אותי... מי אני שלא אקבל אותי?!?! לקבל את עצמי = לקבל את החיים, לקבל את עצמי = לקבל את המציאות, לקבל את עצמי = לקבל את המתנה של אלוהים / היקום או איך שלא נקרא לזה... 4. לפעמים ציון של 90 במבחן זה פחות עדיף מציון של 70... איך קובעים מה עדיף? מה יותר טוב? נניח שבמקרה מסויים 5 שעות למידה יביאו לי 70 ו-15 שעות למידה יביאו לי 90. עכשיו, נניח שבאותו מבחן אני לא צריך יותר מ-60. אם אני מתעקש לקבל 90 במבחן הזה, בזבזתי 10 שעות מהחיים שלי בשביל משהו שנועד רק לספק איזו שהיא מחשבת שלמות תלושה ומנותקת במוח שלי... משהו שנועד לספק את האגו שלי... ב-10 שעות האלה הייתי יכול לעזור לאנשים, לעצמי, ליהנות, ללמוד... לעשות דברים הרבה הרבה יותר משמעותיים. אבל זו רק דוגמא. לפעמים עדיף לקבל 90... 5. יש שני סוגים של רצון להשתפר: 1 - בונה אותי ולכן מיטיב עימי; 2 - הורס אותי ולכן מרע עימי; צריך להבדיל בין השניים. אחד מהמאפיינים של הראשון הוא שהוא כרוך בקבלת עצמי, אחד מהמאפיינים של השני הוא שהוא כרוך בדחיית עצמי, אחד מהמאפיינים של הראשון הוא שהוא נובע מאהבה, אחד מהמאפיינים של השני הוא שהוא נובע מפחד, אחד מהמאפיינים של הראשון הוא שהוא גורם לאושר ללא תנאים, אחד מהמאפיינים של השני הוא שהוא גורם להתנשאות, אחד מהמאפיינים של הראשון הוא שהוא משרת אותנו, אחד מהמאפיינים של השני הוא שאנחנו משרתים אותו, אחד מהמאפיינים של הראשון הוא שהוא נובע מחוכמה, אחד מהמאפיינים של השני הוא שהוא נובע משיפוט... זהו, בערך, אני חושב... או שלא הייתי מספיק מושלם?! שלך באהבה נטולת-פחד בן