אוקי - אני פותחת בסקר רגיש

iris mom of two

New member
אתה יודע מה

זו בדיוק הסיבה למה שעזבתי את הארץ. שנאתי את החחפפנות הזו, הלהסתדר. הגישה שחוקים הם לפראיירים. אני הייתי פראיירית. כל המנטליות הישראלית מאד לא התאימה לי. ותראה את המדינה היום. אין כבוד לחוקים, בממשלה יש מספיק אנשים שמקומם בכלא, והם אפילו לא מתביישים! מדינת ישראל היא חצי מדינת אנרכייה. אני לא אומרת שאין אנשים ששוברים את החוק במדינות אחרות. יש. אבל במדינות מתוקנות אפשר להצליח גם בלי לשבור את החוק. ולמדינות מתוקנות כדאי להגיע על פי החוק של אותן מדינות מתוקנות.

airdene

New member
תוכיח, ../images/Emo3.gif

נו, ממש אין לי שום עניין וכוונה לפשפש בחייך, ולכן אם אתה מתעקש ע”כ אז כנראה שטעיתי ומגיעה לך התנצלות. ככול שהכרתי את החברה הישראלית מגעת, אתה שייך למיעוט היוצא את הכלל.

zoti

New member
ולכן אני שמח שאני לא גר בישראל.

ככל שגרתי שם יותר הרגשתי שאם אני לא מתחיל לרמות, לשקר ולגנוב לא ישאר לי מה לאכול.

