אורחים ונעלמים, הקהילה שלנו

akazw

New member
לא מנסה להוכיח שאתה טועה....

הנחליאלי יקר הסיבה שהבאתי את הכתבה היא , כדי להראות כמו שאמרת את מגוון הפרושים השונים של כל אדם כמו שכתבת. יש בכתבה המון דברים שאני לא מסכימה איתם, ואני בהחלט מסכימה איתך, בדבריך על הכתבה. לא הבאתי אותו כסמכות, ובטח לא להוכיח שאתה טועה, כי שוב, אין בעיני נכון או לא נכון, אין צודק או לא, אני פשוט לא רואה את הדברים כך. רציתי להראות שיש עוד דעות, עוד פרשנויות ושימושים של תקשורת,מזה שלי, ומזה שלך. לא הבנתי למה כוונתך, ויכוח בשפה פוליטית, אני לא מכירה את המושג ואשמח אם תסביר לי. תודה אקא

"ויכוח בשפה פוליטית"

הןא מושג שאין בו תצפית מדויקת, והוא מניפולציה שמטרתה לעורר רגשות הסתייגות ואולי בוז, ולכן הוא אינו שייך לשיח התקשורת המקרבת, ולכן אפשר להתעלם ממנו!

akazw

New member
למה להתעלם אם ניתן ללמוד ממנו?

נוכל להשתמש בו ,ולראות איך ניתן איך לעשות דברים בצורה שנעימה וטובה עבורי ועבורך, להעשיר וללמוד.

אפשר גם לא להתעלם ממנו

אבל אני לא מייחס לו ערך בתקשורת מקרבת ובתקשורת אפקטיבית בכלל.

akazw

New member
שפת תקשורת מקרבת

כאשר השתמשת בשפה הפוליטית , בתגובה הנ"ל ,יצאת מתוך הנחה מסויימת לגבי הסיבה והמניע שלי להבאת המאמר, מבלי לבדוק איתי לאמת או לשאול אותי, ובנוסף שפטת אותי על כך, כשכתבת "לדעתי לא בצדק", הדברים הללו גרמו לי לרגשות של בילבול והשתוממות,מרגישה שלא בנוח שכן הרי זהו פורום תקשורת מקרבת, הצורך שנפגע אצלי הוא הצורך שלי באמפטיה, אבקש ממך לנסח מחדש את דבריך לפי המודל של התקשורת המקרבת. תודה אקא

../images/Emo39.gifכשהבאת מול ההגדרות שלי

את הטקסט הנלוז של אותו מחבר, (לפי הבנתי כדי להראות לי עד כמה סובייקטיבית ויחסית היא תפיסתי את המושג), הרגשתי קוצר רוח ואכזבה, ובעיקר לא בקשר אלייך אלא ביחס לסגנון הנלוז הנ"ל, אבל גם בגללך, כי הכנסת טקסט כה נלוז לתוך הדיון שהשתדלתי לשמור באיכות גבוהה מאוד, ואף פתחתי לשם כך מילונים וכו'. לגבי בקשתך, מבחינתי מיציתי את הערתי על המניפולציה ואת תוצאותיה והשלכותיה, ואיני רוצה להמשיך בעניין, ואני מבקש ממך להמשיך את התכתבויותינו המשובבות בתחומים אחרים וחדשים.

hayapollak

New member
בתיה

ברשותך ולמרות שאיננו מכירות אני מעיזה ומרשה לעצמי להתייחס למה שכתבת - אני מבינה שאת חוששת ממניפולציות ונושא האמון אז אומר זאת כך אדם שיש בו נטיה למניפולציות, או כזה שלא משדר אמון ישאר כזה גם אם ילמד תקשורת מקרבת, אולי באמצעות התקשורת המקרבת הוא יצליח להסתיר זאת אך תכונות אלו ישארו בו ויבואו לידי ביטוי למרות התקשורת המקרבת שהוא למד להשתמש בה. כלומר לדעתי מי שיש בו תכונות אלו - יצטרך אם ירצה, לטפל בהן ולהיפטרמהן אצלו, עם או בלי תקשורת מקרבת. מקווה שאני מובנת בדברי.

bamik

New member
חיה

ראשית תודה.הרגשת את הקושי שלי,אכן קושי, אבל- אנני בטוחה שאני מסכימה עם כל אשר כתבת, לא אחת אנחנו מניפולטיביים מבלי דעת,לא אחת אנחנו לא די מודעים והמניפולציה היא גם גול עצמי,כלומר מניפולציה עצמית, אני מסכימה אתך שמי שנינגע בחוסר יושר לא תמיד בר תקנה,אבל עד כמה אנחנו שיפוטיים לא אחת או נטולי חמלה כאשר דנים אדם ש"כשל," ופה אני בעצם הרגשתי את הcatch ,פה קצת התבלבלתי,בין השיפוטים שלי בין מה שבטוח נראה לי נכון,לבין מה שעשוי לעלות על פני השטח אחרי מעט "דיבור מקרב" אני חושבת שאתמול לו ישבתי עם עצמי ,עם הצרכים שלי וכל מה שנגזר מהם הייתי מתבטאת קצת שונה,אבל אתמול הייתי קצת יותר "התן"שבי. האם מוכרת לך ההבחנה בין התן והגירף? בכל מקרה תודה,תוך כתיבת התשובה אליך הבהרתי לעצמי מספר נקודות, כמו שכתבתי לאקא,לא תמיד קל לחיות תקשורת מקרבת, אך נפלא מאד יום טוב בתיה

hayapollak

New member
בתיה,

תודה על תגובתך. היזון חוזר זה דבר נפלא לשני הצדדים. מניפולציה,שיפוט(ביקורתיות) אלו הן תכונות מולדות ו/או נרכשות מתוך איזשהו צורך.אני לא יודעת עדיין מה לומדים במודל של תקשורת מקרבת - אני כן יודעת שמי שלא "מנקה" עצמו מתכונות אלו א-לא יכול לעזור,ללמד,לטפל להדריך לאמן - אחרים ומה שניסיתי לומר לך בסך הכל שאינך צריכה לחשושש או לחשוד באנשים משום שאם יש להם את זה והם עדיין לא "התנקו" את תגלי זאת ממילא במוקדם או במאוחר - לדעתי לא ניתן להסוות זאת גם לא בתקשורת מקרבת.ומה כל כך נורא לגלות שפלוני אלמוני הוא מניפוליסט למשל? אזהוא כזה,אנחנו הרי לא יכולים לשנות את האחרים...אלא לקבל אותם כפי שהם מבלי לשפוט אותם. מקווה שהסברתי את עצמי, יום נפלא וטוב גם לך ממני.

רק אחרי ששלחתי את

השאלה, ראיתי את כל ההתכתבות שכבר נערכה, ובה יש בהחלט תשובות ורעיונות יפים. אני חושבת שהנושא מוּצה. אין לי ממש מה להוסיף.

רק אחרי שהוספת את הודעתך זו

ראיתי שבהודעתי הקודמת עם הפרח השתמשתי גם אני בפועל מצ"ה, כשכתבתי שמיציתי ואני מבקש לעבור לעניינים אחרים. great minds think alike

למעלה