אוףףףףףףףףףףףףףףףףף...

Dave1972

New member
אוףףףףףףףףףףףףףףףףף...

אני חושב שאני משתגע!
אתמול אחה"צ הייתי 105, זוכרים?
הגעתי הביתה ואשתי הכינה לזניה לארוחצת ערב עם מלא ירקות בפנים.
בסה"כ לא אכלתי הרבה. שאלתי את אישתי כמה אכלתי, אמרה 4 עלי לזניה.
ובבוקר... 180!!! וזה אחרי גלוקומין אתמול בערב ואחרי 10 שעות צום!

מה הולך אצלי???

LaSaponaria

New member
מה שקורה זה פסטה

ועוד פסטה "לפני השינה"...

Dave1972

New member
אבל אכלתי ממש מעט, ועברו מלא שעות ועוד גלוקומין

מזמן מזמן לא קמתי עם 180!

LaSaponaria

New member
לך זה נראה ממש מעט, אבל לא במה שנצאים לך...

בפעם הבאה תיקח את אותו המעט, אבל תאכל רק את הירקות ותראה את ההבדל (ואם תרגיש עדיין רעב, תשלים אם מילוי הירקות).
אני חושבת שאנשים לפעמים חושבים שאם לוקחים כדורף אז הוא יורידאת רמת הסוכר, לא משנה מה אוכלים (בהקצנה, אוכלים עוגה ובולעים כדור, אז הסוכר ירד), אבל זה לא ככה.

Dave1972

New member
אז נידונתי לאכול רק ירקות, טונה וחזה עוף?

זהו? לא עוד פסטה לעולם???

LaSaponaria

New member
דעתי האישית: לאחר שתאזן עצמך לאורך תקופה תוכל מדי פעם...

"לטעום" קצת. אבל פסטה היא "רעל" לאנשים כמונו

אם תרצה לוותר על הכדורים, הטעימות תהיינה אפסיות. אבל זה בינך לבין הגלוקומטר שלך

שאלת: "מה הולך אצלי???"

כנראה סוכרת סוג 2...
אל תשתגע, בדיוק כך לומדים. תבדוק על אריזת ה"עלים" כמה פחמימות אכלת.
לדעתי 4 "עלים" זה בסביבות 70 פחמימות, וזה המון.תרשום לך את זה במוח.

Dave1972

New member
אז זהו. שאת חישוב הפחמימות עוד לא הצלחתי להפנים.

מישהו יכול להסביר לי שוב איך מחשבים כמה מותר וכמה אסור ואיך?

אבו זקן

New member
אתה בקילומטר הראשון של ריצת מרתון

הדבר הראשון שאתה צריך ללמוד הוא לא להתרגש יותר מדי מהעליות ולחגוג מדי בירידות - יהיו לך עוד המון משני הסוגים עד שתסיים את 42 הק"מ (או עד 120, מה שיבוא קודם).
&nbsp
אם גם בפעם הבאה שאתה ואכל פסטה בכמות מזערית זאת התגובה של הגוף שלך, אתה מוחק את הסעיף "פסטה לפני השינה" מספר התפריטים, אבל בודק אם "מעט פסטה בצהריים + הליכה של 15 דקות אחרי הארוחה" לא מאפשר לך להנות מקצת פסטה פה ושם. אם גם כאן התשובה שהגוף שלך ייתן היא "שכח מזה" - שכח מזה. זה לא קל, אבל פחות נורא ממה שזה נראה כרגע. בשלב מסויים בחיים תצטרך, אולי, להחליט אם מנה של פסטה שווה לך זריקת אינסולין, ולפעול בהתאם. דומני שהנרי הנרי יכול לספר לך על אורח החיים הזה, ולפי נימת הדברים שקראתי ממנו עד כה, גם זה לא ממש סוף העולם.
&nbsp
הנרי הנרי
&nbsp
&nbsp

Dave1972

New member
105 -> 180 -> 108

עכשיו אני ממש מבולבל!
תקציר הדברים:
אתמול אחה"צ - 105. בערב אכלתי לזניה במסורה.
היום בבוקר (7:30) - 180. האשמתם את הלזניה.
היום בצהריים (12:30) - 108.
מילא שהסוכר עלה בגלל הלזניה. אבל איך הוא ירד ב-5 שעות כל כך הרבה?
בבוקר אכלתי 2 עוגיות מרוקאיות "ללא תוספת סוכר" (לא מקמח מלא), ועד ארוחת הצהריים אכלתי רק ירקות ושתיתי תה (ללא סוכר).
&nbsp
אני מבולבל...

LaSaponaria

New member
יתכן גם שהגוף שלך מיצר סוכר בלילה...

בגלל זה אתה קם עם סוכר גבוה (בנוסף ללזניה).

tulkin

New member
עושה רושם שמצבך לא רע...

