אז איך מתחילים?

אצל שני המינים יש אנשים שהשמש מאירה להם מאחור

פחח

dori78

New member
בעקבות התגובות

שאלה לבנים:
במקום לנסות להבין לאיזה סוג שייכת הבחורה ומה מהשיטות "יעבוד" עליה - לא עדיף להיות מי שאתם,
ליצור קשר בדרך שמתאימה לכם, ואם הבחורה לא מתרשמת היא כנראה לא הבחורה בשבילכם?

כשאני אומרת להיות מי שאתם, אני לא מתכוונת שהביישנים יישארו דבוקים לקיר ולא יעשו כלום.
אני מתכוונת שהביישנים יתחילו בלשכנע את עצמם שהם שווים, יאמינו בעצמם ובאיכויות שהם יכולים להביא לקשר עם אשה,
ימצאו את הדרך שמתאימה להם ולא יחפשו נוסחאות קסם שמתאימות לאנשים אחרים...

אני לא צריך להרגיש שאני שווה.

יש לי פתרון שהוא הכי פשוט אני מכיר אישה שהיא כמוני זה הכל, אני מוזר ,אני חריג אני יכיר בחורה כזו, ונגמר הסיפור, את בר רפאלי או את סוג הנשים האלו או כל מיני נשים מסוג זה אני לא היה איתם בשום קשר, אני גם לא רוצה, אני מחפש בן אדם שדומה לי, קשה למצוא אבל יש, אישה שמבינה אותך אתה לא צריך לנסות להראות לה שאתה שווה היא מבינה את זה לבד מניסיון. ואני יודע מה אני שווה לא משנה כמה רגשי נחיתות יש זה פעם למעלה פעם למטה.

Berethor

New member
לחפש מישהי כמוך זה רעיון טוב אבל יכולה להיות עם זה בעיה אחת

וזאת עצם העובדה שגברים ונשים הם שונים בדרך כלל, ההבדלים בין גברים ונשים הם לא רק פיזיים אלא גם אישיותיים. כדי למצוא "מישהי כמוני" אני למעשה צריך למצוא מישהי טומבוי, ויצא לי להכיר מעט מאוד נשים טומבוי במציאות, מה גם שאפילו אם מוציאים מישהי כזאת, זה עדיין יכול לא ללכת, למרבה האירוניה, או משום שהיא לא תהיה מעוניינת או משום שבסופו של דבר יכול להתברר לך שהיא לא מספיק כמוך, בדברים החשובים. באופן אישי, אם לאישה יש תחביבים דומים לשלי אני רואה את זה כבונוס אבל לא כמשהו שהוא חובה, אני כבר השלמתי עם זה שהרבה נשים מתעניינות בעיקר באופנה, ודברים נשיים טיפוסיים נוספים.

אם אתה א-מיני אז אני מניח שיהיה יותר קל עבורך למצוא מישהי כמוך, אני מאמין שיש יותר נשים א-מיניות מאשר גברים א-מיניים, משום שגברים יותר מיניים מנשים בדרך כלל, וזאת למרות שאחוז הא-מיניים באופן כללי בחברה הוא מאוד נמוך. גם אני מעדיף להיות עם מישהי כמוני, בעיקר בדברים היותר חשובים לי, כמו לדוגמא המוצא, שלא תהיה סטוצרית ושתהיה מעוניינת בילדים. אני גם לא מצפה למצוא מישהי שהרבה יותר אטרקטיבית ממני, אבל גם לא מוכן להתפשר על מישהי שהרבה פחות אטרקטיבית ממני, מבחינת מראה והתנהגות, אני לא חושב שצריך לשכנע את עצמנו שאנחנו שווים הרבה מאוד, אלא עדיף לדעת כמה אנחנו שווים, לטוב ולרע, בהתאם ליתרונות והחסרונות שלנו, כדי מצד אחד לא לדרוש יותר מדי ומצד שני לא לקחת כל מה שאנחנו מוצאים. התאמה של מאה אחוז קשה למצוא, אבל עדיף לחפש מישהי מספיק מתאימה.

