אושר תיקון חוק לרישום ילודי בית

new law degrading women and midwive

כותרת: I am shocked and appalled and totally disgusted with this new law. In the newspaper it says that a doctor's letter is necessary. Other places I read that a medical letter is needed. I am wondering now if this includes a midwives letter as has been the case up till now. But I am suspicious because why the need for the law change??As a licensed homebirth midwife, I had assumed that my signature and stamp on my stationery certifying a homebirth would have been good enough for the ministry of Interior to register a baby. Then they added that a copy of my license was necessary, along with other medical proof of her pregnancy, like an ultrasound or tipat chalav card or doctors letter. This was usually not a problem, except for the cases where women didn't want to do unnecessary ultrasounds, or chose to do holistic prenatal care with their midwife instead of a doctor. Now, even this is not good enough, and in a country that diefies (considers doctors as Gods) the doctors, we now need them to certify that the woman was really pregnant, because maybe the midwife is lying or is just too stupid to know that the baby that came out of her uterus and vagina followed by her placenta is really belonging to that woman or maybe is from someone else???? After all, midwives are women and worse yet,witches so really couldn't be trusted to know .Only the honest and intelligent and law-abiding doctor could be trusted. Of course, now homebirthers will have to pay the Godly doctor a nice sum of honest money to get this letter, or be forced to do blood work proving that their baby is theirs. I am sure that this does not exist anywhere else in the world. Why do I need a midwifery license at all if my signature is worth nothing???? In order to have a license in Israel you have to not have a criminal record and be a citizen. If we are trusted to birth babies safely, can we not be trusted to write a letter authorizing a homebirth???? Shame shame on the Israeli society that agrees to this degredation of women. This is just another elegant way to stop the increasing rate of homebirth which is threatening the pocket and ego of the medical institutionalization of birth. The survival of homebirth and free midwifery is always a reflection of the status of women in that society. Wake up women and mothers and fight for your rights and protect your midwives rights as well. תוכן התגובה:

שותפה למרמור שלך

קודם ניסו את המיילדות ועכשיו את הנשים... כאילו זה ימנע מנשים לעשות כרצונם ולהתחבר לעוצמות שלהן. (טוב אולי זה ימנע מחלק מהנשים...)

tonti

New member
איו להם מה לעשות?

ואם זה כ"כ חשוב פתאום אז שידאגו גם למענק וגם לקצבה. וגם
כללי.

כרמית מ.

New member
ומה אם לא

ונניח שלא נבדקתי תוך 36 שעות מהלידה, ואני לא מוכנה שיקחו לילד שלי דם בלי הצדקה. מה יעשו? לא יתנו לילד מספר זהות? זה הרי גם אינטרס של המדינה, שכולם יהיו רשומים ומתוייקים. ואם יש לי מסמכים שמראים שהייתי בהריון, ושילדתי (כמו עד היום), ורואים את הדמיון של הילד לאמו, ושהוא יונק ממנה - האם בית המשפט יוכל לחייב לדקור אותו? לדעתי, הבלתי מקצועית בעליל, בית המשפט יהיה חייב להכיר במסמכי המיילדת - שכן אחרת זו אמירה ברורה שמיילדות הן לא אמינות או לא יודעות לזהות לידה - ושניהם מופרכים. מעניין מה עושים בארצות אחרות בלידות ללא מעקב הריון וללא מסמכי לידה. בעצם, בארה"ב אני יודעת: ויתרו כבר מזמן על רישום כל האוכלוסיה, ומה שיש נרשם דרך מספר הביטוח לאומי, שאותו אפשר לרכוש גם מי ש"לא קיים" מבחינת המדינה, אפילו שב"חים.

שָׂרָה

New member
זה סתם הפחדות

אם הנשים ימשיכו להתעקש הם יהיו בסוף חייבים לתת מספר ת"ז אבל מצד שני בשביל מה צריך את זה? למי שאין ת"ז לפחות לא יקחו לו מיסים, ולא ינדנדו לו מהטיפת חלב. הנתורי קרתא במאה שערים יולדים ומאז ומתמיד בבית ולא נרשמים בת"ז ואף אחד לא מטריד אותם. הם לא צריכים שום תקציב מהממשלה, ומצידם הם לא צריכים לשלם מיסים, וכך הם חיים בשקט ואף אחד לא מפריע. אבל מצד שני, אולי האשה שמניקה היא בעצם ילדה תינוק מת, והיא חטפה תינוק אחר ועכשיו מניקה אותו? זה לא הוכחה.

