אופוזיציה (ספויילר: מדובר בתעמולת בחירות)

• פותח הנושא nun
  • פורסם בתאריך
תסלח לי על גסות הרוח

אבל למה אתה תמיד כותב כל כך ארוך ? אתה מדבר פה על פוליטקה סהכ מה הבעיה לכתוב קצר ולענין ? איזה מפלגה תיקח אותך קופירייטר?

טוב קראתי פה ושם את המגילות ומה שיש לי להגיד לך בשלב זה שלדעתי אדם דתי צריך להצביע למפלגה דתית. אני אולי נשמע תמים אבל ה' הוא שיפעל למעננו ולא החילונים הבהמות.

nun

New member
ומותר

האדם מן הבהמה אין.
המשפט האחרון שלך מגדיר אותך עצמך כחילוני.
אתה יודע מה, בבחירות בשמים אבחר בה', בתקווה שיעבור את אחוז החסימה.
מספיק קצר?
ולא, אני לא סולח ולא לא סולח על גסות הרוח, אלא אני רק עולה בליבי תפילה "אדם ובהמה תושיע ה'" (אבל בשביל זה כאמור הוא צריך לעבור קודם את אחוז החסימה, ואני לא יודע אם הקול של כל הבהמות שבוחרות בו נחשבות כלל בעיניו).

י ו ר ם 7

New member
התווית של החילוני לא ברורה בעליל

מה גם אתה מהקדושים של הפורום או שאתה רוצה להאבק פוליטית או שאתה חסר תווית
עם המדבקה הזכה ""לשמה" !! מה שלומך ?
תמיד מתגעגע לכתיבתך שהיא בשיאה ואם אתה רוצה עזרה ממני אני מוכן ומזומן
העיקר שתצביע מרץ . בשורות טובות

קודם כל אין לי חפץ

לדבר עם אדם כל כך מחוצף כלפי שמים ולכן או שתחזור בך או שהשיחה הסתיימה.
עכשיו אתגונן על מה שהאשמת אותי בו - אתה ודאי מתכון למה שאמרתי שה' יפעל למעננו. ובכן אתה עושה מערכה על הדרוש כיון שאתה מניח מראש שלמעננו משמעו למען אינטרסים ארציים. אבל למעננו יכול להיות ובמקרה הזה אף ברור שזה למעננו המאמינים שכל מעשיהם לשם שמיים וזו תפיסה בסיסית ביהדות. שום דבר לא זז בלי הקב"ה.

nun

New member
השיחה לא הסתיימה

כי מבחינתי היא בכלל לא התחילה. זה שגיבבת כל מיני טענות והטחת רפש מתחת להודעה שלי זה לא אומר ששוחחת איתי. מעניין, "שום דבר לא זז בלי הקבה" זה בדיוק מה שאמר נפוליאון על הצבא לא? הצעד צועד על הקבה, משהו כזה, לא? אולי אני מתבלבל, אבל מכל מקום זה נראה כמתחייב מדבריך. ולכן אני ממשיך ברוח דבריך וקובע שעל אדם דתי ללכת רק לפרוקטולוג דתי. ומה סופו? יסעד בבון.

בתיאוריה אתה צודק

אבל בימינו אין מפלגות דתיות, כאן שורש הבעיה. עד עכשיו שום מפלגה לא הציעה פרוגרמה דתית עבור החברה שלנו אלא רק פרוגרמה חילונית במסווה של פרוגרמה דתית. (אם כי הרב אמסלם אולי שינה את המצב שהיה בוודאי נכון עד לא מזמן, ולמפלגה שלו אני בהחלט שוקל להצביע)

כך שבימינו החובה להצביע עבור מפלגות "דתיות" מוטלת בספק גדול, ויש לבחון את המצע של המפלגות השונות גם מבחינה תולעתית (כלומר: איזה תיקון חברתי הכי נחוץ לנו ברגעים אלה, או איזו מפלגה תביא הכי פחות נזק לחברתנו וכו') אפילו אם מבחינה תכליתית הכוונה שלהם אינה לשם קיום התורה אלא לשם מטרה אחרת שהיא זרה מבחינת התורה. חשוב לקחת בחשבון שתנאים חברתיים מסוימים יכולים להפחית את הסיכויים לצמיחה דתית בקרב העם (כפי שהרמב"ם למשל אמר שאדם לא יכיר את האמת בזמן שהוא רעב או נרדף וכו', לא זוכר את הניסוח המדויק) ובהקשר זה ליבוביץ כתב על התנאים החברתיים הבעייתיים הנוצרים כתוצאה מהכיבוש בשטחים, שזה מוביל להתדרדרות רוחנית של העם.

