אז איך בעצם בוחרים איפה לגור?

naf86

New member
אני גרתי כמה שנים טובות בניו יורק

הגעתי למסקנה שזה מקום מאוד נחמד לבקר, אבל מאוד מאתגר לגור. אם יש עבודה טובה מאוד או נגיד משפחה שרוצים לגור לידם, זה משהו אחר. אבל אם מחפשים מקום ותקציב זה שיקול משמעותי, יכול להיות מאוד מאתגר בניו יורק.
 

naf86

New member
אני יכול לנחש

שאם היו משאירים את השרשור הזה נעוץ לשבוע, תקבלו עשרות תשובות שונות.
&nbsp
זה מאוד תלוי בטעם שלכם, בהעדפות לגבי מזג אוויר, סוג עיר, תרבות, אוכלוסיה וכמובן מקום עבודה.
&nbsp
"ילד שאמור להיכנס למערכת החינוך הציבורי (לדעתי בשנה הבאה), זה כמובן מהווה שיקול רציני לכשעצמו. מעוניינים גם באזור רגוע מבחינת פשיעה וכאלה." - זה יכול להיות דרך טובה להתחלה. מתחילים עם הרשימה של הסקול דיסטריקס הכי טובים. לרוב באזורים כאלה יהיו אוכלוסיה טובה ולכן פחות פשע.
 
נאפ

באיזורי דיסטריקט הכי טובים מחירי הבתים יהיו בהתאם.
מדובר בזוג ללא עבודה ועם משאבים פיננסיים מוגבלים מאוד.
יותר חשוב שיהיה כסף לאוכל מאשר לבית הספר שמדורג הכי גבוה.
אפשר בתור התחלה גם ללכת לבית ספר מדורג 6 וכשתהיה עבודה לעבור בהתאם ... ככה זה כשאין כסף - לא הולכים לבית הספר הטוב ביותר, הולכים לסביר במסגרת התקציב. טוב שלא הצעת ללכת לבית ספר יהודי כדי לשמור על המסורת
 

naf86

New member
בתי הספר באזור שלנו הם בין 8-10

אפשר למצוא בית טוב באזור ה-200 אלף דולר לקנייה או אזור ה-1800 להשכרה. זה לא בשמים לעומת אזור העיר ניו יורק (אני גר ברוצ'סטר)
רק שלמצוא עבודה קצת יותר מאתגר באזור שלנו (אם כי אני רואה ש-Harris Corporation מגייסים מהנדסי אלקטרוניקה).
כמו כן מזג האוויר אצלנו יכול להיות מאתגר למי שלא אוהב קור.
&nbsp
הנקודה שלי היא שזה נקודת התחלה. רואים את הדיסטריקט, ואז רואים מחירים באזור של דיור וסורקים מקומות עבודה. יקר מידי? עוברים לאזור הבא. יורדים ברשימה, ואולי אפשר למצוא אזור טוב עם בתי ספר בדרוג נגיד 8, ולא להתפשר על דרוג 6.
&nbsp
ולא, לא הייתי ממליץ לבית ספר יהודי למי שלא מעוניין ורוצה את זה. בהחלט עסק יקר.
 
לפי מה שנשמע

מההודעה שלהם - הם יצטרכו להתפשר. השאלה היא רק כמה ועל מה.
אני הייתי מתפשרת על בית ספר ולא על אוכל, למשל.
הילדים שלי היו בבית ספר שדורג 6, ושרדו. אפילו לא רע יש לומר.
1800 זה הרבה. וזה עוד רוצ'סטר ... אנחנו למשל 4 שנים שילמנו פחות, על בית פרטי שנראה לי מהזיכרון בגודל של הבית שלך היום.
ואפשר בהחלט לקחת דירה ולא בית, בהרבה הרבה פחות. במצב שלהם אין בכלל הצדקה להשכרה של בית פרטי.
אתה צריך להכניס לראש מצב של אין כסף. שכירות של 1800 זה לא מספר של אנשים שצריכים להתנהל עם כסף ממש בזהירות, כי אין לדעת לכמה זמן יספיק והאם יצליחו למצוא עבודה לפני שהוא ייגמר לגמרי והם יאלצו לחזור לישראל כלעומת שבאו.
ומההודעה שלך ממש לא הבנתי שיש רשימה שלפיה צריך להתנהל ואם יקר אז יורדים ברשימה ...
קיצור - צריך לדייק ולהיות ספציפיים.
ונראה לי לעבור למקום כמו רוצ'סטר ישירות מישראל זה מתכון בטוח לדיכאון.
עם כסף ובלי.
 

