אוקי - אני פותחת בסקר רגיש

mentorit

New member
אוקי - אני פותחת בסקר רגיש

מה דעתכם על הישראלים שהכרתם בחו"ל?? הכוונה הינה לאנשי עסקים ישראלים בחו"ל, מקרב הקהילה והקהילה העסקית הקרובה אליכם לאחרונה אני מתפלצת מהשונות של ההתנהגות הישראלית פה בחו"ל- הנסיונות לרמות, לבצע קומבינות....כ"כ שונה מכל הזרים האחרים!! עכשיו כמובן שעקב היותי ישראלית אני פרנאוידית יותר אז די קשה "לעקוץ " (טפו טפו) אבל זה כואב שדווקא בישראלי קשה לבטוח!! ממש מעניין אותי מה קורה אצלכם אנא היו אמיתיים אה ...ואם יש לכם איזה תובנה או שניים אנא שתפו

airdene

New member
יש ויש

אישית, לאורך 'קריירה' מלאת תהפוכות, קריירה בה 'נעקצתי גם ע”י ישראלים וגם בידי זרים, אני חושב שההבדל היחיד הוא בטקטיקות הגישה לקורבן וטכניקות הרמייה שמופעלות על ידי הרמאים. לרמאים ישראלים יש מבחר טקטיקות מצומצם יותר ובד”כ מביך בחוסר תיחכומו. לדעתי זה נובע מן הסביבה הפמיליארית בה גדלנו ואשר אחד מאבני היסוד שלה היא נתינת אשראי אמוני (trust), מכאן שהטמבלים מניחים, אפילו באופן לא מודע, שמידת אמון מסויימת תינתן בהם וניצול אמון זה לרעה עומד בבסיס רוב רובן של העקיצות להן הייתי עד. לעומת זאת עם זרים ראיתי וגם נפלתי קורבן הן לעקיצות מתוחכמות והן לגניבות פשוטות. בנקודה זו אני חייב להסכים חלקית עם גריןאייס, אני מוצא שככל שאני מתבגר מס' ה'נפילות' שלי עם אנשים יורד באחוזים משמעותיים, והסיבה לכך היא שאני פועל מנקודת הנחה שכשזה מגיע לביזנס וכסף כולם שואפים להסתיר חלקים מן האמת ולהבליט את נקודות המכירה שלהם. כצד לעיסקה כלשהי מוטלת עלי האחריות הסופית ללבחון כמיטב יכולתי את שותפי והתנאים המוצעים. וזה מבחינתי אומר לא להאמין לשום מילה לא מוכחת, לא משנה מפי איזה מקור היא נאמרה.

מנטורית ! יש לי עבורך סרטי חובה...

חחחחחחחח...אני בוגר הפקולטאה למדעי החיים ומדעי צפייה של סרטי קולנוע .. אז לסרטים קוראים : HOUSE OF GAMES...מהמחזאי המצויין דיוויד מאמט שכתב גם את גלן גרי גלן רוס(וזאת ההמלצה השנייה) שהוא גם סרט חובה לכל איש עסקים מתחיל שחושב שהוא נקניק רציני בעסקים. דיויד מאמט מכיר את יצר האנוש ומתאר אותה בחכמה רבה ב2 הסרטים האלו... גם הסרט הדי חדש (2003) עם ניקולס קייג' וסם רוקוול MATCHSTICK MEN נורא מעניין ומלמד שיעור טוב לSCAMMER שלא מבין שסוף גנב הוא תמיד לתלייה KARMA... לכל אחד יש את נקודות התורפה שלו או שלה בחיים. לכולםםםםםםםם!!!!!!!!!! דעתי שצריך להפנים את העובדה שאין מה להיות קשוח או סודי או מיסתורי בחיים ובעסקים...זה, לדעתי הצנועה, ממש ביזבוז זמן וביזבוז חיים. יצר האנוש הוא אותו הדבר בעברית,טורקית,ספרדית וסואהילית (באותו העניין). כמה שיותר מהר תתחילי להתבונן על אנשים כאנשים ולא בגזענות כי הם אנשים יותר טובים או פחות טובים לפי מדינת המוצא שלהם...תצליחי להתנער מאזיקי המוח של חיפוש עסקים עם ישראלים בגלל שהם ישראלים. בעקרון: SCAMMER טוב תמיד ייתן לך לשמוע מה שאת רוצה לשמוע במגעים ומשא ומתן הוא תמיד יתאים את טון הדיבור שלו ונושא השיחה שלו איתך בעסקים בצורה כזאת שיוכל ללחוץ על הכפתורים הנכונים אצלך.... זה הביזנס שלו ! מה שיש לי להציע לך זה לעולם לא לאמץ גישה צינית או להפגין חולשה נפשית עקב משברים עסקיים ,כי (אלוהים עוזר ו....) תמיד יהיה מישהו שינסה לנצל החולשה הזאת. מיצאי לך SUPPORT SYSTEM (זה בדרך כלל חבר או חברת נעורים טובים או קרוב משפחה) פרטית שתמיד היו עבורך עם תמיכה ועצה נכונה כשהיית צריכה הכיוון הנכון ושמישהו יעלה אותך חזרה על המסילה הנכונה.... זהו

טיפ טיפה פאראנוייה זה הרופא ממליץ..

