אז את מי תאשימו עכשיו?

קומרן

New member
תעצור את הסוסים שלך וקרא את הכותרת

רמז: תתרכז בשתי המילים האחרונות של הכותרת.

אם המשכת קצת אחרי הכותרת , בוודאי תוכל להבין שבהחלט יש את מי להאשים אם הילד לא חוסר ונדבק בשעלת.

יש מבין?
 

Markup

New member
הוא קרא הוא קרא, הוא פשוט לא מבדיל


 

קומרן

New member
הוא כתב על טיפה מן הטבע שהם לא מספיק

"פקוחי עיניים" בדף הפייסבוק שלו... :

" הייתי, לא חידשו לי כלום. רציתי שירגיעו את הבעל שהיה בלחץ מבהלת הפוליו... הבעיה היא שגם להם היה קשה להמליץ לא לחסן בשלב שבו יש מבצע של חי מוחלש... קצת הרסו לי כי הבעל המשיך לדרוש שנחסן ולא היה לי גיבוי מלא מהם=(
Like · Reply · 1 · December 2 at 9:24am

חיסונים בע"מ : לא הייתי אצלם אבל ממה ששמעתי הם לא מספיק "פקוחי עיניים". אולי מכסת"חים.
Like · December 2 at 10:36am".

אתה מבין?

מבחינתו כל מי שלא באג'נדה שלו הוא פשוט עדיין לא גילה את האמת או מכסת"ח או לא אינטיליגנט... מזכיר קצת הפרעה נפשית מסויימת...
 

nightriders

New member
אתם מדברים על שני דברים שונים לגמרי

לפי הקישור של אנפילד, בהנחה שהמודל בבעלי חיים מתאים גם לבני אדם - המסקנה היא לא שהחיסון לא מגן ממחלה, אלא שהאדם המחוסן עדיין יכול להדביק (מצב זה קיים גם לגבי IPV).

יש לכך משמעות חשובה, אך המשמעות היא לא שאין טעם לחסן תינוקות לשעלת, אלא שאין טעם בחיסוני הדחף בגילאים מבוגרים יותר. למעשה, מטרת חיסוני הדחף בכיתה ב', בכיתה ח' ולעובדי בריאות (בעיקר אלה העובדים עם תינוקות) היא למנוע אפשרות שהם ידביקו אנשים אחרים. אם הם עדיין מדביקים הרי שחיסוני הדחף האלה מיותרים.
 

nightriders

New member
לא הבנתי איך הגעת למסקנה הזאת מהתגובה שלי

מה שהצעתי הוא (בהנחה שתוצאות המחקר משקפות את המצב בבני אדם) בשלב ראשון לבטל את מנות הדחף של החיסון האסלולרי.

אין חיסון מוחלש לשעלת עד כמה שידוע לי. אין לי מושג מה מידת הפיסיביליות של פיתוח חיסון כזה במקרה של שעלת. השאלה האם יש לפתח חיסון כלשהו (לאו דווקא מוחלש) היא שאלה גדולה הדורשת המון פרמטרים שאין לי אותם.

אז המון תודה על המחמאה, אבל אני עדיין לא שם.
 

אנפילד

New member
גם פה אתה טועה

אין קשר לחיסוני הדחף של כיתה ב'. המטרה העיקרית שלהם היא להמשיך ולהגן על המתחסן משעלת, עקב ההבנה שיעילות החיסון יורדת בצורה דרסטית לאחר מספר שנים.
חסינות העדר היא תוצר נלווה של זה (כלומר, אם היא היתה רלוונטית לחיסון הזה).
 

nightriders

New member
דחף ניתן גם בכיתה ב' וגם בכיתה ח'

והייתה הצעה (שלא התקבלה בינתיים) להפוך את כל חיסוני ה dT לחיסוני dTaP. המטרה היא בעיקר להגן על תינוקות ולא על המתחסן. שעלת מסוכנת עד גיל שנה, ובמידה פחותה יותר מגיל שנה ועד גיל 4. רוב הסיבוכים והפטירות משעלת הם בתינוקות מתחת לגיל שנה ובעיקר מתחת לגיל 6 חודשים (אתה מוזמן לבדוק אותי). שעלת לא נחשבת מחלה מסוכנת לילד בגיל 7. העניין הוא שלילדים האלה לפעמים יש אחים קטנים, וחלק גדול מההדבקות הן בתוך המשפחה. זה גם מה שעומד מאחורי ההמלצה לחסן נשים הרות לשעלת.
 
