אורחת בפורופ עם שאלה

QueenOfMagic

New member
חשבתי ארוכות עם עצמי איך לענות לך

אחרי הכל אני בדרך כלל לא טורחת לענות לאנשים כמוך.. אני לא רוצה ילדים כי הם מהווים טירחה. אני לא רוצה ילדים כי אני לא רוצה לעבור הריון ולידה בשביל תוצר שאני לא רוצה בכלל בכלל. אני לא רוצה ילדים כי הם פשוט זקוקים ליותר מדי..ולי אין ולא יהיה את הכוחות האילו...אני גם ככה נמצאת במאבק תמידי להגן על חיי לא צריכה עולל כדי שיהיה לי על עוד משהו להגן עליו. אני לא רואה בהריון כדבר הכרחי לחיי או בילד כדבר שיגרום לי לאושר. למעשה אני רואה בילד כדבר שיגרום לי לעוגמת נפש וצרות נפשיות יותר גדולות ממה שאני עכשיו מתמודדת איתן. למעשה אני יכולה להגיד לך שב-99.9% את תמצאי את גופתי אם אלד במצבי היום. למרות שמצבי הוא נחשב לטוב שבטובים לעומת מה שעברתי. אני לא רוצה ולא מוכנה להתפשר על שלוות הנפש שלי שיש לי אותה ונאבקתי לקבל אותה המון זמן!! אני לא מתכוונת לשים לי במתכוון ענף בגלגלים כי אנשים חושבים שאין נורמלי מזה להביא ילדים. חוצמזה- אני מסוגלת להקיא כשאני רואה תינוקות..לא יכולה להסביר את זה.

MazeE

New member
ההבדל שבין לא לרצות ילד

לבחירה לא להביא אותו הוא גדול, אצלי בכל אופן. אעשה את עצמי כאילו לא קראתי את כל מה שכתבת מעבר לשאלה ואנסה לענות לך בפשטות גמורה כך שגם את תוכלי להבין...רק קחי בחשבון שאם יש לך לב חלחש אולי עדיף שלא תקראי את ההמשך! כשבחרת להביא ילד לעולם על מי בדיוק חשבת? על עצמך או עליו? מה בדיוק התועלת שתיצמח לילד מכך שהבאת אותו לעולם הזה? האם את בטוחה שכל הורה שבוחר לעשות כמיטב יכולתו שלילד שלו יהיה טוב באמת משיג את זה? האם את יכולה להבטיח לעצמך/לילד שלך שהבחירה שלך מושלמת עבורו, ושאם היתה לו את זכות הבחירה הוא גם היה בוחר לבוא לעולם? ולהורה כמוך וכמו בן זוגך? חישבי על זה ותגיעי לתשובות בעצמך. (אני מקווה)

מרים30

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo67.gif../images/Emo14.gif

א.לילד אין זכות בחירה.מה לעשות?זה מה שיש.כשאני נולדתי לא זוכרת שהיתה לי זכות בחירה.האם אני מצטערת שנולדתי?ממש לא. אני מודה להוריי כל יום על הזכות שנתנו לי.להוולד.לגדול.לתרום.לחוות.לכאוב.את לא חושבת שזה אנוכימצידך למנוע מהילד שיכול להיות לך להיות חלק מכל זה?אולי הבעיה שלך היא עם עצמך?יכול להיות שאת מרגישה כזאת חסרת תועלת בעולם הזה?לא מתכוונת לשפוט אותך.מאמינה במוטו של חייה ותן לחיות.אבל בתור אמא אני חושבת שהבעיה שלכן הנשים שלא רוצות ילדים.היא מעבר לאנוכיות.אלא.נפשית.

Kalla

New member
../images/Emo31.gif

אי אפשר למנוע שום דבר מאדם שבכלל לא קיים ולא ניתן בכלל לעשות השוואה בין משהו שלא קיים למישהו שכבר קיים בעולם הזה. זה לחלוטין מגוחך ולא רלוונטי. אחרי שהילד נולד, הוא יכול לשמוח או לא לשמוח שהוא נולד, להודות או לא להודות להוריו, לאהוב או לא לאהוב את החיים. ברור שלאדם יש אינסטינקט הישרדות מולד ושאיפה להנות מהחיים אחרי שהוא כבר נולד, אחרת רבים היו מתאבדים והמין האנושי לא היה יכול להמשיך להתקיים. אבל לדבר על למנוע משהו ממישהו שהוא אפילו לא זרע וביצית שנפגשו עדיין זה פשוט חסר כל הגיון. מה לעשות, ללדת ילדים זה מעשה אגואיסטי כמו כל מעשה אחר של אדם עלי אדמות, שמנסה לעשות מה שהוא רוצה כדי לגרום לעצמו אושר ומנסה להימנע מלעשות דברים שלא יגרמו לו אושר. לא כל אחד האושר שלו הוא דווקא בללדת ילדים, ולא לרצות ללדת ילדים זה לגיטימי ונורמלי בדיוק כמו כן לרצות זאת. אף אחד שכן עושה ילדים לא יכול להבטיח מראש שילדיו יהיו מאושרים בחיים בעולם הזה גם אם ישקיע את כל המאמצים בניסיון שכך יהיה. עובדה שיש ילדים נטושים, חולים, עניים, כאלה שאין להם שום תקווה לעתיד נורמלי ומאושר. חלקם נולדו להורים שהדבר האחרון שהם עשו כשנכנסו להריון זה לחשוב על טובת הילד או לחשוב בכלל. ולסיכום - איך מסתדר ה"חייה ותן לחיות" שאת כל כך דוגלת בו עם ההכרזה האומרת ש"הבעיה שלכן הנשים שלא רוצות ילדים.היא מעבר לאנוכיות.אלא.נפשית". בתור מי שאפילו לא יודעת לעשות רווח אחרי נקודה ולבנות משפטים תקניים בשפת אמה, לא הייתי ממהרת להכריז הכרזות כאלה שיפוטיות ומגעילות. זה יכול ללכת לשני הכיוונים, את יודעת.