די מומלץ להיות טיפ טיפה פאראנויי בחיים(אבל ממש טיפונת רק!) ולהיות טיפ טיפה סקפטי לא יזיק גם כן.... זהו

mentorit

New member
טוב לא ידעתי שאני גזענית

וגישתך המתנשאת מסגירה גם קצת את ההתנהגות וההתנהלות האישית שלך. ולגבי יצר האנוש- מה שאני זיהיתי כאן הוא שיצר ה"ישראליות" הוא ממש שונה מאחרים- ש ו נ ה !!! ממש דפוס התנהגות שחוזר על עצמו באופן סיסטמתי עניין אותי לדעת האם עוד אנשים זיהו דבר כזה למעט תשובה אחת ענינית...לא קיבלתי אף מענה. תפסיקו לקשקש שם!

iron man 1

New member
ישראלים בחול

מנוטורית כולם ניסו להיות נחמדים יתר על המידה אז אני יהיה הילד הרע של הפורום אנשי העסקים בחול הם חארות ואני חוזר חארות עסקנים אשר אם הם לא שייכים לנרדפי חוק למיניהם הם היו אמורים להיות כאלה אני לא אומר חלילה שאין אנשים נחמדים אבל הם טיפה בים למול כל החרא הזה שצף ומסריח את שם כולנו כעננת סירחון כולם שכחו מאיפה באו לא אחת ראיתי בחורים שהם יוצאי יחידות קרביות מלח הארץ נעשקים על ידי אנשי עסקים ישראלים באוסטרליה ארהב ותילאנד בוש ונכלם אני לספר לכם סיפורים על דברים שקרו ביפן על הלשנות של אנשים שהעסיקו את בני עמם ובזמן שצריך לשלם משכורת הלשינו לשלטונות כדי להתחמק מתשלום אמר חכם עם ללא מורשת כמו עץ ללא שורשים זה נכון לגבי מצב הישראלים באשר הם אני למדתי על בשרי אעדיף לעשות עסקים עם מישהו שאכבדהו ואזהר ממנו מאשר החבר שינסה לעקוץ אותי עם חיבוק וסחבקיה ישראלית ועוד משפט שלמדתי בדרכים עדיף כלב כחבר מאשר חבר שהוא כלב מוקדש באהבה לכל הישראלים שמכרו את נשמתם לריח הכסף

zoti

New member
מי שהולך לעבוד לא חוקי ואצל רמאים

שלא יתפלא שדופקים אותו בסוף היום.

Boston Guy

New member
בדיוק כמו שאמר זותי

תעבוד עבור עבריינים שמפרים את חוקי ההגירה של יפן או ארה"ב, שבמקרים לא מעטים מעלימים מס, במקרים לא מעטים מוכרים מוצרים מזוייפים או זבל חסר ערך, ואכן תמצא את עצמך ב"עננת סירחון". הם אולי חושבים על עצמם כ"אנשי עסקים", הם אולי קוראים לעצמם "אנשי עסקים", אבל הם לא יותר מבאסטונרים חעאפרים.

iron man 1

New member
נו אז

זה שחייל משוחרר רוצה לטייל ולעשות קצת כסף נותן לגיטימציה לישראלי הישר לדפוק אותו ???????????????????? תהיו קצת פחות פלצפנים בבקשה גם אתם ההיתם חיילים או לא נולדתם אנשי עסקים עם ויזות ביד ואם כן אז לא תבינו על מה אני מדבר !!!! לרובנו יש ילדים חיילים משוחררים או אחים או בני דודים ואם הם נסעו למזרח או לארהב ועבדו קצת זה אומר שהם עבריינים חצי מאנשי העסקים בעולם התחילו ללא אשרות שהיה או עבודה ומשם התקדמו הצביעות הזאת שלכם היא הנותנת לגיטימיצה לא לכולם יש הורים שכמונו שיש להם עסקים בחול ולילדים שלהם מובטחת עבודה בארץ החלומות כל אחד והמקום בו הוא נמצא אז אם זה לא מישהו שאתה מכיר או שיש לך קירבה אליו אפשר לדפוק אותו ????? וכשהוא עובד אצלך רק כי אתה ישראלי ברור שהמעסיק לא משלם מיסים או שהוא חרא רק מעצם היותו מעסיק אותך כלא חוקי

zoti

New member
תעשה לנו טובה וקח את גישת

ה"כולם עבריינים אז גם לי מותר" מפה. עבדת לא חוקי ודפקו אותך. אתה יכול להאשים רק את עצמך.

