אז! בואו נשחק NEVER!

במנו

New member
ניסיון מהיר

"הארי פוטר ואבן החכמים" הגיע לספרייה. הוא היה קצת מקומט, אבל כמעט נראה כחדש, זאת אודות לטיפול הדואג של הבעלים הקודמים שלו שהחליטה למסור אותו לספרייה החדשה. הוא היה נרגש ולחוץ ופחד מהמיקום שצפוי לו או "פנטזיה ומדע בדיוני" לצד קלסיקות של ממש כגון "1984", "רובין הוב" ורבים וטובים או לצד "ילדים ונוער" שטחיים ומיותרים. ברגע של לחץ ניכר שהספרנית עומדת לתת לו את כבודו הראוי עת שגזרה את דינו כששפה אותו ב"ילדים ונוער".

"יש לנו חבר חדש!" אמר אחד מהשכנים החדשים שלו, "הארי" נאנח, "מה קורה, אח שלי", הוסיף.

"הארי" בחן את הספר שפנה אליו, כריכתו הייתה חדשה, אבל ניכר שלא היתה המקורית, זאת בהתחשב בעובדה
ששום דבר לא הסגיר את שמו "לא משהו" ענה.

וזה למה?" תהה הספר

"פשוט, אני כאלו מכרתי מאות מליוני עותקים, ונחשב לקלסיקה של ממש וזה די מבאס ששוב תוקעים אותו ב"ילדים ונוער"

"הא, רגע, על מה אתה בכלל?"

"באמת שלא שמעת אודותיו?", ענה "הארי", "אני הספר אודות הארי פוטר - על נער יתום אשר מגלה שהוא קוסם ונסחף להרפתקאות בבית ספר לקוסמים", והמשיך: "אני הראשון מבין שבעת ספרים ונחשב לקלסיקה של ממש! נכתבו אחריי עוד שישה ספרים ויש על פי שמונה."

"שיהיה, אבל אתה נשמע טיפוס לעניין.", ענה הספר, "אולי אני אקרא אותך משתשהו בעתיד".

"כן, כדאי לך!" השיב "הארי", "אתה יודע שהסופרת שלי היתה ענייה ובזכותי היא התעשרה? איך זה לא מהווה ערובה לקלאסיקה?"

"כן, הוא צודק!" נשמע קול בצד "ספר שנמכר הרבה חייב להחשב כקלאסיקה".

"שקט דמדומים!" . "תקשיב, אין כל פסול בלהיות ספר לילדים ונוער - יש הרבה ספרים מעולים שמוקדשים בעיקר לילדים ונוער", והמשיך, "תראה אותי, 'אליס בארץ הפלאות', אני נכתבתי כהקדשה לילדה בת 6 - ממש ספר לילדים עדיין אני נחשב לקלאסיקה של ממש עם נונסס חידודי לשון ופילוספיה מורכבת! ", והוסיף, "מאות מבוגרים ממשיכים לקרוא אותי מידי שנה ומגלים תובנות של ממש ורבדים נוספים כל פעם. ויש גם אותו!", הוא והפנה את פינתו לכיוון ספר שזמזם בקול "...לא יראה עוד כבשה ש...", "אין כמעט מבוגר שלא גדל עליו ונהנה לקרוא את הרעיונות
המעמיקים שהוא מכיל".

"אוקיי" ענה "הארי"

"עכשיו מרגיש יותר טוב?" שאל "אליס"

"כן, תודה ממש" השיב הארי בחיוך.

"אין בעד מה"

"אז" אמר הארי בקול נבוך מעט "בא לך לקרוא אותי עכשיו, ולהתרשם?"

"תודה, אבל עכשיו זה קצת בעייתי", השיב "אליס" והוסיף, "אתה קטין".

במנו

New member
תודה

ויימס

New member
אני חושבת שזה היה יותר טוב,

אם לכל ספר הייתה אישיות שיותר אופיינית לו. נגיד, "דמדומים" מתחיל להרהר על כך שהוא רגיל ושגרתי, ואין לו מושג למה כל הספרים חושבים שהוא מושלם ונהדר והדבר הכי טוב שקרה לספרות מאז המצאת הדפוס!