"Relationships, particularly romantic ones, tend to thrive when the people involved are similar. People are simply more likely to get along if they share common interests, values, beliefs, and goals. Thus people with similar personalities will often flow together easily."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/BirdsOfAFeather[/URL]

"A tomboy is a girl who has tastes and behaviors usually associated with boys. Because these associations are culture-dependent and tend to change, what exactly constitutes a "Tomboy" is subjective. Especially historically, any girl interested in science, mechanics, or combat has been called tomboyish."

"However, even where gender roles are relatively lax or fluid, choices made regarding media consumption, recreation, and fashion, remain segregated for the most part. Thus the Tomboy remains a current figure and a popular one for various reasons: A woman might chafe at how "femininity" limits her choices and find a like minded heroine empowering; boys might find a girl who likes the things they do more relatable. Tomboys are often seen as a great way to appeal to both male and female demographics with the same characters. For still others, a love of Tomboys may have nothing to do with their opinion on gender."

"In story, justifications also vary. Some girls might just enjoy doing boyish things more. Perhaps she's daddy's little girl and so wants to do things with him. A similar possibility is that she was Raised by Dudes. Maybe she has no brothers and so the father raises his daughter the way he would a son. It could be that she has no sisters but several brothers, and to be included with them she engages in boyish activities. Or maybe she is socially awkward and simply wants to go somewhere where she thinks the awkwardness will be accepted because she is a "foreign visitor" anyway."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/Tomboy

כן זה מאוד לא פשוט למצוא אישה שדומה לך.

אתה בהחלט צודק זה מאוד מאוד קשה. וכמו שאמרת צריך לדעת גם להתפשר, אתה צודק.

ga26

Member
הכל טוב ויפה אבל לא ממש קשור לכתבה.

הרי מדובר ברגע בו הגבר מתחיל עם הבחורה. ברגעים אלו אף אחד מהם לא יודע אם הוא דומה לשני. וממשפט הפתיחה הנדוש לא ניתן לדעת אם הוא בחור טוב או לא. ובכל זאת הגבר בסיטואציה נשפט לפי שטויות כמו משפט פתיחה וכמה ביטחון הפגין בסיטואציה המזוויעה של להתחיל עם מישהי בבר.

dori78

New member
בוודאי שקשור.

אף אחד לא יודע אם הבחורה שמולו דומה לו או מתאימה לו.
אבל לנסות להתחיל עם מישהי לפי איזו נוסחת קסם שלא באמת מתאימה לך נראה לי מפספס את המטרה.
אני אומרת שאם כל אחד יתחיל כמו שהוא מוצא לנכון, אז הבחורה שתסכים בוודאות מתאימה לפחות קצת, שהרי היא התרשמה לטובה מהאופן שבו בחרת להתחיל איתה...

ga26

Member
פה בדיוק הבעיה שלך שאת לא מצליחה להבין בצד הגברי.

"התרשמה לטובה מהאופן שבו בחרת להתחיל איתה"
את עדיין טוענת שהאופן שבו הגבר התחיל הוא הקריטריון העיקרי לפיו היא פוסלת או לא. ולכן הגבר מחפש את הדרך האופטימלית להתחיל "נכון". וזה לפי שהוא יבין מול מי הוא עומד ויתאים את אופן הפעולה שלו.

אני טוען שזה שנשים מייחסות לשטות הזאת חשיבות רבה מידי תורם להתנהגות הגברים אם לא יוצר אותה.

dori78

New member
רגע, אם לא מכירים בכלל

אז האופן שבו התחלת איתה הוא אחד הקריטריונים הבודדים מהם היא יכולה להתרשם.
מה עוד יש? ההופעה החיצונית שלך. וזהו.

אני טוענת שזה עובד באופן סימטרי:
גבר בפאב יכול להתרשם מההופעה החיצונית של האשה ומהאופן שבו היא מגיבה לו.
אשה יכולה להתרשם מההופעה החיצונית של הגבר ומהאופן שבו הוא ניגש אליה.

