אוף, איזה קשקשן !

בוא תספר לי על זה...

אני עצמי לא נוסע באוטובוסים כבר למעלה מ6 שנים. אני מעדיף ללכת ברגל מלעלות על אוטובוס. כך שבוא וספר לי על פיגועי ההתאבדות שהיו אצלנו, כמו בקווים 18 ו 28, וכמו במסעדות מצה ומקסים, שבהם שילמו לא מעט אזרחים בחייהם. אז באמת שלא צריך לספר לי מה זה פיגועים ולמה הם גורמים... ומה שאני מצפה מאנשים במרכז זה שיתחילו לצאת כבר מהבועה שלהם ויבינו שהם חיים בישראל ולא בשווייץ או בצרפת, כי זה כבר ממש מתחיל להרגיז, אבל ממש, כל הגישה הזאת שלכם.

ElvisAlive

New member
איזה בועה?

אתה מוכן להסביר מה יקרה כשאנשים יצאו מה"בועה"?

בודאי

אנשים שיוצאים מהבועה פוגשים משהו שקוראים לו המציאות. וזה כנראה גם מה שיקרה כשהם ייצאו מהבועה, הם יפגשו את המציאות.

ElvisAlive

New member
לא הבנת את השאלה

איך היציאה מהבודעה משפיע על אותו בנאדם? הוא לא הולך יותר לים? הוא לא יוצא מהבית? הוא יורד למקלט? מה הוא עושה שונה?

הבנתי אותה יותר ממה שאתה חושב

אדם שחי במציאות עושה את מה שהמציאות באותו רגע מכתיבה לו לעשות, כך גם לגבי אדם שיוצא מתוך בועה למציאות, הוא כבר לא יכול להתכחש למציאות ולמה שקורה סביבו, גם אם זה לא נוגע לו אישית, אלא למדינה שלו שבה הוא חי, ואם המדינה שלו נמצאת במצב מלחמה, הוא נוהג בהתאם לאיך שנוהג אזרח שהמדינה שלו נמצאת במלחמה, ולא של איך שנוהג אזרח שנמצא בקייטנת נופש באיזו ריביירה הרחק מכאן....

אשרת

New member
אתה עדין לא אמרת לנו

מה אתה רוצה שהתל אביבי הממוצע יעשה על מנת להזדהות עמך? שישב כל היום במקלטים? שידרים למקום אחר בארץ? שלא יעבוד?

אז אני אנסה להסביר לך את זה עוד פעם

אדם שנמצא במדינה שנמצאת במלחמה, לא מתנהג כמו אדם שהמדינה שלו לא נמצאת במלחמה. גם אם איזור הלחימה עצמו מתנהל הרחק ממנו. אני לא אומר שיפסיק לחיות, או שיפסיק לנצל את החופש הגדול, אבל במידה, כי אי אפשר להחליט להתעלם מהמציאות, גם אם היא לא נוגעת לך אישית, אבל נוגעת למדינה שבה אתה חי ולתושבים שלה. ואני בכלל דיברתי על מה שנאמר ברדיו חיפה שהוא היום קול הצפון כולו ואיך תושבי המרכז נתפסים בעיניו, ולא בעיני...

אשרת

New member
מה זה במידה? |במסטיק|

מה גם, שאם כל העבוד לזה שדבר ברדיו חיפה , לא זכור לי שהתל אביבים עשו כזה עליהם על החיפאים כאשר הם המשיכו את חייהם כרגיל, כאשר כל שני וחמישי התפוצצו שם אוטובסים. (כמו הפיגועים בחיפה היא זעומה ביחס למה שת"א חטפה).

ElvisAlive

New member
אתה עדיין לא הסברת לי!

"הוא נוהג בהתאם לאיך שנוהג אזרח שהמדינה שלו נמצאת במלחמה" איך הוא נוהג? אתה כל הזמן אומר איך הוא לא נוהג. אז איך הוא כן? שאלתי אותך אם אתה חושב שהוא צריך להפסיק ללכת לים ולבלות אז אמרת שלא. אז מה כן?

בפחות אטימות וביותר אכפתיות למצב

שהמדינה שלו ושרויה בה. הנה כך לדוגמא עכשיו, יותר מ3 הרוגים ויותר מ100 פצועים בחיפה, ובמרכז ממשיכים כרגיל, לפחות על פי מה שמדווח רדיו חיפה.

ElvisAlive

New member
אף אחד לא אטום

אבל אתה משחק לידיו של נסראללה כשאתה מתחיל להאשים אנשים מהמדינה שלך כאילו לא איכפת להם.

Haemek

New member
זה לא יכול להיות אחרת

פקיד קטן ועלוב, שבזמן שנערים נהרגים בפקודתו, הוא גם טורח להגיד להם שלא יהיה להם להיכן לחזור ומציין שהוא עדיין מיצג כניעה לטרור וכוח. והנערים נלחמים ונהרגים המלחמה שנגרמה כתןצאה מטימטום ואטימות של מנהיגים שגרמו למלחמה זו. שילך הביתה. אין לו מנדט אחרי כזו מלחמה (ואפילו תוך כדי המלחמה), שהוא "מנהל" אותה כל כך גרוע, עם כל כך הרבה נפגעים אזרחים וחיילים, כשנלחמים בגוף כל כך קיקיוני כמו החיזבללה, והוא עוד מברבר. יללאה הביתה, אתה ושר הביטחון שלך, מנהיג הפועלים ששואף כאסימטוטה כבר הרבה זמן לאפס.

למעלה