אורקים או גובלינים או שניהם ביחד?

אאווין

New member
המממ....

ארגיל אני רואה שאתה מאוד ממהר לבקש שימחקו דברים של אנשים אחרים.. זה במקרה בגלל דמחקו לך מלא הודעות? אז אני חושבת שזה הגיע לך אם ככה אתה מתנהג ומעליב את כולם. ו.. זה לא בדיוק הייתה בדיחה אנחנו סתם אומרות את זה.

Time & Death

New member
שלי, נעמה, שירה או תמר???

זאת אחת מכן זה בטוח... אני אתכן בדעה הזאת.. להזכרכן, אני הוספתי את האידיוט, בגלל אותו נושא שעליו השרשור הזה מדבר, שיש הבדל בין אורקים לגובלינים רק שטולקין מתייחס אליהם כאל אותו יצור.. אז, נם, שירה, תמר, שלי, מי שלא תיהיי... היית צריכה להסתכל בכרטיס האישי ולראות מי אני...

הייזל

New member
../images/Emo88.gif קריאה לסדר

אם זאת היתה בדיחה(ואני עדיין לא משוכנעת בכך) היא לא מקובלת כאן. את לא יכולה לבוא ולזרוק האשמות כאלה בלי סימוכין. בקשר לאדיוט - זה בפירוש לא נכון. טולקין נחשב לבלשן מחונן, ישנם מעט מאד אנשים שמסוגלים להתגאות בכך שהם המציאו שפה שלמה לגמרי. לדעתי לטולקין היו בעיות חברתיות קשות שנבעו מנסיבות חייו הלא ממש נעימים. הוא היה בריטי תמהוני וסגור. בתוכנית שלמה שנעשתה על חייו הנושא של הומוסקסואליות בכלל לא הועלה ואני חושבת שאת טועה. ככל הידוע לי הוא גם לא היה גזען. בקשר לשוביניסט, פה יש מקום לוויכוח. טולקין היה תוצר החברה בה חי והספר נכתב לפני המהפכה הפמיניסטית. לשפוט את טולקין לפי הסטנדרטים של היום לא יהיה הוגן. אני מבקשת שתקראי שוב את ההודעה שלך ותשקלי את הדברים שנאמרו פה.

Boojie

New member
ואם כבר מדברים,

לואיס קרול, אחד הסופרים האהובים עלי בכל הזמנים, לא הסתדר עם נשים מבוגרות ונהג לבלות את עיתותיו עם ילדות, ויש שפע של ספקולציות לגבי למה הוא עשה את זה. אני לא ממש מעוניינת בסיבה - אפילו אם היו לו יצרים לא נאותים כלשהם, ככל הידוע לנו הוא לא מימש אותם, כך שזה ממש לא משנה לי. מצד שני, הוא כתב נהדר. כמובן, היתרון הגדול של קרול היה שהוא התרכז בכתיבה לילדים, ובכך התחמק מהבעייה הנוראה של הצורך ליצור דמויות עמוקות ואמינות. טולקין לא הסתדר עם נשים, ולא ממש הבין אותן. זה נורא מעצבן אותי, ונורא מקשה עלי למצוא עניין כלשהו בספרים שלו (אם כי לשבחו של טולקין ייאמר, שיש המון דברים אחרים שמקשים עלי למצוא עניין בספרים שלו, עוד לפני עניין הנשים החסרות...), אבל זה לא עושה אותו אידיוט.

Time & Death

New member
האידיוט לא בא כדי להעליב, זו אכן

בדיחה... וזה בא ממני, לא ממנה, אין מה להאשים אותה... פשוט נורא עצבן אותי שהוא מתייחס לאורקים ולגובלינים כאל אותו יצור... אתם לא צריכים לקחת ללב, זה לא מכוון אליכם...

אה, סתם כדי לדעת

למה לדעתך אלה יצורים שונים? כי ככה זה במשחקי ד&ד? מה בא לפני מה, אני תוהה לפעמים - אידיוטיוטם של סופרים או שחקני רפ"ג...

preacher

New member
מזתומרת מתייחס?

