אז אנחנו קוראים אחד את השני מידי יום. יופי.

puma141

New member
למה אנונמיות? זה מוציא את הכנות! קח למשל את

הפורום הזה?
בתחושה שלי, בפורום אחר לא היית יכול לעשות את זה ופה כן, לכתוב בניק האמיתי!
אם רינתי תסייג ותגביל את השפה ואת הפגיעה שחורגת מגבול הטעם הטוב -מצידי בניק האמיתי!
ותאמין לי- שאני לוקחת סיכון! חחחחחחח תאמין לי!

אין לי בעיה עם זה...
ברגע שזה אנונימי-זה סגירת חשבונות מכוערת מבחינת אנשים מסויימים, ולא כך אני רואה את זה..
זה יוריד את רמת הדיון..

טוב, את מרימה להנחתה

האמת, יש משהו בדברים שכתבת המתקשרים לי גם לנושא הכינויים שכל אחד בוחר לעצמו.
אני אתייחס באמת קודם כל לפוסידון אשר למרות העובדה שאני קוראת אותו לפחות שנתיים, עדיין מבחינתי רב הסתום על הגלוי.
כמו שכבר כתבתי, הבחירה בניק הזה על פניה היא מקרית לגמריי, אבל היא לא מקרית כי באותו הרגע שהוא התבקש לבחור כינוי הוא יכול היה גם לבחור משהו אחר אקראי לא פחות. ככה שבפוסידון אני מזהה את הסערות שהוא שולט בהן ביד רמה. הן נעות בין צונמי השוטף חופים וסוחף מכל הבא ליד ועד לים רגוע ושליו המזמין לרחצה. מאוד שנון אבל גם מאוד סגור. בדיוק כמו שאמרת. מצד אחד רצון לפתוח הכל ולשלוט בכל ומצד שני לשמור לעצמו את ממלכתו.
ולגבייך פומה, כמו שאמרתי באשכול של השמות, מלבד המהירות עליה דיברתי, אני מזהה בכתיבתך גם את הרצון לטרוף כל חי וכל מה שזז. את כותבת הרבה פעמים דברים מאוד נכונים וחכמים אבל הם נבלעים בין כל הטרף שאת מכניסה לפה. את לא נותנת לעצמך לעכל את כל מה שאת קוראת ואת מיד קופצת לטרף הבא. להספיק כמה שיותר. זה בא לידי ביטוי בזמנו בפורום של האח הגדול. לא ידעתי מתי את מספיקה לנשום, לאכול, לעבוד או לחיות. בזמן האחרון נרגעת קצת. נראה לי שאת שבעה קצת יותר ומחפשת פחות אנשים או דמויות לטרוף. חיה שבעה עם בטן מלאה היא נחמדה יותר ואפשר אפילו לשלוח יד וללטפה

אני בכוונה פתחתי בשני שמות וירטואליים אמנם, אבל שאני חושבת/מרגישה שאני מכירה אותם לא מעט. בהמשך אשמח לכתוב גם על שמות אחרים שאני מכירה.
אני מתנצלת אבל לא אוכל להביע את דעתי על כותבים שזה עתה אני מכירה מקרוב. זה לא יהיה הוגן ולא נכון.

puma141

New member
חחח איזה תאור! טוב קלעת מאוד בקטע של המהירות

שלי...

אני בעייתית עם אנשים איטיים גם במחשה ובתגובה שלך-הטמפרמנט שלי מאוד גבוה, ולכן בחיים
אני עושה את זה הרבה יותר בעדינות אבל עדיין עושה את זה, משלחת אותם ממני..

במלוא הצניעות, באמת- החשיבה והעיכול שלי בניתוח מצבים מהירים מעבר למה שאני מכירה אצל רוב האנשים.
לכן הנטיה שלי היא להשתעמם מאוד! מהר..
אני לא זקוקה להרבה כדי לקלוט דברים..
כמובן שאני טועה לפעמים, וכפי שציינת-אני חוזרת בי מיידית בדרך כלל. כי אני מודעת לאותה מהירות שלי.

