אוףףףףףףףףףףףףףףףףף...

tulkin

New member
אז ככה:

א. אני עדיין מוגדר כבעל עודף משקל קל (BMI של 26 בערך), אבל עם התפריט הנ"ל רזיתי קצת יותר מ40 קילו בשנה האחרונה (זה מפחיד לחשוב כמה שמן הייתי לפני כן). המיתוס של "שומן משמין" הוא בעיקר מיתוס.
ב. אני לא יודע שתוכל להסתדר, אני מעריך זאת, על סמך הסיפורים שלך. אין ספק שיש לך תנגודת גבוהה לאינסולין שמקשה עליך מאד לשמור על איזון, אבל זה מצב שניתן להתמודד איתו יותר בקלות מאשר מגבלה בייצור אינסולין (שזה מה שיש לי).
ג. גלוקומין עוזר בהפחתת תנגודת אינסולין וגם מעכב תהליכי ייצור סוכר עצמיים של הגוף. אם מלכתחילה לא תעמיס על הגוף פחמימות, לא תצטרך להתאמץ כלכך להתגבר על תנגודת האינסולין. לגוף שלך יהיה יותר קל להתמודד. התרופות יהיו אקפטיביות יותר ובעיקר - פחות אינסולין יסתובב לך בדם, דבר שיאפשר שריפת שומנים יותר יעילה ומהירה - ולכן איבוד משקל - מה שאפילו יקטין, כנראה את התנגדות אפילו יותר. בגלל המעגל הזה, אני מאד אופטימי לגביך :)
&nbsp
&nbsp
&nbsp

tulkin

New member
אל תודה לי... אני לא צד בעניין.

תעשה מה שצריך כדי שהלזניה לא תיעלב כשתפסיק לאכול אותה :) או לפחות לנסות את הגישה הזו לשבועיים-שלושה.
&nbsp

Dave1972

New member
תעזור לי לנתח את התוצאה החדשה...

עכשיו אני 117.
תזכורת: לפני 23 שעות הייתי 105, לזניה לארוחת ערב, 180 בבוקר, 108 לפני א. הצהריים.
אכלתי חזה עוף על האש עם סלט חי וירקות ששמים בקוסקוס (ללא הקוסקוס).
אז 117 עכשיו זה בסדר?
מפריע לי שאני לא יודע לנתח את התוצאות האלה והתנודות.

tulkin

New member
אין מה לנתח...

תנודות תמיד יש. הגוף כל הזמן מייצר סוכר (גם אם לא אכלת כלום) וצורך סוכר. הקצב של כל אחד מהתהליכים האלה תלוי באלף ואחד גורמים שרק על שניים מהם יש לך שליטה: כמות האוכל שאתה מכניס למערכת, ורמת הפעילות הגופנית שלך ותזמונה. התנודות תמיד יהיו ולא תמיד יהיה להן הסבר פשוט ונראה לעין.
&nbsp
הפרשנות שלי למדידות שלך: מצבך לא רע, ואתה בכיוון הנכון. אם תתמיד במאמציך הוא ישתפר אפילו יותר.
&nbsp

tulkin

New member
ההמלצה הרשמית לסוכרתיים (כפי שניתנה לי)

פחות מ100 בצום ופחות מ140 שעתיים אחרי ארוחה (כל ארוחה).
&nbsp
אני מנסה להיות עוד יותר הדוק מזה. כאמור, אני לא בודק כדי לדעת איפה אני, אלא בודק כדי לדעת מה אני צריך לעשות (כשאני מעל 130, למשל, אני יוצא לפעילות קצרה כדי להוריד סוכר, ואני משתדל להקפיד ללכת לישון עם פחות מ100).
&nbsp
בכל מקרה, את המטרות כדי לקבוע ביחס למצבך הנוכחי. כרגע, במצבך, להתאכזב מכך שאתה לא יורד מתחת ל100 זה לא ממש פרודוקטיבי. תגיע לשם עוד כמה שבועות/חודשים. שווה לקבוע מטרות שהן ריאליות, ולנסות לדחוף אותן כלפי מטה ככל שמשיגים עוד מטרות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

tulkin

New member
וקבל ח"ח על הויתור על הקוסקוס

Dave1972

New member
לאחרונה שזה כבר לא כזה קשה...

