לדעתי החשיבה שאתה מציג סטריאוטיפית מדי
זה לא דיכוטומי - או ידע, או ערכים. כדי להצליח בלימודים ברמה גבוהה, להצליח בעבודה בחברה גדולה ולהצליח להקים ולגדל סטרטאפ שגוגל תרצה לקנות במיליארד דולר צריך סט מאוד חזק של ערכים ותכונות אישיות - חלקן מולדות וחלקן ניתנות להקניה במידה זו אחרת: למשל חריצות, התמדה, אופטימיות, סקרנות, יכולת ורצון לשיתוף-פעולה, תחושת הוגנות ממוצעת ומעלה, יוזמה, העזה, איזון בין סובלנות ו"אמונה בצדקת הדרך", יושרה אישית ומקצועית, שאפתנות ועוד ועוד. אם תנתח מיהם האנשים הללו, אני בטוח שלרובם המכריע יש ערכיות גבוהה מאוד ומן הסתם ניתן לאתר את השורשים שלה בבית ואולי גם בביה"ס.
אני גם חושב שמיליארד מהנדסים סינים, הודים ו/או ישראלים יכולים אולי להקים כאן ראשי-גשר של תעשיה סינית / הודית / ישראלית, אבל כדי להקים כאן תעשיה אוסטרלית משגשגת, כזאת שתהיה חלק אינטגרלי מהחברה והתרבות המקומית, צריך הרבה מהנדסים* אוסטרלים, שסינים, הודים וישראלים יכולים לעזור להם (אבל לא להפך).
*) אני משתמש במושג "מהנדסים" לאו דווקא במובן המילולי אלא כדי לייצג אנשים חושבים (
) עם ארגז כלים מודרני של תפיסות, שיטות עבודה וידע ספציפי. זה כולל גם טריידיז במקצועות מסויימים, טכנאים, הנדסאים ואפילו סתם מתכנתים בלי תעודה