Boston Guy

New member
אכן זו שיטה לצימצום הדיון

התובנה שהגעתי אליה בשנים האחרונות היא שהצעירים הישראליים שכותבים את ההודעות האלו פשוט אינם מסוגלים להבין ניואנסים שבין "אפור בהיר" ו"אפור כהה". הלגיטימצייה לעבור על החוק ולעשות קומבינות בישראל כל כך גורפת שהם פשוט לא מבינים יותר בניהול סיכונים. תקרא את מגוון ההודעות בנושא מישראלים צעירים (כאלו שנדפקו וכאלו שלא) בשנים האחרונות ותבחין ש: 1. הצעירים האלו (דגש על "צעירים") יוצאים לעולם הגדול עם מנטאליות נאיבית ופרובינציאלית להחריד. הם בטוחים שהם חכמים יותר מכולם, למרות שאין להם שום נסיון חיים. מי למען השם עובד עבור חאפר בלי לדרוש תשלום במזומן בסוף כל יום? רק אדיוט - או ג'חש צעיר שלא מבין מהחיים שלוֱ! 2. "אני חי במדינת עולם שלישי ולהרוויח כסף אפשר רק בחו"ל" - זה מה שהם אומרים שוב ושוב. כל פעם שאני קורא את ההצהרות המטופשות האלו אני חושב על האומללים שבאמת באים מרקע כזה: הדרום אמריקאים שיוצאים לעולם לעבוד כדי להוציא את עצמם ואת משפחתם מחיים בחושות מתמוטטות ומרעב אמיתי... הפיליפינים שבאים מרעב ותנאי מחייה איומים... ההודים... הצעירים הישראלים באים, יחסית לזה, מעולם של שמנת וממתקים. אבל המנטאליות של "מגיע לי - בארץ אין לי עבודה" נוחה להם. אתה יודע מה ההבדל בין מהגר לא ליגאלי מסיבות מצוקה וביניהם? - שמהגר המצוקה עומד כל סוף שבוע בתור ליד משרד ה MONEY TRANSFER כדי להעביר חלק מהגרושים שהוא הרוויח למשפחתו בארץ המוצא - שיהיה להם במה לקנות אוכל ותרופות. הצעיר הישראלי קונה בכסף הזה I-POD וסניקרס ממותגים. 3. "זעקת הקוזק הנגזל". לגיטימי לחלוטין בעיניי הצעיר הישראלי שבישראל משטרת ההגירה תרדוף עובדים לא חוקיים כמו חיות... תעשה מצודים בלילות ברחובות ובבתים, תחטוף אותם מבתי מעסיקים ותשליך אותם למחנות מעצר מגודרי תייל. לגיטימי שהמעסיקים מרמים ועושקים את התאילנדים, הסינים, הרומנים והניגרים שעובדים עבורם בישראל. הם "לא אנשים" - סתם "זבל זר". איכשהוא מרוח ההודעות נראה כאילו הצעיר הישראלי עיוור לחלוטין לעובדה שהוא שם את עצמו בדיוק באותו סטטוס כשהוא יוצא לחו"ל ועובד לא חוקית. ההודעות של צעירים ישראלים בפורומים האלו בשנים האחרונות מצביעות, עד כמה שאני מבין, על עובדה אחת מאוד חמורה: הצעיר הישראלי הממוצע אינו קולט בכלל מה המשמעות של חוקי מדינה זרה. יש לגיטימצייה גורפת בישראל להתעלמות מלאה מחוקי המדינה שאליה הצעיר נוסע - כאילו הם כלל לא קיימים. שימוש בסמים על חופי גואה? "כולם עושים את זה, לא עושים לך כלום"! עבודה לא חוקית בכל מדינה על הגלובוס? "חבר של אח של ידיד שלי הביא אחלה מכה שם... כולם עושים את זה... זה לגמרי לגיטימי..." הברחת סמים? בבתי כלא בתאילנד, הודו ושאר מדינות שוכמים לא מעט ישראלים וישראליות שממש לא הבינו את הסכנה במה שהם ניסו לעשות. המנטאליות הזו הייתה קיימת תמיד - אבל בעשור האחרון חלה הקצנה רצינית בעניין. אני חושב שהבדיחה הבאה מסבירה את הנושא הכי טוב: ילד אחד נזרק מבריכת השחייה על ידי המציל ומגיע הבייתה בוכה. אימא שלו שואלת "למה זרקו אותך מהבריכה"? והילד עונה "המציל תפס אותי עושה פיפי בבריכה והעיף אותי משם" האמא נורא כועסת - "איך הוא מעיז! הרי כולם עושים פיפי במיים!" והילד עונה "כן, אמרתי לו את זה - והוא אמר - "יכול להיות... אבל האחרים לא עושים את זה מהמקפצה". והפרשנות: הצעיר הישראלי של 2005 איבד את היכולת להבין 2 דברים חשובים: 1. לעשות פיפי בבריכה אסור לפי החוק. 2. אם אתה בכל זאת עושה את זה אתה חשוף לסכנות (שיתפסו אותך, שירמו אותך) - ולכן כדאי לך להיות זהיר ולשמור על פרופיל נמוך.

