אזור הנוחות, שינוי, ומה שביניהם

א ס י ת

New member
מאמר מאלף מעיתון "הארץ"

על תוגת החגים בפרט, ומועקת החיים בכלל לפי לאקאן. מעניין ביותר וכמה נכון. http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/SearchArticle.jhtml

אני ממש מודה לך אסית על ההמלצה

על פי לאקאן, כל עולמנו הוא בעצם הבנייה של השפה". בזכותך זכיתי במשפט הלאקאניאני, ובסקרנות לתור אחר עקבותיו. ואם אני מנסה להבין את מה שיעל משתדלת להשיג בעזרת כתיבת הבקר, משתלב אני חושבת במשפט שתלשתי למענך ולמען הפורום מתו המאמר המופלא של נרי לבנה ושוב תודה

א ס י ת

New member
האם של איתי שמחה שאהבת את המאמר

גם עבורי הוא היה הצצה מאלפת לעולם של לאקאן. אמתי ממנו את תחושת החסר שמהווה מנוף לכל מה שאנחנו עושים בחיינו.

shushu10

New member
הי יעל,

משום הסקרנות שבי קראתי את המאמר. אם את נכנסת לעתון הארץ כפי שהמליצה אסית - לחצי על לאקאן בחיפוש ותופיע הכתבה השלמה של לבנה על - "תוגת החיים" ובהמשכה קטע מדבריו של לאקאן. ואם יורשה לי להביע את דעתי הלא נחשבת על המאמר - ממש כואב לי על כל מי שמרגיש בחגים תוגה. חלק מהאנשים היו שמחים מאד אם היתה להם משפחה שיכלו להסב עמה לחג, אולם החלק שמרגיש תוגה או שיממון בחיק המשפחה או בורח ממנה יש לו כנראה בעיות עם עצמו לא רק בחג אלא גם בשאר ימי החול. גם דברי לאקאן שצוטטו בהמשך הכתבה לא נעמו לי בלשון המעטה. יש פסיכואנליטיקאים הקובעים תיאוריות ללא כל בסיס מוצדק וכך הרגשתי מתוך קריאת הדברים. צר מאד שיש מי שמקבל את דבריהם כתורה מסיני. לצאת מהנחה שהילד מנותק מאמו כבר בגיל שנתיים, או שברגע שהוא מוציא מפיו את המלה אמא הוא למעשה נפרד ממנה... הרי כל מה שמחוצה לנו הוא נפרד מאתנו מרגע צאתנו מרחם לאויר העולם. מה במלה אמא גורם לנו לתחושת אבדון ומועקה??? מה יפה יותר מהמלה אמא??? איזה קשר (אשר לא הצליחו לקלקלו) ידוע נכון יותר ומיטיב יותר עם הילד מקשר עם אמו? גם בנושא של הנצחת המועקה הנפשית אפילו שמומלץ לשמר אותה במינון נמוך - לא מצאתי טעם כלשהו או קצה של הגיון. לא מצאתי גם משהו בדברים שיכול לתרום למחשבה חיובית ובונה. סנקה - הפילוסוף החכם - אמר כבר לפני שנים רבות - הזמן הוא מצרך יקר, חבל לבזבז אותו לריק. זוהי דעתי הפרטית - אין לי כוונה לפגוע ואני מכבדת את דעתו של כל אחד.

אנילה1

New member
שושו, זאת תיאוריה של לאקאן הצרפתי

שהרחיב אותה על סמך פרויד, ושם דגש שונה על מהות האדם. כמובן שאת לא חייבת להאמין בכלל בפסיכולוגיה. אבל בתור תאוריה זה מעניין. זוית ראיה אחרת על נפש האדם. אם את דבקה בנפש האדם לפי הדת, אז זה גם בסדר. היות ואנחנו לא מבינים לגמרי את נפש האדם, הרי שיש מקום להרבה תיאוריות. אני מצאתי בלאקאן, בעיקבות אסית, הסבר שונה למועקה הקיומית של חיי האדם. אותי זה מעניין, לא כמשהו מעשי, אלא כתאוריה שמאפשרת זוית ראייה שונה על התפתחות האדם והסיבות לקיומו. בעיקבות זאת אני אחפש עוד פרטים על התיאוריה של לאקאן.

shushu10

New member
ציינתי שאלה דברי לאקאן

ןלאחר שעיינתי - לא מקבלת את ההסברים שלו וגם לא את העובדה התמוהה בעיני שיש דבר כזה כמו מועקה קיומית של חיי האדם. אגב איני דבקה בנפש האדם לפי הדת או לפי איזושהיא תיאוריה. אך כן מנסה למצוא דברים יפים ביהדות וגם בבודהיזם וגם בכל מה שמנגן על מיתרי ליבי. לא התכוונתי לומר שדעתי קובעת משהו, אבל מודה לך על ההתיחסות.

אנילה1

New member
גם אני לא הצלחתי, חיפשתי בארכיון

זה כרוך בתשלום. הם מחזיקים מאמרים לעיון באתר רק שבוע, אחרי זה הם עוברים לארכיון.

גם אני לא יכולה לקרוא...

אם יש פה מנוי של הארץ, תוכלו לעשות העתק-הדבק ולהביא לנו את הכתבה? או לסרוק מהעיתון המודפס? נשמע מ-ר-ת-ק... תודה בכל מקרה

binatt

New member
ליעל ולכולם בוקר טוב , אזור הנוחות

שלי, זה הסביבה שלי, הבית שלי, הילדים שלי, הבעל שלי, המסגרת, הם הם אזורי הנוחות שלי, השינוי שאני רוצה זה לקחת שליטה על החיים שלי אני רוצה שהאושר שלי יהיה תלוי אך ורק בי רוצה לעסוק במשהו שאוהב, אבל אני ממש לא יודעת איזה תחום מושך אותי אני יודעת שהביטחון שלי לא משהו ועל זה אני צריכה לעבוד רוצה פחות לחשוב על העתיד ויותר לחוות את ההווה. מקווה להצליח בכל דרך אפשרית וגם בעזרת הפורום הזה תודה ליעל ולכולם פורום מעולה !!!

למעלה