על הלזניה אתמול למשל הייתי מוותר. אבל אשתי התבאסה שאני לא אוכל אחרי שהשקיע כל כך.
בבוקר שנינו הבנו שזה לא היה נכון לעשות...

tulkin

New member
תספר לאשתך על כלל האצבע של ה20% פחמימות.

שתשתף איתך פעולה.

&nbsp

Dave1972

New member
בהחלט. היא כנראה גם בטרום סוכרת...

משהו שהיא עלתה עליו בשבוע שעבר. מחכים לעשות עוד A1C בעוד שלושה חודשים.

tulkin

New member
אז על אחת כמה וכמה

היא עוד יכולה להימנע מכל החרא הזה או לפחות לדחות אותו מאד.
&nbsp

tulkin

New member
יש בקהילה שלנו סוכרתי שהיה במצב דומה לשלך.

למשך 3-4 שנים לא הצליח לשמור על איזון והסתובב סביב ערכים של 170-180 בצום. כששמע על ההתמודדות שלי (במקרה לגמרי) הוא החליט לנסות את המדיניות של "לא יותר מ20% פחמימות" שהסברתי קודם. אחרי 4 ימים הוא התקשר אלי בבהלה, שהוא מדד 75 סוכר והוא חושב שהוא בהיפו :), אחרי שבועיים הסתבר שאמנם עוד יש לו תנודות גדולות, אבל הן בטווח של 80-140.
נדמה לי שהיום הוא מאוזן אפילו יותר.
&nbsp
&nbsp

Dave1972

New member
קשה לי עדיין נורא עניין החישובים

אני יודע בגדול מה מותר. אבל למשל, אשתי קנה לי עוגיות מרוקאיות "ללא תוספת סוכר". אמרתי לה שלדעתי זו עבודה בעיניים. מה זה "ללא תוספת"? כלומר, יש סוכר, רק לא מעבר לרגיל? נשמע לי מוזר.
רציתי להוכיח לה במספרים, אבל לא ידעתי איך.
אם יש יותר מ-20 גר' פחמימות ל-100 גר' זה אומר שזה רע לסוכרתיים?
לא הפנמתי עדיין את הקטע הזה...

tulkin

New member
אין פה שום עניין של חישובים

על כל אוכל שאוכלים מסתכלים על התווית של ערכים תזונתיים. מסתכלים אך ורק על מספר אחד - כמות הפחמימות ב100גר'. יותר מ20 - לא מכניסים לפה. פחות מ20 - אוכלים בהנאה. בלי לספור.
לפחות בהתחלה, כל שאר המספרים לא חשובים. לא מספר הקלוריות, לא השומן, לא השומן הרווי, לא החלבון, לא הכולסטרול.
&nbsp
זה ממש ממש קל.
&nbsp
אני כן ממליץ לעשות לפני כן בדיקת דם כדי לבדוק את מצב השומנים בדם לפני, ואחרי כחודש-חודשיים לעשות אותה שוב כדי לוודא ששום דבר לא החמיר מאד.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

noname1973

New member
בהחלט מסכים גם אני מסתכל על הפחמימות פחות מ 20

זה מצויין בתפוח ממוצע יש 14-16 גר פחמימות אני משתדל לאכול סביב הרמה הזאת 15-20

noname1973

New member
לא נראה לי ....

תשתדל פחות 15 16-17 בהתחלה אני אכלתי רק תפוחים הדיאטן הרשה לי 2 ביום הייתי אוכל או שתי תפוחים או תפוח ובננה

למעלה