airdene

New member
תשובה מעניינת אם כי לא עניינית

התחלנו את הדיון מהתנהגותם של 'אנשי עסקים' ישראלים בחו”ל והמשכנו משם להגדרת טיבם של 'חאפרים באסטונרים', בתגובתך זו גלשת להתקפה כללית על הצעיר הישראלי... אמנם אני מסכים עם אחדות ממסקנותיך, אך אני חולק על אחרות ומסתייג מן הטון הכללי בו הם נאמרו. 1. ישנם הרבה מאוד ישראלים, (צעירים ולא), הסובלים מעוני מנוול, זה שאינך רואה זאת לא אומר שהם שקרנים או עצלנים. בישראל של היום האפשרות של אנשים החיים בתחתית החבית הכלכלית להחלץ ממנה ע”י מציאת עבודה, קלוש ביותר,(אני תומך במס' קרובי משפחה כאלו ויודע שהם קמים כל בוקר ומוציאים נשמתם בעבודה ובכל זאת השכר שהם משתכרים אינו מספיק לתשלום ההוצאות הבסיסיות)'. 2. גם הבנתך את מניעי הבוחרים לעבוד תחת חסותם של בעלי באסטות/נוגשי עבדי מולים היא חד מימדית ומשקפת רק פלח קטן מקהל הבוחרים בעבודה זו. רבים מן הצעירים שפגשתי בדרכים עשו זאת כדי לממן את לימודיהם, קורת גג מעל ראשם, ולפעמים גם מעל ראש הוריהם. רבים מן המבוגרים יותר עשו זאת כדי לשלם מזונות לגרושתם, לממן טיפולים רפואיים לאהוביהם, או לחסוך לעת זיקנה. אתה ושאר חברי מקהלת השלילה הפסקנית בוחרים להתעלם מרעידת האדמה הכלכלית־חברתית שחוותה ישראל בשני העשורים האחרונים. שינוי סדרי עולם של ממש שהוצא אל הפועל במיטב מסורת החפריות הישראלית והשאיר מאות אלפי נפגעים מדממים כלכלית בצידי הדרך. אז בקשה ממך, צמצום הדיון לסוגיות ברורות מבורך הוא אך החלפתו בהעלאת בסטראוטיפים זולים אינו נכון ואינו מקדם את מטרתנו. 3. מה אתה שוב רוצה מן הצעיר הישראלי?? מאין לך שרדיפת העובדים הזרים ע”י משטרת ההגירה היא לגיטימית בעיניו? מה הלכת וראיינת כל אחד מהם? שוב סטראוטיפ. ומהיכן לך שמקובלת עליו רמאות מעסיקים? לא רק שהיא אינה מקובלת על הישראלים שאני מכיר, צעירים ומבוגרים, אלא שבעירי ישנם הרבה אזרחים המארחים עובדים זרים לא חוקיים בערבי שבת (בשכונה בה אני גר), באים לעזרתם כשהם נתקלים בבעיה, משלמים להם שכר הגון ביותר על עבודתם. תרבות הסמים גם היא,לדעתי, פועל יוצא של השבר אותו חווה החברה הישראלית, ואם היית מטריח עצמך לגואה או איביזה או כל יעד תיירות סמים אחר היית וודאי נוכח לדעת ששוב נפלת קורבן לסטראוטיפיזציה... הישראלים, על אף צעקנותם הרבה, אינם מהווים חלק משמעותי מן הסצנה. ולפי מיטב ידיעתי כך גם המצב בבתי הכלא... בכל מקרה, גם אני מתנגד לכך שאנשים יעברו על החוק, אבל איני מאמין בדה לגיטימציה מבוססת הגזמות של החושבים אחרת, ההבדל ביננו הוא שאני מאמין שגווני האפור הם השולטים בעולמנו.

אז מה לסיכום אירדאן? אתה מלך..

בפלספנות וללא תכלס... סתם התבוננות שלי על הלך החשיבה שלך (מהעבר גם). עכשיו בילבלת אותי לגמרי ! זאת אומרת שמותר גם לסחור בסמים בגלל עוני ומצוקה ? מה מותר ומה אסור אירדאן המכובד? אולי תפרט לנו את מקצועות המותר בניגוד לחוק ומקצועות האסור בניגוד לחוק? איפה הגבול האפור אירדאן?? אני גם רואה גווני אפור אבל אתה ממש לא ענייני גם כן... דעתי הצנועה זהו

airdene

New member
מתוק שלי, כמלך אני מצווה עליך לא

להטריד את מוחך בבעיות אתיות... הרי שלאחר צפיה ממושכת כשלך בכ”כ הרבה סרטים ומחזות בהם תמיד העלילה מכילה גיבור אהוב ונבל שנוא ומעל הכל סוף מוסרי... ברור שחיים האמיתים על אפרוריותם המוסרית יביכו את ראשך הענוג... זוהי מצוות המלך (הפלספנות), זהו.

Boston Guy

New member
על מה בדיוק אתה מדבר?