iron man 1

New member
גברת נכבדה

את פתחת נושא רגיש וזה מתפוצץ לך בפנים לא הבנתי את הגישה שלך בכלל אני מטיף נגד התופעה אז איך אני מצטט כולם עברינים אז גם לי מותר ???????? אשמח אם תסבירי לי כנראה שהמצפון שלך זועק הצילו ואת היא זו שמעסיקה לא חוקים ועושקת אותם שאם לא כן ההית מסכימה איתי לא עבדתי מעולם לא חוקי אבל דפקו אותי לא פעם טיפוסים מתייפיפים כמוך אז את הגישה שלך את צריכה לשנות זה פורום ואת מנהלת אותו אם את לא מעונינת לשמוע דעות או מככאובים או טענות פני את מקומך וגם אם היה הכותב עובד לא חוקי או שנדפק אזי לא ההית רוצה לשמוע את דעתו בנושא או שהוא לא מתאים לך מבחינת מעמד שהרי אם היה לא חוקי הוא לא נכנס לקטגוריה של בעל עסקים מחול ??????? אתה יכול להאשים רק את עצמך ??? קטע זה של המשפט מסגיר אותך את דרך מחשבתך לגבי העובדים שלך והנחותים מבחינתך שאין להם אמצעים קיומיים כמוך

iron man 1

New member
טעות

לא את פתחת את הנושא אבל עדיין כל הנאמר למעלה פוגע בול

iron man 1

New member
טעות מס 2

רק עכשיו הבנתי שזה גבר בכלל אני כבר מבוגר מידי בזמני כשלמישהו היה כינוי של אישה הוא היה בדרך כלל אישה ואם היה לו כינוי של אישה הוא בטח לא היה משתמש בו מרצונו

תמשיך לאכול חרא בחיים איירונמאן !

יודע למה? פשוט מאוד: כי אתה עדיין צריך ללמוד דברים שאחרים פה כבר שכחו.... על רעיון הKARMA שמעת? מי שמעסיק אנשים באופן לא חוקי? הוא אדם הגון? לא, הוא אדם שפל ושמחפש לנצל אנשים בגלל מצבם הקשה.... החיים הם פשוטים ואתה סתם מסבך לעצמך את החיים הפשוטים שרוב האנשים חיים... אז המשך לאכול חרא עד שתלמד... והמשך להמציא את הגלגל כל בוקר וערב של חייך. כשאתה מתעסק עם אנשים שפלים, תמיד קח בחשבון שהסצנריו הכי גרוע שאולי עלול לקרות, התנהג כאילו הוא קרה כבר... אז לא יהיו לך אף פעם צפיות שגויות מאף אחד ומהחיים בכלל ומהגורל הזיפ'ת שימצא אותך כל פעם שהתעצלת להתבונן בראי ולנהל עם הראי שיחה נוקבת !!!!!! קאפיששששש ?? חחחחחחחחחח, צורה לך ילד........ זהו

לנוד הנפוח איירונמאן המלצה :

הלשנות על עובדים לא חוקיים היא המצאה יותר זקנה ממך וממני ביחד.... פשוט זה כנראה קרה למישהו קרוב לך... חבל שלא ידעת ויכולת לעזור(כספית בעיקר!) או לייעץ לו בצורה נבונה ! לאנשים רעבים לפת לחם ושמחפשים עבודת יום? בכל עיירה שמכבדת את עצמה ברחבי תבל, יש מקומות קבועים(בארהב זה בדרך כלל מחוץ לחנות הSEVEN ELEVEN האזורית או הנגרייה המקומית) היכן שעובדי יום (בארהב זה לרוב היספנים ממקסיקו וממרכז ארהב) מחכים לעבודה ואנשים שיבואו להעסיק אותם באופן יומי ולא מחוייב או מסודר.... התשלום הוא במזומן ! זה גורלם וזאת המציאות של עובדים לא חוקיים(בארהב לפחות).... ממש ממש כמו בסרט הישן עם הנרי פונדה: ענבי הזעם(GRAPES OF WRATH). מסתבר שכלום לא השתנה תחת השמש,הסרט שמתאר את זה הוא בן לפחות 50 שנה אם לא יותר...המצאת את הגלגל ממש.... אז למה אתה מקטר ומלכלך ולא מוציא קיטור על האנשים הספציפיים שיודעים שהם שפלים מלכתחילה ??? האמן לי שהם לא קוראים כאן,כי הם עסוקים מדי בניצול הזולת מלטרוח להיות חלק בפורום חברותי כמו זה !!!! מי שמעסיק אנשים, יומית, לפי צורך והספק העבודה שלו לא מלשין על פועלים, כי הוא משלם להם במזומן בסוף כל יום ! ושלום על ישראל....ועל מקסיקו...ועל רומניה...ועל בולגרייה...ועל ניקרגואה..ועל תאילנד...ועל הפיליפינים ...וכו' וכו' וכו'. זהו

zoti

New member
ובזאת סיכמת את הנושא.

