או.קי.....אז אני מרימה את הכפפה

"הכל בעיני המתבונן"

את שמעת את דברי בטון מתנשא. עד כמה שידוע לי באינטרנט אין טונים וזהו אולי אחד מחסרונותיו. גם את כידידתנו, בוחרת לדבר על הנושא במקום לדבר את הנושא ולכן גם ממהרת את, שולפת סימני שאלה משתלחים בלי לבדוק קודם מה כתבת את עצמך (מה שמלמד אותי שאינך קוראה את דברי ואת דברייך את לעומק, שלא לדבר על פעמיים) לפני השיגור. אגב, אם להעלות עובדות ולבקש הסברים נתפש אצלך כשחצנות ממרום - זה שלך ולא שלי. איני חוזר בי מאף שאלה ואימרה שאמרתי ואני יכול להוכיח (ועשיתי זאת) את כולם. אגב - כשטועים, אפשר גם להגיד סליחה במקום לבחור לתקוף. גם אם זה למישהו שעיצבן אותך באותו רגע וגם אם הוא מעורר אנטגוניזם ובא לך להוריד לו סטירה כי הוא נתפש כשחצן מניאק ומאוס.

chameleon9

New member
מפנה אותך להודעתו של קונן היפה,

אי שם בהמשך עמוד זה. אם למילה הכתובה לא היה טון, כנראה שלא היתה ספרות.... ההתנצחויות שלך לא לטעמי. יש לך רצון וצורך עז לנצח בכך דיון. אני אפילו לא נכנסת לעמדה של אסקורט. יש לי דברים יותר חשובים היום. חבל שהפכת הזדמנות לדיון משמעותי על הכשל שיש בטיפול פסיכולוגי לסדרת התנצחויות סגנוניות. זהו ההשג הפרטי לגמרי שלך. אתה ראוי לו. אינך שייך לסוג האנשים שאני נוהגת לנהל עימם דיון. חשוב לך לנצח בכל מחיר ולא להקשיב לדעה - של מטופל שמבקר את השיטה מנקודת מבט שונה. לא רק שיטתך ראוייה, ישנם אופני ראייה שונים. ופוקו, כבר אמרנו?

נו, עוד קצת קצף על השפתיים

לא יגרום לי לבחילה וגם לא לכעס. רק חבל ששוב הוכחת שאת לא קוראה את הדברים אלא ממשיכה לדבר עליהם|. אם היית קוראה היית רואה שאמרתי מפורשות שאיני מסנגר על שום שיטת טיפול ושיש גם לי הרבה ביקרות על אנליזות. אבל למה שאקלקל לך את התאוריה בעובדות ? לא אפריע לך בפאתוס ... את יכולה להמשיך

אסקורט

New member
תודה קמיליון 9

רוצה גם לתקן את דברי. אמרתי שנראה שרק לפיטר יש ידע אקדמאי ועכשיו אני מבינה שגם לך לא חסר. לי חסר הידע ואין לי את הזמן, היכולת והרצון כרגע להשלים את הפער. אם גם לדעתך בשל כך אין ערך לדברי אפרוש מהדיון הזה. פיטר כאמור מנהל נגדי מלחמה פרטית (מסיבות שלא ברורות גם לי) ולכן לא אפרוש בגלל דבריו, אבל אם מישהו חושב על בסיס לא אישי, שאין לי מקום כאן בגלל חוסר בהשכלה רלוונטית אכבד את דעתו ורצונו...

רות 2

New member
נו ביאמת ביאמת התורה ובחיי המישמש

של קונן לא צריך לחליט שיש כאן מילחמה פרטית וביאמת שכולם מבינים שכל אחד מידבר מאופו שיש לו מה שיש לו.. מי על סמך ידע ומי על סמך הסמוך, ומי על סמך דיעה ועל פי מליון תלפים שיחות קריאה נסיון... אז בלי לפרוש וזה אומרת אחת עם תואר שקיבלה מאוניברסיטת הצ'כונה

אלמרה

New member
א נ א! כל חבר פורום הוא שווה זכויות

וגם רצוי שנהיה מודעים גם לחובותינו ולהשתדל לא לפגוע אישית בחברים. אין משמעות להשכלה הפורמלית שכן היא חשובה ותורמת אך לא חיונית מטבע הגדרת הפורום הזה כפורום לא מומחה. את לא פורשת אסקורט כמו גם האחרים - רצויים ומקובלים וחביבים עלי מאוד שכן בלעדיכם אין לפורום תכלית. תודה למשתתפים ותודה למשתפים אותנו בנסיונם ובידע הרחב והמקצועי המופגן כאן, אני למד כל הזמן ומרוויח סיכוי לפחות לא לחזור על טעויות של אחרים.

