אוף, איזה קשקשן !

ElvisAlive

New member
הבנתי

אתה רוצה שאנשים לא ילכו לים וישארו בבתים שלהם ולא יבלו. זה מה שיגרום לך להרגיש יותר טוב?

אני לא יודע איך הגעת לזה

אני אמרתי דבר כזה? למה לי אין משפחה ומכרים במרכז? נראה לך שאני רוצה ברעתם?

ElvisAlive

New member
אתה פשוט כל שנייה מזכיר את זה

שאנשים במרכז חיים כרגיל וממשיכים לבלות וללכת לים בזמן שאחרים במקלט.

טלמ

New member
כמה דברים

אני מאוד מזדהה עם תושבי הצפון, אחרי כל אזעקה אני ישר בודק מה שלום דודה שלי המתגוררת בחיפה והחברים מהצפון. אבל אין זה אומר שנעצור את החיים שלנו. כל עוד אנחנו לא נפגעים ישירות אני לא רואה צורך לשבת באבל, אין זה פסול שאני, נתנייתי (בקרוב כנראה גם קורבן טילים), אלך לים ואצא לבלות. למרות ההזדהות שלי עם תושבי הצפון ואני באמת מנסה לתרום את חלקי בסיוע לכל הצפון, אני לא חושב שזה נכון לעצור את החיים שלי. וזה בולשיט, לא שייכים לאותה מדינה? כולם מצטרפים כאדם אחד למאמץ. אני מכיר מישהי שהכירה ברחוב, במרפאה אנשים מהצפון שברחו לכמה ימים למרכז ועזרה להם, הביאה להם סירים למטבחון בחדר המלון, בישלה להם ואירחה אותם בערב שישי. אז אל תגיד שלנו, תושבי המרכז לא איכפת. אני פשוט לא מבין מה הקשר בין ההזדהות שלי עם תושבי הצפון לבין הקניות שאני עושה בקניון רמת אביב.

אין שום קשר

רדיו חיפה ותושבי הצפון מלינים על כך שהמלחמה הזאת נחתה עלינו כמו רעם ביום בהיר דווקא בחופש הגדול, כשכולנו רגילים ללכת לים, לבלות ולנפוש את הימים האלה לפני שחוזרים לכל הבלאגן השנתי של לימודים ועבודה, ובחיפה בניגוד לאיזור המרכז, כל זה נעצר, אין קייטנות, אין רחצה בים, אין מועדונים, אין מסיבות, אין פאבים אין בכלל בילויים, כל בעלי העסקים בעיר וסביבתה ממוכרי הפרחים ועד הבעלי המועדונים והמסעדות, כולם עומדים בפני פשיטת רגל קולוסאלית, והחיים בעיר וסביבתה כאילו נעצרו, בעוד שאצלכם הכל כרגיל והחיים והקיץ מנוצל במלואו, אנחנו חיים בפחד ובחרדה ולא יודעים מה יילד הרגע הבא. זו הסיבה לכל ההתמרמרות והדברים הקשים שנאמרים ברדיו חיפה מפי השדרנים ומפי המאזינים תושבי חיפה והצפון.

gershon17

New member
אז מה שאתה מצפה

זה שתושבי המרכז ישבו בבית ולא יצאו, כדי שגם החיים במרכז יעצרו ושכל העסקים במרכז יעמדו בפני פשיטת רגל? אתה רוצה לעצור את כלכלת ישראל לגמרי, כדי להרגיש יותר טוב עם עצמך?

ElvisAlive

New member
מה אתה רוצה?

שאולמרט ינסה לגרום לחיזבאללה ולעזור להם להגיע לכולם כדי שלא תרגיש מקופח? גם תושבי שדרות חטפו מטחי קאסמים ואתה לא אמרת כלום ופתאום אתה כועס על כולם כי זה הגיע אליך. אף אחד לא חיי כאילו כלום וכל התושבים, גם אלה שלא חיים באיזור שהקטיושות מגיעות אליו עוקבים אחרי מה שקורה ורוצים שזה יגמר. אולמרט וממשלתו עושים מה שאף אחד אחר לא עשה ועושים את זה טוב מאוד בינתיים. אתה גם כנראה לא מבין עד כמה זה קל לשגר קטיושה ולהעלם בתוך שכונה אזחרית ואיזה קשה זה לתפוס כל אחד שמשגר ככה. ההודעה שלך ממש לא לעניין ואתה מציג את זה ככה כאילו תושבי הצפון סובלים ולף אחד לא איכפת ואתה הוא זה שחוטא לאמת.

