אור ירוק לחישמול הרכבת בחיפה

amit1270

New member
סביר להניח שערך הנדל"ן יעלה

מכיוון שהרעש והזיהום יפחתו מאוד, אבל מצד שני סביר גם שתדירות הרכבות תעלה עם השיפור בשירות (וזה טוב, אבל יכול גם להפריע, כי הרעש בא לא רק מהמנוע אלא גם מתנועת הגלגלים על המסילה). בכל אופן, במקומות הנגישים יותר לתחנות בהחלט יש לצפות לעליית ערכי הנדל"ן בזכות הקשר הרכבתי המשופר לכל חלקי הארץ, שממנו ירוויחו כל תושבי העיר.

jeshu

New member
כרגע זה ממש לא המצב והקשר הרכבתי קיים בכלל בחיפה דברים קצת הפוכים כנראה בין היתר עקב הקשר ים-גבעה והייתרונות במגורים בגובה - מזג אוויר נוח יותר ונוף העובדה היא שבת גלים זו שכונה די מוזנחת. גם בהדר מוזנח, אם תכוון זמן הגעה מדויק לכרמלית, אז תוך מספר דקות אתה בכיכר פריז ועוד שלוש דקות הליכה ואתה בתחנת חיפה מרכז (לא בדקתי כמה קל לתאם את העניין הזה). אם הקשר הרכבתי הזה היה משוקע - הייתי חושב שאתה בטח צודק.

amit1270

New member
איך מסבירים באמת את ההזנחה בהדר?

גם שם הרכבת חוסמת משהו?

jeshu

New member
יש מספר סיבות ואני בטוח שאני לא מכיר את כולן אבל צריך לקחת בחשבון שבכל מקרה השפעה כלשהי בעיר היא לא בהכרח נקודתית - התרכזות של פשע, למשל, במיקום מוגבל יחסית, תשפיע גם על הסביבה הקרובה. שיקום שכונות סמוכות להדר יכול להשפיע גם על הדר.

אגב, טיעון הכביש הראשי שגם כן חוסם את האזור - נכון באופן חלקי. כבישים רחבים ניתן לשנות וגם את אופן התנועה ניתן לשנות ולא חסרות דוגמאות לשדרות רחבות שתורמות לעיר. להוסיף מעברי חצייה זה לא נורא קשה - גם אם הנהגים לא יאהבו את הרעיון.

amit1270

New member
אפשר גם להתמודד עם מסילות ברזל

ולא חסרות דוגמאות מהעולם.

jeshu

New member
על זה בדיוק אנחנו מדברים... אבל קצת קשה לעשות בהן מעברי חצייה פשוטים או כל הפרעה אחרת שתאט את התנועה.

amit1270

New member
עוד יותר קשה למנהר...

jeshu

New member
יותר קשה מאשר לסדר מעברי חצייה במסילת רכבת? יש לי ספקות.

amit1270

New member
גשרים ומעברים תחתיים

ואגב, אפשר גם כך.

התמו צולמה בסן דייגו. אחת הערים היפות והמתוירות בדרום קליפורניה, בין "רובע מנורות הגז" (מרכז העיר הישן המשוקם וה"אורבני" עד מאוד) לבין מרכז הקונגרסים וחוף הים והמרינה. בתווך יש מסילות רכבת כבדה ורכבת קלה (לא בתמונה), והתיירים הרבים חוצים אותן בלי כל בעיה ובלי כל פגיעה באורבניות ובחוויה הנעימה שהעיר מספקת.

jeshu

New member
וזה לא מאט את הרכבות? אגב, אולי תראה על מפה כמה מעברים כאלה יש, כי מעבר בודד או כמה הם עדיין לא בדיוק פתרון למניעת ניתוק בין חלקים של העיר.

amit1270

New member
בוודאי שזה מאט

(שים לב שהקטרים בתמונות עומדים במקום). אני לא מכיר מספיק את סן דייגו, אבל ממפות אני רואה שיש שם עוד מעברים בלי הפרדה מפלסית. בכל אופן אני לא חושב שצריך הרבה מעברים כאלה דווקא. לא כל רחוב הוא כיכר עירונית שוקקת. צריך גם לחשוב על הצורך לא להאט את הרכבת יותר מדי. אני חושב שמקום אחד או שניים כאלה (נניח באזור שמתחת למושבה הגרמנית) צריכים להספיק לעיר בסדר גודל של חיפה. מה שניסיתי להראות זה שאפשר לחיות גם עם מסילת ברזל בלי לאבד את הרצף האורבני, בניגוד לטענות מתנגדי החשמול.