אסקורט

New member
הערך של דברי...

הערך של דברי הוא במציאת הד להם בעולמם של אחרים. אני מבינה שחוויותי לא מוצאות להן הד בעולמך וזה בסדר מצידי, אבל יש כאן עוד אנשים מלבדך שכן מצאו עניין בדברי הבורים וחסרי הבסיס ומכאן ערכם. לא נראה לי שלמישהו, להוציא אותך אולי, יש ידיעות מקיפות דיין בנושא אבל אני חושבת שלמרות זאת לדיון יש ערך. אתה אולי מחפש את הערך תחת הפנס (במישור האקדמי) ולכן מפספס אותו. אתה כל כך בטוח בעליבותי וממהר לחרוץ את דיני לא פחות מכפי שאני "הזדרזתי" לעשות זאת לגבי פרוייד. רק שפרויד האדם לא נדון ונוכח כאן ולמעשה אנחנו דנים בדמותו הציבורית ואני כן נוכחת. סגנון הדיבור שלך לא מוצא חן בעיני. להבא, אם אתה חושב שאני בורה אנא האר את עיני בידיעות ולא בהאשמות והעלבות. תודה אסקורט

אסקורט

New member
לי אין בעיה עם הסגנון שלי

הכרזת עלי מלחמה בזירה שאיני רוצה להלחם בה (הזירה האישית) כמיטב יכולתי אני מנסה להחזיר את הדיון לפסים עניינים, כי ברור לי שאתה אדם חכם שגם אפשר ללמוד ממנו (רק הרצון שלך להיות הקובע מה אני אלמד ממך מפריע לי). עד כה נכשלתי. זה מצריך שיתוף פעולה ושיתוף פעולה אפשרי כנראה רק כאשר יש חפיפה במטרות. אני תמיד מנסה רק עד לנקודה שבה אני משתכנעת שאין בנסיונותי טעם. לא ברורה לי המטרה שלך ואיזה ערך אם בכלל אתה עשוי למצוא בדברי ולכן קשה לי עדיין להסיק אם יש או אין טעם להמשיך למשוך לכיוון ענייני. אני מניחה שדברים יתבהרו בהמשך...

ראי

כתבת דברים שנכתבו על ידך ולא על ידי מישהו אחר או בעילום שם ולכן התיחסתי אליהם ומכאן שהם אישיים. כן, אינני אוהב את הקטע המסויים שאליו התייחסתי שאותו כתבת. מכאן ועד "הכרזת מלחמה" ויתכן שצל הרים כהרים את רואה. ממש לא הכרזתי מלחמה עלייך. כמי שסחה תדיר על שיתוף פעולה ראוי היה שגם את תסיקי אולי כמה מסקנות במקום לשחק פינג פונג ולהגיד אח"כ שלפינג פונג צריך שניים...

אסקורט

New member
אולי אפשר לשפר את התקשורת

באמצעות כמה כללי משחק ברורים. אני לא מוכנה לשמוע שדברי חסרי בסיס או חסרי שחר או פיטפוטי ביצים או שאני גזענית. אלה קביעות. אתה מזומן עם זאת לשמוט באופן ענייני את הבסיס מתחת לדברי או באופן לוגי ושיטטי להראות שאין בהם ערך. אתה יכול לערוך השוואה בין דברי לדברים שמוסכם על כולם שהם גזענים ואז לומר בנימוס שאם הבנת נכון את דברי ולאור האנלוגיה לדברי גזענים ייתכן שכדי שאבדוק עם עצמי האם אני שונה מהם... מה לא מקובל עליך בסגנון שלי???

הנימוס חשוב אך הוא אינו הכל

וחלק מסגנון הוא לא רק איך כותבים אלא גם מה כותבים ומה לא כותבים. מה שאני לא אוהב הן אמירות בעלמא. לבוא ולהגיד "איני מכיר את זה וזה וזה וזה ומעולם לא קראתי אותו/עליו א ב ל (בכל זאת ) יא כזו וכזו וכזו" לא מקובל עלי. איני מכפיף אצ עצמי לאהבותיו ולא לנשאותיו של איש. רוצה את ? שימטי את הקרקע תחת רגליו של מי שתבחרי. אין לי שום רצון לשמוט שום דבר תחת רגליו של איש, גם אם את לא אוהבת את זה. דברי שלי הגיוניים לעניות דעתי, דברייך שלך לא ולא קראתי ממך עד כה ולו מילה אחת שתענה על ששאלתי אותך קודם באופן פשוט, לא מלחמתי ולא נעליים: איך בדיוק "הגשת" מהן בעיותיו ומישנתו של פרויד לצורך העניין.