במנו

New member
חחח, כן, יש משהו בדברייך

לצערי, קשה לי לחשוב על רעיונות בעלי עומק כלשהו, אז אולי כדאי שאני אוותר על זה...
הנה מה שיצא לי:

"יש לנו חבר חדש!" אמר "אליס", "הנסיכה" נאנח, "מה קורה, אח שלי", הוסיף.
אליס הבחין במבט העצוב של "הנסיכה" ושאל "למה אתה ככה זועף?"
"הנסיכה" השיב, "אתה רואה איך קוראים לי?" שאל וחשף את הכריכה הצדדית עליה היה רשום "הנסיכה הקסומה"
"יואו, איזה קטע" ענה אליס, "יש בדיוק סרט על שמך, חבר מאוד קרוב, זה ממש מגניב".
"מה! והוא לא הזכיר אותי?", שאל "הנסיכה" בפליאה
"מה אתה והוא..." שאל "אליס" וניכר שהוא בוחר את מילותיו היטב, "הייתם ביחד? שמע, זה חתיכת משהו לא רגיל".
"לא!" ענה "הנסיכה", "אני הספר שעליו זה מבוסס!" והמשיך בסיוג "או להיפך, לא יודע".
"מצטער, לא נורא", השיב "אליס", "אבל אני סתם זקן, בטח האחרים מכירים אותך".
"אתה לא היחיד שמתבלבל", השיב "הנסיכה" בעצב, "זה גורם לי להרגיש שאני אוויר. אני באמת מיותר."
"אל תרגיש ככה!", אמר "אליס", "יש הרבה ספרים כמוך ואצלם הכל בסדר" והוסיף במהירות "טוב, אולי חוץ מ'מועדון'
"מה, 'מועדון קרב' גם כאן?" שאל "הנסיכה" בנימה של התרגשות.
"כבר לא", השיב "אליס", "הוא התחיל לארגן כאן קרבות", והוסיף בחיוך "כמה כיף היה לכפכף את דמדומים"
"ומה קרה לו בסוף?" שאל "הנסיכה"
"בסוף הכל הוביל למלא בלאגן, אז 'שלום' מחץ אותו ושאר הרוסים גררו אותו מעולף למחסן".

ויימס

New member
למה הם בחורים? כאילו, אני מבינה שבשפה העברית

ספר זה זכר, אבל זה היה מאוד משונה ש"אליס" ו"הנסיכה" הן לא... ובכן, אליס והנסיכה.
והם עדיין נשמעים כמו אותה דמות, שזה מבלבל ומטריד.

חוץ מזה, גם על "אליס" יש סרט.

במנו

New member
כעקרון, התכוונתי לכך שאין להם מגדר מסוים

מצד שני כתבתי "אח שלי", אז אולי זה לא תירוץ יותר מידי טוב... אשנה בכל זאת כי אני רואה שזה מפריע (אם כי אני לא בטוח עד כמה השיוך של המגדר בהכרח צריך להגזר מהשם).
שיניתי את המגדרים (והוספתי שינויים מינוריים שיכולים יותר להסביר), לא בטוח שאני יכול לעשות מעבר לזה (בייחוד בהקשר של פיתוח הדמויות/עלילה פחות שטחית).

הנה ההקטע המתוקן:

"יש לנו חברה חדש!" אמרה "אליס", "הנסיכה" נאנחה, "מה קורה, אחות שלי", הוסיפה.
"ככה, ככה" ענתה "הנסיכה" בעצב.
"אליס" הבחינה במבט העצוב של "הנסיכה" ושאלה "מה קרה?"
"הנסיכה" השיבה, "את רואה איך קוראים לי?" שאלה וחשפה את הכריכה הצדדית עליה היה רשום "הנסיכה הקסומה"
"יואו, איזה קטע" ענה אליס, "יש בדיוק סרט על שמך, חברה מאוד קרובה, זה ממש מגניב".
"מה! והיא לא הזכירה אותי?", שאלה "הנסיכה" בפליאה
"מה את והיא..." שאלה "אליס" וניכרה שהיא בוחרת את מילותיו היטב, "הייתם ביחד? שמעי, זה חתיכת משהו לא רגיל עם אותו שם והכל".
"לא!" ענתה "הנסיכה", "אני הספר שעליו זה מבוסס!" והמשיכה בסיוג "או להיפך, לא יודעת".
"מצטערת, לא נורא", השיבה "אליס", "אבל אני סתם זקנה, בטח האחרים מכירים אותך".
"את לא היחיד שמתבלבלת", השיבה "הנסיכה" בעצב, "זה גורם לי להרגיש שאני אוויר. אני באמת מיותרת."
"מה למה?" השיבה "אליס", "את לא היחידה שיש עליה סרט, יש גם אותי וגם את 'האר'י"
"וגם אותי!" צעקה נשמעה ברקע.
"את 'דמדומים' אני לא מחשיבה" אמרה "אליס" בקול מתנשא.
"כן, אבל את נחשבת כקלסיקה מפני עצמה", השיבה אליס והוסיפה "אותי מכירים רק בהקשר לסרט, אם בכלל"
"זה ממש לא אומר שאת מיותרת!", אמרה "אליס", "יש הרבה ספרים כמוך ואצלם הכל בסדר" והוסיפה במהירות "טוב, אולי חוץ מ'מועדון' "
"מה, 'מועדון קרב' גם כאן?" שאלנ "הנסיכה" בנימה של התרגשות.
"כבר לא", השיב "אליס", "הוא התחיל לארגן כאן קרבות", והוסיפה בחיוך "כמה כיף היה לכפכף את דמדומים"
"ומה קרה לו בסוף?" שאל "הנסיכה"
"בסוף הכל הוביל למלא בלאגן, אז 'שלום' מחץ אותו ושאר הרוסים גררו אותו מעולף למחסן".

