אוףףףף... :)

DaniellicA

New member
בלי שום קשר

לפעמים אין ממש ברירה.. אני מתכוון בקטע של לכוון אם חליל מנגן לה וזה נמוך ואין לאן להכניס וכמה שמנסים עם השפתיים לא הולך.. ככה צריך לכוון ! וכן.. זה רע מאוד, אבל מה לעשות? זה לא קשור בכלל לא לויכוח איפה למדת בתיכון ?

עכשיו אני מתחיל להבין..

דבר ראשון, נא להסגר בהקדם על הזהות המינית.. סתם, בצחוק.. דבר שני, אני לא מומחה לחלילי צד, אבל נדמה לי שאפשר לסובב את הראש וזה נותן משחק של קצת פחות מרבע טון לכאן או לכאן. בגיטרה למשל, אפשר לכוון אותה בטון שלם למעלה או למטה, מעלי כתבו שהגוון ישמע קצת שונה, כי המיתרים לא ישמיעו את הצלילים שהם אמורים להשמיע, ואכן יש צדק בטענה זו. העניין הוא, שהמשחק עם המיתרים להבדיל מהחליל הוא רחב מאוד. ואם אני לא אשמע איזה תו לכוון על פיו את הגיטרה, אני לא אוכל לכוון אותה בדיוק לפי הסטנדרט. לעומת מישהו שיש לו אבסולוטית, שלא צריך שייתנו לו את התו, כי כל התוים כבר נמצאים לו בזיכרון ! אם אני סתם אקח גיטרה ואנסה לכוון אותה, ה"לה" שלי, במקום 220Hz יהייה אי שם בין 215-225 לעומת אדם עם אבסולוטית שה"לה" שלו יהייה בדיוק 220. אני כבר ממש טוחן קמח טחון, אבל מה אני לא אעשה כדי שתביני ! בתיכון, למדתי במטרו ווסט, ופרשתי ממגמת המוסיקה לאחר שנה, ואין שום קשר בין התוכן הלימודי בתיכון לבין פיתוח השמיעה שלי שהתבצע בבית תוך כדי אין ספור לחיצות חוזרות על "פליי" "פאוז" "ריווינד"... בסופו של דבר, ניגנתי כל מה שרציתי. רק משמיעה. אין דרך יותר טובה מזו לפתח שמיעה. לדעתי.

holst

New member
טוב...

קודם בוא נבדיל בין שמיעה מוסיקלית לבין שמיעה אבסולוטית: לכל בעלי השמיעה המוסיקלית (שזה רוב האוכלוסיה ובהחלט רוב המוסיקאים) יש את הפוטנציאל לפתח שמיעה אבסולוטית.קיימים גם אנשים שנולדו עם שמיעה אבסולוטית, אך זה משהו אחר. בקשר לבעלי השמיעה המוסיקלית: כל אחד, לפי רמת שמיעתו יכול לפתח שמיעה אבסולוטית, בעזרת תרגילים יום-יומיים המתרגלים את זכירת הפיץ' (גובהו של הצליל) של כל צליל, וע"י מגיעים למצב בו הם זוכרים איך כל צליל נשמע. לפיכך הם יזהו מצבים בהם הפיץ' נמוך או גבוה מהרגיל. אני מעיד על עצמי שתמיד קנאתי בחבריי שהייתה להם שמיעה אבסולוטית מבריקה, אך לאחר שנים של אימונים אני מתחיל להתקרב לרמה בה הם נמצאים.

גאיה55

New member
סלח לי על הניסוח הבוטה, אבל מזמן

לא שמעתי שטות כזו. בפירוש, זוהי תוכנה מולדת, כלומר האפשרות לפתח את זה היא מולדת. או שיש את סוג הזכרון הזה או שלא. זה פשוט מאוד. לדעתי, ובתור אחת שמכירה את הנושא כל חייה, כולל אצל אחרים, לא כל אחד, למרות מאמציו הכנים, יכול להגיע לשמיעה אבסולוטית שאפשר לסמוך עליה. יתכן שלפעמים יזכור את גובה הצליל ולפעמים לא. למה לקבוע דברים שלא חקרת?

slowhand1

New member
../images/Emo45.gif

איך אפשר להוולד עם שמיעה אבסלוטית??מהשניה שאתה יוצא מהרחם אתה יודע שהתו לה הוא 220 ? קצת פטאתי..

גאיה55

New member
לא אמרתי שנולדים איתה, אמרתי שנולדי

ם עם הפוטנציאל לפתח אותה. יש הבדל לא? נא לשים לב היטב לניסוחים. תכונה מולדת... פוטנציאלית.

הממ... אני רואה שפספסתי דיון סוער--

אני לא אכתוב פה את כל משנתי, אבל בקשר ל"לפתח שמיעה אבסולוטית" כפי ש-holst כתב - זה לא מדויק. אני מסכימה שאפשר לשפר את השמיעה (על זה, נדמה לי , כולם מסכימים). גם שמעתי מהרבה אנשים שונים (מורים וכו') שאכן ניתן להגיע לדרגה של שמיעה "כמעט-אבסולוטית" (
) כפי שהוא כתב. יכול להיות שאחרי שנה שלמה שכל בוקר אני אנגן לי דו ואשיר דו - אני כבר אדע לזהות דו רק משמיעה - אבל לא, זה לעולם לא יגיע ליכולות של חברה שלי, שיש לה שמיעה אבסולוטית מולדת, והיא מזהה כל צליל בלי להתאמץ... דרך אגב - מה שכן גיליתי הוא שבמהלך השנים והלימודים המוסיקאליים שלי, היכולת ה"כמעט-אבסולוטית" שלי כן השתפרה. הרבה פעמים אם אריה מסוימת מתחילה בסול, אני אתחיל אותה בסול גם בלי "לקחת צליל" מהפסנתר - אבל כמו שאמרתי - זה אף פעם לא יגיע לדרגה של שמיעה אבסולוטית מולדת. תודה ושלום, נועה.

slowhand1

New member
לא תיקנתי אותך!

