אופוזיציה (ספויילר: מדובר בתעמולת בחירות)

• פותח הנושא nun
  • פורסם בתאריך
דבר שני

אם הדבר נעשה בהסכמה מותר לת"ח להסמך על זולתו. כפי שעשה הרמב"ם כאשר נסמך על אחיו. העובדה היא שכיום בישראל מעוניינים ברבנים שישמרו את גחלת התורה ויקדישו את כל ימיהם לתורה. לא כל אחד מסוגל להמית את עצמו באהלה של תורה ומי שעושה כן - אני עפר לרגליו ולדעתי רבים חשים כך.

פיקסעלע

New member
הבל ורעות רוח. איפה זה כתוב ברמב"ם?

נראה שאתה בכלל לא מבין את הבעיה.

בפירוש על פרקי אבות

הוא מביא את הסיפור על התנא שחורש את השדה ומבקשים ממנו ללמד אותם אז הוא מבקש את שכר העבודה שהיה עושה. מה בדיוק אני לא מבין כאן ?

פיקסעלע

New member
בסיפור שם

ביקשו ממנו שידון ביניהם דין תורה. זה צורך שלהם שהוא נאלץ בגינה להיבטל ממלאכתה ולכן זה אכן שכר בטלה. והרמב"ם מדגיש שמותר רק באופן הזה.
הבעיה בפרנסה מהתורה היא בהפיכת התורה לאמצעי במקום תכלית. זה בכלל לא קשור להסכמה.

נו בסדר במקום

שאדם ילך ללמוד פיסיקה או מדעי המחשב או משהו כזה, הוא מלמד תורה ומפצים אותו על כך שלא למד מקצוע של חול. לא מבין איפה הבעיה. וכן אדוננו אומר בהלכות תפילה וברכת כהנים:
" ומי שהוא עוסק בתורה תמיד ותורתו אומנותו - מתר לו לעסק בת"ת בשעה שהקורא קורא התורה"

10moshe

New member
תגיד!

יצא לך לראות את סדרת הסרטונים שהוא מפיץ ברשת?
אמנם הם מרתקים ביותר, אבל זה נשמע הזוי לגמרי. יכול להיות שאת כל זה מסתירים מאיתנו? זה בכלל אפשרי להסתיר שחיתות בסדר גודל כזה מעיני הציבור? אתה באמת מאמין לזה?
או שאתה אומר, אני לא יודע אם זה נכון או לא, אבל אני קורא את המצע (או את שם המפלגה) ומצביע לרעיון בלבד.

nun

New member
בהחלט יצא

ואני מאמין כמעט לכל. האם יכול להיות שאת כל זה הסתירו מאיתנו עד כה, התשובה היא לדעתי כן רבתי. זה נראה לי ברור, וזוהי דרכה של פוליטיקה ושחיתות לא רק כאן. צריך רק לזכור שמדובר בדברים שידועים היטב לעיתונאים אבל אינם רשאים לפרסמם (בגלל עורכיהם ובגלל סיבות משפטיות) ובדברים שידועים למשטרה ולפרקליטות רק שאין להם הכח או הרצון לעשות איתם משהו.
אמנם הסרטונים לא הפילו אותי מהכסא, שכן לא הופתעתי מעצם תופעת השחיתות וקשרי ההון והשלטון ודי היה לי ברור שזה מה שהולכים לקבל (אף שהיו כמה פרטים שהותירו אותי פעור פה), אבל אם להודות על האמת אז זוהי בהחלט הצפייה בסרטונים הללו שהורידה לי סופית את האסימון. הבנתי סופית שבמקום לחשוב במסגרת שיקוליי הפוליטים על מי ייצג את עמדותי עלי להתחיל לחשוב על כך שהפוליטיקה לא נמצאת במצב כלל לייצג דבר. מחשבה זו עצמה מקוננת אצלי זה זמן אבל לא עלה בדעתי כמה פשוט יהיה לעשות שינוי בעניין זה באמצעות חבורה הנלחמת באופן פעיל לשקיפות בתוככי הכנסת. אני חושב שהפוליטיקה הישראלית איננה מייצגת את התפלגות האינטרסים של הציבור הישראלי, ואני חושב שאנחנו נמצאים בתקופה טובה מבחינת ההתעוררות הפוליטית של דור חדש עם אג'נדה קצת המשוחררת מהשיח הותיק, ועל כן אני חושב שהדור הזה חייב להגיע לכנסת ולהתחיל להראות לח"כים לממשלה ולציבור משהו מהשיח החדש. אמנם יש לדור הזה נציגות מסויימת במפלגת העבודה והוא אומץ על-ידה פנימה, אבל ארץ חדשה היא ביטוי אותנטי ושלם של זה והיא כולה מכוונת לאתגר את הממשל עם הדור החדש הזה. האופן השקוף בו מנוהלים ומשודרים הישיבות ומפגשי הבית שלהם, השיח הישיר עם תומכיהם, ובכלל השקיפות האובססיבית שהם חרטו על צורת הפעילות שלהם, היא עצמה כבר משב רוח רענן שמרשים אותי מאוד ונוסך בי תקווה שמשהו משתנה כאן.

