אז איך בעצם בוחרים איפה לגור?

iralo

New member
אז איך בעצם בוחרים איפה לגור?

אני יודעת שהשאלה שלי מעורפלת מידי ואני גם נמצאת מספיק זמן בפורום הזה כדי לדעת ששאלות מסוג זה לא חביבות במיוחד על המשתתפים, אך אני נאלצת לנסות בכל זאת.
(תזכורת קצרה - זוג עם פעוט. זכייה ב DV2015, קבלת גרין קארד ו- REP מיד אחריו. תוקפו של ה- REP עומד לפוג בתחילת דצמבר ולצערי ניסיונות חיפוש העבודה בשלט רחוק עלו בתוהו)
אז היות ואנחנו לא רוצים לוותר על הגרין קארד ובכל זאת רוצים לנסות לבצע את המהלך הזה (תוך ידיעה כי נשרוף חסכונות וייתכן כי נאלץ לחזור לישראל עם זנב בין הרגליים... מקווים כמובן לא להגיע למצב הזה), אני שוב מחפשת את עזרתכם.
עד לפני ימים ספורים היינו בטוחים שאנחנו עוברים לדאלאס עם משרה שהיה סיכוי סביר שבעלי יקבל. נכון לעכשיו נראה כי המצב השתנה וזה כנראה לא הולך לקרות. כבר יחסית השלמתי עם הרעיון של טקסס ובעלי עדיין בעד לנסוע לשם, אבל אני לא הכי שלמה עם זה ואין משרה באופק שמאלצת דווקא דאלאס, אז אני בכל זאת מעוניינת לבדוק גם אופציות אחרות.
הבחור מחזיק בתואר של מהנדס אלקטרוניקה ועובד במקצוע כ 7 שנים (לפני כן עבד במשרת סטודנט). אנחנו מעוניינים לעבור למקום בו הוא יכול להצליח למצוא עבודה בקלות יחסית (כלומר איפה שיש היצע טוב של משרות בתחום), עם מחייה לא מאוד יקרה (היות ובהתחלה נאלץ לחיות על חסכונות) ואני אישית אשמח שזה יהיה מקום עם 4 עונות ברורות ורצוי בסביבה היותר קרובה לישראל (אזור החוף המזרחי?)
היות ואנחנו מגיעים עם ילד שאמור להיכנס למערכת החינוך הציבורי (לדעתי בשנה הבאה), זה כמובן מהווה שיקול רציני לכשעצמו. מעוניינים גם באזור רגוע מבחינת פשיעה וכאלה.
שוב, כאמור ברור לי שמדובר בשאלה סופר כללית, אבל באמת שאני אשמח לכל כיוון שאתם יכולים להציע כי אנחנו לגמרי קלולס.

quigon

New member
שני הסנט שלי

למעט המשפט האחרון שלך (אזור החוף המזרחי) אני חושב שמקום כמו דנבר יכול לדבר אליכם. אני ומשפחתי עברנו לדנבר לפני כשלוש שנים ומאוד אוהבים את המקום ואת מזג האוויר. גם יוקר המחייה פה סביר יותר מאזור החוף המערבי והמזרחי לדעתי.
אם תרצי יותר פרטים תרגישי חופשי לפנות אלי בהודעה פרטית.
בהצלחה.

iralo

New member
דנבר אכן גם על הפרק ומחפשים גם שם

השאלה אם ידוע לך לגבי שוק העבודה באזור בתחום הספציפי הרלוונטי לנו. כי כאמור זה השיקול מספר אחד כרגע (זה ועלויות המחייה)

קולורדו

אכן בתקופת פריחה, בכל התחומים. א ב ל זה לא אומר לגביו כלום, כי הוא לא מכיר את השוק, הוא לא מכיר את התרבות ואיך זה עובד, וכרגע אפילו לא נמצא בארה"ב. זה מאוד קשה. יש כאן אנשים שגרים כאן שנים והרבה יותר מעורים בשוק העבודה המקומי, ועדיין לוקח להם חודשים (לפעמים אף יותר) למצוא עבודה בתחום.
אתם חייבים להתכונן לזה נפשית וכלכלית!

iralo

New member
זה לגמרי ברור לנו

זה מה שמפחיד בצעד הזה שאנחנו מתכוונים לעשות אוטוטו... אילו היינו חושבים שהכל הולך להיות קל ומהיר כנראה שלא הייתי כאן מתייעצת איתכם

Boston Guy

New member
לפי איפה מוצאים עבודה. חד, חלק ופשוט.