רק חיזקתי את מה שאמרת..שירשרתי מתחתיך כדי שהיד כלפי מעלה תהיה קשורה להודעה שלך.. אח"כ ההודעה שכתבתי היא לגבי ההודעה שאת שרשרת עליה...

גאיה55

New member
אאופס, הפורום בנוי בצורה לא הכי

ברורה למי מגיבים בכל פעם. סורי על הטעות. :)

slowhand1

New member
חפיף בכיף..לפחות הפורום חי..

הבעיה של המבנה תיפתר עם הזמן..

holst

New member
../images/Emo79.gif

אני מסתמך על דברים שנאמרו לי ע"י דוקטורט מן האקדמיה למוסיקה. הוא למד את השיטה וזוהי שיטה מוכחת לכל הדעות. אם לא נאה לך, את לא חייבת להאמין או לקבל את דבריי. אני אומר זאת כמי שבאופן אישי ראה שהשיטה עובדת.

גאיה55

New member
אם אתה אומר שהנושא נחקר, אשמח לקבל

עותק של המחקר הזה ולראות. ועדיין אומרת לך מנסיון אישי, ורב, כבעלת שמיעה אבסולוטית שיודעת בדיוק מה היא, ומה היא לא, שהרבה אנשים ניסו כל חייהם לפתח אותה, הגיעו לרמה מסויימת של זכרון, אבל הוא לעולם לא משתוה לאלה שנשאו אותה מילדות. מה לעשות עובדה. ואני מדברת על פסנתרנים שמלמדים כמורים באקדמיה למוסיקה ורבים וטובים אחרים. עבודת דוקטורט אחת שמישהו עשה עדיין לא מוכיחה לי כלום, אפשר לעשות מחקר נגדי ולהוכיח להפך. כמו בכל מחקר. חשבת על זה? אבל אשמח לראות אותה אם זה אפשרי.

holst

New member
../images/Emo18.gif

עם צורת ההתבטאות שלך כלפי, אני מאוד בספק אם אני מעוניין להמשיך ולדבר איתך בנושא.

slowhand1

New member
היא לא אמרה שום דבר אישי נגדך אני

בטוח...וגם שאתה לא בדיוק הסכמת לשמוע דעה אחרת אלא באת אם מסקנה דבר שלעצמו מעצבן...אז תסלח לה

holst

New member
באתי עם מסקנה מתוך נסיון אישי

וגם אם זו מסקנה אישית, זו עדיין מסקנה. וכמישהו בא ואומר על ההודעה שלך ש"מזמן לא שמעתי שטות כזו" זה דיי מעליב, אתה יודע... יש דרכים יותר נאותות, לדעתי, להתנסח בפורום.

slowhand1

New member
צודק..אבל..

אם לא תענה לה זה לא ישיג כלום מי שיפסיד זה הפורום שיפספס דיון טוב... יש דרכים אחרות לומר שזה צורת ההתבטאות של משהו לא מקובלת עליך..(כמו להעיר)....

גאיה55

New member
לא נראה לי שאמרתי משהו אישי נגדך.

מדובר רק על תוכן ההודעות. אין צורך להיות כל כך רגישים. זה ויכוח מדעי טהור וסוער, אנא קח אותו כפשוטו. מתנצלת אם נפגעת, זו לא היתה הכוונה.

איזה קטע !!

אני מבקש ממנהל הפורום לעתיד שיהייה רשום ברקורד שאני אחראי לשרשור הכי ארוך בפורום... נראה לי שמעכשיו אני אקדיש קצת זמן למציאת נושאים מעניינים שהדעות עליהן חלוקות, וככה הפורום ישקוק חיים. ובסוף נארגן מפגש פורום - האבקות בוץ, או פיינטבול, ונוציא את כל התיסכולים אחד על השני ! אבל דוגרי, נהנתי מאוד לקרוא את התגובות של כולם, וליטול חלק פעיל בוויכוחים החיוביים, יש פה בהחלט חבר'ה מביני עניין. דבר אחד עיצבן אותי קצת, השרשור שנפתח ע"י הטוען לכתר המנהל. נראה לי פלצני ומתנשא משהו לפתוח שרשור חדש ולקרוא לו "סדר בבלגאן". בעיקר לאור העובדה שההודעה לא חידשה כלום. גם אם היית מנהל, והיית משרשר את הודעתך, היא הייתה מקבלת את מלוא תשומת הלב של כולם. ועכשיו, השרשור שלך נדחק קצת למטה, והוא מפספס קצת את המטרה שלו. (ואל תוסיף איזה סמיילי כדי להקפיץ...) ושוב, אני לא מתכוון להעליב, אבל זו דעתי, ודעתי בלבד. תודה :)

slowhand1

New member
לא נכון!!../images/Emo13.gif

חח..
אתה רק ענית לי כשאתמרתי לך שאתה לא מסביר את עצמך....וכדי לקבל צומי פתחת אחד חדש..
הכל בהומור..ובהחלט תודה על השירשור המעניין..
ועוד אחד כי לא עשיתי מספיק

למעלה