אורחת בפורופ עם שאלה

אז ...אין מוכנים להזביר לי?

כניראה שאין די מבינים את הסיבה עד שלא מצליחים להזביר...אז אולי כדאי לחשוב על זה שוב?

karnity

New member
האם לא קבלת תשובות לשאלותיך?

ועל מה את מציעה לחשוב שוב?

ט ו ש ה

New member
אמא של פשושי...

מכיוון שחלק גדול מהזמן השאלות האלה חוזרות על עצמן, תוכיל למצוא תשובות מנומקות ומקיפות במאמרים בשורה הכחולה. הפורום הזה אינו אקטיבי כמו הפורום שלכם, לא בגלל שאנחנו לא יכולים להסביר, אלא פשוט כי אנחנו לא נמצאים פה כל היום. אם תקראי את המאמרים בלינקים ועדיין יהיו לך שאלות, אני בטוחה שיהיו פה אנשים שישמחו לענות לך, כל עוד זה יעשה בצורה תרבותית ומכובדת שלא פוסלת ומבטלת את הבחירות (השונות) שעשו פה אנשים.

קנגרi

New member
יש עוד סיבה אולי שהפורום הזה פחות

אקטיבי.. אולי כי יש פה משהו כמו 10% ( אולי) מכמות המשתתפות מאשר בפורום "ההוא"? נראה לי יותר הגיוני מאשר : "הפורום הזה אינו אקטיבי כמו הפורום שלכם, לא בגלל שאנחנו לא יכולים להסביר, אלא פשוט כי אנחנו לא נמצאים פה כל היום"... לא? מה לעשות שרוב הנשים כן רוצות ילדים?

ט ו ש ה

New member
אולי, ואולי הדיון בשאלה הזאת

של "לא לרצות ילדים" הוא הרבה פחות לגיטימי מהדיונים שאתן מקיימות? אני חושבת שרוב האנשים שנכנסו לכאן השאירו הודעה בסדנון "איזה כיף לגלות שאנחנו לא לבד", "הופתעתי לטובה לגלות שיש מקום כזה", ושאר דברים באותו נושא. אם את שייכת לרוב - סבבה עלייך, כבדי את אלה שלא. וזהו.

XUXA141

New member
אי אפשר להוכיח בזה כלום.

בזמן העבדות, היו הרבה שחורי עור ש"רצו" להיות עבדים פשוט כי זה מה שחינכו אותם מילדות. אם תשאלי שהידים אז הם "רוצים" למות. אז? ברגע שעדיין החברה מאד שמרנית ועדיין נשים בעיקר, אבל גם גברים, עוברים שטיפת מוח שבלי ילדים אתה דפוק ומשהו לא בסדר איתך, וחייבים ילדים כי צריך נכדים לאמא וצריך ילדים בגלל המצב הדמוגרפי ותקומת מדינת ישראל וכו', אי אפשר לקבוע שבאמת "רוב הנשים רוצות ילדים" מרצונן החופשי. ברגע שלא יהיה לחץ חברתי, תרבותי, חינוכי , משפחתי, פוליטי וכו', אז יהיו הרבה פחות נשים שירצו ילדים. ההוכחה - במדינות פמיניסטיות כמו סקנדינביה, בהם יש הרבה יותר שוויון והרבה יותר אפשרויות לנשים, מספר הילדים הולך ופוחת. למה? כי נשים מרגישות חופשיות לא לעשות ילדים אם לא בא להן.

קנגרi

New member
אני חושבת שלא הובנתי כהלכה

וכנראה שזו אשמתי. לא הסברתי טוב מספיק. בכלל לא נכנסת לנתון האם זה רוב או לא ( מה.. זה לא?), ולמה, ומה השפעת הסביבה על הנתון... פשוט, הרגיז אותי המשפט שאמר בעצם: הפורום הזה פעיל פחות כי לנו יש עוד דברים בחיים חוץ מלקשקש בפורום... לא מנסה לשפוט אתכן חלילה, לא מכירה מספיק בשביל לשפוט. אין לי אפילו מכר אחד בסביבתי שחושב ככה. אני מקוה שעכשיו הובנתי יותר ( לאחר ש
אכל לי את ההודעה שכתבתי
)

ט ו ש ה

New member
ועל זה נאמר "על ראש הגנב..."