אני לחלוטין\ ופה את טועה בענק-לא מחפשת טרף..:) מעולם לא חיפשתי, נהפוך הוא!
הכנות שיש בי שלפעמים בהחלט בעוכריי, גובלת בחוסר טאקט:)
לגבי דברים "רעים" שאני כותבת על אנשים אחרים , בד"כ זה רק כשאני בטוחה ודווקא אני מאוד לא נמהרת בקטע הזה!
אם פוסי רוצה הוא יכול לספר לך דווקא על קטע אחד שהיה לי איתך, ואיך נהגתי בעניין הקטע הזה, למרות שצדקתי!
יכולתי להוכיח אותך על אותו דבר, יכולתי לכתוב המון דברים שלא היו עושים לך טוב, אבל בחירתי הייתה שונה..
שוב- פוסי יספר לך על זה..

אני לא טורפת לא דמויות, לא אנשים-בחיים שלי, (תתפלאי, אני מאוד וותרנית כי אני יודעת שהמון אנשים מודעים לדברים בצורה שונה משלי, אז אני מוותרת)

זה נכון שנרגעתי בקטע של אנשים פה, בפורום הזה..הכל יחסי בעולם, את יודעת:)
למדתי להבין פה בנט, מה הם רע וטוב-ביחס לנט.
מעבר לעובדה, שהזמן מרגיע את הדחפים הראשוניים והעוצמה שלהם, כי עם בזמן למדת להכיר עוד צדדים:)
ואני מנסה לעולם לא לקבע אותי ולהשאר פתוחה..

אבל עדיין-גם פה יש דברים שחצו את הגבול מבחינתי, ואין מצב שאתחבר לאנשים מסוג מסויים.

תראי, אני לא חפה מטעויות

כל החיים שלי סובבים סביב תהייה וטעויות
אבל אני חיה עם הטעויות שלי בשלום. אני לא מנסה להצטדק יותר מדיי או להסביר את עצמי יותר מדיי. אני קודם כל בן אדם ולטעות זה חלק אינטגרלי מחייו של בן אדם. אם אני מזהה את הטעות שלי, אני מתנצלת מעומק ליבי וממשיכה הלאה.
לא חייבים להיות כנים בכל מחיר כי אז זה גובל בחוסר טאקט וחוסר טאקט ברשת כמו בחיים, משול לטרף. ברגע שפגעת במישהו באיזה אקט של כנות סוחפת ובחוסר טאקט מוחלט, הרי בזאת את פצעת אותו וטוב את עושה כשאת מתנצלת ומבקשת סליחה.
אומרים שאדם חכם לא נכנס מלכתחילה למקומות שפיקח יודע לצאת מהם. תעצרי רגע, תנשמי עמוק, ותחשבי שניה לפני שאת שועטת קדימה

אני לא אגיד שלא מחמיאים לי הדברים שכתבת עליי. באמת, אני מוחמאת מאוד. כמו כל אדם, אני לא אוהבת לקרוא על עצמי דברים רעים או לא נחמדים. הדברים שכתבתי לך לא באו ממקום רע כדי לפגוע בך, אלא כדי להראות לך כיצד משתקפת דמותך בנט וזה לא קשור כבר לכינוי שלך. סתם תפסתי על זה טרמפ

כשאת כותבת דברים "רעים" על אחרים ואת בטוחה שמה שאת אומרת את צודקת, אז אני מייעצת - תחשבי עוד פעם. תעצרי רגע. תחשבי שוב, האם זה מחוייב המציאות להגיד את זה? מה ייצא לי מזה? מה זה ייתן לי? תשאלי את עצמך שאלות ולאו דווקא את בן שיחך. תראי שהגישה שלך לגבי האנשים תשתנה לגמריי.

puma141

New member
שמעי...אני בנויה בצורה מסויימת, ש..בד"כ מלבד

טאקט או חוסר טאקט שאני לא מסכימה איתך שזה טרף, לחלוטין לא, אני הבנתי בשלב מוקדם בחיים שלי
שאני מעדיפה כנות גם אם היא מזעזעת את הסובבים אותי, ומוכיחה אותם על טעותם בעיני-אני אומר אותה..
כמובן בזמן המתאים מבחינתי אחרי שבדקתי זאת. אבל זה כבר החיים
אין ספק שאני פחות מנומסת ממך.
לדעתי כ"כ הרבה דברים שמציקים לבני אדם בחיים שלהם, ולא נאמרו-עיכבו אותם, וגרמו להם להתקע סתם..
זה-לא ענייני. רק שאני לא מניחה לעצמי שזה יקרה לי..-זה מורכב, אולי לא הבנת-

אני יכולה לתת לך בנט 1000 דוגמאות שבאתי מטוב- והצד השני מסיבותיו הוא, בחר ברע.
אש שתקתי ושתקתי..עד שכבר לא הצלחתי.
כלומר הדברים הרעים שאני כותבת לאנשים בנט , הם בדרך כלל דברים שקלטתי באמת עליהם-
אבל נמנעתי מלכתוב אותם עד ש-.