naf86

New member
הבאתי את רוצ'סטר כדוגמא

הנקודה שאני מנסה להבהיר היא שיש המון מקומות בארה"ב. כל אחד עם אופי שונה, עלויות שונות, יתרונות/חסרונות.
מה שהם צריכים לעשות זה להחליט מה חשוב להם. יכול להיות שהם ישימו בית ספר ציבורי טוב בראש הרשימה, אבל בית 4 חדרים עם גינה יותר נמוך (כי אפשר לחיות בדירת 2 חדרים).
בוודאי שאפשר לשרוד בבית ספר בדרוג 6. יש גם אנשים טובים שיצאו מבית ספר בדרוג נמוך יותר. אבל לכל אחד יש סדר עדיפות שונה.
1,800 דולר לבית פרטי 4 חדרים זה לא הרבה, יחסית לאזורים כמו מטרופולין העיר ניו יורק שהמחירים שם יכולים בכיף להיות כפולים מזה. (אגב, אני בספק אם שכרתם בית שאפילו מתקרב לגודל של מה שיש לנו היום, ובטח שלא ב-1,800 דולר לחודש)
&nbsp
בניגוד לכמה אחרים פה, אני יודע טוב מאוד מה זה מצב של אין כסף. לכן אני יודע שיש צורך לעשות פשרות בחיים. רק שצריך לבחור מהם הפשרות, ואיפה חותכים. לכן המלצתי להתחיל מלמעלה (נגיד הבית ספר הכי טוב), לראות מה התנאים שם, ואז אפשר לדעת כמה/איפה אפשר לחתוך כדי להגיע לתקציב נורמלי.
 

iralo

New member
לגבי Harris corporation

בעלי אומר שכבר ראה ובאמת הם מגייסים להמון משרות שמתאימות לו כמו כפפה, הבעיה היא שהם דורשים סקיוריטי קלירנס. האם בתור מהגרים חדשים יש לנו סיכוי לקבל אחד כזה?
למעשה כרגע הוא מראש מוותר על כל משרה שדורשת סקיוריטי קלירנס, האם זה לא נכון מצידו?
 

iralo

New member
אמנם עונה לתגובה הראשית אבל מתייחסת למה שנאמר גם בתת שרשור

קודם כל בי״ס טוב זה לחלוטין משהו שאפשר להתפשר עליו בשלב הראשון כי בשנה הקרובה הילדון ממילא קטן מדי לחינוך הציבורי וכמובן שאנחנו ממש, אבל ממש לא, פוסלים אפשרות למעבר אחרי תקופת ההסתגלות הראשונית.
אחרי שהבהרנו את זה - אני נוטה להסכים עם זה שלשאלה מהסוג הזה יהיו תשובות כמספר העונים, אבל כל תשובה כזאת מספקת לי עוד נקודת מבט ועוד רעיון.
ניסיתי לספק את רוב הפרטים לגבי ההעדפות שלנו בשאלה המקורית, כמובן שאשמח לפרט עוד אם זה יכול לעזור במתן התשובות, רק שאין לי מושג מה עוד להוסיף...

סהכ אני די שמחה שהמצב שלנו הובן פחות או יותר כהלכה ושהתשובות (אם כי מעטות) היו עד כה אינפורמטיביות למדי.

