Where women who birth alone DO get recognition as being reliable enough to claim responsability for their own babies, even with no prenatals! My husband took to the 'iriya' my birth story written by both me (in English) and him (in Japanese), a few photos of me: pregnant, holding my newborn (placenta still attached) and nursing, and we had to write why we chose to birth this way. All these paper were submitted to the ministry, approved by a judge and accepted.
אני לא בטוחה שלקבל פתק מקושקש מרופא נשים לא פשוט יותר מ"תיק העבודות" המפואר (סיפורי לידה, תמונות, נימוקים) שאירגנתם. וגם - אני לא נדרשת (בהצעת החוק) לנמק שום דבר בפני אף אחד.
מאתר הכנסת. מקריאה של לשון החוק וההסבר לחוק, אין ספק שלידה שלוותה ע"י מיילדת - הנוהל נשאר כמו היום (מכתב מהמיילדת). כל האמור הוא אך ורק לגבי לידות שלא אירעו במוסד מוכר (כולל בית מלון, אגב! ) ולא נכחו בהם רופא או מיילדת.
I feel a lot better. Thank you for your intelligence and for being able to find this out for us all. We were all in a panic. I am still worried that it says, doctor and midwife, and not doctor OR midwife, but I am hoping and assuming that they mean either.
כרמית - מה שצירפת זה את הקישור ל*הצעת החוק* ולא לחוק עצמו. למיטב ידיעתי, מכיון שזו הצעת חוק פרטית ולא של הממשלה, אז פרסמו אותה ברשומות רק אחרי שהיא עברה את שלב הקריאה הטרומית (באזור ה-1 בנובמבר - לקח שבועיים לפרסם אותה ברשומות - הגיוני). יש פתח לתקוה שהנוסח הסופי שעבר אתמול בקריאה שלישית זהה להצעת החוק - ושלא שינו את הנוסח במהלך הקריאה השניה והשלישלית - אבל אי אפשר לדעת בוודאות עד שלא נראה מה הנוסח הסופי (אחרי שיעדכנו את אתר הכנסת או ברשומות עוד שבועיים שלושה) בכל מקרה אכן נראה שיש מקום לאופטימיות