ואם הסיטואציה שבה אלה הפרמטרים היחידים שקיימים לא מתאימה לך - אז פשוט לא להתחיל עם בחורות בפאבים ומועדונים, אלא לנסות לפנות לאפיק של אתר היכרויות או נשים שאתה מכיר מקבוצות חברתיות או מקום עבודה.

וגם שם - קראת פרופיל של מישהי שכתבה שהיא אוהבת זוחלים?
תתייחס לזה, תשאל אם היא מעדיפה איגואנות או חרדונים. למשל.

אתה טוען שהגברים רוצים שיתייחסו למי שהם ולא לאופן שבו הם מתחילים.
אבל מי שהם זה מה שמביא אותם, לשיטתי, לראות בבחורה רק את הצורה החיצונית שלה ולכן להתחיל איתה באופן לא רציני.

ga26

Member
יפה. אם זה סימטרי אז אל תתלוננו על אופן הפעולה של הגברים

בסיטואציה שתיארת לסווג את הבחורה ולהתנהג כמו בכל מיני מכונים של "סודות הפיתוי" זה הכי נכון וזה כנראה גם מוכיח את עצמו. כשנשים יחליטו לא לשפוט לפי הקריטריונים האלה הברירה הטבעית תעלים את אופן הפעולה הגברית המוכרת מהמפה.

ga26

Member
אגב ההשוואה עשית טיפשית לחלוטין כי

מראה חיצוני זה קריטריון שחשוב לכל גבר ואשה כמעט בכל מערכת זוגית
האופן בו בן הזוג מצליח פתות את בני/ות המין השני ומשפטי הפתיחה שלו לא רק שלא מהווים בדרך כלל קריטריון אלא שהרבה מאוד נשים וגברים היו מעדיפים בן זוג שגרוע בזה

Berethor

New member
זה נכון, משפטי הפתיחה זה דבר שהוא הרבה פחות חשוב מאשר המראה

משפטי פתיחה זה משהו שכמעט כל אחד יכול להגיד, אבל להיראות מספיק טוב זה לא כל אחד יכול, ובסופו של דבר הגוף הוא חלק מאיתנו, לטוב ולרע, לכן הצורה שבא גברים שופטים נשים שהם בקושי מכירים היא הרבה יותר אמינה, אם כי קיימים גם דברים שקשורים במראה שיכולים לזייף כמובן, אבל זה הרבה יותר קשה בדרך כלל. חוץ מזה יש גם את העניין שגברים שטובים בלהתחיל עם נשים, הם בהרבה מהמקרים לא גברים שטובים לקשר לטווח ארוך, משום שאחת הסיבות שהם כל כך טובים בלהתחיל עם נשים זה משום שהם כל הזמן מתחילים עם נשים, וזה בהרבה מהמקרים משום שהקשרים שלהם לא מחזיקים מעמד לזמן רב.

ga26

Member
אגב אני אתן לך רעיון מהפכני שמפתיע אותי

שצריך להגיד אותו לך.
להתעלם מהדרך בה הגבר התחיל. גבר ניגש לבחורה ואומר משהו כדי לפתח שיחה, חיצונית הגבר נראה לאישה אבל נניח שהוא התחיל איתה בצורה גרועה - תתעלמי ותמשיכי בשיחה ותראי אם יש לכם תחומי עניין משותפים אם הוא נחמד אם הוא נשמע אינטלגנטי וכו'. לי זה נשמע יותר חכם. אם נשים היו נוהגות כך אז גברים לא היו צריכים להתנהג כמו באופנים המוכרים היום.

אבל יש נשים שלא תמיד מרגישות בטוחות בסיטואציה כזו ורוצות

לסנן אני למשל לא אזרום עם מישהו שמתחיל איתי באינטרנט מישהו עם כינוי עלום שם. אני לא אזרום עם מישהו שמתחיל איתי ואני לא מכירה אותו אני מאילו שמעדיפות להכיר לפחות בצורה שטחית את הבחור לפני שאני בכלל מעלה זו בדעתי.
יש נשים ששמעתי שלא מוכנות לצאת עם בחורים שמתחילים איתן ברחוב כי זה אולי נראה זול או פשוט הן לא בטוחות איזה סוג בחור הוא. כל מקרה לגופו לי אישית כשגבר שאני לא מכירה מתחיל איתי אני לא ממש רוצה ישר לנסות זה נראה לי מהיר מידי וגם קצת כניסה לטריטוריה לפני שהספקתי לעבור הסתגלות לאדם שמולי

