אושוויץ - הגרסה הסינית

ofekm1

New member
אושוויץ - הגרסה הסינית

מורשת השואה חיה ונושמת בסין מחנות השמדה עם משרפות פועלים בסין איברים נעקרים ונמכרים להשתלות וגופות נשרפות סין מוציאה להורג יותר אנשים מכל שאר מדינות העולם איך לעצור את זה? מעבר לאופק מדווח על ההריגה וזועק: את אושוויץ לא נשכח, ולנגד השואה בסין לא נחשה! לדיווח המלא: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=673969

a e q u i t a s

New member
אני לא בטוח לגבי סין

אני יודע שבסין יש הרבה מאוד הפרות של זכויות אדם, אבל לגבי מחנות השמדה אני לא בטוח, מה שכן אפשר להגיד בטוח זה מתקני הכליאה ומחנות העבודה בצפון קוריאה...

ofekm1

New member
הבאתי הוכחות ועדויות

מומלץ שתקרא את הסקירה שלי בטרם תפריך אותה. גיביתי את הכל בעדויות ומקורות רבים:

a e q u i t a s

New member
חלילה וחס

לא הפרכתי, ואף אמרתי ואני מחדד שעניין הסחר באיברים מאסירים שהוצאו להורג הוא דבר חצי ידוע לכולם בעולם הגדול. מה שכן ערערתי לעצמי זה שימוש במילים כמו אשוויץ, שכן העניין פה במהותו הוא שונה...אם כי סבל בני אנוש אינו נמדד במספר ההרוגים...

ofekm1

New member
העניין אינו שונה במהותו

מדובר גם כאן במחנות השמדה עם משרפות, בו משמידים בני אדם שאינם תומכי המפלגה הקומוניסטית הסינית במטרה לחסלם. זו המהות. חשוב לציין, שמחנה הריכוז הראשון בגרמניה - דכאו - לא נועד ליהודים, אלא בעיקר למתנגדי משטר, קרי דמוקרטים וסוציאליסטים. עניין הסחר באיברי קורבנות בסין לא היה ידוע בעבר מעל לכל ספק. רק השנה התחילו לזרום למערב עדויות מוצקות בנוגע לכך, אליהן קישרתי בסקירה שלי: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=673969 יום השואה קרב ובא, ובהחלט כדאי שהפעם לא נעמוד מנגד. אני קורא לפיכך להפצת המידע הלאה, לחרם גורף על תוצרת סין ועל המשחקים האולימפיים בבייג'ינג ולקיום פעולות מחאה בארץ. אפרסם מידע נוסף בבוא העת.

a e q u i t a s

New member
ביום השואה שנה שעברה...

ביום השואה והגבורה, בשנה שעברה פירסמתי בבלוג האישי שלי משהו נורא דומה, בסבל האנושי, בעצימת העין היהודית לנוכח מימדי הזוועה - הרצח השיטתי של אסירים פוליטיים בצפון קוריאה - קישור בכל מקרה, זה המקום הנכון להפיץ את המידע, ולשוחח על הסוגיות האלה, כי מעבר לסבל האנושי, יש פה סוגיות פוליטיות, כלכליות ודיפלומטיות מרחיקות לכת, סין היא לא נפאל או סוריה, אלא מעצמה בהתהוות...ולכן אני מניח השתיקה הרועמת...

ofekm1

New member
אתה צודק בהחלט

המידע על קוריאה אינו חדש והוא מצער לא פחות. המידע על סין חדש ומזעזע גם, לדאבוני. בעבר הייתה בישראל קבוצת פעולה נגד השואה הצפון-קוריאנית (לדעתי ביוזמתו של ד"ר רוני ברט), אולם בשונה מסין, קשה מאוד לפעול נגד צפון-קוריאה מישראל, היות ואין לה שום נציגות כאן ואין גישה אל צפון-קוריאנים, כפי שניתן לשוחח עם סינים ברשת. התייחסתי בסקירתי להיבט הכלכלי, שבעטיו מדינות העולם מעדיפות שלא להיאבק בסין. אני מקווה שעניין סין לא יוזנח ואני שמח על הבמה הנהדרת הזאת.