אשרת

New member
ואתה כנראה...

לא יודע מה זה לשבת שעות בתוך המקלטים ושסדר היום שלך משובש לחלוטין!!! אני לא מסכימה עם רוב דבריו של ממתיק סוד, אבל אני בהחלט יכולה להבין את הכעס שלו, אתה כנראה שקצת פחות.

ElvisAlive

New member
מה הקשר?

אולי הוא כועס אבל הוא לא כועס על האנשים הנכונים. חיזבאללה הם אלה שיורים. וראשי הממשלה הקודמים אשמים בזה שהעלימו עין ממה שקורה עם החיזבאללה ובזה שוויתרו להם. אולמרט ביחד עם שר הביטחון החליט שזה לא יכול להימשך והחליטו לחסל את החיזבאללה. זה בטח היה עדיך מאשר עוד פעם לשחרר 1000 מחבלים בתמורה ל-2 שבויים, חיזוק החיזבאללה והחלשת כוח ההרתעה של מדינתצ ישראל וצה"ל. ורוב תושבי הצפון מגבים את החלטת הממשלה ואת הלחימה כדי לגמור עם זה אחת ולתמיד. אבל תמיד יש את האלה שמעדיפים להאשים את אולמרט והממשלה כאילו הם בעצמם משגרים את הקטיושות.

אשרת

New member
הוא בתור אזרח ישראלי

יש לו את הזכות לבוא בביקורת לממשלה שלו. אתה יכול לכעוס, אתה יכול להתעצבן, אבל זאת זכותו, ואם הוא חושב שאולמרט ופרץ (שאותו הוא קימפיין לא רע בבחירות) לא עושים מספיק, אז זכותו להביע. תושבי הצפון מגבים את הממשלה - עכשיו אתה הפכת לדובר תושבי הצפון?

ElvisAlive

New member
בהועדה שלמעלה, הוא מאשים

את האזרחים שלא בטווח הקטיושות כאילו לא איכפת להם והם ממשיכים את את החיים כרגיל ובגלל שלא איכפת להם הם לא מבקרים אתת ממשלת אולמרט. ואני לא מוכן לקבל את ההאשמה הזאת. זה שקר וזה מגעיל. וכשתושבתי תל אביב והמרכז קיבלו עשרות פיגועים עם עשרות ומאות נרוגים ופצועים, ובזמן שתושבי הצפון המשיכו את החיים כרגיל תושבי המרכז פחדו לצאת לבלות, לאכול ולסוע באוטובוס, זה בסדר מבחינתו?