אני ארשה לעצמי להיות קצת בוטה כרגע, ולהשתמש בפתגם ידוע בשפה האנגלית:
beggars can't be choosers

נתון שאתם חייבים לעבור לארה"ב בעוד פחות מחדשיים.
נתון שאין לאף אחד משניכם כרגע מקור פרנסה בארה"ב.
משתמע מהודעותייך שאין לכם כרגע שום "בסיס בטוח" בארה"ב שיש לו עדיפות כלכלית עבורכם כרגע (משפחה שאצלה ניתן לגור בחינם, מישהו שיאכיל אתכם וכיוצ"ב).

להבנתי - אתם לא נמצאים כרגע במצב שבו את יכולה להפעיל "פילטרים" על היכן תגורו. שטויות כמו "ארבע עונות" ו"קירבה לישראל" הן מותרות שאני לא חושב שאתם יכולים להרשות לעצמכם כרגע.
אין שום טעם להכניס פילטרים של "מערכת חינוך טובה" ו"פשיעה" היום, כשלא ברור לאף אחד אם בכלל תשהו באזור מספיק זמן כדי שתגיעו להשתמש במערכת החינוך הציבורית...

מה שאני הייתי עושה במקומכם:
מתמקם בצורה זמנית בעיר זולה למחייה שיש לה שדה תעופה גדול מאוד עם מבחר טיסות זולות ליעדי עבודה אפשריים.
למשל שכונת "צווארון כחול" באזור מיאמי \ פורט לאודרדייל בפלולידה, או לאס ווגאס, NV - מקומות שיש אליהם תנועת תיירות גדולה והרבה טיסות זולות.

לחילופין - מקומות שמהם אפשר להגיע בנהיגה של 8-9 שעות לרוב מרכזי התעסוקה הרלוונטיים בחוף המזרחי, וגם יש להם שדה תעופה גדול כדי להגיע למקומות רחוקים יותר. לדוגמא - לגור באזורים הזולים של BUCKS COUNTY ליד פילדלפייה, PA.
מוצא מקום צנוע שבו ניתן לשכור דירה MONTH BY MONTH, ומתחיל לחפש עבודה בהיסטרייה בכל רחבי ארה"ב. עם מוכנות לטוס לראיון עבודה בחוף השני מחר, אם צריך.
וכשמוצאים עבודה - לא חשוב איפה - עוברים לשם.

iralo

New member
זה לחלוטין היה הקו המנחה שלנו עד ללפני כמה ימים

מהרגע שקיבלנו את הגרין קארד התכנון היה להגיע לאן שהעבודה תוביל אותנו. בהתחלה באמת היינו קצת בקטע של לבחור מקומות לפי קריטריונים כאלה ואחרים. בחודשים האחרונים בעלי מחפש בכל רחבי ארהב, בלי לדפוק חשבון לשום קריטריון כזה או אחר לגבי המיקום - כמו שאמרת, הכל הולך. אבל גם אם כבר חוזרים אליו, ברגע שמבינים שהוא לא נמצא כרגע בארה״ב, הם לא מעוניינים להתקדם עם זה הלאה.
יש משפחה בארה״ב, ויש לא מעט חברים במקומות שונים. לא רוצה לבנות עליהם כי כבר קרה שניכוותי בעבר... יכולה לקוות רק לקצת עזרה כלכלית בשלט רחוק מההורים שלי.

השאיפה כרגע היא דווקא כן לנסות למצוא מקום בו נתמקם ונמצא עבודה. בגלל זה כן מכניסה את כל השיקולים שציינתי. כנראה באמת נמצא דיור זמני בהתחלה, אבל מקווים לפחות שיהיה באזור בו נוכל לחיות לאורך זמן.

אגב אם יש לך טיפים לגבי איך לחפש עבודה בכל רחבי ארהב ולא באזור ספציפי, אני יותר מאשמח לשמוע כי אנחנו עדיין לא הצלחנו לפענח את הענין הזה.
בכל מקרה העלית נקודה חשובה נוספת שלא חשבנו עליה לגבי בחירת המקום, אז תודה.

Boston Guy

New member
לחפש עבודה זו עבודה במשרה מלאה...

כדי באמת למצוא עבודה כשאזור החיפוש הוא "כל ארצות הברית" - צריך לעבוד על זה לפחות 6 (וגם 7) ימים בשבוע, ברמה של לפחות 8 שעות ביום.