י ו ר ם 7

New member
אני מאד בעד שקיפות אבל אנשים אובססיביים עושים

גם שטויות למשל לאסוף אוכל ברחובות שאומנם הוא מזין את האוכל אבל יכול להזיק
כך גם לגבי העישון הלכאורה רפואי והרי אנו יודעים שגם המעשה הרפואי הוא לא תמיד הטהור ביותר
וגם הכדורים נגד הדיכאון שזורמים לפיות ה"מאמינים" עושים כאן ,לפעמים, את החשק לעשות דברים אסורים.
יכול להיות שמשהו משתנה כאן אבל יש הרבה ערמות של זבל והריח לא סימפטי
ובאם יש לך תקווה בלב מי אני שיקלקל לך את המסיבה.

nun

New member
שלום יורם

אני לא חושב שהם אובססיביים במובן הזה. אני רואה כיוון מאוד מוגדר לפעולה פוליטית, אני חושב שזהו כיוון שלא הלכו בו עד כה, ואני חושב שהוא אפקטיבי ונחוץ. אי אפשר להאשים אותי על כך שאני מתלהב מסממנים של אפקטיביות (זה אולי אומר שאני יותר אופטימי ממצביע מרצ ממוצע ביחס לאפשרות לערוך שינוי). אני רואה כאן כיוון מוגדר לשינוי טיב הקשר בין הרחוב ובין הכנסת, אני חושב שזה משהו שלא עשו עד כה, ואני חושב שזהו שינוי אפקטיבי ונחוץ. אני לא רוצה להסביר זאת שוב אבל אני חושב שבהצבעתי להם אני הופך את כל הקולות של השמאל בכנסת ליותר יעילים ובעלי נוכחות, ובכך גם את מרצ, המפלגה שעמה אני מזדהה אידיאולוגית. צריך גם לזכור שמדובר תכל'ס באנשים שדומים מאוד מאוד אידיאולוגית לאנשי מרצ, אלא שהם יודעים לזהות לדעתי את הבעיה האמיתית שמונעת מהכוחות הדמוקרטיים להיות בעלי השפעה בציבוריות הישראלית (כבר הסברתי זאת לעיל) ותוקפים בנקודה הזו. אני בטוח, על פי הפרופיל שלהם והצהרוציהם, שהם יהיו יותר אקטיביים צעקניים ופעילים ממרצ אל מול הגזענות הגואה בכנסת, ידעו לא רק להתנגד מסורתית לרוחות המלחמה אלא ישקיעו בלהראות קבל עם ועדה כי אלו רוחות של אינטרסים. ככה שאני מקבל שניים במחיר אחד: גם דמוקרטים וגם אפקטיביים, ועל הדרך אנחנו גם יוצרים רוח גבית ולוחמנית לכל הגורמים הדמוקרטיים בכנסת. את הניסוי הפוליטי הזה אני לא מוכן להחמיץ, אני מרגיש שאני לא רשאי שלא לתת לו צ'אנס. אולי אני טועה, אבל אם עוד ארבע שנים אוכל לומר ולו שתרמתי לחיזוק רוח האופוזיציה בישראל דייני.
אני מעדיף תקווה, אולי נאיבית, שיש לה לפחות איזו תוכנית פעולה מלהמשיך ולצקצק בלשוני עוד ארבע שנים כנגד המתרחש. אולי תעזור לי אתה להבין את הפסיכולוגיה של המצקצקים וידיהם העדינות. אולי הם עדיין בעצם מתגעגעים לאירופה, והצקצוק הוא מעין מנטרה מנחמת שמחזירה אותם לשם בתודעתם? משהו כמו "אני לא פה! אני לא פה! אני לא פה! אני לא פה!". מישהו צריך להפסיק כבר את תרבות הקוטריות הפולנית שהתרגל ואף התאהב בה השמאל ביאושו ולהזרים קצת דם לעסק.

י ו ר ם 7

New member
אני - נאבק אבל מי אני מול המשטרה סתם אפס טהור

כן יש לנו מדינה שסותמים לך את הפה על ידי כוחות הביטחון השונים
ותלוי מי אתה ומה אתה, אני חושב שאם אני אחזיק כיפה על ראשי
אז למשל בבני ברק המשטרה לא תבוא ואם אני אוהד כדור רגל מהמגזר
אז המשטרה בוא תבוא ואם אני רוצה לעשן משהו רפואי אז כוחות הביטחון יעשו
עלי חיפוש יסודי ובאם אני חשוד כשמאלי אז יש אפשרות שיכסחו לי את הצורה ככה סתם
באמצע הרחוב
כי אני סתם קוטר ? שמהלך בין הטיפות מפוחד עד עמקי נפשי..
אנחנו רוצים לעשות שותפות של כל הכוחות עם הנטיה שמאלה ולרוקן את השמאלנים מהמרכז
שיבואו בהמוניהם לעשות מאבק צודק לפעמים אני רואה אנשי תקשורת ואמנים מפורסמים ואני מרגיש
את הבגידה שלהם העצמית ,בערכים שהם נר לרגליהם, תאמין לי אני בז להם לפלפולים שלהם
למנטרות לעמדת הפנים, פשוט בושה וחרפה.שאתה נילחם בהרי השוף אתה לא רוצה שום זמר
ישראלי ששר לך על הכנרת ועל אהבה. למה ביבי קנה את שרית בכסף שתזמר לכבודו לא ולא
הוא רצה להראות לימין שכדאי לו להצביע בשבילו כי הוא נותן את הכסף והוא לא סופר שום עני וחלש
בדרכו שלו (הוא גם יכול להביא את פרנק סינטרה שישיר לו "בדרכי שלי" אבל לא בא לו)

למעלה