כל הודעה נוספת שלך בנושא ובצורת הכתיבה הזו תימחק לאלתר וללא כל אזהרה מוקדמת.

iris mom of two

New member
טעות שלישית

לעבוד בעבודות לא חוקיותצ זה לעבור על החוק. כשייתי צעירה ותמימה עבדתי חודש בעבודה לא חוקית, אפילו שיש לי אזרחות. קיבלתי פחות משכר מינימום. עברתי לעבודה חוקית כחודש אחרי זה, והבוס שלי מהעבודה הלא חוקית התחנן שאשאר (מה, ייקחו לך מיסים מהעבודה החוקית - שכח לציין שגם ייתנו לי הטבות ושהמשכורת אחרי מיסים עדיין תהיה גבוהה יותר). אז זותי וכל מי שפה צודק. אני לא מרגישה צבועה כשאני אומרת, ברגע ששמת את עצמך במצב (ושהיה לא חוקית היא מצב כזה) שיכולים לנצל אותך, ינצלו אותך. מי שמעסיק לא חוקיים הוא מי שאין לא כבוד למדינת חוק ומשפט ולכן הוא נוכל פוטנציאלי. יש מליוני אנשי עסקים ישראלים שהם אנשים ישרים, הם גם לא יעסיקו עובדים לא חוקיים. פגשתי פה די הרבה ישראלים שהם אנשים נחמדים, ישרים, חיים על פי חוק, וחיים בארה"ב. לא שאלתי אותם איך סידרו לעצמם ניירת, כי זה לא שאלה ששואלים.

airdene

New member
לא צריך להתלהם

אני מכיר הרבה מאוד אנשים המנהלים עסקים חובקי עולם ביושר והגינות, חלקם אף הצליחו, הקימו חברות המגלגלות עשרות ומאות מיליוני דולרים, ואף זכו לכבוד והערכה בקרב החברות בהן בחרו להשתקע . המשותף לכל אותם אנשים היא נקודת הפתיחה הלא חוקית שלהם מבחינת חוקי ההגירה במקום בו הם פעלו. בוסטון גאי, אני אמנם מבין את נטייתך לפסול כל עברה על כל חוק, אך מכאן להגיע להכפשות מן הסוג בהן נקטת הדרך ארוכה. יתרה מכך, את גדולי הרמאים שהרע מזלי להקרות בדרכם פגשתי דווקא במסגרות מהוגנות וחוקיות למהדרין... אני לא יודע אם נטייתך לראות ולחלק את העולם סביבך לגווני שחור ולבן היא פשוט טכניקה לצימצום הדיון לסוגיות ברורות או משקפת ראייה אידאולוגית רחבה יותר, בכל מקרה איני סבור שהגבלת הדיון לשחור או לבן תקדם את הבנתנו את טבעו האמיתי של עולם העסקים.

zoti

New member
כולנו יודעים בדיוק במי מדובר

כשמדברים על באסטיונרים. רובם, אם לא כולם הם זבל.

airdene

New member
זוהי בדיוק הנקודה,

אתה לא יודע בדיוק במי מדובר ובכל זאת אתה מכליל את כולם תחת דגל אחד וצובע אותם בגווני הסטראוטיפ הכהים ביותר שבנמצא. אחסוך ממך ושאר הקוראים את קיצור תולדות ימי הבאסטונריות כפי שהכרתי במזרח, אך אומר לך שמהכרות רבת שנים עם אוכלוסיית העוסקים בכך, גם במזרח וגם באירופה, שאתה תתפלא לדעת כמה צעירים 'נורמטיבים' עסקו בכך ואח”כ המשיכו למשרות ועמדות הממוקמות בלב המימסד הישראלי. בתשובתו, נגע בוסטון גאי באחת מזויות הסתירה הערכית הזו, הגישה האלקטיבית לקיום החוק. זו היא רעה חולה שפשתה בכל שדרות החברה הישראלית, ותסלח לי אם אסרב להאמין שאתה,בהיותך צעיר בישראל, לא חיפפת איזה חוק או כלל רק מפני שחשקת במשהו.

למעלה