רואים שאתם חיים בעולם אחר

סתם לא מכנים את המרכז "הבועה" ואפילו יצאה עכשיו סרט בשם הזה שמספר את סיפורם של תושבי המרכז שחיים בבועה מנותקים מכל שאר העם. ואני לא המצאתי את זה, תבוא לפה ותשמע איך תושבי הצפון מדברים עליכם ואיך רדיו חיפה שהוא הרדיו של הצפון, מכנה אותכם, "המדינה השנייה" אם יש לך אומץ תבוא לחיפה ותשמע בעצמך כמה ביקורות וקיתונות שופכים עליכם בכל יום תושבי העיר חיפה ותושבי הצפון כולו. רדיו חיפה פותח את שידוריןו כל בוקר לכל בסירנות העולות ויורדות שמעירות את כולנו, בשאלה שהפכה כבר לשאלה שיגרתית "מעניין מה קורה עכשיו במדינה השנייה שחיה כאילו אנחנו לא לא במלחמה?" אז נכון, לא כולכם כאלה, ותמיד יש גם יוצאי דופו שבאים לכאן ועוזרים, ותורמים ומה לא... אבל רובכם, לפחות על פי רדיו חיפה, בכלל לא מודעים למה שאנחנו עוברים פה יום יום כבר למעלה משלוש שבועות, אצלכם האכזבה היחידה השבוע היתה על כך שדפש מוד ביטלו את ההופעה שלהם שהיתה מתוכננת אצלכם, בעוד שלנו יש בעיות קיומיות, אתם מתעסקים בקטנות, כאילו שום דבר לא קורה בצד הצפוני של המדינה, וכאילו שהמדינה שלנו התפצלה לשניים, לאלה שעוברים את המלחמה וחווים אותה על בשרם, ולאלה שלא עוברים אותה ובמקרה הטוב רק שומעים עליה. אבל כל זה עומד להשתנות, כי על פי הנאום האחרון של הצורר נאסראללה ימח שמו, בקרוב מאוד הוא מתכוון להגיע גם אליכם. ולא שזה משמח אותי או ישמח אותי אם יתחילו ליפול טילים גם דרומית מאיתנו ואולי אפילו טילים שיגיעו עד המרכז, אבל כפי שרדיו חיפה אומר בכל יום שמפגיזים אותנו, "אולי אם יפול חס וחלילה איזה זילזל על ת"א, הרדומים האלה מהמרכז יתחילו להתעורר ולצאת כבר מהאדישות שלהם ויבינו סוף סוף שאנחנו נמצאים במלחמה ולא בקייטנה."

אשרת

New member
אבל מה אתה רוצה שהם יעשו?

שהם ירדו למקלטים כאות הזדהות?
אני רק מזכירה לך, שיש ערים במרכז , ותושבים במרכז שמארחים את תושבי הצפון. העליהום שאתה עושה , הוא לא ממש נכון.

אשרת חבל שאת לא פה ולא שומעת...

את רדיו חיפה. אפילו שאפשר לשמוע את שידוריו גם באינטרנט ואפילו לראות את מה שמתרחש באולפן בזמן אמיתי. ואולי זה ייתן לכם קצת תמונה על מה שבאמת קורה פה, ולא על מה שאתם שומעים בכלי התקשורת המסחריים כמו ערוץ 10 וערוץ 2. רדיו חיפה נותן את התמונה האמיתית של המצב בחיפה והצפון בזמן אמיתי, כולל אזעקות בזמן אמת ודיווחים חיים מהשטח. ואם את קוראת למה שאני כותב "עליהום", כדאי שתשמעי בעצמך מה שיש לרדיו חיפה שהוא קול הצפון כולו לידיעתך, ולתושבי האיזור, להגיד על תושבי המרכז ועל "המדינה השנייה" שאתם חיים בה, ואיך מכנים אותכם פה...

אשרת

New member
ממתיק.

ההורים שלי גרים בקריות. דודים שלי מצד אמא שלי, גרים בחיפה. כל הצד של אבא שלי גר בעכו. תודה, אבל באמת שאיני זקוקה לאמצעי התקשורת על מנת לדעת מה הולך שם ואת ההשפעה שיש לזה על אנשים.

אחרי הערב הזה זה כבר לא משנה ../images/Emo10.gif

הם הגיעו כבר עד לחדרה, בקרוב כל הארץ תהפוך לחזית.

אשרת

New member
הפסיכולוגיה של הזבלה הזה

פשוט עובדת עליך ועל הימנים בצורה שאני פשוט המומה ממנה.

ElvisAlive

New member
בועה שסבלה מהרבה פיגועים

חצי מתושבי הצפון בגיעו למרכז ודרומה ומתארחים אצל אנשים אחרים. ותגיד לי מה אתה עשית כשהיו התרעות על עשרות מחבלים במרכז, ואנשים פחדו לצאת הבית לבלות, ואפילו לסוע באטוטבוס לבית ספור, מה עשית? הפסקת לחיות גם כן? תגיד לי מה אתה מצפה מהאשנים שגרים במרכז עכשיו? מה אתה רוצה?

למעלה