לנקודותיך 1. לא אמרתי שאין עוני בישראל. זה עניין לדיון אחר לחלוטין. עובדתית, רוב הילדים שלי יצא לראות ב MALLS בארה"ב עובדים בבאסטות ממש לא באים מרקע של עוני מנוול. היה להם 800 ש"ח כדי להוציא ויזה, והיה להם 800$ לכרטיס טיסה... ולא ברור אם כל מה שהם ירוויחו בחו"ל יכסה את ההוצאות האלו. אז מה הקשר בין סעיף 1 שלך ומה שאני כתבתי? 2. אחוז אפסי מהישראלים שעובדים בבאסטות הוא מעל גיל 30. כל הסיפור על "מזונות" ו"קורת גג להורים האומללים" הוא דרמטיזצייה די מגוכחת. אני רואה אותם. ואלו שאני רואה לא מרוויחים כאן מספיק כדי שיוכלו לממן גם את הסניקרס הממותגות, גם את חשבון הסלולארי שהם מחוברים אליו כאן כמו לחמצן (בתעריפי PREPAID מופקעים) וגם כדי לממן להוריהם קורת גג. 3. "רעידת אדמה כלכלית" הייתה גם כאן, בארה"ב. OUTSOURCING, סגירת מפעלי ייצור ב RUST BELT, פיטורים המונים ומצוקה כלכלית קשה. איך זה מתקשר לעניין "הרשאה לעבור על חוקי מדינה אחרת" או, להכללה, לעבור על חוקי המדינה שלך? אדם עני רשאי לפרוץ לביית של הוריך ולשדוד אותם "כי אין לו ומגיע לו"? אדם עני רשאי לגנוב לך את האוטו ולשחוט אותו לחלקים כי "הוא מדמם כלכלית"? 3. מה אני רוצה? שלישראלים, שמהווים שבריר של פרומיל מאוכלוסיית העולם, לא יהיה ייצוג לא פרופורציונאלי בבתי כלא בעולם. גם אני מאמין שבעולם שולטים גווני אפור. אני גם מאמין שהמנטאליות שהנוער הישראלי שאני קורא כאן בפורומים ורואה כאן בבצעם את העבודות הלא חוקיות מערפלת את ראייתם והם אינם מבחינים בין אפור בהיר ואפור כהה.

הוכחתי לעצמי ולך שאתה חי בביצה !

אירדאן : אתה חי בביצה אפרורית עם נקודת השקפה מעוות על החיים... למה שאתה קורא גווני אפור, אחרים לא מבינים על מה אתה מדבר... איפה הצבעים נגמרים ואיםה גווני האפור מתחילים? ברצח? בשוד? בעבודה אצל אנשים שפלים? איפה? במקום זה, אתה מקנא שאני מאפשר לי להסתכל על העולם מפרספקטיבה יותר רחבה כי קרעתי את התחת שלי כל שנות העשרים שלי וכל שנות ה30 שלי,כדי שאוכל להסתכל על העולם מנקודת מבט של אדם מציאותי אבל חיובי בעת ובעונה אחת... אתה פלספן שחי עבור ההתפלספות... אין אצלך שום הגיון חוץ מלמצוא את הסדק או החרך כדי להתפלסף על שטויות דביליות שרק אתה מבין אותם שלא עוזרות לאף אחד להתקדם קדימה ולקבל מבט ראיה חיובי לגבי: מה מותר ומה אסור לעשות בעסקים טוב? טוב והמנע מלהשתמש בהערות מתחת לחגורה ...כי אתה רק מגלה את הביצה שמוחך שוכן בה ! זה שאתה פלספן עבור הפלספנות בלבד(בלי הרבה REDEEMING VALUES) גיליתי כבר עליך לא מאתמול. אל תבלבל לאנשים ותטשטש להם את גבולות הצבעים וגבולות האפור.... התחל לחיות בצבעי טכניקולור ! צא מהאפרוריות... זה הרגל טוב ובריא ! זהו

airdene

New member
לא ממושמע, אה?

