אושר תיקון חוק לרישום ילודי בית

אושר תיקון חוק לרישום ילודי בית

הכנסת אישרה היום תיקון לחוק מרשם האוכלוסין המסדיר את אופן הרישום של יילודים שלא נולדו בבתי חולים. על פי החוק, חייבים הורי היילוד להמציא אישור רופא בתוך 36 שעות מרגע הלידה על זהות האם שילדה אותו. ללא אישור כזה תחוייב האם בבדיקה גנטית שתוכיח את אימהותה. ראו למטה קישור לידיעה בנושא (אם לא יעבוד, זה ב: http://news.walla.co.il/?w=/1/825074)

אז מה זה אומר בעצם, מישהי יודעת?

מה, צריך עכשיו להזמין גם רופא נשים הביתה אחרי הלידה? או מה? הרי יש את כל מעקב ההריון. למישהי יש עוד מידע? די מלחיץ לגלות את זה בתשיעי.

אל תילַחצי, רודפת

החוק רק עבר היום, הוא לא ייושם עד שלא יפורסם ברשומות, וזה לוקח זמן, כך שלפחות בלידה הזאת את יכולה להתפנות לדברים מהותיים יותר...

יופי, מדליק

אני לא נגד החוק, מבינה את הרציונל, זה פשוט נראה לי להעמיס עוד תיק על עצמי, לא רק שאני צריכה לשלם לרופא ילדים (אגב מצאתי פה בצפון מישהו חמוד שגובה רק 200 ש"ח!) אלא גם עוד להזמין רופא נשים. הרבה תודה על המידע ובינתיים אתפנה ל... לא לעשות כלום :) כבר הכל מוכן, המעט שצריך, ועכשיו נשאר רק לחיות את הזמן המעט שנשאר לי כאמא לרק ילדה אחת.

טלימה

New member
רק כדי שנדע למי אפשר להודות:

יוזמת החוק, ח"כ אראלה גולן (שינוי) לפי הכתבה בוואלה מדובר באישור מרופא גניקולוג, כלומר - אם הזמנתן מיילדת, רופא ילדים (שיבדוק את הילד) עכשו גם תזמינו רופא גניקולוג... מעט מידע מוקדם היה יכול לפחות להקל - אם היו קובעים שמספיק שהייתי אצל אחות בטיפת חלב, או אצל מיילדת מוסמכת וכו'...

עיגולית

New member
רגע, את הבדיקה אני צריכה לעשות

באופן פרטי או אצל הרופא מעקב שלי? ודבר נוסף, החוק לא נראה לי כל כך נורא, יש פה פרצה מסוכנת לכל מיני קרימינלים, אתן לא חושבות? צריך דרך לאכוף את זה.

אני עשיתי מעקב אצל רופאת משפחה

לא מענין אותי לסתום פרצה על חשבוני. הפרצה - הפחד מאימוצים לא חוקיים לא קשור לעליה במספר לידות הבית. הם מחפשים את המטבע מתחת לפנס במקום בחריץ שבין כריות הספה. דבילים, ועל חשבוני.

הילהל

New member
מי שיש לו כסף "לקנות" תינוק

ואת אמות המוסר המתאימות. יהיה לו גם מספיק כסף ומעט מידי מוסר כדי לשלם לגניקולוג שיאשר את הנדרש...

mise

New member
בדיוק מה שתבשיל כתבה:

ממש מעניין לי לסתום פרצה על חשבוני. החוק הזה, עבורי, נורא. איני עושה מעקב כלשהו לא אצל רופא ולא אצל מיילדת, ואיני מבקרת אצל רופאים וכמובן שאין לי כוונות לעשות בדיקות גנטיות או לקפוץ לאיזשהו רופא שיעשה לי בדיקה וגינלית או לא יודעת מה בשביל אישור כזה.

scalar

New member
אף אחד לא עשה דבר על חשבונך.