מסלינה

New member
שתיקת אירגונים הומניטרים

את שתיקת המדינות אפשר עוד איך שהוא להבין. אף אחד לא רוצה להסתכסך עם סין. אבל איפה כל האירגונים ההומניטרים, אירגוני השלום וזכויות אזרח למניהם? למה לא שומעים מהם? ומה עם האו"ם, על כל הועדות ותתי הועדות על זכויות אזרח והומניטריות?

ofekm1

New member
עניין כאוב

באופן מצער, סין היא חברה במועצת הביטחון של האו"ם, שלה הסמכות להחליט על סנקציות. ארגונים הומניטריים פועלים במדינות שונות, וכעת הגיע הזמן למחות גם כאן בישראל. מחאה עממית יכולה להקנות לשואה הסינית תהודה תקשורתית ולהפעיל לחץ על מדינות העולם לנקוט צעדים נגד סין. אשמח אם תצטרפי לרשימת מקבלי העדכונים של "מעבר לאופק" באמצעות הכנסת כתובת הדואל שלך למשבצת "נשארים מעודכנים", וכך תקבלי ערכונים לגבי פעילות.

מסלינה

New member
כן אבל בכל זאת...

האירגונים שאני מדברת עליהם קיימים ופועלים בתחומים אחרים. הינה, שמועות ולחשושים על כך שארה"ב מתכוונת לתקוף את איראן, וכבר התארגנה קבוצת מגינים אנושיים בכדי לחסום התקפה כזאת בגופם. אני מזכירה את הפגנות הענק במערב בזמן מלחמת המפרץ השניה, ואת כל אירוני השלום הפועלים אצלנו כנגד גדר ההפרדה בהפגנות שונות. אותו סוג של פעילויות היו יכולים לעשות אותם אירגונים גם בסין, אבל זה לא קורה. איך אפשר להסביר את זה?

ofekm1

New member
יש הבדל בין המערב לבין סין

סין היא מדינה טוטליטרים עם משטרה חזקה ומדכאת. לא ניתן להפגין בה, כי תוצאותיה של הפגנה הן הסעה חינם למחנות ההשמדה, עקירת איברים מהגוף ושריפה במשרפות. לפיכך ארגוני זכויות אדם לא יכולים לפעול מתוך סין. אני ואחרים מזינים במידע פעילים אופוזיציוניים, הפועלים במחתרת. במקביל אנחנו מקבלים דיווחים מסין ומתעדכנים בנעשה שם. בחו"ל כבר התקיימו הפגנות המוניות נגד השואה הסינית, ששיאן היה בהפגנות שנערכו בוושינגטון בעת ביקורו של הרודן הו ז'ינטאו בארה"ב. בארץ הכיסוי התקשורתי היה דל למדי, אולם ב"מעבר לאופק" הפניתי לכתבות מלל ווידאו בנושא. תנועת מחאה עולמית תשמור על כך, שהנושא יישאר בכותרות והדבר ייצור לחץ על מנהיגי העולם לנקוט בצעדים נגד סין. זה הרעיון שמאחורי המחאה העממית. מידע על פעילות מתוכננת יתפרסם בקרוב מאוד ב"מעבר לאופק" וב"אפוק טיימס". מומלץ להפיץ את המידע לכמה שיותר אנשים. כדאי להירשם לרשימת מקבלי העדכונים של "מעבר לאופק" כדי לקבל עדכונים לגבי פעילות וליצור מאגר פעילים משמעותי. בברכה, אופק

מסלינה

New member
תנועות הומניטריות ותנועות שלום

כל הכבוד לפעילותכם המבורכת, ודברי אינם באים כביקורת או התקפה אליכם אלה מתוך ניסיון להבין. האם תנועות הומניטריות ותנועות שלום פוסחות על מדינות טוטליטריות עם משטרה חזקה ומדכאת שלא ניתן להפגין בהם, ומסתפקות בפעילות במדינות דמוקרטיות לא מדכאות? זה לא היה צריך להיות ההפך? אם ניקח לדוגמה המצב בישראל, הרי שדווקא תנועות השלום הבנלאומיות הרבות הפועלות כאן כל הזמן באות בטענות על דיכוי הפגנותיהם, הצרת צעדיהם וכ'. האם אין כאן סתירה? דוגמה מענינת נוספת היא עירק, הזוכה להתענינות מגופים אלה מאז הפלישה האמריקאית, לעומת התעלמות בתקופתו של סאדם. חשוב לציין שהמצב בעירק מאוד מסוכן, ולא מעט פעילי שלום ותומכים הומניטרים שילמו בחייהם על שאותם שם, שלא לדבר על חטיפות, כך שאי אפשר לטעון שהפחד לבטחונם האישי הוא הגורם.