הזמן גורם לדעתי לדבר הכי חשוב בחיים, והוא פרופורציות.
זה לגבי אנשים מסויימים..לא בהכללה. פרופורציות, יחסיות....
לעומתם יש אנשים שוב- שהגבול שהם חצו מבחינתי הוא בלתי יסולח........לפחות בהקשר של היחס שלי אליהם..

poseidon111

Active member
כתבת שלפעמים את הולכת לישון איתי בלילה. זה

בהחלט מצריך מענה.
הניתוח שלך היה בהחלט קרוב למציאות עם שתי הערות.
מזהים אצלי יהירות (ואיני טוען שהיא אינה קיימת בעיקרון), גם כשלטעמי איני חש אותה. זה נובע יותר מהסגנון, מאשר התוכן.
בדיוק כפי שאנשים חושבים שאני עצבני בטלפון, כשאיני, וזה נובע מהקול והטונציה. לא מהדברים הנאמרים.

בנוגע לנושא העקרוני. אני די מזדהה עם רינתי בדבריה. גם אני חושב שיש קורולציה גבוהה בין האדם הרגיל לבין כיצד הוא מצטייר דרך כתיבתו.
אני לא מדבר רק על נושאי כתיבתו, אלא הדרך שהוא בוחר להעביר זאת.

אז כמובן שהאנונימיות מאפשרת לחלק מאיתנו להיות יותר בוטים, אך לחלק אחר היא מהווה סוג של מחסום מכיון שהאינטראקציה מוגבלת עקב המדיום.
אם אתה לא רואה את האדם ממול, רואה את עיניו ועוקב אחר תגובותיו בזמן אמת, קשה לך להיות אותו אחד בשיחה של אחד על אחד.

(לא ידעתי שגם סוז, רינתי ודאגרו ישנו איתך...).

puma141

New member
חחחחחחחחח פוסי! האמת,

אתה ישנת איתי כפיות- ורינתי דאגרו וסוזי ישבו בצד שני של המיטה כי לא היה להם מקום..
בעיקרון סוזי ורינתי הרגיעו את דאגרו שלא תהרוג אותי בשנתי

ועוד יותר אמת- לא יודעת אם זה אמור להיות סוג ההומור מעתה, של "להרוג" , כי יש כאלה שכותבתו את זה במלוא הרצינות.
ובמלוא הגועל..

לדעתי אני מתרגמת אולי את הכתיבה שלך ליהירות, בגלל שטיפשות מרגיזה אותך,ואז הפן של הטון הציני והעצבני קצת שבכתיבה שלך יוצא החוצה:)

למרות שאתה לא חף בהחלט מיוהרה..
בתכלס זה בעייתי פה לקלוע לאדם..ברור שחסר הנדבך השולי שנקרא מציאות:)

wish2

New member
אני הייתי מגדירה את פוסי קצר יותר

הוא נראה לי אחד כזה שמצליח לעורר סוג של כבוד לאן שהוא הולך.
אחד כזה שכשהוא מדבר בויכוח אנשים מקשיבים גם אם הם לא מסכימים רק כדי לשמוע אותו.

אבל אולי אני טועה.

על הפרסונה. (בוקר טוב, מותק)

האם באמת קיים פער בין הפרסונה האלקטרונית
לזו המציאותית? נדמה לי שבמקרה שלי אם אכן כן קיים
הוא זעיר למדי. מה שאתה רואה זה מה שאתה מקבל.
אני באותה מידה קללנית, באותה מידה אינפנטילית
פלצנית, אצטרא אצטרא. כן קיימת הקצנה מסויימת
של רבדים מסויימים בפרסונה. כמו נניח התבהמות.
תגיד לי אתה מותק, אתה מוצא הבדל ניכר בי?

