אוסטרלים, נמאס לכם מהדולרים שלכם ?

• פותח הנושא ANZ1
  • פורסם בתאריך

arieltr

New member
המשפט הזה הוא קלאסי לדמות בסרטי וודי אלן

יש מצב שבהחלט מדובר במצטיינת רקטום.

shnets

New member

ואני דוקא חשבתי על כמה קל למערכת חינוך קלוקלת להרוס עתיד וכמה עתידים באמת נהרסים.

בדיעבד, לקחו את אחד האנשים החזקים בארץ במתימטיקה וגרמו לו להזדקק למורה פרטי רק כדי להגיע לרמה הנדרשת של בני גילו במערכת נורמאלית.
מעניין אם היא היתה מגיעה לאן שהגיעה אם השליחות היתה כשהיא בגיל תיכון.

Sweet Hereafter

New member
"מערכת חינוך" (אקא בי"ס) לא יכולה לקלקל

איפה שיש פוטנציאל אמיתי ושאפתנות או בית תומך.

היא יכולה אולי להאט, לעכב, לעשות את זה יותר קשה, אבל לא לעצור. הבחורה הזאת היתה מגיעה רחוק, לא משנה מה. בדרך זו או אחרת. זה שהיא קיבלה מורה פרטי טוב מראה שלהורים שלה היה סדר העדיפויות המתאים, והם כנראה ידעו למה ובמה הם משקיעים.

העתידים ש"נהרסים" הם עתידים ממוצעים שבתנאים מיטביים יכלו להיות די טובים ובמקום זה יהיו רק בסדר או בסדר מינוס. אני לא מזלזל חלילה, כמו שכתבתי חברה תעשייתית מתקדמת צריכה כל עתיד "די טוב" כזה שהיא יכולה להשיג. רצוי הרבה.

ANZ1

New member
השאלה החשובה מה בית הספר רוצה לתת

בתי ספר בישראל רוצים דבר אחד (וגם החברה)
מלמדים מגיל אפס, שתלמיד טוב וחכם ומוצלח הוא אחד
שיצליח בלימודים ריאלים , במתמטיקה, פיזיקה
באוניברסיטה ילמד משהו הנדסי, יעבוד בחברת הייטק גדולה ואז יפתח סטרט אפ וימכור אותו במיליארד דולר לגוגל.
זה הצלחה ישראלית של מערכת החינוך.

במדינות אחרות המטרות אחרות
מנסים לתת לתלמידים ערכים, עקרונות וכלים לחיים.
ובכלל הנדסה זה לא ערך ולא מטרה, ואפילו לא מקצוע נחשב.
ואין צורך
אם חסרים באוסטרליה או ניו זילנד מהנדסים יש אין ספור סינים, הודים וישראלים שישלימו את החסר.

אם עושים השוואה בן מדינות
אולי יעשו השוואה , כמה ערכים קיבלת בבית ספר ישראלי
אני לא זוכר כאלו.

Sweet Hereafter

New member
לדעתי החשיבה שאתה מציג סטריאוטיפית מדי

זה לא דיכוטומי - או ידע, או ערכים. כדי להצליח בלימודים ברמה גבוהה, להצליח בעבודה בחברה גדולה ולהצליח להקים ולגדל סטרטאפ שגוגל תרצה לקנות במיליארד דולר צריך סט מאוד חזק של ערכים ותכונות אישיות - חלקן מולדות וחלקן ניתנות להקניה במידה זו אחרת: למשל חריצות, התמדה, אופטימיות, סקרנות, יכולת ורצון לשיתוף-פעולה, תחושת הוגנות ממוצעת ומעלה, יוזמה, העזה, איזון בין סובלנות ו"אמונה בצדקת הדרך", יושרה אישית ומקצועית, שאפתנות ועוד ועוד. אם תנתח מיהם האנשים הללו, אני בטוח שלרובם המכריע יש ערכיות גבוהה מאוד ומן הסתם ניתן לאתר את השורשים שלה בבית ואולי גם בביה"ס.

אני גם חושב שמיליארד מהנדסים סינים, הודים ו/או ישראלים יכולים אולי להקים כאן ראשי-גשר של תעשיה סינית / הודית / ישראלית, אבל כדי להקים כאן תעשיה אוסטרלית משגשגת, כזאת שתהיה חלק אינטגרלי מהחברה והתרבות המקומית, צריך הרבה מהנדסים* אוסטרלים, שסינים, הודים וישראלים יכולים לעזור להם (אבל לא להפך).

*) אני משתמש במושג "מהנדסים" לאו דווקא במובן המילולי אלא כדי לייצג אנשים חושבים (
) עם ארגז כלים מודרני של תפיסות, שיטות עבודה וידע ספציפי. זה כולל גם טריידיז במקצועות מסויימים, טכנאים, הנדסאים ואפילו סתם מתכנתים בלי תעודה

MickeyMouse10

New member
מה הקשר שהזרים קונים פה נדל"ן?