ואגב, זו גם בערך התשובה שליבוביץ נתן למי שפנה אליו בשאלה האם יהודי דתי חייב להצביע עבור רשימה דתית (רציתי לשאול, עמ' 375)

עוד דבר נוסף, אני הייתי מציע לך להפחית ככל האפשר מלהשתמש בביטוי חילונים בהמות, ואינך צריך לשכנע אותי שזו אמת אבל לעתים חילוני אשר לא מבין לעומק את המשמעות של הדימוי עלול להתרחק עוד יותר מן הדת בגלל זה, ובכל אופן ביטוי כזה לא בדיוק יעזור לקרב חילונים לדת. אינני מתנגד לשימוש בביטוי בהקשר מסוים כאשר זה יכול להועיל מבחינה חינוכית, אבל דומני שברוב המקרים הדבר יפיק תוצאות הפוכות. ועוד חשוב לזכור שלפי הרמב"ם לא רק מי שפרק מעליו עול מצוות הוא כבהמה, אלא כל אדם שטרם הגיע לשלמות האנושית נחשב כבהמה (אפילו אם הוא קרוב יותר לשלמות ממי שפרק מעליו עול תורה ומצוות). ואם נוסיף לכך את העובדה שאפילו האדם אשר הגיע לשלמות האנושית היה בהמי בתחילת דרכו, דברים אלה אמורים להגביר את הענווה אצלנו ולהפחית את הגאווה.

נדמה לי שהרב אמסלם רמבמיסט ולכן עומד

בדרישות. מעבר לכך נדמה לי של' סותר את עצמו בכך שהוא מבקש שנגשים את צרכינו דרך ממשלה חילונית (במידה ואין מפלגות דתיות מתאימות).
באשר לביטוי בהמה. כפי שציינת זה אכן לקוח מהרמב"ם ואין ספק שגם אנוכי יכול בכיף להקרות בהמה. אינני רודף חילונים באשר הם, אלא שכאן אנו בפורום פילוסופי (נגיד), ולא רק שאנשים כאן אינם תמימים, אלא הם אף מביעים דעה. אז מי שמביע דעה צריך להיות מוכן גם לביקורת. ר' דברי הרמב"ם בהלכות ת"ת פרק ד:
ח במה דברים אמורים, בזמן שלא הבינו התלמידים הדבר מפני עומקו, או מפני דעתן שהיא קצרה; אבל אם ניכר לרב שהן מתרשלין בדברי תורה ומתרפין עליהן, ולפיכך לא הבינו--חייב לרגוז עליהן ולהכלימן בדברים, כדי לחדדן; ובעניין זה אמרו חכמים, זרוק מרה בתלמידים.

פיקסעלע

New member
אמסלם משתמש ברמב"ם

איך הוא רמב"מיסט אם הוא כל חייו התפרנס מהתורה ומהרבנות מטעם?

מותר לאנשים להשתנות

חוץ מזה יש הקלות מסוימות לת"ח כפי שכתב אדוננו בת"ת ו יא-יב.

פיקסעלע

New member
הוא לא הביע חרטה. ההקלות לא מתירות

הפיכת התורה לפרנסה. לקרוא לו רמב"מיסט זה פשוט בוז לרמב"ם.

בוא נגיד שהוא יותר קרוב לרמב"ם מכל אופציה

אחרת. בטח לחבריך הברסלבים שכל הקליפ שלהם (בקישור שאתה עצמך הבאת) הם קופצים על טנקים ורובים כמו שלא רואים אצל אף אחד אחר. איפה ואיפה כזו מזמן לא ראיתי. אני אומר לך שוב - לא תשא פנים ! אתה הופך את העולם כדי להצדיק אותם והופך את העולם כדי להרשיע אחרים.

פיקסעלע

New member
לא הצדקתי כלום

(למרות שעוד לא הסברת לי מה הבעיה)
אמרתי שהמצע שלהם חמוד והראיון יפה. לא ראיתי כל כך הרבה ערכיות במצע אחר וראיון אחר.
למה הברסלבים הציונים קרובים אלי יותר מאמסלם בוגר הישיבה?

ערכיות יש להרבה מפלגות

זה מוזר שאתה פוסל אנשים בגלל 3 ימי חינוך שאולי הם הולכים אליהם ואחרים שקופצים על טנקים אתה מהלל.
הברסלבים סובלים מאותו קומפלקס חסידי כמוך או משהו קרוב וזו הסיבה.

פיקסעלע

New member
אוקיי. אם הם קרובים לדעותי

אז באופן טבעי אנחנו קרובים. כדאי שנחזור לדון עניינית.

פיקסעלע

New member
נקודת הטיעון

עם ישראל כתכלית (בגלל המחשבה שזה רצון ה'!) זו עבודה זרה לשמה, ומליץ זה עבודה זרה שלא לשמה.

פיקסעלע

New member
אמסלם מגדיר את עצמו כחרדי ציוני

ואילו אלה שאתה טוען שהם חברי מגדירים את עצמם כציונים לא חרדים (אם לא אנטי חרדים) ונלחמים במימסד החרדי שהוא המימסד בן אני ואמסלם גדלנו כל ימינו. באורח חיי אני קרוב לאמסלם הרבה יותר מאשר להם.
אולם כשאני בוחן קירבה מהותית, אני שואל את עצמי: מהי התכלית האחרונה בשבילו? והתשובה היא שבשבילי ובשביל הברסלבים התכלית היא ידיעת ה' ולכן הם אכן חברי.

פיקסעלע

New member
זו פעם ראשונה

שמפלגה דתית באה עם ערכים ולא עם צרכים ואינטרסים! עכ"פ אני בעד עלה ירוק. ואני מקווה לא תסיק מזה שהם לדעתי יותר דתיים מאמסלם.

למעלה