אסקורט

New member
הנימוס לא מאוד חשוב

אבל כבוד בסיסי כן והוא תנאי הכרחי מבחינתי כדי להמשיך ולדבר. אם אני אמשיך להרגיש שאתה מנסה להסתכל עלי מלמעלה למטה ומזלזל בי ובחוויות שלי אפסיק את התקשורת ביננו מפני שאין לי עניין בסוג כזה של תקשורת. בתור תרגיל בתקשורת נעימה יותר לשני הצדדים אנסה לנסח מחדש את הפיסקה שהרגיזה אותך ואנא אמור לי אם אני בכיוון הנכון: המקור: "אישית, גם אני מרגישה שפרוייד סבל מהרבה בעיות אישיות שהוא השליך שלא בצדק על האנושות כולה. אני מרגישה שעיקר תרומתו היא בעשייה של "יחסי ציבור" לתחום חדש אז: תחום בריאות הנפש. בקטע הזה בעיני הוא קצת כמו חוזה המדינה שחזה ולא הקים אותה או כמו ביל גייטס שעיקר תרומתו לא בתחום ההמצאה אלא בכך שהוא הביא הרבה מאוד המצאות חשובות שלא שלו לכל בית בעולם המערבי. (אני מדמיינת את פיטר מתעצבן כאן למזלי כבר אכזבתי אותו מזמן אז אני משוחררת אפילו מצורך בלתי מודע לעמוד בציפיותיו :)) " השיכתוב: "אישית, גם אני התרשמתי שפרוייד סבל מהרבה בעיות אישיות שהוא השליך אולי שלא בצדק על האנושות כולה, מפני שאני לא רואה סביבי יותר מדי אדיפוסים, אבל אינני פסיכולוגית וייתכן שאני טועה. נראה לי עם זאת שאין חולקים על העובדה שפרויד תרם תרומה חשובה בעשייה של "יחסי ציבור" לתחום חדש אז: תחום בריאות הנפש. בקטע הזה בעיני הוא קצת כמו חוזה המדינה ואולי מי שחזה את המדינה לא צריך גם להקים אותה. ביל גייטס למשל דומה שעיקר תרומתו לא בתחום ההמצאה אלא בכך שהוא הביא הרבה מאוד המצאות חשובות שלא שלו לכל בית בעולם המערבי ואולי זו גם תרומתו החשובה של פרויד: בלעדיו אולי לא היתה אפשרית "אנליזה לכל פועל"."

מה, אני אמור לתת לך ציון עכשיו ?

פחחחח........
אין לי כוונה לציינן אף אחד ולא לערוך ולהשתתף בתרגילים ידידתי האינטרנטית. את שספגת ממה שכתבתי ספגת ואת שלא - לא. אני חושב שהבנתי אותך ואת תפישותייך לא אשנה ואין לי כל אספירציה כזו. אגב - פרויד לא טען כלל ל"אנליזה לכל פועל", כך שהקופירייטינג הזה מופרכך. בדיוק להיפך, אנאליזה דורשת לא רק אנליסט אלא גם פציאנט בעל רמת אינטיליגנציה גבוהה יחסית (שכן המדובר אחרי הכל בטיפול של תובנות) וזו אגב גם אחת הביקורות על הפסיכואנליזה, שאין היא מתאימה לכולם ואף לא לרובם. כל טוב.

אסקורט

New member
אין לי בעיה עם כל בחירה שלך

התקשורת איתך החל מנקודה מסויימת שבה לטעמי גלשת לפסים אישיים ולא עניינים אינה נעימה ואינה רצויה לי. אני רואה 2 אפשרויות: א. להפסיק אותה. ב. לנסות לשפר אותה עד שתהיה נעימה ו/או מועילה לשני הצדדים במידה שתהפוך את המשכה לרצוי לשני הצדדים. הצעתי הצעה לאופן שבו לדעתי נוכל לשפר את התקשורת, אם היא לא נראית לך תוכל להציע הצעות אחרות. אם לא נוכל למצוא את הדרך למקום שבו אני מרגישה שיש כבוד בסיסי, אני אוותר על התקשורת הזו. אני אשמח אם תשפיע על דעותי אני כאן כדי ללמוד דברים חדשים ולפתוח את הראש לכיוונים חדשים, אבל באופן שבו אתה עושה זאת אני לא מרגישה שאני יכולה ללמוד ממך משהו.