גם מבחינת המגורים, אנחנו לא מחפשים לקפוץ מעל הפופיק. בהחלט מתכוונים להסתפק בדירת 2 בד רומס (ואף נהיה מוכנים להתפשר על חדר שינה אחד אם נראה שזה יהיה משמעותי מספיק) בית כרגע בכלל לא בתוכנית. אבל לא נתפשר על שכונת מצוקה/עוני או שכונות מפוקפקות אחרות כי יש לנו ילד לחשוב עליו ואני כן רוצה להיות שקטה ורגועה כשנצא לרחוב או כשנשהה בתוך הבית שלנו. כן מקווים לשמור על איזושהי רמת מגורים נאותה אך עם זאת צנועה. פשרות לא זרות לנו...
 

naf86

New member
זה משאיר כעדיפות בעיקר מקום עבודה

אם מוצאים מקום עבודה שהוא סביר, זה יביא את ההכנסה לגור בדירה במיקום נורמלי.
&nbsp
בניו יורק אנחנו גרנו בדירת חדר, וכשעברנו לפה, התחלנו עם טאון האוס של 2 חדרים שעלה לנו פחות מדירת החדר בקווינס.
אם אתם שומרים על ראש פתוח, ולא בהכרח נתקעים על האזורים היקרים (ניו יורק, בוסטון, סן פרנסיסקו וכו'), תגלו שיש בארה"ב המון אזורים מאוד נחמדים, במחירים נורמלים.
רק איך שאני רואה את זה עכשיו,החיפוש בעיקר תלוי במקום עבודה. בהצלחה
 

iralo

New member
אבל זאת בדיוק השאלה שלי - מהם אותם אזורים נחמדים

אין לי מושג איך השיחה גלשה להיות סביב ניו יורק - אבל באמת שזה רחוק מרחק שנות אור מפסגת השאיפות שלנו. ניו יורק מעולם לא הייתה בתוכנית (כנל גם קליפורניה)

לפי מה שנראה כרגע, נאלץ לעבור לארה״ב לפי שתהיה לנו עבודה, אך עם זאת אנחנו עדיין זקוקים למקום נאות למגורים. מה שאני מנסה להבין זה איזה אזור/פרבר/שכונה יספקו לנו סביבה נעימה ועם זאת גם לא יקרה לגור בה, כך שנהיה קרובים למקומות תעסוקה פוטנציאליים בתחום הרלוונטי.
 

naf86

New member
ארה"ב היא מדינה ענקית

לכן אם מנסים לעשות רשימת "אזורים נחמדים" אפשר לבנות רשימה מכובדת שתבלבל אותכם עוד יותר.
בארה"ב יש 10 ערים עם אוכלוסיה של מעל מיליון תושבים. יש 24 ערים עם אוכלוסיה מעל חצי מיליון תושבים. סך של מעל 300 ערים של מעל 100 אלף תושבים. להשוואה, ירושלים היא 882 אלף תושבים, תל אביב 430 אלף, ואז כ-13 ערים מעל 100 אלף איש.
&nbsp
אם מישהו ישאל איפה אזור נחמד בישראל, יכול להיות עשרות תשובות.
בגלל הגודל, אפשר לקחת את התשובה על ישראל, לעשות פי 20 של כמות הערים/אזורים ואז אפשר לקלוט את הגודל של ארה"ב.
&nbsp
אפשר לחיות בהרים, אפשר לחיות במדבר. אפשר שיהיה מזג אוויר טרופי, אפשר קור קיצוני כמה חודשים בשנה. אפשר לגור בעיר גדולה, אפשר לגור בעיירה קטנה. אפשר לגור בדירה בבניין עם 20 קומות, אפשר לחיות בבית פרטי עם 20 דונם של דשא. יש מקומות עם רעידות אדמה, יש מקומות עם הוריקנים, יש מקומות עם טורנדואים.
כלומר זה מאוד תלוי בהעדפות שלכם לגבי אקלים, עבודה, סוג אוכלוסיה, מיקום וכו'.
&nbsp
אני גר ברוצ'סטר. זול פה יחסית, לא כל כך רחוקים מערים גדולות, ויש פה (ברייטון) בתי ספר מעולים. רק שיכול להיות פה בחורף מינוס 30 מעלות וערימות של שלג. יש כמה חברות גדולות למקומות עבודה, אבל לא כמו המבחר של הערים הגדולות. אזור כמו שלנו, יש עוד עשרות בארצות הברית. יכול להיות שתמצאו משהו עם מזג אוויר/מיקום יותר טוב לכם.
 