שמע חבוב, אני משתדל לא לרדת לרמתך ולהסחף לתוך המערבולת האמוציו-אנאלית בה אתה מבלה את חייך. מה לעשות שמוליק, יש אנשים המעדיפים קצת סדר ולוגיקה בחייהם. אז שנעשה פה קאט? אהה? יופי ככה אני אוהב אותך קושקוש.. שלך, מלך הביצה.

../images/Emo8.gif מזל שיש מיקוד בפורום הזה !

הסתכל למעלה...איך קוראים לפורום : פורום עסקים בחול .... נכון? זה לא פורום פלספנות וברברנות בלי טעם. וזה מה שאתה מנסה להפוך את הפורום הזה.... אז השתדל לא להתפלסף יותר מדי ושמור על חוקי ולוגיקת עסקים שהם די פשוטים ולא מבוססים על התפלספות יתר... טוב? טוב זהו

airdene

New member
קצת סדר בבלאגאן

ראשית, אתם עסקתם באופן אקטיבי למדי בהשחרת פנים טוטאלית של אלו שבחרו לעבור על חוקי ההגירה, ולאחר מכן גם גלשת, בוסטון, לכל מיני קביעות לא מבוססות לחלוטין לגבי עמדותיהם ומניעיהם של כלל הצעירים הישראלים.משמחיתי על הסטיגמטציה הזולה הפעלת טכניקת ויכוח לא לגיטימית ע”י כך שהצבת אותי בעמדת המגן על עברות על החוק ו לכך הוספת 'ציטוטים' מצוצים מן האצבע ובסיומם ציטוט אמיתי, יש לי הרבה לומר בגנות טכניקת הויכוח הזו אך לא זה המקום והזמן. לכן כדי לבאר את טבעו של הדיון ואע”פ שכבר הצהרתי זאת בהודעות קודמות אחזור על דברי שוב ־ איני תומך בעברות על החוק. יתרה מכך, אני חושב שאדם, משבחר לעבור על חוק ונתפס בקלקלתו, חייב לתת את הדין על מעשיו. על כך אני משער שכולנו מסכימים. התנגדותי העיקרית הייתה ועודנה לטרמינולוגיה המזלזלת והמבזה בה, (אתה במיוחד בוסטון,אך גם זותי לא חסך בשבט לשונו) אתם משתמשים די לתאר את הבוחרים לעבוד בעבודות לא חוקיות אלו ובמניעיהם. 1. "הם אולי חושבים על עצמם כ"אנשי עסקים", הם אולי קוראים לעצמם "אנשי עסקים", אבל הם לא יותר מבאסטונרים חעאפרים." 2. "הם בטוחים שהם חכמים יותר מכולם, למרות שאין להם שום נסיון חיים." 3. ""אני חי במדינת עולם שלישי ולהרוויח כסף אפשר רק בחו"ל"" 4. "הצעירים הישראלים באים, יחסית לזה, מעולם של שמנת וממתקים" 5. "הצעיר הישראלי קונה בכסף הזה I-POD וסניקרס ממותגים" 6." "זעקת הקוזק הנגזל". לגיטימי לחלוטין בעיניי הצעיר הישראלי ..." 7. "...הם "לא אנשים" - סתם "זבל זר"..." 8. "הצעיר הישראלי הממוצע אינו קולט בכלל מה המשמעות של חוקי מדינה זרה. יש לגיטימצייה גורפת בישראל להתעלמות מלאה מחוקי המדינה שאליה הצעיר נוסע - כאילו הם כלל לא קיימים." 9. "אחוז אפסי מהישראלים שעובדים בבאסטות הוא מעל גיל 30. כל הסיפור על "מזונות" ו"קורת גג להורים האומללים" הוא דרמטיזצייה די מגוכחת" ברשותך תסביר לי מהיכן 'ציטטת' את המשפטים הבאים ־ ”"הרשאה לעבור על חוקי מדינה אחרת"” ו ”"כי אין לו ומגיע לו"?" ולכך אוסיף ציטוט מדבריו של זותי - "כשמדברים על באסטיונרים. רובם, אם לא כולם הם זבל." ולנקודותיך - תשובה מס' 1 ענתה על המשפט הזה ־” הצעירים הישראלים באים, יחסית לזה, מעולם של שמנת וממתקים. אבל המנטאליות של "מגיע לי - בארץ אין לי עבודה" נוחה להם.” תשובה מס' 2 ענתה על המשפט הזה - ” הצעיר הישראלי קונה בכסף הזה I-POD וסניקרס ממותגים." תשובה מס' 3 ענתה על הקביעות חסרות השחר הבאות -”זעקת הקוזק הנגזל". לגיטימי לחלוטין בעיניי הצעיר הישראלי שבישראל משטרת ההגירה תרדוף עובדים לא חוקיים כמו חיות... תעשה מצודים בלילות ברחובות ובבתים, תחטוף אותם מבתי מעסיקים ותשליך אותם למחנות מעצר מגודרי תייל. לגיטימי שהמעסיקים מרמים ועושקים את התאילנדים, הסינים, הרומנים והניגרים שעובדים עבורם בישראל. הם "לא אנשים" - סתם "זבל זר..."