הרי טולקין *המציא* את המלה אורק - אז מותר לו להחליט בעצמו מה הם בדיוק.

עלפית

New member
איזה אנשים....

אני לא יודעת אם המילה "כבדים" היא המילה הנכונה לתאר אותכם אבל אין לי אף מילה אחרת.... באמת! אי אפשר להשתעשע קצת על חשבונו של טולקין? אף אחד לא חושב שהוא אידיוט או הומוסקסואל וגם לא גזען. אנחנו פשוט מתרגמות כל מיני קטעים בספר שברור שזאת לא אמורה להיות המשמעות שלו לאיך שאנחנו רוצים וזה מאוד מצחיק אותנו. ואני לא חושבת שאתם יכולים להגיד לנו להפסיק. אנחנו גם לא חושבות שהדמויות הומוסקסואליות אם כבר מדברים פשוט יש קטעים מצחיקים שהם באים להביע את החברות העמוקה בין דמויות כמו סם ופרודו או גימלי ולגולס ואנחנו מעוותות אותם כדי שזה יצחיק אותנו. אסור? כנראה. אז בסדר, אני רק אגיב להודעות המשעממות שלכם בלי להעלות איזה טופיק מעניין. ולפי כמות התגובות שקיבלתי אני רואה שזה הטופיק הכי מעניין שהיה פה כבר הרבה זמן... אה, ודרך אגב - טולקין לא המציא שום דבר, כולל אורקים. וגם לא את השפות. הוא רק לקח שפות עתיקות (שכבר היו קיימות) ופיתח אותן. אבל את רוב עבודת הפיתוח המעריצים שלו עשו.

עלפית

New member
אופס התמונה לא עבדה...

שמתי אותה עכשיו בץור כתובת אני מקווה שזה יעבוד

preacher

New member
*רמז*

אז זהו, שבדיחות פרטיות? הן, כאילו, לא מצחיקות אנשים שלא מכירים את העניין. את מוזמנת להמשיך, רק תנסי שגם אנחנו נצחק קצת, או שאת כותבת בשביל עצמך? טוב לא משנה, הנה משהו כן מצחיק, תודות ל-HOUND מפורום YNET

מתערב שלא קראת את היומן של גימלי?

אדיר

למרי אין עדיין, בהכנה. של גימלי

בתגובות, לקראת הסוף. אבל רצוי לקרוא את כל התגובות - מסתתרת שם הכתובת לאתר האמיתי בו היומנים פורסמו.

Ergil

New member
זה מה שקורה כשקוראים את

רומח הדרקון, למשל, לפני ההוביט ושר הטבעות.

Time & Death

New member
תאמין לי, ניסיתי להתחיל עם ההוביט

ושר"ה לפני שקראתי את רומח הדרקון.. הם פשוט שיעממו אותי בצורה מדהימה, כנראה בגלל כל התיאורים הממסטקים של הנוף... אני פשוט אל בנאדם שאוהב את כל התיאורים האלו, אז כן, העדפתי את רומח הדרקון, סליחה שפגעתי בכבודו של טולקין, זאת לא הייתה הכוונה... זאת בדיחה, אוקיי? אתם לא חייבים לתקוף ישר... אז הייתה בדיחה, למדנו לקח, לא נשים את הדברים האלו כאן יותר... טעות שלנו... עכשיו אתם בבקשה מוכנים להרגע? אז חיללנו את כבודו של הסופר הדגול שעליו מבוססים כל ספרי הפנטזיה של ימנו, So what???

Ergil

New member
עוד אחד מהם! עוד מתחיל-עם-הוביטים!

(יודע זה "אחת" ולא "אחד") [מקווה שזה באמת "אחת ולא "אחד"]

הייזל

New member
להיפך

אני אהבתי את הפרשנות המגחכת שלכם על טולקין, היתה לי בעיה עם ההערות שלכם על הסופר. זה לדעתי לא היה מצחיק ומכיוון שעוד כמה חשבו כך החלטתי להגיב.

למעלה