ויימס

New member
הייתי מצפה שיהיה לספרים את האופי של הדמויות הראשיות,

או את האופי של המספר, או את האופי של הקוראים, או משהו כזה. זו דרך אחת ליצור להם אופי. כרגע היית יכול להחליף את כל הספרים בספרים אחרים שעשו עליהם סרטים.

נניח, 'כלבם של בני בסקרוויל' מציין שהאישה שנכנסה לחנות לא הגיעה כדי לקנות ספר, תראו, השיער שלה רטוב והיא לובשת נעלי התעמלות, ברור שהיא יצאה לריצת בוקר והגשם הפתיע אותה, אז היא רק נכנסה לחנות כדי להסתתר מפניו. או שכל הספרים מפחדים מ'הניצוץ' וכאלה.

במנו

New member
ניסיתי לעשות סוג איזה קשר

למשל ש"הנסיך הקטן" זמזם "הנסיך הקטן" או ש"מועדון קרב" הקים מועדונים שכאלה (למען האמת, חשבתי לתאר את ה"סיפור" שלו בצורה אחרת שקצת מספיילרת את הסוף).
אפילו חשבתי לעשות סצנה שבה "דמדומים" לועג ל"הנסיכה" בגלל ש"הנסיכה הקסומה" זה בסה"כ סיפור אהבה פשוט בין הנסיכה לווסלי וב"דמדומים" הסיפור שם יותר מסובך ובלה צריכה לבחור בין אדוארד לשני, אבל גנזתי את זה.

קשה לי לחשוב על דרך טובה ליישם את ההצעה שלך בגלל ככל הנראה שילוב של חוסר מוזה, מחסור בכישרון, היכרות שטחית עם הסיפורים וסתם עצלנות (למען האמת, גם החלק של גלורי מחכה) ככה שיש מצב שאני אחשוב על זה , אבל לא נראה לי שאני אוציא משהו... סליחה, ותודה רבה על ההערות!

מה שכן, ההצעות שלך מעניינות ככה שאולי את ליישם את הרעיון בצורה מגניבה
אני אוסיף את הרעיון לתרגיל של jackthesmith1992.

ויימס

New member
איך שכחתי! כן כתבתי סיפור שבו עטים בקלמר מדברים אחד עם השני,

עם החברה שלי כשהיינו בכיתה ט'! המשפט "שקט, תתחזה לפוליטיקאי" הופיע שם.

ובכן...