זה להוסיף חטא על פשע

אתה ממליץ על אותו הכיוון שהכניס אותנו לצרה מלכתחילה.

1. בכעשרים השנים האחרונות התחלואה בשעלת בעליה מתמדת בעולם המחוסן. בישראל, למרות הוספת שתי מנות חיסון נוספות לתכנית במהלך העשור האחרון - התחלואה ממשיכה לעלות (תשובה מדוע - שחלוף הזנים).

2. התחלואה העולה פוגעת בעיקר בפעוטות עד גיל שנה - אוכלוסיה בסיכון מוגבר.

3. ומדוע התחלואה עולה? אנו ממשיכים עם החיסון שתורם לשחלוף הזנים (הוא שגרם לזה מלכתחילה, בתהליך ממושך של עשרות שנים) ובכך למעשה גורם לתחלואה הזו (הפוגעת, כאמור, בפגיעים יותר - פעוטות עד גיל שנה).

במקום לעצור את מירוץ החימוש, להבין שהחיסון אינו רלוונטי יותר בהגנה מפני החיידק ותורם רק לנזק, אתה ממשיך להציע להרבות ולהוסיף חטא על פשע. הרי כבר ניסינו את זה. הוספנו עוד מנות (בישראל). ניסינו cacooning (בארה"ב ובאוסטרליה). זה לא עובד. למה ללכת עם הראש בקיר?
 

nightriders

New member
הבנת הנקרא ???

אני כבר בתגובה הראשונה כתבתי שממצאי הניסוי הוא ביטול מנות הדחף. מה שציינתי זה המלצות של הוועדה המיעצת לחיסונים. בשום פנים לא כתבתי שזאת ההמלצה שלי.

ומן הראוי שתחדול מן המנהג שלך ליחס לי דברים שלא אמרתי. זו לא הפעם הראשונה.
 

פולספגן

New member
בוודאי שהתקבלה -

אתה יכול לראות בטבלה של חיסוני השיגרה שנותנים לילדים ותראה שבכיתה ב' ו-ח' מקבלים את ה-dTaP ולא ה-dT שהיה עד לפני כשנה-שנתיים.
אגב, בני בכיתה ב' וכבר קבלנו הודעה שהחודש יינתן חיסון ה-dTaP.
 

nightriders

New member
הבנת הנקרא 2

מן הסתם אם בעצמי כתבתי שהחיסון ניתן בכיתה ב' ובכיתה ח' אז הדבר ידוע לי. ההצעה שעדיין לא התקבלה היא, כפי שכתבתי, להחליף את כל חיסוני ה dT בחיסוני dTap. כלומר אלה שניתנים בצבא, אלא שניתנים במיון ובמרפאות לאחר פציעה, ואלה שמומלצים לכל האוכלוסיה בכל 10 שנים (זה שאני בספק אם יש מישהו שמקיים את ההמלצה הזו זה משהו אחר).
ההצעה הזו לא התקבלה, ככל הידוע לי מסיבות כספיות ולא מסיבות רפואיות.
 

פולספגן

New member
במיון במיון ובמרפאות לאחר פציעה זה חיסון אחר

(סביל לעומת פעיל)

אבל אם תלך להתחסן כלאחר שיגרה, תקבל את ה-dTaP.
 

nightriders

New member
עכשיו את פשוט טועה

חיסון סביל (TIG) נותנים רק למי שלא השלים את סדרת חיסוני הטטנוס (לפחות 2 מנות + מנת דחף). וגם זה כתלות בסוג הפציעה (פציעה קלה מול פציעה אחרת).
לכל מי שהשלים חיסון בטטנוס, גם אם חלף זמן רב יקבל חיסון פעיל בלבד.

אם הבן שלך יפצע מן הסתם יציעו לו את הסביל, כי לדברייך הוא לא חוסן.

את מוזמנת לבדוק בתדריך החיסונים תחת הפרק "כפול".

כשגרה לא מחסנים ב dTap וזוהי גם לא ההנחיה. מה שיש זו המלצה לפחות לקבל חיסון אחד של dTap לאחר גיל 18 (ואצל עובדי בריאות זה יותר מסתם המלצה).
 

פולספגן

New member
לא טעיתי, אלא לא ירדתי לרזולוציה שאתה ירדת

דברתי באופן כללי למי שלא חוסן ונפצע ואני מסכימה עם כל מה שכתבת.
 
למעלה