מה זו הפרנויה הזו?!? נראה לי שאת במיעוט, והמדינה לא יכולה להתחשב בכל המיעוטים. אף אחד לא מונע ממך ללדת בביתך. כל מה שמבקשים ממך הוא לעבור בדיקת רופא (או בדיקה גנטית) שתאשר שאת ההורה הביולוגי. מדובר בחשש של סחר בתינוקות - עניין הרבה יותר חשוב ועקרוני מהרווחה האישית שלך! אם כבר, הגיוני יותר לנסות להוסיף לחוק שהמיילדת תאשר הלידה.... וסתם מתוך סקרנות - את לא מבקרת אף פעם אצל רופא? גם לא לבדיקות שגרתיות? מה הסיבה לכך אם אפשר לשאול?

mise

New member
ודאי שעושים על חשבוני.

אם המדינה לא יכולה להתחשב בכל המיעוטים, נראה לי שיקרה מה שכתב אלדוס אהקסלי בספרו "עולם חדש מופלא". אנחנו פשוט נעבור לחיות בשמורה, כל אלה שיולדים באופן טבעי, חיים כמה שיותר טבעי ולא מוכנים ללדת, לחיות ולמות באישור רופא ולהתחנך באישור משרד הבריאות. לשיטתך - אם א"א להתחשב בכל המיעוטים, ודאי לגיטימי להזניח את הנכים, המסכנים, היתומים, העניים וכו' וכו'. אף אחד לא מונע ממני ללדת בבית, אז מה המשמעות של החוק הזה? ומה המשמעות של הפסקת הביטוח למיילדות? ומה המשמעות של ציד המכשפות אחר המיילדות? איני מבקרת אצל הרופא משום שרפואה אחרת עומדת לרשותי.

mise

New member
להתחנך באישור משרד החינוך

לא הבריאות, כפי שכתבתי. (ככה זה שמקלידים ביד אחת וביד שניה הזעטוטה יושבת ומנסה להגיע למקלדת
)

טלימה

New member
זה לא מונע סחר בתינוקות

רק הופך תהליך שמשלמים עליו כסף (סחר בתינוקות) לכזה שיצטרכו לשלם עליו עוד קצת כסף (לרופא שיתן אישור). אני, לעומת זאת, עושה מעקב אצל אחות בטיפת חלב ואצל מיילדת-בית. כן המעקב הכפול מיותר, אבל רציתי שהאחות פה (זו המרפאה המקומית) תהיה רגועה וחוץ מזה היא יכולה לעשות לי בדיקות דם שהמיילדת לא, כרגע. אני לא הולכת לראות רופא כי אין סיבה. כל עוד ההריון תקין
ממילא אין סיבה לראות רופא ואין תשובה שהוא יכול לתת שבדיקות פשוטות יותר לא יכולות. נניח שנחה דעתי - הבנתי שאני צריכה להזמין מיילדת, הבנתי שאם אני לא ניגשת לבי"ח אז אני צריכה להזמין רופא ילדים שיבדוק את התינוקת... עכשו אצטרך להזמין גם גניקולוג שיבדוק אותי??? למה? הרי - היתה שם מיילדת שליוותה אותי ויודעת שאני ילדתי, העדות שלה לא טובה מספיק? זאת הסיבה שזה פתרון חלקי מידי בשביל הבעיה שהוא בא לפתור, זאת הסיבה שהוא כן בא על חשבון יולדות הבית.

עיגולית

New member
רגע, את הבדיקה אני צריכה לעשות

באופן פרטי או אצל הרופא מעקב שלי? ודבר נוסף, החוק לא נראה לי כל כך נורא, יש פה פרצה מסוכנת לכל מיני קרימינלים, אתן לא חושבות? צריך דרך לאכוף את זה.

debby12

New member
מנהל
אוי ../images/Emo4.gif

איפה "מקורותי יודעי הדבר" שהבטיחו שלאור המצב הפוליטי הצעות חוק לא יעברו עד לבחירות, קל וחומר הצעות חוק פרטיות שנוטות להיות קיקיוניות יותר... יצאתי טועה ומטעה -
לפחות יש שם מסלול של בדיקה גנטית - אני הייתי מעדיפה אותו בהרבה מלהזמין איזה גניק' שאני לא מכירה הביתה כדי שיערוך לי בדיקה וגינלית יום אחרי לידה

למעלה