בסופו של דבר, בני אדם הם לא לגמרי
שונים. לרובנו יש מניעים דומים - לא זהים, אך דומים. יש אנשים שמודעים לזה (וע"י כך אולי גם מסוגלים לכאורה לשנות את המניעים) ויש אנשים שלא. נכון, הנחות הן מקור לטעויות, אבל רוב חיינו מבוססים על הנחות כאלה ואחרות, בהתאם לנסיון שלנו בחיים. יש הנחות ויש הנחות - יש כאלו שהן סתמיות, ויש כאלו שהן מבוססות. הקצנה מכוונת - אנחנו מניחים שכל יום השמש תזרח. יש לנו סיבה להניח את ההנחה הזו, כי עד עכשיו זה קרה (למעט המקרים יוצאי הדופן של הקטבים). בדרום אמריקה לא תמיד הניחו את ההנחה הזו והאמינו שאם לא יבוצעו טקסים מסויימים, השמש לא תזרח. הרבה דברים בסיסיים בחיים שלנו מבוססים על הנחות. אנחנו מתכננים את העתיד מתוך הנחה שלא יקרו דברים מחרידים בדרך. כן, זה סוג של הדחקה, שגם אנשים מודעים עושים זאת במידה מסויימת. אני מאמין שמי שיקרא את האתר של היוזמה, יבין למה מתכוונים המארגנים. ובקשר לדיון במקום אחר שהתחלת (ואני עוד חייב לך תשובה שם) - אני אקשור את זה לכאן - אם מבחינה מאגית אנחנו מתרכזים במטרה, ולא בדרך למטרה ("האפשרויות הן אינסופיות"), אזי שה"עולם" (אלים, תת מודע, על מודע, אלוהים או לא משנה באיזו תאוריה אדם מחזיק) כבר יכוונו את התהליך. כאן אני יכול להכנס לדיון שלם אחר, אבל אני מעדיף לעשות אותו במקום המקורי (התגובה שלך להודעה שלי במג'יק).