zoti

New member
נו, אז היית באסטיונר ויצאת בסדר.

כולנו שמחים. חוץ מאלה שיושבים במעצר של ההגירה.

airdene

New member
אני מקווה עבורך שאינך

מנהל את עסקיך עפ”י אותו הגיון 'מזהיר'...

Boston Guy

New member
ובאותה מטבע - איפה האסמכתא לדבריך?

אתה טוען ש "קביעותי לא מבוססות". ניחא. הפרך אותן, במטותא. על ידי הצגת עובדות שסותרות אותם. אתה יודע מה? אולי זה קשה מדי. בוא נתחיל עם הוכחות לקביעותיך שלך. למשל הקביעה חוצבת הלהבות שלך לגבי רעידת האדמה הכלכלית. יש לך אולי מספרים לגבי הומלסים בישראל? הרי לגרסתך אנשים רבים בארץ אינם יכולים להרשות לעצמם גג מעל הראש... איכשהוא, לתפיסתך קביעות גורפות (ותאטרליות) שלך הן קושט אמת, וקביעות שאני מעלה הן "מצוצות מהאצבע". ידידי - כל קביעותך באות בדיוק מאותו מקור דיגיטאלי... אני עומד מאחורי "קביעותי". לדוגמא - לקביעה מס' 4 לפי מספורך - אני מחזיק בדעתי שהעלוב שבעניים המרודים שחי בתחומי הקו הירוק בישראל חי חיים טובים לאין ערוך מהעני המקסיקני, הסלוואדורי, הניקראגווי או ההוא מהאיטי. לגבי "קביעה" 8 לפי מספורך - נכון הוא שכל הודעה אתה מסייג ב"איני תומך" וגומר - אבל משפט אחד אחרי זה אתה "יכול להבין אותם". התייחסותך אינה יוצאת דופן באקלים המנטאלי של ישראל. מכאן קביעתי.

airdene

New member
מבחן הקרבה?

