אז איך בעצם בוחרים איפה לגור?

naf86

New member
כפי שאמרתי, יש המון אופציות

אולי תתחילו באזור גיאוגרפי (נגיד חוף מזרחי/מערבי, מרכז ארה"ב, דרום ארה"ב), תתחילו לחשוב על סוג אקלים, אחרי זה על מה מעניין אותכם בעיר, איזה גודל עיר, איזה סוג נוף (נגיד לראות הרים עם שלג או שדות אינסופיים של תירס) וכו'?
 

klemiki

New member
אני אישית אוהב את שיקגו

יש היצע משרות גדול, תחבורה ציבורית טובה, פרברים זולים יחסית.
&nbsp
*נא לא להתנפל בבקשה
 
ממליצה

לעבור שוב על השרשור. כתבו לכם לא מעט הצעות למקומות אחרים חוץ מניויורק.
גם עיירות, גם ערים וגם מדינות בארה"ב שהן ממש לא נייורק.
 

Boston Guy

New member
בכל עיר נתונה - תחפשי את ה JCC המקומיים

בהכללה רחבה: כמעט תמיד מרכזים קהילתיים יהודיים ממשפחת ה JCC ממוקמים בשכונות יחסית טובות, ולרוב בקרבה לריכוזי אוכלוסייה יהודית. וישראלים לרוב בוחרים לגור באזרים האלו.

לגבי "איזה אזור עירוני" - הצעתי לך כמה אפשרויות, שכולן מבוססות על הרעיון שזה יהיה מקום ארעי ושתעברו משם בנקודת זמן קרובה, יחסית.
אני חושב שאתם חייבים לעשות את המחקר וללמוד את האזורים הללו בעצמכם.

ולא לקשור את עצמכם לטווח ארוך על ההתחלה.
אם אני הייתי עושה מעבר כזה כיום, בשנת 2017 - אני חושב שהייתי מנצל את הפתרונות הטכנולוגיים שהומצאו מאז שאני עברתי לארה"ב בשנת תרפפ"ו, ומוצא לי איזה AIRB&B זול לחודש או חדשיים באזור X, במקום לעשות מה שאני עשיתי בזמנו (מלון דירות שעלה הון במשך כמה חדשים - למזלי על חשבון מעביד...).

ואם כבר טכנולוגיה שלא הייתה אז - להתחיל לחפור גם באינטרנט וגם דרך קשרים שלכם (קהילה יהודית \ קהילה רוסית (אם רלוונטי) \ קרובים \ חברים קרובים \ חברים רחוקים), למצוא ולהכנס לכל קבוצת פייסבוק של "ישראלים בעיר X או באזור Y" וכיוצ"ב.
 

Gidi Shemer

New member
חצי המלצה

אזור ה״משולש״ בצפון קרוליינה- Research triangle
מקיים את עניין ארבע העונות, בית ספר מצוין, חוף מזרחי ועוד הרבה דברים טובים.
מדוע חצי המלצה? כי אני לא מכיר מספיק טוב את השוק התעסוקתי שרלבנטי לשנייכם באיזור. יש את ה- research triangle park ויש פה מהנדסים שונים ומשונים, אבל אני לא מכיר מספיק בשביל להגיד מהם סיכויי ההעסקה. שווה לעשות הצצה ולחפש.
ערים באיזור- chapel hill (הכי טוב, אבל אנחנו biased)
durham
raleigh
cary
 

iralo

New member
לכל משתתפי השרשור

אמנם לחלק מההודעות לא עניתי, אך קראתי ושקלתי הכל (גם יותר מפעם אחת) וכדי שאנשים ידעו שלא טרחו לחינם רוצה לכתוב את תגובת התודה הזאת.
הדיון מאוד עזר לי להבין קצת יותר את המצב ונראה שמאז שפתחתי את הדיון, מתחילה להתגבש אצלנו תכנית כלשהי...
המוקד של פילדלפיה נראה בהחלט מקום לא רע להתחיל בו, וזה גם יאפשר לבקש עזרה מסויימת ממשפחה וחברים באזור.
עדיין לא מעט שאלות, תהיות וחששות מרחפים לנו מעל הראש, אבל קצת פחות ממה שהיה לפני כשבוע

אז תחזיקו לנו אצבעות ואם למישהו יש טיפים נוספים, בין אם ספציפית לגבי האזור של פילדלפיה ובין אם כלליים לגבי ההגירה, אני יותר מאשמח לשמוע אותם.
 
למעלה