ga26

Member
כל מה שצינת לגיטימי לחלוטין בעייני. כל עוד הסיבה שבגינה פסלת

היא לא שהבחור בחר משפט פתיחה לא טוב או משהו בסגנון של האופן שבו הוא התחיל לא היה נראה לך. כי לא רק שמשפטי פתיחה והאופן בו מתחילים איתך הוא קריטריון שלא מעיד בכלום על מי האדם שמולך וכמה טוב יהיה בינכם, אלא שזו סיטואציה שלא בדיוק נוחה גם (ובעיקר) לגבר שמתחיל ובהגדרה היא קצת מלאכותית כי אתם הרי לא מכירים עדיין).
כל מה שאני אומר זה שברגע שהרבה נשים כל מייחסות חשיבות לדרך בה הבחור התחיל איתן - זה בהכרח יוצר מצב של אנשים שמפתחים שיטות להתחיל עם בחורות ומכונים שמלמדים את זה. כי מי שמנסה וזה לא הולך לו ולא ממש מצליח להתחיל עם נשים ומבין שזה מה ש"דופק אותו" כי הרי אפילו פה בפורום חסרי ניסיון הנשים מזדהות עם הכתבה המטופשת אז הוא הולך ל"מומחה" (בעייני עצמו) שילמד אותו (שיטות מוצלחות יותר או פחות זה כבר כל אחד ישפוט אבל הן עובדות יותר ממה שהיה קודם אצל רוב הבחורים).

dori78

New member
שים לב מה אתה אומר פה

נשים מספרות בכתבה עם איזו תחושה הן יוצאות מפאבים בגלל נסיונות ההתחלה העקומים של חלק מהגברים.
נשים אומרות שהן מרגישות מוטרדות, נותנות טיפים לגבי איך כן להתחיל איתן.

ומה אתה אומר בתגובה?
"הכתבה מטופשת".

עכשיו אתה מבין עם איזו אנרגיה שלילית ניגשים חלק מהגברים?
למה שמישהי תרצה לפתח שיחה עם מישהו שחושב כמוך ומבטל את תחושותיה?

ga26

Member
אני מבין שקשה לך להבין ו/או להודות בחוסר הבנה שלך אז אנסה

להסביר בפעם האלף.
אם רוב הנשים שיושבותת בברים ורוצות להכיר גברים היו שופטות את הגבר ומחליטות האם כן או לא להכיר אותו לפי צבע הכובע אותו הם חובשים כל הגברים היו באים עם סט כובעים. מנסים לנחש איזה את תעדיפי לראות וחובשים את הכובע הרלוונטי לפני המפגש איתך.
ואם הקריטריון היה צבע הנוצות - גברים היו מגדלים נוצות כמו טווסים.
ואם הקריטריון הוא משפט הפתיחה והאופן בו הוא הסתכל עלייך אז הגבר מנסה להתאים את עצמו אלייך.
למה? כי זה לא באמת משפיע על כלום בהמשך הקשר (לא מדובר בכך שהוא מצג את עצמו כדת אבל הוא חילוני וכאלה אלא במשפט תיחה מטופש וחסר משמעות) והמטרה שלו היא להכיר נשים (אם כדי למצוא את האחת ואם כדי למצוא את האחת לאותו הלילה - זה לא ממש משנה במקרה הזה).

את הקריטריון את וחברותייך מגדירות. בדיוק כמו שהטווסות הגדירו את הזנב עם הנוצות הצבעוניים כקריטריון.

מה שאת והכתבה אומרות זה בדיוק השקר אותו האוניברסיטאות אומרות לפני פסיכומטרי - אל תלמדו כי זה לא משפיע על הציון (כן אמרו את זה לפחות בזמני). אבל מי מהגברים שלא משחק במשחק ולא לומד את הטכניקות (או בא איתן מראש) מפסיד כי מה לעשות הוא לא עומד בקריטריונים ומעולם לא מגיע בכלל לשיחה כי הוא לא עובר את שלב משפטי הפתיחה.

dori78

New member
אני מבינה שהנושא מאוד מכעיס אותך.