ofekm1

New member
המצב שונה

בניגוד לעירק, סין היא מדינה טוטליטרית. יש בה צנזורה נוקשה על האינטרנט, מערכת חינוך של שטיפות מוח וצנזורה על תקשורת מערבית. לכן הסינים מכירים מציאות אחרת, שאיננה קיימת. לרובם גם אין כסף לטוס לחו"ל, כך שהם גם לא מכירים מדינות אחרות. מהסיבה הזאת רובם בטוחים שהם חיים במדינה מושלמת עם שלטון נהדר. כך היה גם בברית המועצות. רק לאחרונה שוחחתי בסקייפ עם סינית משנזן, עיר עשירה במחוז גואנדונג על גבול הונג קונג. היא טענה, שטבח הסטודנטים בכיכר טיאננמן לא התרחש מעולם, ושכל דבריי על השלטון הסיני הם בגדר תעמולה מערבית. הסיבה היא פשוטה - אם תנסי לחפש במחשב המחובר לאינטרנט בסין מידע על טבח טיאננמן, לא תמצאי כלום. חברת סיסקו האמריקנית ייצרה עבוד ממשלת סין את הפיירוול המשמש לחסימת תכנים בלתי רצויים וחברת גוגל מסננת בסין תוצאות בלתי רצויות ממנוע החיפוש שלה. לכן גם לא תמצאי בסין שום מידע על מחנות ההשמדה או על כיבוש טיבט ודיכוי העם הטיבטי. פשוט תחנת הטלוויזיה היחידה באנגלית שניתן לקלוט שם היא CCTV 9 (ערוץ התעמולה הסיני באנגלית) והעיתונים היחידים באנגלית שניתן לקנות שם הם China Daily (עיתון התעמולה של המפלגה הקומוניסטית) וה- Beijing Review (שבועון בסגנון דומה). מכולם ניתן להבין שסין היא מדינה נפלאה, שמאו צה טונג היה מנהיג דגול ולא רודן שהשמיד יותר אנשים מהיטלר, שטאייואן היא מחוז סיני שנורא לחיות בו ושטיבט הייתה חלק מסין מאז ומעולם ושכלל אינה כבושה. אופוזיציה קיימת בסין, אבל היא קטנה, לא מאורגנת, וקשה לה לקבל מידע אמין על הקורה בסין. אם זה לא מספיק, היא גם נרדפת ע"י הממשל, ולה, בין השאר, נועדו מחנות ההשמדה. מהסיבה הזאת, אני טוען שמחאה עממית ברחבי העולם היא הדרך היעילה ביותר להפעיל לחץ על ממשלות תבל לפעול. יהיה קל יותר להביא לשינוי באמצעות פעילות בינ"ל מאשר באמצעות עידוד כוחות מהפכניים בתוך סין, שכמעט ואינם קיימים מהסיבות שפירטתי לעיל. מומלץ להירשם לקבלת עדכונים ב"מעבר לאופק" כדי להתעדכן על הפעולות הקרובות. בברכה, אופק

מסלינה

New member
דבריך אפילו מחזקים את שאלתי

אם חשוב יותר (על פי מה שכתבת למעלה) לפעול בעינין סין מאשר בעינין עירק, ובמיוחד חשוב שהפעילות תצא מהמערב (שוב, על פי דברך), אז איך אפשר להבין את המצב ההפוך המתקיים במציאות? בקשר למדינות, את זה אני יכולה להבין. הרי שכל אחת פועלת על פי האינטרס שלה וחוששת להסתבך עם סין. אבל תנועות הומניטריות בלתי תלויות?? איזה אינטרס יכול להיות להם להעדיף את עירק (או ישראל) על סין? (כמובן שאיני מאשימה אותך בכך, ויתכן אפילו שתנועתך לא קשורה לתנועות שלום האחרות. השאלה כללית, לכל מי שיש לו תשובה. בעצם, לא קשור כלל להאשמה אלה בניסיון להסביר תופעה הניראת לי תמוהה.)

