הפרק של אתמול
ראיתי אותו עכשיו. הפרק של אתמול השאיר אותי ממש עצובה .. זה היה יותר נוגע ללב מאיילה. בפעם הראשונה מאז תחילת הסדרה, שהם הגיעו לנקודה אולי הכי משמעותית בחיים שלה. זה עשה אותי ממש עצובה.. איך נעמה לא מוכנה לכעוס על אבא שלה, כי הוא היה במצב כזה קשה, וכבר אז היא לא רצתה לכעוס עליו. איך היא לא מוכנה לכעוס על דייב הומברט, למרות שהוא ניצל אותה, במקום לעצור אותה ולשמור עליה. איך היא לא כועסת על אבא שלה, שבמקום הכי מסוכן - לא ראה ולא שמר עליה. הכל היא לוקחת על עצמה. היא לא מוכנה לרחם על עצמה, לא מעניקה לעצמה שניה של נחמה. היא כל הזמן כועסת, ושונאת, ומאשימה את עצמה בכל התוצאות למקרים בחייה.. בדיוק כמו שהתחילה אז, כשהייתה ילדה, מאז שאמא שלה נפטרה. אני חושבת שמהפרק הזה, ראובן יפסיק לרצות איתה. אני חושבת שהוא הבין, שמה שהיא מחפשת בו באמת, זה מישהו, כמו דייב, שיהיה דמות אב, שיטפל בה. ואני חושבת שהוא יודע, שעם כל גבר בחייה, היא בודקת את הגבולות שלו. עד כמה הוא יכול לעמוד בפני כושר הפיתוי שלה. האם גם הוא, בעצם, ייכשל במבחן, שהיא מעמידה בלי לשים לב. ואני חושבת שראובן הבין את זה, והבין חזק שאסור לו להכשל במבחן הזה, וליפול למלכודת הזאת, כי אם המטפל לא מסוגל לה ולא רואה את הזעקה שלה למישהו שבאמת יגן עליה - אז היא פשוט תאבד את עצמה לדעת. אני חושבת שהחיבוק בסוף היה הכל. ואם עוד הייתה איזו שארית לקרבה אירוטית ליד מכונת הקפה, אני חושבת שאחרי החיבוק הזה, שממש ראו כמה היא אוהבת אותו ורוצה להיות איתו, ראובן צריך לשים לב. וברור לי שהיא תחזור, מעניין באיזו דרך תסריטאית. כמה הערות: קודם כל, כתוב בהודעה המקורית שלי "כולם פה טרחו לראות ולא אמרו לי" התכוונתי כמובן לבני הבית. קראתי הבוקר וזה נראה לי דו ממשעמי, כשמשמעות השניה היא חברי הפורום. אז ברור שלא. דבר שני, לא קראתי אף אחת מהתגובות עדיין, רציתי ישר לכתוב את מה שעמד לי על הלב, עכשיו כשסיימתי לצפות בפרק. ודבר אחרון, אולי אני לגמרי טועה. בכל זאת נראה שהם שומרים על מינון דרמה בינוני, אז אולי ראובן יסרב לראות את כל מה שאני חשבתי שהוא בטוח רואה, או שלפחות זה זועק לשמיים, וכן ייגרר איתה לקשר. אולי היא תחזור לסדרה רק בגלל שהוא ייזום את הקשר. אולי. בכל מקרה, אולי אני טועה. שיהיה בוקר טוב