amit1270

New member
ויש גם טיילת מטופחת

צמודה למסילה, בצד של מרכז הקונגרסים והחוף (גם מלונות כמובן).

amit1270

New member
כך זה נראה ממרכז הקונגרסים

(מהמעלית השקופה של מרכז הקונגרסים, תמונה בהמשך)

מישהו רואה את המסילות ואת כבלי החשמול?

amit1270

New member
המעלית המיוחדת

עד כאן תמונות מסן דייגו, שעם כל הכבוד לחיפה, היא יכולה ללמוד ממנה דבר או שניים.

easylivin

New member
בשוויץ לא כורים מנהרות כדי "למנוע מהרכבות

להפריע לנופים". בשוויץ, כמו בכל העולם, כורים מנהרות כדי להתגבר על קשיי טופוגרפיה (הרים), וכדי ליצור גישה לתחנות הנמצאות בלב הערים, או כדי ליצור הפרדה מפלסית בין מסילות לדרכים אחרות. ציריך היא דוגמה מצויינת. יש בה גם ה-מ-ו-ן מסילות עיליות, עשרות (!) מסילות עיליות בסמוך לתחנת הרכבת הראשית שהיא אחת הגדולות בעולם, ומתחתן גם עשרות מסילות תת-קרקעיות. אף אחד לא מתכוון לפרק או "לשקע" את המסילות הקיימות שם, אלא שבמקביל כורים לא מעט מנהרות שמאפשרות להקים תחנות במקומות חדשים וליצור פרוזדורי תנועה לכיוונים חדשים. למשל, תחנת נמל התעופה בציריך היא תת-קרקעית. אין לזה שום קשר לנוף. השוויצרים ללא ספק יודעים להתנהל נכון מבחינה סביבתית (ולכן כל המסילות שם ללא יוצא מהכלל מחושמלות) והן מבחינה פיננסית. מנהרות כורים כשאין ברירה ולא מתוך גחמות של קהלים בלתי-מקצועיים.

כמו כן, בשוויץ יש אינספור מסילות מחושמלות על גדות האגמים היפהפיים. רבבות תיירים בוחרים ברכבת השוויצרית כדי להינות משלל הנופים האלה. אתה אמור לדעת את זה, אם אתה מבקר הרבה גם מחוץ לציריך. מקווה בשבילך שאתה גם משתמש המון בשירותיה של SBB, כי להיות בשוויץ ולא לנסוע ברכבת שלה זה הפסד גדול.

אני מסכים שבחוף הכרמל המצב מיוחד כי זאת המסילה היחידה בישראל העוברת בסמוך לחוף. והפלא ופלא, יש כבר הסכמה בין כל הגורמים, כולל עיריית חיפ, משרד התחבורה ורכבת ישראל, על מנהור עתידי של המסילה בקטע זה. בשאר המקומות בחיפה לא קיימת שום בעיה. גם תנועה עירונית פוליטית מסויימת עושה הרבה רעש שמתגבר לפני הבחירות המתקרבות, אבל אי אפשר למכור לוקשים לכולם כל הזמן. המסילה תחושמל לפני 2018, בינתיים יקודם מנהור בקטע חוף הכרמל שיתממש כנראה בעשור הבא, ובא לציון גואל.

amit1270

New member
מי שמביא את שוויץ כדוגמה לארץ שבה ממנהרים

צריך לומר את כל האמת. אם חיפה הייתה עיר שוויצרית סביר להניח שהיו בה יותר מסילות לאורך החוף ואף אחד לא היה מעלה על דעתו למנהר אותן כשיש תוואי מישורי ונוח כל כך. בכל הערים הגדולות בשווייץ יש פרוזדורי תחבורה שלרוב מכילים מסילות רבות שכמעט כולן מעל לקרקע ותחנות גדולות והומות עם רציפים רבים, תמיד בלב הרקמה העירונית ומעל לפני הקרקע. איכשהו זה לא מפריע להם...

jeshu

New member
אולי הם חשבו לפני הביצוע והם לא צריכים לתקן מה את מה שדפוק אצלנו. בנוסף, גם שם לא הכל מושלם, אז זוט לא דוגמא לשלמות (כמו כל מדינה אחרת).

amit1270

New member
לא הבנתי איך זה קשור

מה שניסיתי לומר זה ש"מה שדפוק אצלנו" (בחיפה) לא נחשב דפוק כל כך בערים רבות בשווייץ.

למעלה