אין מקומות טרופיים בארה"ב, מקסימום סוב טרופי

גם במקום החם ביותר יהיו כמה חודשים יותר קרירים בחורף.
 

KallaGLP

New member
הבעיה שלכם שיש קונפליקט שלא פשוט לפתור אותו

בין היכולות הכלכליות המוגבלות שלכם לבין העובדה שהמקומות שהכי מתאים לכם לגור בהם אלה מקומות שיש בהם הרבה היצע של הייטק, כלומר היקרים יותר. אם תגורו במקום זול רחוק ממרכזי הייטק, תצטרכו לנסוע ולטוס הרבה לראיונות עבודה. אני מניחה שהחברות הרציניות והגדולות יותר יממנו את הטיסות והשהייה לצורך ראיון, אך חברות קטנות יותר אולי לא, וזה עסק לא זול. בכל מקרה, זה יהיה טרטור גדול.
אם היית שואלת אותי - הייתי כרגע מוצאת פשרה וגרה בפריפריה קצת יותר רחוקה של מקומות שיש בהם הרבה הייטק, כך שאפשר להגיע לראיון במקרה הצורך במרחק של שעתיים-שלוש נהיגה. אני מניחה שמכל אזורי ההייטק המפותחים שאני לפחות מכירה היטב, טקסס תהיה הכי זולה, אם כי מבחינת העדפות אישיות, אילו הבחירה הייתה בין לגור בטקסס ללהישאר בישראל, הייתי כנראה נשארת בישראל. אבל זו אני ואני בטוחה שיש ישראלים שאוהבים את המקום. אפשרות אחרת היא צפון קליפורניה, למשל (הרבה צפונית ו/או מזרחית לסן פרנסיסקו), או ישוב מרוחק מאזור סיאטל במדינת וושינגטון, או פריפריה רחוקה של ניו יורק, בוסטון וכד'. אך צריך לשים לב היטב, כי הרבה פעמים דירוג של בתי ספר במקומות כאלה מאוד מאוד נמוך (ואני לא מדברת על 6, שזה בהחלט סביר במצבכם, זה יכול להיות הרבה פחות).
 

iralo

New member
מה שאני מניחה שאני מנסה למצוא ללא הצלחה

אלו המלצות לפרברים זולים יחסית, אך גם בטוחים ונעימים למגורים, בסביבת הערים הגדולות בחוף המזרחי. (אך פתוחה לשמוע גם על אזורים אחרים בארה״ב שיכולים לתת את המענה הזה)
 

KallaGLP

New member
אני בחוף המערבי (מדינת וושינגטון ולפני זה קליפורניה).

לכן לא אוכל להמליץ על מקומות ספציפיים בחוף המזרחי. בחוף המערבי אמנם גרתי ואני גרה כעת במקומות שנחשבים יקרים יחסית, אך אוכל לנסות לחשוב על משהו זול יותר אם המדינות האלה בכלל באות בחשבון מבחינתך. אם את רוצה להתכוונן מראש רק לחוף המזרחי, זה ממילא לא רלוונטי.
 
בתי ספר

שמדורגים 6 אינם נמצאים בשכונות עוני/מצוקה.
כן, לא שכונות פאר, אבל ההבדל הוא גדול.
בבקשה לקחת דברים בפרופורציה.
 

Boston Guy

New member
דירת 1BR זו ממש לא "התפשרות" לזוג עם תינוק קטן.

בואו ונכניס דברים לפרופורציות של "אמריקאים" - אנשים שנולדו וגדלו כאן:
בתור פיתרון דיור לאנשים שכרגע אין להם עבודה והכנסה - דירת 2BR זה לא "נסתפק ב". זה ביזבוז כסף.

כיוון המחשבה שלי כשאני כותב לכם תשובות זה "איך מצמצמים קצב שריפת מזומנים למינימום ההכרחי לקיום - עד למציאת עבודה קבועה, יציבה ובמשכורת ראוייה".