לחרוש לפחות פעם בשבוע כל "לוח מודעות" רלוונטי: DICE, INDEED, SLASHDOT, STACK OVERFLOW, GITHUB, ועוד כהנה וכהנה. לחקור כל משרה רלוונטית. לבדוק אם יש לבעלך אילושהם קשרים עם אנשים שעובדים בחברה ההיא. להגיש קו"ח דרך קשרים אם יש, או ישירות אם אין.

לחרוש את ה SOCIAL MEDIA של שניכם. ליצור קשר אישית עם כל קונטקט בלינקדאין שיש איזשהוא סיכוי שיש לו קשר למעבידים בארה"ב. להפיץ את העובדה שבעלך מחפש עבודה ומה הוא יודע לעשות. כנ"ל בפייסבוק, בפורומים.

אם יש אגודות מקצועיות רלוונטיות למה שבעלך עושה - להצטרף. לבדוק אם יש להם JOB BOARDS. להתחיל ללכת לארועי NETWORKING, לכנסים... להגדיל את רשת הלינקדאין.

איפה שאתם לא נוחתים ואיפה שאתם לא מתמקמים - לא להסתגר בבית. מייד להתחיל לחפש איך מתרשתים חברתית. אם יש שם JCC - לבדו אם יש בו פעילות חברתית ולהתחיל להשתתף בה. אם יש בטווח 200 מייל פעילות של ה IAC - להתחבר אליה. לשקול להצטרף לקהילה רלוונטית (יהודים, הורים, מפריסי פרסה) - בנסיון להתרשת יותר טוב גם מחוץ ל"גטו הישראלי" שבו רבים כולאים את עצמם.

לירות לכל הכיוונים.

alphadelta

New member
מסכימה

טקסס ענקית. יש אזורים עם היי-טק ובתי ספר ציבוריים שהם במקום ראשון בארצות הברית ויש מקומות שלא.

בנוסף

להמלצות שכתבו לך מעלי (דנבר ופילדלפיה) הייתי מציעה גם לבדוק את איזור קארי בצפון קרוליינה.
שיהיה בהצלחה

neimarks

New member
אנחנו במצב דומה לשלכם וטסים עוד חודשיים לטקסס..

לדעתי, טקסס היא המענה האופטימלי לצרכים שלכם כרגע. היא ענקית, היא זולה (יחסית) ויש בה הכל מהכל - החל מישובי ספר וכלה בערים מרכזיות עם היצע רב של משרות. כמוכם כמוני, מחפש כרגע משרה בשלט רחוק בתחום הפיננסים ומה שאני רואה הוא שההיצע למהנדסים רב הרבה יותר. אם ובמקרה תחליטו טקסס ההמלצה היא כמובן יוסטון, דאלאס או אוסטין שבהן לכל חברה שמכבדת את עצמה יש סניף קטן או גדול וכמובן הכל נגיש וזמין כיאה לערים מרכזיות בארה״ב

Boston Guy

New member
מקווה שביקרת במקומות עליהם אתה ממליץ

ביקרת להתרשמות בדאלאס, יוסטון ואוסטין?
כי מהביקורים שלי בהן - מדובר בשלוש ערים מאוד שונות אחת מהשנייה כמעט בכל אספקט - בגודל, באופי, בעלויות... ואפילו במזג האוויר.

הגודל של טקסס הוא אחת הסיבות (לא היחידה) שלא הזכרתי אותה בהודעה שלי. כשאדם נמצא בסיטואצייה של חיפוש עבודה - יש משמעות גדולה יותר לעלויות של טיסות ומרחקי נהיגה לגושים מטרופוליטניים אחרים.

ranshe

New member
תלוי בתחום ההתמחות הספציפי של EE

לאוסטין טקסס יש לא מעט מה להציע - סניפים של אינטל, ארם, TI, קוואלקום אתרוס ועוד חברות יותר קטנות (או סתם שאני פחות מכיר).
תסתכלו ב-arm.com למשרות, אם יש משהו שאני אוכל לעזור דברו איתי.

iralo

New member
תודה

לצערי הוא אמר שפיתוח מעבדים זה לא התחום שלו... כרגע הוא עובד ב TI בארץ וניסה לקבל תפקיד בחברה בדאלאס, עד ממש לאחרונה היה נדמה שזה הולך לקרות ואז הכל התפקשש.

