עכשיו אני מתחיל להבין..
דבר ראשון, נא להסגר בהקדם על הזהות המינית.. סתם, בצחוק.. דבר שני, אני לא מומחה לחלילי צד, אבל נדמה לי שאפשר לסובב את הראש וזה נותן משחק של קצת פחות מרבע טון לכאן או לכאן. בגיטרה למשל, אפשר לכוון אותה בטון שלם למעלה או למטה, מעלי כתבו שהגוון ישמע קצת שונה, כי המיתרים לא ישמיעו את הצלילים שהם אמורים להשמיע, ואכן יש צדק בטענה זו. העניין הוא, שהמשחק עם המיתרים להבדיל מהחליל הוא רחב מאוד. ואם אני לא אשמע איזה תו לכוון על פיו את הגיטרה, אני לא אוכל לכוון אותה בדיוק לפי הסטנדרט. לעומת מישהו שיש לו אבסולוטית, שלא צריך שייתנו לו את התו, כי כל התוים כבר נמצאים לו בזיכרון ! אם אני סתם אקח גיטרה ואנסה לכוון אותה, ה"לה" שלי, במקום 220Hz יהייה אי שם בין 215-225 לעומת אדם עם אבסולוטית שה"לה" שלו יהייה בדיוק 220. אני כבר ממש טוחן קמח טחון, אבל מה אני לא אעשה כדי שתביני ! בתיכון, למדתי במטרו ווסט, ופרשתי ממגמת המוסיקה לאחר שנה, ואין שום קשר בין התוכן הלימודי בתיכון לבין פיתוח השמיעה שלי שהתבצע בבית תוך כדי אין ספור לחיצות חוזרות על "פליי" "פאוז" "ריווינד"... בסופו של דבר, ניגנתי כל מה שרציתי. רק משמיעה. אין דרך יותר טובה מזו לפתח שמיעה. לדעתי.