גם אני חשבתי שהוא דיבר על עצמו
וגם אני פחדתי שיקרה משהו ליד הקפה. קפצתי מזווית השכיבה הקבועה שלי, מרוב חשש. איזה מזל שלא. מסכימה איתך לגמרי ולגבי הפישול: לפני 22 שנה, מוצפת פסיכולוגיה וחברים שלומדים עו"ס, פסיכולוגיה והולכים לטיפול, הלכתי גם אני לטיפול. כתבתי על זה. מטפל ידוע, דווקא מקסים במראו, שחצן ביותר אבל לא רע. מהמכון הנחשב של הסטודנטים דאז, מכון רשפון. אני וואי, בדרך ראיתי אוטובוס מלא ערבים עומד בצד, עושים להם בדיקה בטחונית או משהו. משום מה זה מאד הכאיב לי, הזלתי כמה דמעות, זה היה מעמד משפיל, בעיני. הגעתי, שוב - תלמידה למופת, ואמרתי לו: זה שזה גרם לי לכזה תגובה בטח אומר שזה יושב אצלי על משהו , לא? ואז הוא אמר את המשפט של החיים שלו: לא, זה רק אומר שאת בן אדם רגיש שדברים כאלה יכולים להכאיב לו. לא כל דבר חייב להיות מקושר... הבנת? זה מה רציתי, שכשנעמה מספרת על טראומה נוראית כזו שהיא עברה, שאח"כ מתעצמת כשמתברר שהיא גרמה לזה, מספיק להגיד לה, וואלה, קשה, נורא אפילו. ואפילו להגיד לה: את יודעת, מפגש אחרון ולדעתי לא גמרנו לדבר על סיפור אבא שלך. (כי הרי אנחנו יודעים שהוא מרגיש שמשהו לא פתור שם, ובצדק) אבל במקום זה הוא ממציא לה משהו כמו - זה השפיע עלייך במידה כזו אולי כי זה כמו המוות שהיה עם אבא שלך? מבינה מה מקפיץ אותי, הפלצנות הפירושית הזו, שבסוף התברר גם כלא נכונה, כי הרי הקושי, או חלקו, היה בזה שהיא כמעט הרגה אותה. אז נכון, היא הלכה איתו עם הפירוש שלו, והם הגיעו ליופי של דבר, אבל אם זה הייתי אני הייתי מתכסחת שעה על הפירושים המאולצים האלה, וכל המומנטום היה הולך. פשוט זה מקום שיש לי אלרגיה אליו בטיפולים, פירושים מאולצים שנובעים מחשיבה של המטפל ולאו דווקא מהמשפט הרלוונטי של המטופל . אבל.. חוץ מזה הוא באמת טיפל בה מעולה, והוא זכאי לנפילות קטנות, אין אנשים מושלמים, הרי, העיקר שהוא שמר כל כך יפה על הגבולות. מסכן, מסכנה, זה נורא קשה להם.