מדבריך עד היום (פה ובפורומים אחרים) ניכר שאינך מצוי בעולמם של עובדי הבאסטות/דוכנים וכיו'ב. אני שהכרתי מאות מהם בצמתים שונות במזרח ובאירופה מכיר את העולם הזה מקרוב. כפי שאתה תצפה שעדותך על סביבת עסקים אותה הטבת להכיר תקבל מידה מסויימת של אשראי כך אני מצפה שעדותי בעניין ספציפי זה תוכר כמבוססת על נסיוני. בעניין עדויות חיות מן השטח לכך שלא היתה אפילו נימת תאטרליות ודרמה בעדותי על מניעיהם של רבים מן הפונים לעבודות מסוג זה תוכל לפנות לכבוד הרב נחמיה וילהלם, רבה של קהילת חב”ד בבנגקוק, ושאל לפיו, (באותה הזדמנות תוכל לשאול אותו אם אני 'איירדין' נחשב לעד אמין בעניין), הרב נחמיה יושב בבנגקוק כבר קרוב לעשור שנים וכל זמנו מוקדש לעזרה לחלכאים ונדכאים שתקועים בצרה כזו או אחרת. גם הוא שולל מכל וכל עברות על החוק אך גם הוא ראה לאורך השנים מספיק סיפורים אנושיים דרמטים (ואמיתים, שמוליק), כדי להבין שלא תמיד אפשרי לאדם לשמור על קלה כחמורה. מספרים ונתונים על הקף העוני בישראל תוכל למצוא בעצמך בנקל אם רק תחפוץ בכך,(מצטער, מחשבי העיקרי על שלל קישוריו אינו בהשג ידי בעת זו, ואיני משמש כאן כתורן חיפוש), לכל אותם מספרים רשמיים כדאי ורצוי להוסיף את נתוניהם של מפעלי צדקה שונים. הבנת הנקרא - מצוצות מן האצבע קראתי לשני 'ציטוטים' שהופיעו בתוך טיעון חסר לגיטימיות שניסה לצייר אותי כמגן פעילות לא חוקית, שני הציטוטים הנ”ל הופיעו בסמיכות לציטוט מדברי וע”י כך נוצר (בי) הרושם שצוטטו מדברי. לכן ביקשתי אותך להסביר מהיכן לקחת אותם, הסבר שעדיין לא סיפקת... "שהעלוב שבעניים המרודים שחי בתחומי הקו הירוק בישראל חי חיים טובים לאין ערוך מהעני המקסיקני, הסלוואדורי, הניקראגווי או ההוא מהאיטי " שכחת להוסיף את סומליה וסודן... עוני מנוול אינו מתחיל ברמת תת התזונה ממנה סובל העני. קביעה כשלך יכולה, לדעתי, לבוא רק מפי אדם שלא סבל מחרפת הרעב, כשהדגש הוא על החרפה... ולסיום, הסברך לקביעה מס' 8 ( למנייני) לוקה בחסר, איך אפשר לעמוד מאחורי קביעה כזו -”יש לגיטימצייה גורפת בישראל להתעלמות מלאה מחוקי המדינה שאליה הצעיר נוסע - כאילו הם כלל לא קיימים." איני יודע... גורפת? התעלמות מלאה ? כאילו הם כלל לא קיימים? כל החוקים כולם? זו דוגמה טובה מאוד לאותה השחרת פנים עליה התרעמתי... (הדגשים שלי)

למה אתה מתקיף את גישתו של בוסטון ?

אתה מתקיף את גישתו של בוסטון גיי. אולי תפרסם כאן דיסקלוזר אישי עיסקי(תכל'ס) על עצמך וכמה נפשות אתה גם מפרנס בחיים אירדאן? אני מבטיח לך שהדיסקלוזר האישי של בוסטון גיי יוכיח את התמונה האמיתית על מי שמפרנס יותר נפשות (PRACTICE WHAT YOU PREACH) ומי יותר קשור למציאות עסקית יותר ממי... יש לי ההרגשה, אירדאן, שאתה בקושי מסוגל לשלם שכר דירה בסוף החודש עם הלך החשיבה חסר המוסר והמבולבל שלך... אנשים כמוך, בלי מוסר עסקי ואתיקה לא מגיעים רחוק בחיי עסקים. שורה תחתונה. מבטיח לך שאחרי שאתה ובוסטון גאיי (אני חייב לציין שאני לא מכיר אותו,אבל יש לי הרושם שהוא קשור למציאות ולשורשים יותר ממך ויודע את ההבדל בפירוש בין גוונים צבעוניים וגוונים אפורים בעולם עסקים!) תפרסמו את הדיסקלוזר האישי שלכם...לא תהיה התחרות גדולה בניכם. זאת השורה תחתונה זהו

airdene

New member
שמע, אתה פשוט מדהים

את כל זה הצלחת לגבב לבד, או שהמתנת שתבוא הסיעודית ותסביר לך ?

למעלה