תשובה מעניינת אם כי לא עניינית
התחלנו את הדיון מהתנהגותם של 'אנשי עסקים' ישראלים בחו”ל והמשכנו משם להגדרת טיבם של 'חאפרים באסטונרים', בתגובתך זו גלשת להתקפה כללית על הצעיר הישראלי... אמנם אני מסכים עם אחדות ממסקנותיך, אך אני חולק על אחרות ומסתייג מן הטון הכללי בו הם נאמרו. 1. ישנם הרבה מאוד ישראלים, (צעירים ולא), הסובלים מעוני מנוול, זה שאינך רואה זאת לא אומר שהם שקרנים או עצלנים. בישראל של היום האפשרות של אנשים החיים בתחתית החבית הכלכלית להחלץ ממנה ע”י מציאת עבודה, קלוש ביותר,(אני תומך במס' קרובי משפחה כאלו ויודע שהם קמים כל בוקר ומוציאים נשמתם בעבודה ובכל זאת השכר שהם משתכרים אינו מספיק לתשלום ההוצאות הבסיסיות)'. 2. גם הבנתך את מניעי הבוחרים לעבוד תחת חסותם של בעלי באסטות/נוגשי עבדי מולים היא חד מימדית ומשקפת רק פלח קטן מקהל הבוחרים בעבודה זו. רבים מן הצעירים שפגשתי בדרכים עשו זאת כדי לממן את לימודיהם, קורת גג מעל ראשם, ולפעמים גם מעל ראש הוריהם. רבים מן המבוגרים יותר עשו זאת כדי לשלם מזונות לגרושתם, לממן טיפולים רפואיים לאהוביהם, או לחסוך לעת זיקנה. אתה ושאר חברי מקהלת השלילה הפסקנית בוחרים להתעלם מרעידת האדמה הכלכלית־חברתית שחוותה ישראל בשני העשורים האחרונים. שינוי סדרי עולם של ממש שהוצא אל הפועל במיטב מסורת החפריות הישראלית והשאיר מאות אלפי נפגעים מדממים כלכלית בצידי הדרך. אז בקשה ממך, צמצום הדיון לסוגיות ברורות מבורך הוא אך החלפתו בהעלאת בסטראוטיפים זולים אינו נכון ואינו מקדם את מטרתנו. 3. מה אתה שוב רוצה מן הצעיר הישראלי?? מאין לך שרדיפת העובדים הזרים ע”י משטרת ההגירה היא לגיטימית בעיניו? מה הלכת וראיינת כל אחד מהם? שוב סטראוטיפ. ומהיכן לך שמקובלת עליו רמאות מעסיקים? לא רק שהיא אינה מקובלת על הישראלים שאני מכיר, צעירים ומבוגרים, אלא שבעירי ישנם הרבה אזרחים המארחים עובדים זרים לא חוקיים בערבי שבת (בשכונה בה אני גר), באים לעזרתם כשהם נתקלים בבעיה, משלמים להם שכר הגון ביותר על עבודתם. תרבות הסמים גם היא,לדעתי, פועל יוצא של השבר אותו חווה החברה הישראלית, ואם היית מטריח עצמך לגואה או איביזה או כל יעד תיירות סמים אחר היית וודאי נוכח לדעת ששוב נפלת קורבן לסטראוטיפיזציה... הישראלים, על אף צעקנותם הרבה, אינם מהווים חלק משמעותי מן הסצנה. ולפי מיטב ידיעתי כך גם המצב בבתי הכלא... בכל מקרה, גם אני מתנגד לכך שאנשים יעברו על החוק, אבל איני מאמין בדה לגיטימציה מבוססת הגזמות של החושבים אחרת, ההבדל ביננו הוא שאני מאמין שגווני האפור הם השולטים בעולמנו.