לא יטפלו בו בקופ"ח.

אני כן נוהגת ללכת לרופאה קונבנציונלית כדי לאבחן ולעקוב אחרי מחלות (גם כשאיני מטפלת בטיפול קונבנציונאלי).

כרמית מ.

New member
היום, בלי מספר ת"ז זו בעיה

הילד (והמובגר העתידי) מאד מאד מוגבל: הוא לא יכול לעשות שום דבר שכולל רישום במחשב: לקבל טיפול בקופ"ח, לעשות רשיון נהיגה, לפתוח חשבון בנק, ללמוד במקומות מסודרים (מבי"ס ועד אוניברסיטאות) ועוד. בגיל מבוגר, הקושי להוכיח את זהותך, ואת זכאותך לאזרחות למשל, עלול להיות מסובך יותר (ומן הסתם ידרוש בדיקות גנטיות...) מאשר לגבי תינוק בן שבועות או אפילו חודשים ספורים. וגם קצבאות שונות - כן, אני משלמת מיסים, וחושבת שאני זכאית להנות גם מהקצבאות המגיעות לי על פי חוק (קצבת ילדים, הנחות שונות שמתייחסות לכמות הילדים וכדומה). הסיפור שכתבת למטה, הוא בכל זאת תסריט די הזוי מכדי שיקרה באופן שוטף. הבעיה היא לא ילד אחד או שניים, אלא משהו כמותי.

שָׂרָה

New member
עובדה, הנתורי קרתא מסתדרים

אולי היכולת לעבוד בלי שיקצצו מכספך במיסים באכזריות נותן לך אפשרות כלכלית להסתדר יותר טוב משאר תושבי מדינת ישראל? במקרה של ספק, אפשר לשאול את החברים ממאה שערים, הם ישמחו לעזור ליהודים (כל ניתוק מהמדינה, הם שמחים

עינבלית

New member
אבל אולי הם לא צריכים רשיון נהיגה

ואינם ממילא יוצאים מהמתחם שלהם- אז באמת זה לא משנה כלום למדינה. אנחנו, לעומתם, חיים בתוך המדינה, נוסעים בתחבורה, מחזיקים חשבון בנק ועוד- הכל דורש ת.ז. אבל בכייף הייתי מתנתקת..

שָׂרָה

New member
זה תלוי אם החוק חוקי או לא

אם החוק פוגע בזכויות האדם, אין שום חובה לשמור אותו. זוכרים את הנאצים 'שרק מילאו פקודות'?

כרמית מ.

New member
את משווה את חוקי מדינת ישראל

(כולם כמקשה אחת) לחוקי הנאצים??? יש בישראל דבר שנקרא פקודה בלתי חוקית בעליל, ואותה, חובה על הפקוד שלא לבצע. גם אם לא כל החוקים טובים ונחמדים - הם לא עומדים בקריטריונים האלו.

אולי אפשר להקפיא את השיליה

לבוא למשרד הפנים לשים על השולחן ולומר הנה הוכחה...D-:

כרמית מ.

New member
זו לא הוכחה

זו הוכחה שהתינוק נולד (
) אבל לא אומר לאיזו אמא. אפשר גם לא לנתק בכלל את השיליה מהתינוק (לידת לוטוס...) הבעיה היא באוכלוסיות מסוימות שבהן לא כל התינוקות זכאים להיות אזרחי המדינה, ואז רושמים את התינוק כבן של אזרחית, שהיא לא אמו הביולוגית, ובתור שכזה הוא זכאי לקצבאות וכו'

"אוכלוסיות מסוימות" ../images/Emo6.gif

הקטע הוא שיולדות בית ("לאחרונה מתרבים מקרי ה...") הן אוכלוסיה שונה לגמרי. אשכרה לא טרחו ללמוד את הנושא לפני שחוקקו את החוק.

לידות בית במגזר הערבי

(אני מניחה שלכך התכוונתן) התרבו מאוד בשנים האחרונות בגלל בעיות עוצר וכו'- שמעתי ממישהי שעוסקת בהעצמת נשים במגזר הערבי (או משהו בסגנון הזה)

כרמית מ.

New member
../images/Emo41.gif כנראה שזה שוב ברווז עיתונאי

כלומר - יש חוק, אבל הוא נוגע רק למי שיולדת ללא מיילדת

למעלה