ofekm1

New member
ניסיון לתשובה

רק לאחרונה התחיל להגיע למערב מידע מוצק על מחנה ההשמדה סוג'יאטון שליד שניאנג במחוז ליאונינג, ובעקבותיו הגיע מידע על מחנות נוספים. גופי התקשורת העיקריים בעולם מוחזקים בידי בעלי הון, שלעיתים הם בעלי עניין בסין ולעיתים חבל להם שלא יפרסמו אצלם למשל חברות טקסטיל המייצרות בסין. לכן מראש המידע שמגיע לא זוכה לתהודה תקשורתית ניכרת. בארץ התייחסו לנושא רק האפוק טיימס ומעריב. ערוץ 10 התייחס לתעשיית השתלות האיברים מאסירים מאוד בכלליות תוך הסתמכות על כתבת סקאי ניוז בנושא, אולם לא דיווח על מחנות ההשמדה. הארץ כתב רק בכלליות על דיכוי זכויות אדם של מתרגלי פאלון גונג. נשגבים מבינתי מניעיהן של תנועות השלום למיניהן. כנראה שחלקן מונעות משנאת ארה"ב, ולכן הן מעדיפות להתמקד בעירק ובישראל. בכל מקרה, אמנסטי פרסם לאחרונה דו"ח מפורט, שעסק בהוצאות להורג בסין. בזמן משחקי החורף בטורינו נערכו הפגנות ענק נגד סין. בארה"ב נערכות הפגנות ענק כל הזמן, שהגיעו לשיאן בעת ביקור הרודן הסיני הו ז'ינטאו בשבוע שעבר. ככלות הכל, גם בזמן השואה שלנו ארגוני זכויות האדם שמרו על פרופיל נמוך. ייתכן שאחרים יוכלו לספק לך מענה טוב יותר. אדגיש, שאינני פועל מטעם שום תנועה שהיא, אלא מדובר בהתארגנות אד הוק של אנשים לצורך מחאה נגד מחנות ההשמדה בסין. כפי שציינתי בהודעותיי הקודמות, אשמח אם תצטרפי, תפיצי את המידע ותצרפי כמה שיותר אנשים לרשימת מקבלי העדכונים של "מעבר לאופק" כדי לתרום לבניית מאגר המתעדכנים והפעילים. בברכה, אופק

galgal21

New member
מענין שאף אחד מכם לא פעל ולא

הפגין נגד הרציחות המתועבות שבוצעו ע"י מתאבדי החמאס.

ofekm1

New member
תתפלא, אבל אני אישית פעלתי והפגנתי

חוץ מזה, אין לזה קשר לעניין. היום יום השואה. בכינו במשך יום שלם כתמיד על כך שהעולם עמד מנגד, כששחטו את אבותינו באירופה. אין שום הצדקה בעמידה מנגד כעת, כששוחטים את בניו של עם אחר. לגבי החמאס וכו', אני פועל ומפגין נגד רצח של חפים מפשע, ולצורך העניין כל ישראלי שנטבח בפיגוע הוא חף מפשע והחמאס הוא ארגון טרור מתועב. עם זאת, אינני חושב שזה רלוונטי לנושא. זהו פורום פוליטיקה עולמית. בפורום אקטואליה נערכים דיונים רבים בנושא החמאס, שהוא בהחלט חשוב וכאוב, אבל לא קשור לשואה הסינית.

מסלינה

New member
לא קשור לעיניין אבל בכל זאת מענין

איזה פעילויות פעלת ואיזה הפגנות הפגנת, אתה אישית, בנוגע לפיגועים ערבים שבוצעו כנגד ישראלים?

ofekm1

New member
השתתפתי בכמה הפגנות בעבר...

נגד תמיכת ישראל באש"ף והפעלתי שירות ידיעות בנושא הפרות זכויות האדם ברשות. בכל מקרה, אני מעדיף שלא לסטות מהעניין בו עסקינן, שהוא מחנות ההשמדה בסין. בעיית הרשות מעניינת וחשובה, אולם אינה קשורה לשרשור הזה. אשמח לראותך בפעולות הקרובות, המפורטות כאן.

למעלה