ranshe

New member
אנחנו לא עושים רק מעבדים

[בוסטון סטייל ראנט]בתור מישהו שלחוץ על עבודה, הייתי מצפה לקצת יותר גמישות ונכונות לפחות להסתכל[\סוף ראנט]

iralo

New member
נראה לי שלא הובנתי כראוי

כשאמרתי שהיצע המשרות לא מתאים לו, בשום אופן לא התכוונתי לכך שזה לא לרמה שלו או משהו בסגנון. ממש ממש לא. להפך! הכוונה שלי הייתה שהוא עבר על המשרות הפתוחות ולא ראה אף משרה שהוא יכול להתאים עבורה (ולא להפך).
הדרישות שהוא ראה למשרות השונות, אלו דברים בהם הוא לא נגע מאז סיום הלימודים ופשוט לא זוכר מהם כבר כלום ושום דבר, שלא לדבר על כך שניסיון ממשי בעבודה עם הכלים הללו אין לו בכלל.
(בשנים האחרונות הוא נמצא התחום ה rf )

John the Savage

New member
אחד מהדברים שלמדתי בחיפוש עבודה

אמנם לא בתחום הנדסת חשמל אלא הנדסת תוכנה, זה לא לייחס יותר מידי חשיבות לרשימת הכלים והניסיון הספציפי שמפרסמים במודעת חיפוש העבודה. כבר לא מעט פעמים קרה שריקרוטר הפנה אותי להצעת עבודה בה כתבו שמחפשים מישהו עם ניסיון ב-XYZ, וכשהערתי שאין לי ניסיון ב-XYZ, הריקרוטר אמר לי להתעלם מזה (ואני מדבר על רשימת הדרישות, לא על "עדיפות לאנשים עם ניסיון ב..."). אילו היה לי דולר על כל פעם שזה קרה לי, הייתי היום עשיר יותר בלפחות 5 דולר.

קודם כל, כלים קל ללמוד. מהנדסים טובים קשה למצוא. אם מקבלים רושם טוב לגבי היכולות המקצועיות של מישהו, זה לא נורא אם הוא לא זוכר איך עובדים עם כלי כזה או אחר. ושנית, גם אם המודעה היא למשרה מסויימת, הרבה פעמים באותה חברה מחפשים גם אנשים למשרות נוספות. לפעמים גם משרות שעדיין לא התפרסמו.

אני מכיר כמה אנשים שהלכו להתראיין למשרה מסויימת, ולאחר הראיון אמרו להם "אתה לא מתאים למה שאנחנו מחפשים למשרה הזו, אבל יש משרה אחרת שאנחנו חושבים עליה, ונראה שזה יהיה ממש מתאים עבורך".

oligomerization

New member
ניו יורק

תעברו לניו יורק - תגורו באחד הפרברים (אפשר למצוא מקומות זולים בברונקס ובקווינס) - ההיתרונות של ניו יורק -

1. המון עבודות (אישתך ואתה תוכלו למצוא עבודה זמנית בינתיים - אם זה באובר,ביביסיטר, לימוד עברית).
2. קהילות יהודיות (וישראליות) חזקות - תפנו אליהם ותראו אם מישהו יכול לעזור (רהיטים, עבודה וכדומה).
3.קהילת הייטק חזקה (גם ישראלית) - כל יום יש לפחות 2-3 meetups בנושאים טכנולוגים...
4.מיקום מצויין (קרוב יחסית לפלדלפיה,בוסטון,ניו גרסי,וושינגטון).
5.וגם על הדרך תהנו - אחלה עיר...

מה שחשוב שתיהיו דינאמיים... בהצלחה.

iralo

New member
אמנם מסיקה רק על סמך מה שראיתי עד עכשיו

אבל לדעתי ניו יורק היא בערך המקום האחרון שיהיה נכון עבורינו. יש לי משפחה שם ולכן בדקתי את הסביבה (לפי המלצות ספציפיות שקיבלתי מהם) ושם נקבל הרבה פחות ממה שנקבל במקומות אחרים, באותו הכסף (ואף ביותר). אזור פילדלפיה שהוצע על ידי בוסטון גאי יותר נגיש הן מבחינת מחירים והן מבחינת קרבה לאזורי הייטק נוספים.
ובאופן כללי, בעלי אמר שיש הרבה היצע של משרות למהנדסי תוכנה בניו יורק, הוא בתור מהנדס אלקטרוניקה לא נתקל בהרבה, מה שהופך את העיר לאטרקטיבית אפילו פחות.
מה גם, שממש, אבל ממש אין לי חלום לגור בניו יורק... ממש לא הקאפ אוף טי שלי

למעלה