אז את מי תאשימו עכשיו?

כן, חיסון שהוכח כיעיל ובטוח

כבר היה לנו כאן דיון (לפחות אחד) על השאלה הזו.

כל חיסון שיוכח כיעיל ובטוח באמות מידע מדעיות - ראוי שיהיה.

nightriders

New member
אולי לא נסחתי נכון

אתה מכיר את תוכנית החיסונים על בוריה. כדי לא לסבך נשאר בישראל.

האם יש בתוכנית החיסונים בישראל חיסון אחד שאתה סבור שהוא ראוי לשימוש, או במלים אחרות שהתועלת שבו גוברת על הנזק שבו?

ניסחת נכון, וגם אני.

כפי שידוע לך, לפחות מדיונים ונתונים שהובאו כאן לרוב, אין שום חיסון כיום שבטיחותו הוכחה באמות מידה מדעיות. חוסר זה מייתר את הצורך לדון בשאלת היעילות.
אשמח לראות מחקרים מדעיים טובים המוכיחים בטיחותו של חיסון, ומשם אתקדם הלאה לבדוק את יעילותו (כבר היינו בלולאה הזו עם חסון וקס, עדין לא נמצאו המחקרים הללו).

אני בעד כל מכשיר רפואי שיעילותו ובטיחותו מוכחים. לא מכיר חיסונים כאלו עד היום.

nightriders

New member
אני אנסה שוב

אינני מנהל ויכוח לגבי פרופיל הבטיחות של אף חיסון. מקבל את ההנחה שכל חיסון שתרצה גורם נזק לאחוז מסוים באוכלוסיה (ולא נריב כרגע על האחוז).

אני שואל שוב - מבין החיסונים היום - האם יש חיסון שהתועלת שלו (מבחינת מניעת מחלה) עולה על הנזק שלו, או שלגבי כל החיסונים לדעתך הנזק עולה על התועלת?

אם אתה לא יודע גם זאת תשובה.

אנפילד

New member
אתה מתקשה להפנים, מה?

לאף חיסון הניתן בישראל לא ידוע מה הנזק שהוא גורם.
איך אתה מצפה לערוך חישוב עלות/תועלת כשצד העלות לא ידוע?

רק העובדה הזו - לבדה - משמיטה את הקרקע מתחת לכל "מדע" החיסונים.

אתה מוזמן לסתור את הטענה הזו.

(אם היה לך מינימום של אינטגריטי, ברגע שהיית נכשל - ואתה תיכשל - היית צריך להפוך למתנגד קולני של החיסונים.)

גם אני אנסה שוב

רק לאחר שיהיו לפני הוכחות מדעיות ראויות על חיסון שהוא יעיל ובטוח - אגש למלאכת השיקולים של העלות/תועלת שלו ואוכל לענות לך על שאלתך ב "חיסון X כן, חיסון Y לא".

nightriders

New member
במלים אחרות אתה לא יודע

יוצא מדבריך שהאפשרות שחיסון מועיל יותר מאשר מזיק קיימת, אלא שעד היום לא ראית נתונים שמראים זאת

אבקש לדייק

בהתיחס לכל החיסונים הקיימים היום - ראיתי יותר מידע המצביע על יותר נזק מתועלת, מאשר מידע הפוך.
קשה לי להאמין שעל החיסונים הקיימים נזכה לראות מידע שיוכיח מדעית את ההיפך - אבל אני פתוח לקרוא וללמוד כאשר מידע כזה יוצג בפני.

באם יפתחו חיסונים חדשים שאותם יבדקו כראוי ליעילות ובטיחות - אשמח ללמוד על כך.

nightriders

New member
אין כאן הרבה אפשרויות

או שחיסון כלשהו (או כולם) מביאים יותר תועלת מנזק, או שהם מביאים יותר נזק מתועלת או שלא ידוע כי כמו שהבנתי (אולי בטעות, מדברייך) בכלל לא עסקת ביעילות שלהם.

אז עכשיו אני מבין שבעצם אתה בוחר באפשרות השניה. לדעתך בכל החיסונים הנזק עולה את התועלת או במלים אחרות - אם תבוטל תוכנית החיסונים כליל תהיה לנו יותר "בריאות" (עפ"י אחד ממדדי הבריאות המקובלים, כמו QALY למשל) מאשר המצב הקיים.

תודה על ההבהרה.

אתה מתקרב

המסקנה שלי, לאחר המחקר שאני עשיתי, היא כי החיסונים מביאים יותר נזק מתועלת (במובן הרחב של בריאות הציבור).
מאחר ועד היום לא ערכו מחקרי בטיחות על מנת לסתור מסקנה זו, לא נותר לי אלא לקוות שמחקרים אלו ייעשו יום אחד ויגרמו לי לשקול מחדש עלות/תועלת שלהם.

ברור לי שהמדד שלי לבריאות ציבור יכול להיות שונה ממדדים אחרים (למשל, הפחתת תחלואה בחצבת תספק מישהו אחד, עליה מקבילה בהפרעות נוירולוגיות לא תספק אדם אחר 0 להמחשת העיקרון, זו לא טענה / הוכחה של כלום כרגע...).

למעלה