כל מי שקונה פה נדל"ן הוא במילה אחת - טיפש! הירידה במחיר הדולר היא כעין וכאפס לעומת העלייה המטאורית במחירי הנדל"ן אפילו עם הדולר היה שווה 1 שקל, זה לא היה מספיק לפצות אדם שרכש במחיר של מאות אלפי דולרים מעל המחיר הריאלי של הנכס.

זה שהסינים מכבסים פה כסף - זה ידוע - אוסטרליה מושחתת מספיק כדי לקבל כל דולר מחו"ל בלי לבדוק מהיכן המקור - כל הבריטים במקור הם חמדנים שיביאו לקץ האנושות (ראה ערך הסכם מסגרת עם איראן - הסכם שמטרתו היא כסף כסף כסף - לא ירחק והם יקימו לעצמם מדינה איסלמית שיעית שתחלוש על כל חצי ערב, הבעיה: אליהם לא תוכל לשלוח הפצצות אוויריות בלי להסתכן במלחמת כלל עולמית גרעינית).
אם אתה חושב לרגע שהאמריקאים טיפשים כמו הסינים, כאן יש לך טעות, אף אחד בארה"ב לא חושב שאוסטרליה זה משהו, ובצדק, מספיק להיות פה שבוע כדי להבין שזה לא בדיוק פסגת האולימפוס.

היחידים שנדפקים פה הם האוסטרלים. זה שכולם מחזיקים את השוק בגלל אינטרסים של כסף כסף כסף - זה טוב ויפה מה שיקרה פה זה בדיוק מה שקורה בארץ - מדינת עולם שלישי של עניים מרודים ועשירים, שהתעשרו מהעובדה שיש להם כוח פוליטי - אבל פה אין את איראן איראן איראן שיגרום למצביעים העניים להצביע לליברלים, שאנשים פה לא יוכלו בעקביות לקנות בית בארצם, המוקד היחידי של הבחירות העתידיות יהיה מחירי הדיור ואז כל מי שהשקיע בנדלן ייפול לבור ללא תחתית כי בדמוקרטיה הרוב קובע - וכשהרוב יהיו עניים, יקרה בדיוק מה שקורה ביוון - חברה צעירים ולוחמניים שמוכנים להשמיד את גוש היורו בשביל להשיג את מטרתם.

אבל תסיר דאגה מליבך לפי כל המאמרים הכלכליים שאני קורא - העלאת הריבית בארה"ב שמתוכננת לעוד השנה - תביא להתפרצות גל צונאמי כלל עולמי שימית אסון על העולם המערבי בכלל ועל אוסטרליה בפרט! כי הדיפלציה שתשתולל פה תה כלכך חזקה שהבנק המרכזי יאלץ להעלות את הריבית בקפיצות מטורפות, בעלי משכנתאות וחובות ייפלו לתוך ים שכולו שחור.

Caput femoris

New member
הבהרת כבר את הנקודה שכולם פה טיפשים.

אבל בחייאאת....... עם כל המאמרים הכלכליים שאתה קורא אתה חושב שאנשים מספיק טפשים כדי לחשוב שהריבית עולה בדיפלציה? ועוד בקפיצות מטורפות?

לבחירתך שלוש אפשרויות:
1. זו היתה טעות הקלדה ובעצם התכוונת לאינפלציה. זו הזדמנות בשבילך לחרוג ממנהגך הקבוע להודות בטעות הקלדה. באותה הזדמנות יהיה מעניין לשמוע למה אתה חושב שתהיה אינפלציה חזקה.
2. אתה יודע שזה לא נכון וכתבת את התחזית הזו כי ממילא כולם פה טפשים.
3. יורד מלא גשם, אתה מצונן וירדת על יותר מדי קודאין.

על האופציה הרביעית - שאתה באמת חושב שזה נכון - אני אפילו לא מעוניין לחשוב.

MickeyMouse10

New member
אופס, מרוב עצבים יוצא שאני רושם שטויות כמעט כ...

כמעט...כמעט כמעט......כמו השטויות שאתם רושמים

zaske

New member
אני מקציב לציפרלקס שעומד בראש ממשלת יוון

גג שנה שנה וחצי בתפקיד.
אחרי זה גוש היורו יראה ליוון מאיפה משתין הדג.
ואני לא ימני במיוחד, אפילו לא ימין כלכלי, אבל זה המצב . יוון בלי גוש היורו היא כלום, והצעירים הנזעמים ? שיפרקו את ההורמונים שלהם במקום אחר.

למעלה