הגוף שלך מסתדר עם הסוכר. יש לך מספיק אינסולין. רק לוקח לו הרבה זמן לעשות זאת, בגלל תנגודת אינסולין. הדינמיקה של התנגדות הזו לא קבועה ולא סדירה, לפעמים הגוף מסתדר מהר עם הסוכר, לפעמים לאט, תלוי בהמון גורמים - ולכן צריך להסתכל על מגמות ארוכות טווח - ושם ללא ספק אתה בכיוון הנכון. רק לפני שבועיים פחות מ110 נראה כמו חלום רחוק, והנה תוך יממה הגעת לכך פעמיים (ועוד באמצע אכלת לזניה, אלוהים ישמור!).
הפחתת הפחמימות והגדלת הפעילות ימתנו את רכבת ההרים הזו ויאיצו את תהליך השיפור. ייתכן אפילו שתוכל בשלב כלשהו (לזכור - מילת המפתח היא סבלנות) להפחית במינון התרופות.
&nbsp
אבל באמת, כשמסתכלים על התמונה הגדולה, מצבך בכלל לא רע, ואתה בהחלט בכיוון הנכון. רק צריך להתמיד.
&nbsp

מה בחתיכה

ראשית, כתוב אילו ירקות היו בפנים. יתכן שהם הכילו הרבה פחמימות. האם אתה לא אוכל בשר או אפילו הודו?
שנית, 4 עלי לזניה זה הרבה.
כשאני מכינה לזניה של שתי קומות, מנה היא בגודל עלה לזניה ואז יש בו שתי קומות, כלומר 2 עלים.
זה הגודל שמגישים במסעדות.

כלומר, או שהחתיכה הייתה גדולה או שהיו 4 קומות....

בכל אופן ארוחת ערב צריכה להתבסס על יקרות כמו סלט, פשטידה, מרק.
לניה כמו לחם זה לא הבסיס של הארוחה .
רק תוספת.

tulkin

New member
אין פחמימות, אין דאגות...

עוד שבוע וחצי אני חוגג שנה לסוכרת. שזה גם שנה מאז שהפסקתי לאכול לחם, ורק קצת פחות משנה מאז שהפסקתי לחלוטין לאכול פסטה, אורז, תפ"א ושאר מאכלים עתירי פחמימות. אני לא טוען שכך כולם צריכים לנהוג, אבל אין ספק שהמעטה בפחמימות עזרה ועוזרת לי לשמור על איזון (ללא תרופות כלל, יש לזכור). הפחמימות לא חסרות לי - מצאתי תחליפים ראויים ואני מאד נהנה מהאוכל שלי. עמדתי עשרות פעמים ב"פיתויים", כלומר במצבים בהם אחרים אכלו לידי פחמימות רבות שפעם אהבתי מאד לאכול, ואפילו לא חשתי צורך לטעום. פשוט השתניתי. הטעם שלי השתנה. הרצונות שלי השתנו. זה פשוט לא חסר לי.
&nbsp
&nbsp

tulkin

New member
אני אוכל הרבה מאכלים עתירי שומן וחלבון:

בשר ודגים (סלמון מאד מומלץ), גבינות שמנות, אגוזים על סוגיהם השונים (להיזהר מקשיו!) ושוקולד 90% ומעלה. היום חיסלתי חבילה וחצי של שוקולד 100% - לא דגדג לי את הסוכר בדם. כמובן גם הרבה ירקות, ביצים, אבוקדו, טחינה. מעט קטניות שמצאתי שמוצלחים לי (שעועית, אפונה) והימנעות מאלה שלא (חומוס, לצערי הרב).
&nbsp

tulkin

New member
נראה לי שבמצבך תוכל להרשות לעצמך הרבה יותר

(אחרי הכל, מצב הסוכרת שלי, כנראה, חמור משלך, שכן הגוף שלי מוגבל ביכולתו לייצר אינסולין).
לאנשים במצבך אני בד"כ מייעץ לשים את הגבול על מאכלים שיש בהם יותר מ20גרם פחמימות ב100גרם אוכל (מוצק). זה מכניס פנימה את רוב הקטניות חזרה, ועוד המון דברים אחרים שאני נמנע מהם. למשל חלק מהפירות הם משהו שאתה תוכל להסתדר איתו מצויין, ואילו אני נמנע מהם כמעט לחלוטין.
שוב - העיקר הוא ניסוי וטעייה, ניטור וגילוי מגמות, שינויים מבוקרים, למידה ומעקב. עד שמוצאים את מה שעובד לך הכי טוב.
&nbsp
&nbsp

Dave1972

New member
איך אתה יודע שאוכל להסתדר?

הרי אני על 2 גלוקומין ביום ואתה ללא.
בכל אופן, נשמע שאתה רזה ויכול להרשות לעצמך את המאכלים הללו. אני צריך להוריד במשקל איזה 20 ק"ג בשביל להרשות לעצמי.

למעלה