ואוו

איזה יופי של נסיון תקשורת אסקורט אני אהבתי
(לא, בכלל לא מחלקת ציונים רק מפרגנת מהלב)

אסקורט

New member
תודה!!!

אבל ראית, לא עזר "יופי של ניסיון תקשורת"... יש לי אוסף מרשים של "יופי של ניסיון תקשורת" שלא עזרו. 99% מהם עם גברים ואחר כך אנשים מנסים לשכנע אותי שאין הבדלים מהותיים בין נשים לגברים, אבל לי אין הסבר אחר לסטטיסטיקה הנ"ל.

"פסים אישיים ולא עיניינים"

אני התייחסתי ותמיד מתייחס אך ורק לשרואות עיני. ובפעם ה 17 אומר, שאת הדברים האלו (שהרי אין לי בילתם) כתב מישהו וכל התייחסות שלי לדברים הינה התיחסות שלי אל כותבם ואין זה נמנע (אלא אם את רוצה שלא יגיבו לך). מרגע שאדם כותב הודעה בפורום אין עוד תחת אחריותו מה תהיינה התגובות אליה ושומה עליו שיתכונן לקרוא מידי פעם, גם תגובות שלא תישאנה חן בעיניו. לפיכך מיותר לציין שלא ניתן להכתיר תגובה שנושאת חן בעיניך כתגובה "לא אישית אך עיניינית" ותגובה שלא נושאת חן בעיניך כ"לא עיניינית אך אישית". לא ראיתי את עצמי מאשים אותך ברמיסה אישית שלי, חרף העובדה שיכולתי לכבס מילים, לעשות שקר בליבי ולהציג כך חלק מדבריך. מי שמבקש כבוד, שומה עליו שיכבד גם הוא את מי שהוא כותב עליו וב"תיקון" שלך שהובא לעיל התרככת קצת אף שעדיין סימני השאלה שהעליתי קודם נותרו בעינם ומראים לי שלא באמת התייחסת לכוונתי. תראי, מותר ורצוי להעלות נושאים ולדון בהם. וגם מותר ורצוי שלא להגביל השתתפות גולשים ואין להכפיף השתתפות בהשכלה כמובן. רצוי ומומלץ במקביל לכל אלא, שאם כבר מביאים עצם / רעיון או אדם כלשהו כדוגמא על מנת להמחיש באמצעותה משהו, לפחות להכיר עצם / רעיון או אדם זה שאם לא כך, כמו שאת אוהבת להגיד, נשמטת הקרקע תחת רגליו העובדתיות של הדיון והוא הופך למרק סינטטי המרכב מחמרים בלתי מזוהים ומומצאים ואני אישית לא מעוניין לפתח מתכונים חדשים על בסיס נסיונות סינטטיים שכאלו. ברור ובהיר יותר מכך כבר איני יודע איך להעביר לך את המסר. מקווה שהפעם ירדת לסוף דעתי ושלא תייחסי לי דברים וכוונות שלא יצאו ממני. אני משתדל להקפיד במילותי ומתכוון למה שאני אומר, אם כי אך ורק למה שאני אומר. אני לא חושב שאני שאני ואת אמורים לעבור כאן סדנת תקשורת וגם לא לחנך אחד את השני, אלא לדון בנושאים שמועלים, לנמק, לטעון ולחדד סוגיות(איננו בני זוג, לא עובדים יחד, מה גם שאיננו יחידים פה וסדנה שכזו תשעמם את האחרים). כפי שאמרת, לא חייבים לפתוח כל הודעה ולקרוא ואם תבחרי לנהוג כך בהודעותי אני מצהיר בזאת שלא אעלב כלל.

רות 2

New member
התחלתם לשעמם את רות יאלללה

דפדפו אותה ניראה לי שכל אחד הסביר ונתן עמדתו לגבי התקשורת ולנושא השירשור...

רותי - התחלת לשעשע את פיטר לאללא

תמשיכי, פיטר דווקא נהנה ממך. נראה לפיטר שגם את מבינה שזה שמישהו לא מבין אותו בפעם הראשונה, עשוי להבין בזו שאחריה ושפיטר לא מתייאש בקלות. אגב רותי, פיטר שם לב שזה דווקא לא כ"כ כיפ לדבר בגוף שלישי כמו רותי והוא חוזר לאלתר לגוף ראשון. אז רותי, תגידי - מה שלומך ?

למעלה