לכן אני לא מעלה את האופציות של מגורים התחלתיים באזור כמו מטרו ניו יורק סיטי (או מטרו בוסטון). כי לגור שם יעלה כפול או יותר ממגורים באזורים שאני (ואחרים) הציעו.

לכן אני מציע שלא תתחשבו בכלל באיכות מערכת החינוך במקום הדיור הראשוני. אם אני מבין נכון, הילד שלכם יהיה זכאי לחינוך ציבורי חינם רק בשנת הלימודים שתתחיל בשנת 2020 (בגלל חודש הלידה שלו שהוא מעבר ל CUTOFF DATE של רוב מערכות החינוך בארה"ב).
עד ספטמבר 2020 יש עוד כמעט 3 שנים - מי יודע איפה תגורו בעוד 3 שנים? למה לשלם עכשיו את הפרמייה בשכירות של "מקום עם מערכת חינוך טובה" כשאתם לא מנצלים את השרות הזה בכלל?

לגבי "שכונת מצוקה \ עוני" - אף אחד לא מציע לכם ללכת לגור ב INNER CITY גטו שבו קליעים שורקים ברחובות. מה שאני מציע לכם זה למצוא עיירה נחמדה של "צווארון כחול", שקרובה לעיירה שבה יש אוכלוסייה יהודית "חזקה". כך יש סיכוי שתהיה לכם גישה לשרותים שאולי תרצו (למשל פעילות לילד שלכם, או קבוצות חברתיות שלתוכן תרצו להתרשת) בלי לשם את הפרמייה של לגור במקום היקר שבו השרותים הללו ממוקמים.

לדעתי - הסעיף הכי יקר בתקציב שלכם בשלב הראשוני הזה צריך להיות "עלות חיפוש העבודה". אני כולל בסעיף הזה הוצאות תחבורה, תקשורת, שרותי נסיעה וכיוצ"ב.
 

iralo

New member
שוב חוזרת על זה - לא מחפשים לגור במטרו הגדולים והיקרים

מצד שני, כשמדובר בילד בן 3, שני חדרי שינה זה אולי לא הכרח אבל גם לא בדיוק פינוק. כבר התייחסתי לזה כשאמרתי שאם נראה שמדובר בהבדל משמעותי נשקול לחסוך ולהתפשר גם כאן, בשלב הזה לא רואה צורך להיכנס לדיון על הנושא הזה כי בכל זאת, בניגוד להרבה דברים אחרים, זה משהו שאני יכולה לבדוק ולשקול בעצמי די בקלות.

גם לגבי מערכת החינוך כבר הסכמתי שאולי זה באמת מיותר בשלב זה אם זה אכן מייקר את ענין המגורים, במיוחד לאור זה שאנחנו ממש לא פוסלים מעבר אחרי תקופת ההתאקלמות. (למרות שחייבת לציין שהרשמת אותי עם שיעורי הבית שעשית טרם כתבת את התגובה הנ״ל)

וכאמור שוב, בתור מישהי שלא מכירה את אותן עיירות קטנות, נחמדות ולא יקרות, זה בדיוק מה שאני מנסה להבין - מהן העיירות האלה? או איפה אני מוצאת אותן.
הרי גם בתוך עיר יש הבדלים כל כך משמעותיים בין שכונה לשכונה! איך אני מתמצאת בתוך כל זה?

משום מה נדמה לי שאנשים החליטו שאנחנו פזיזים ומטומטמים שמתכוונים לנחות בניו יורק ולשלם 6000$ שכירות כדי להגשים איזה חלום של מגורים בניו יורק, חלום שמעולם לא היה לנו אפילו. וכל זה מתוך מחשבה שהכל יהיה בסדר ותותים ושושנים ודבש - שנמצא עבודה עם משכורת אסטרונומית דקה אחרי שננחת ושבכלל קשיים בהגירה זאת סתם פיקציה. אז אנחנו לא כאלה!
ובאמת שיותר ממה לא לעשות, אני אשמח לשמוע מה כן - לא איפה לא לגור, אלא דווקא איפה כן.
 
למעלה