פרינסס קפצה על הפסנתר. הפסנתר שנא את זה. היא תמיד אהבה לטפס עליו כאשר הקופים היו מחוץ לבית, והיא הייתה מתגלגלת על הקלידים ומפזרת שיערות.
"קישטה!" הוא לחש.
"זה לא יעבוד, אתה יודע," אמרה המנורה. "המחאה שלך רק הופכת את זה למשחק מעניין."
הפסנתר מצא את עצמו מייחל לכך שהוא היה כלי נשיפה, ואז הוא היה יכול לנשוף על חתולים מרגיזים.
"את יכולה להתנדנד בבקשה?" הוא הזעיף את קלידיו. "זה ימשוך את תשומת הלב שלה והיא תרד."
"מה יוצא לי מזה?"
"הידיעה שעשית משהו טוב למען חבר!"
"פררראאאו!" אמרה פרינסס.
הפסנתר חרק במיתריו.
המנורה הבהבה. "בסדר, בסדר." היא החלה להתנדנד.
פרינסס הזקדפה על רגליה האחוריות, פוערת את עיניה לרווחה. ראשה נע מצד לצד.
"כן כן כן, זה עובד!" אמר הפסנתר.
"רגע," אמרה המנורה.
"שום רגע, תמשיכי!"
"רגע, כשאני מתנדנדת ככה אני רואה לתוך הסלון של השכנים ממול."
"למי אכפת, תמשיכי!"
"יש שם אישה עם אקדח."
המנורה קפאה. הפסנתר לא העז להגיד דבר. אפילו פרינסס הפסיקה ליילל ולבשה הבעה רצינית.
"היא מחביאה אותו בתוך קופסאת טחינה," האור במנורה התעמעם עד שנעלם. "למה שהיא תעשה דבר כזה?"
הפסנתר לא ידע. פרינסס בוודאי שלא ידעה.

במנו

New member
חביב

המעבר החד מהאווירה השטותניקית לרצינית מורגש היטב, אבל היה נחמד לראות שעדיין יש תוספות משעשעות כגון "מחביאה אותו בתוך קופסאת טחינה" ו"פרינסס בוודאי שלא ידעה".

g l o r y

New member
אוי ויימסי, זה היה כיף כיף!

זה היה דיאלוג מגניב. ואהבתי תפסנתר. אבל למה טחינה? זה הורס תאקדח! ומה קורה בסוף???

במנו

New member
מעולם לא כתבתי סיפור עם גיבור/ת על

דמות שיש לך יכולת על כלשהי ומצילה אנשים וזה. נראה לי מאתגר לכתוב סיפור קצרצר על זה.

godright

New member
משהו מלפני יובל וחצי

שם: אלסר דופלרנקנשטין או בקיצור אל-דור
&nbsp
תיאור: שמנגוץ עם חיוך תמידי על הפנים, הוא אוהב ציניות, אבל היא לא אוהבת אותו.
&nbsp
כוחות: יכולת שליטה באוויר! (זה כולל את היכולת ליצור ואקום, היכולת להקפיא מים, היכולת לרחף, היכולת ליצור הזיה והיכולת לשלוט בגזים שלו [אבל זה רק עושה אותו יותר לחוץ]
&nbsp
חולשות: יש לו חולשה לבלונים, גם כשלא צריך. הוא לא יכול לסבול ראי, כי זה מראה לו שיש עוד אחד שטוב בדיוק כמוהו, והוא אלרגי לכוח המשיכה, מה שגורם לו לפרצי עייפות בלתי צפויים. (הוא גם לא יכול לקרוא בין השורות)
&nbsp
רקע: שמיים כחולים שמש וציפורים (זה מה שהוא ביקש לכתוב).
(מכיוון שהוא לא יכול לקרוא בין השורות אני אכתוב את הרקע שלו פה: הוא נולד בדיוק לאותם הורים שהולידו את שאר האחים שלו, מיד כשנולד כולם ראו שהוא שונה, כל האחים שלו היו נמוכים שמנים ועם חיוך, והוא היה... תינוק.
לאחר שגדל [במטר וחצי] החליט אל-דור לצאת לעולם הגדול ולהתמחות במשהו מסוכן. אבל אז הוא התייאש ונשאר עם יכולת השליטה באוויר שעוברת בתורשה אצלו במשפחה.)
&nbsp
שונות: חמישה בננות, ארבע תפוחים, קילו עגבניות ומנגו אחד. (הוא ביקש שאני אכתוב גם: לא לקנות אצל קשטן)
&nbsp

במנו

New member
לא שרשרתי למקום הנכון...

היה צריך להיות משורשר לסיפור של godright מהתגובה "משהו מלפני יובל וחצי".

אלודאה

New member
יחי הקומוניזם!

ולמרות שבירת הראש לא הצלחתי למצוא משהו שלא כתבתי עליו. אשמח לרעיונות!

ויימס

New member
אני בטוחה שמעולם לא כתבת סיפור על מחל...

Nope... couln't keep a straight face

סיפור שבו אף אחד לא מדבר?

למעלה