האם על פי כתיבה ניתן להניח על אופיו של הכותב?
לא, בפירוש לא. יש מן הכותבים שנמצא כי הפרסונה
האלקטרונית שלהם שונה בתכלית מזו המציאותית
ולמעשה אין שום קשר בין השתיים.
ויש את המעטים שאכן קיים דמיון רב בין שתי הפרסונות.
לכן, הדבר לא באמת מהווה אינדיקטור.
ניתן כן להבחין בחכמה.

puma141

New member
דאגרו! פיקששתי ת'דיון על התשוקה לצערי..:)

ניתן להבחין בחכמה, בתנאים מסויימים .שוב- אדם מתאים עצמו, ומסגל דמות תואמת. יש מצב שהוא יודע לנווט למקום הנכון,
אבל אני יותר קוראת לזה ערמומיות מאשר חכמה..ולראיה-שתינו מבינות על איזו פרסונה אני מדברת.

מצד שני, אם את מזהה כנות אצל אותו אדם, אז כן את בהחלט יכולה להבין אם הוא חכם או לא..

בוקר טוב, את עדיין יכולה לכתוב את שעולה על

רוחך שם. אין הגבלת זמן על שרשורים. תכתבי בכייף.
באשר למה שאמרת, נדמה לי שאפשר להבחין באינטלגנציה של הכותב
בין אם הוא כן ובין אם הוא לא.
את טוענת שגולש יכול לעטות על עצמו פרסונה פסאודו אנטילגנטית?
לא לאורך זמן, לטעמי.

puma141

New member
לא לאורך זמן. את צודקת.

העניין הוא שאם אני לוקחת אותי, אין לך שמץ כמה זה מרגיז לגלות שאת משקיעה אנרגיה באדם
שלאחר שהתגלה-הוא פשוט מחליף שם, ושוב את שם...מחדש:)

ואז עולה בי הרהור כמה מפגרת אני שאני בכלל רצינית פה..
לכן גם הפן ש"זכיתם" להכיר בי, היה פן של צחוקים שלי עם עצמי חחחח המון הסתלבטות, ומעט מאוד רצינות...
ככה ראיתי את הנט, וככה אני רואה אותו עדיין-במקומות מסויימים יותר, ובאחרים פחות..

lefler11

New member
תלוי

לדעתי במידה ויש לאותו גולש פיצול אישיות \ עודף יצירתיות - זה אפשרי...

wish2

New member
יש משהו שאני מאמינה בו לגבי התבהמות כלשונך

אדן שהשפה הוירטואלית שלו מרשה לו לפגוע,לעלוב,לקלל.
לעולם לא יחשב כאדם טוב בעיניי.
וזה לא משנה איזה גמילות חסדים הוא עושה בשעות הלילה כשכולנו ישנים.

Aronsona

New member
אני לא חושב שאדם יכול לכתוב\לשקר , לאורך זמן.

אין לי ספק שלכולנו הערכה לא רעה אחד על השני ותכונותיו.
באופן טבעי אנחנו מעריכים ומתחברים לחלק כמובן וזה בדיוק כמו בחיים.
גם אצלי, אני כותב כאן בדיוק כמו שאני מדבר בחיים.
אני לא בטוח שנכון לי לנתח מי מאנשי הפורום.

lefler11

New member
כלומר

לדעתך העובדה שאותו אדם שיכנע את עצמו שהשקר הוא למעשה האמת, הופכת את אותו האדם (לפחות מבחינה טכנית) לדובר אמת

צר לי, אני ממש לא מסכים איתך...

רינתי77

Active member
אתה נכנס כאן לסוגיה פילוסופית בעצם...

אני אתן לך דוגמה שתמחיש את מה שפוס התכוון אליו:
ניקח לדוגמה אדם הנמצא תחת השפעת סמים כלשהם.
הוא טוען שהוא רואה סוסים מעופפים. אתה יודע שאין סוסים
מעופפים, אבל הוא מתעקש שהוא רואה אותם ממש לנגד עיניו.
כעת, האם הוא משקר? לא, הוא לא משקר! הוא מתאר את מה
שהוא רואה. עבורו זאת מציאות ואמת.

למעלה