ronit365

New member
מרים יקירתי

גם אני כשנכנסתי אתמול לפורום הזה פעם ראשונה הייתי בהלם בשוק לא האמנתי שיש דבר כזה נשים שלא רוצות ללדתאבל יש כאלה וזכותן המלאה והלגיטמית להרגיש מה שהם מרגישות. ואני כותבת את זה עכשיו כי אחרי שחשבתי וקראתי הרבה תגובות כאן הגעתי למסקנה הזאת. לא לי ולא לך יש זכות לשפוט אותן . וגם אם הבעיה נפשית אז תחשבי.. איך היית מרגישה עם הבעיה הנפשית כמו שאת מתארת היתה שלך!

את רוצה שנדבר איתך ברצינות?

אחרי שאת כותבת שיש לנו בעיה נפשית, אל תצפי שמישהי תענה לך יפה. אחר כך מתלוננים אנשים שבאים לפורום שמתייחסים אליהם לא יפה. אם לכל החברות פה יש בעיה נפשית, אז כרגע נכנסת לפורום חולות נפש... זו הכללה מגעילה ושאינה במקומה בכלל!

XUXA141

New member
את יודעת כמה אנשים מתאבדים?

הם ממש לא רצו להוולד או להיות כאן. על כל נימוק של "מי שלא עושה ילדים יש לו בעיה נפשית" כפי שמשתמע מהשורה האחרונה שלך, אפשר להגיד להפך "מי שעושה ילדים יש לו בעיה נפשית כי הוא זקוק לחיזוקים ולהוכחה שמישהו זקוק לו ולא מסוגל להתמודד עם בדידות" וכו' וכו' וכו'. להדביק כל מני סימפטומים "נפשיים" יכול כל אחד ולכל מצב.

ט ו ש ה

New member
העיקר שאת לא שופטת אף אחת...

תמיד נאי מופתעת לראות איך מישהי כותבת באותה הודעה שהיא "לא מתכוונת לשפוט" ושני משפטים לפני או אחרי היא מסבירה כמה אנחנו "חסרות ועלת בעולם הזה", וש"יש לנו בעיה נפשית". לא שופטים, בכלל לא... מקסים.

עינת12

New member
רק בישראל

ולא אכפת לי שאני כותבת את זה כבר בפעם המאה: מרים ורונית, אם הייתן כותבות את ההודעה שלכן במדינה מערב אירופאית הייתן אתן נחשדות כבעלות הפרעה נפשית על סמך הודעותיכן. למה? כי שם אי-הבאת ילדים לעולם מתקבלת באופן טבעי לחלוטין כמו הבאת ילדים לעולם. הנושא של הבאת/אי הבאת/כמה ילדים לעולם הוא תלוי תרבות לחלוטין. איזה כייף לכן שאתן חיות בישראל. סבבה אגזוזים.... אז עצה קטנה: אם מתישהו תסעו לטיול במדינה מערב אירופאית, אנא המנעו מלשאול נשים שלא הביאו ילדים לעולם מדוע בחרו בכך. אתן תראו כחוצפניות ויותר מקצת טרלללה.

XUXA141

New member
../images/Emo32.gif שאלה כלל עולמית..

האם יש במדינות אחרות בעולם מקבילה לתופעת ה"בקרוב אצלך"?

עינת12

New member
בהמשך ל"רק בישראל"

ועוד עצה לכן מרים ורונית - אם אתן נמצאות במדינה אירופאית ופוגשות נשים שלא הביאו ילדים לעולם מבחירה (ותפגשו הרבה כאלה), אנא מכן - אל תנסו להטיל ספק ביציבותן הנפשית. הספק יחזור אליכן בחזרה כמו בומרנג. כמו שכתבתי קודם - חוצפנות (במובן הרע ביותר של המילה) והרבה יותר מקצת טרלללה. מוגש כשירות לציבור מטעם ענת

ronit365

New member
עינת אולי מספיק

אם לא קראת את הודעתי או קראת ואת ממשיכה לקטר אז תפנימי! שמענו וזה כבר נילעס ובא כבר להקיא. מוגש כשירות מטם רונית

עינת12

New member
אז מה לכל הרוחות את עושה בפורום

הזה? אנחנו נאלצות ללעוס ולהקיא את מה שאת כתבת. כולל רמיזות (קביעות יהיה נכון יותר) לגבי יציבותנו הנפשית ושאר מטעמים. אז כפי שאנו לא נכנסות לפורום שלכן, מלבד אותה פעם שאמא של פשושי או שמא איושי פשוט לא יכלה להאמין שיש בני אדם בעולם שלא..... אז אנא שמרי מרחק מהפורום הזה. כפי שכבר כתבו לך - אינך רצויה כאן ואת יודעת זאת היטב.

MazeE

New member
לילד אין זכות בחירה מה לעשות?

לא לעשות!!!!!!!! זה ההבדל ביני לבינך. אני מתחשבת בכל התוצאות האפשריות - את לעומת זאת חושבת על טובתך בלבד (למרות שאת בכלל לא יודעת מה יכול להיות הלאה...רק כשילדייך יגדלו אולי אולי אחת כמוך תבין.....). כנראה על אף אחת מהשאלות שניסיתי שתעני עליהן לא ענית כי נראה שפחדת מעט מהתשובות של עצמך, חפשי את מחלת הנפש אצלך לא אצלנו....

למעלה