חבל.
הרעיון המהפכני שלך לא רלוונטי לנושא שהעליתי.
כל מה שניסיתי להגיד זה - מי שרוצה להתחיל, שיתכבד ויתחיל מלאהוב את עצמו.
כשאתה ניגש עם הבטחון שאתה ראוי לאהבה, שיש לך מה להציע לצד השני, שמי שלא מעוניין בך כנראה לא מתאים לך ולא יודע להעריך את האיכויות שבך - גם אם תקבל סירוב, זה לא ישאיר אותך בכזאת טראומה.

לגשת עם מנטרה מטופשת שמישהו אחר המציא, לא גורם לאף אחד להמשך אליך או להתעניין בך.
הנה הרושם הראשונה שלי מבחור שניגש אלי עם משפט עלוב שהוא למד באיזה קורס אדיוטי:
הבחור הזה כל כך לא מאמין ביכולת שלו לעשות עלי רושם חיובי ולעורר בי עניין בזכות עצמו,
שהוא עושה שימוש בכל מיני טקטיקות מטופשות שהוא אפילו לא חשב עליהן בעצמו.
אם הוא לא מאמין ביכולות שלו להיות איש שיחה מעניין - למה שאני אטרח?

ואם נחזור לרעיון ה"מהפכני" שלך - אני מאמינה שאם אנשים יביאו את עצמם לשיחה, במקום להביא "משפטי התחלה" עקומים, יהיו הרבה יותר בחורות שיגלו עניין וירצו להכיר.

ga26

Member
את חוזרת לאותם דברים לא קשורים. כל עוד נשים כמוך מתייחסות

לאופן בו התחילו כמשהו חשוב וכקריטריון. אתן יוצרות את הצד שכנגד.
&nbsp

גא ודורי

מודה שלא הצלחתי לקרוא הכל :)
אבל בגדול עניין אותי ה"דו שיח" ביניכם
שמתי אותו במרכאות כי לא ממש היתה כאן הקשבה
כל אחד נשאר להחזיק חזק בעמדה שלו.

זה היה מעניין בעיקר כי שניכם נשואים,
גא התחתן לא אתמול, כבר יש לו ילדים ועדיין, נראה שיש לו טרואמה או לפחות זכרונות רעים במיוחד מהקטע הזה של להתחיל עם נשים.

מניחה ש להרבה גברים יש טראומות כאלה.
מאמינה ש אחד הגורמים לכך שלא הגעתם לשום הסכמה היה השוני בין נשים לגברים. שוני בתפיסה ושוני בהבנה של ההתחלה.

אני מאוד מתחברת לכל מה שדורי הביאה כאן (כנראה בגלל שאני אישה :))
זה נכון שגם גברים וגם נשים לא יתחילו הכרות בלי משיכה לפחות מינימלית למראה .
אבל ידוע ומוכח שאצל גברים (סליחה על ההכללה, אצל רובם לפחות) זה תופס מקום רב ומשקל רב יותר מאצל הנשים.
לנשים הרבה יותר חשובים קריטריונים נוספים יחד עם המראה ולכן, ברור שהמשפט הראשון שאישה תשמע, יחד עם דרך ההגשה של המשפט,
יהיה לה חשוב מאוד, תהיה לו משמעות מכרעת על הרצון שלה להכיר או לא להכיר את מי שעומד מולה, תהיה לו חשיבות רבה אם היא תסתקרן ותרצה להכיר
או אם היא תאבד עניין (אפילו אם יעמוד מולה דוגמן).

לגבר, בשביל ההתחלה חשוב המראה, אחר כך ברור שחשובים לו עוד הרבה דברים אבל הוא לרוב לא יתעכב או יעשה עניין ממשפט זה או אחר שהאישה שמולו תגיד.

ככה זה, גברים ונשים בנויים אחרת.

למעלה