אני אמרתי שאתן מקשקשות בפורום? אני אמרתי ש"לנו" כהכללה יש יותר מה לעשות החיים???? כל מה שאמרתי זה שאנחנו לא פה, זה הכל, מה שאת בחרת להבין מזה , זה בדיוק ההחלטה שלך, ואני לא אלך להתווכח עם זה כי ממש אין לי כוח או עצבים או חשק לעשות את זה. כל מה שאני יכולה להגיד זה שמי שמחפש איפה להעלב תמיד ימצא.

inbal76

New member
את לא חייבת להבין

כל אחד אוהב ורוצה דברים אחרים, ממיליון ואחת סיבות רציונליות יותר ורציונליות פחות. יש המון אנשים שעושים דברים שאני לא מבינה. נו אז מה?

זה ברור שאני לא חייבת

כמו שאת לא חייבת לענות,אבל אם אני כבר שואלת אז כנירא שהנושא עניין אותי ולא כי משעמם לי או כי אני חושבת שאתן לא בסדר או כל סיבה אחרת,זה אך ורק כי הסיבות שלכן לא ידועות לי ומעניינות אותי. את לא חושבת? או שאחרת אם מישהו בא לפורום הזה עם דעות שונות משלכן אז ישר לתקוף?הוא לא מקובל?לא רצוי? אפילו שכוונות הן תמימות לחלוטין?הרי לא באתי להגיד לך "נו נו נו" סה"כ שאלתי מה הסיבה בלא לרצות ילד

inbal76

New member
מי תקף אותך?

ראשית, הוזמנת ראשית לקרוא במאמרי הפורום ובהיסטוריה שלו, כיוון שאת לא הראשונה שנכנסת הנה עם שאלות כאלה. זה חוזר על עצמו. המאמרים קיימים בדיוק מהסיבה שזה לא מעניין לענות על אותן שאלות שוב ושוב כמו תוכי. האם קראת?

ט ו ש ה

New member
איפה תקפו אותך?

בצורה הכי מנומסת הפנו אותך למאמרים שבהם ענו בדיוק על השאלות ששאלת, אני מניחה שגם בפורום שלכם יש מאמרים או שאלות נפוצות שאליהם אתם מפנים אימהות חדשות שנכנסות אליכם בפעם הראשונה, לא? ואת עדיין יותר ממוזמנת לעיין בהם ולקרוא אותם.

XUXA141

New member
זה בערך כמו שאני אשאל..

איך אפשר לא לרצות לגדל חתול? אני לא מצליחה להבין.. הרי חתול זה חיה כל כך מקסימה, כל כך חמודה, כל כך מתלטפת ומתפנקת , כל כך יפה וכו'... יש אנשים שאוהבים תינוקות, יש אנשים שאוהבים חתולים, יש אנשים שלא אוהבים תינוקות, יש אנשים שלא אוהבים חתולים. לכן השאלה "איך אפשר לא" היא לא רלוונטית כי היא מתאימה לדעתו הפרטית של הכותב ותו לא. ואגב, אם כבר שאלת "איך אפשר שלא" - איך אפשר שלא כל העולם הולך למועדוני סלסה? את זה אני באמת לא מצליחה להבין...

א י ו ש י

New member
ממש חורה לי ההשוואה../images/Emo31.gif

חתולים וילדים או כל בעל חיים אחר ממש לא זהה לילד שהוא בשר מבשרך!!! כן, אני זאת שפתחתי את השרשור בהורים לתינוקות כי נבצר מבינתי למה לא לרצות להביא ילדים אבל אחרי שעיינתי שוב בתשובות חברותיי וקראתי לעומק את המאמרים שלכן אני מבינה אתכן אני לא מסכימה עם הדרך שבחרתן כי עובדה שאני אמא וחשה אחרת, אבל באמת מבינה. בכל מקרה, אם מישהי כאן נפגעה מהשרשור או מתחושת הביקות איתה הסליחה!! מאחלת לכן אושר בכל דרך שתבחרו (לי האושר עם ילד כמובן...)

XUXA141

New member
למה חורה לך ההשוואה?

בעיניך ילדים שווים יותר, ו בעיני חתולים שווים יותר. מי אמר שהטעם שלך שווה יותר ובעל ערך יותר מהטעם שלי? "בשר מבשרך" זה כמו שיגיד מסיונר חרדי מחזיר בתשובה ש"אלוהים בוראך". אז? אז זה אומר שכולם צריכים לחזור בתשובה בגלל שלחרדי הזה זה חשוב?

למעלה