אז בעקבות הפוסט של אתמול בנושא הכסף יש לי

גם אני לא חושב שבהכרח סקס יגרור אהבה

וברור שיתכנו סיטואציות מפתות בחיים האמיתיים (וגם תרחיש הרבה יותר הגיוני כמובן )
השאלה שאני שואל את עצמי האם מראש הייתי מכניס ראש (נניח בריא ) למיטה (נקרא לה מדבקת ).

המושג עבודה "קרה" מאוד מעניין....העבודה יכולה ל"התחמם" מן הסתם.
ו..
אתם לא חושבים , ביננו, שכל הדיון הזה מתבצע במצב נגיד תודעתי או מיני "קר", אבל אם אכן הצעה כזו באמת
תעלה על השולחן העסק (שלכם ) יתחמם וההחלטות שלכם יהיו שונות ?

poseidon111

Active member
שאלה טובה שאין עליה מענה חד. אבל זה

חסרונו ויתרונו של דיון תיאורטי.
האפשרות לחשוב ללא מוטיב הרגש.
רק על העניין העקרוני.

lefler11

New member
פוסידון

אבל זאת בדיוק הנקודה - האם לדעתך אפשר לחשוב ללא ("במנותק" מ-) מוטיב הרגש

לא נראה לי - אולי רק בתיאוריה...

טוב אז ברמה העקרונית שתלך ותביא הכסף

ואם היא לא היתה טובה, ניתן לו 1+1 חינם.
אצלנו הלקוח הוא מעל הכל .

אני איתך לגמרי

מסכימה עם תוכן דבריך לחלוטין. אם כסף הוא לא חזות הכל, אז למה אנחנו הולכים לעבוד במקום שמכניס לנו כסף במקום ללכת ולעסוק במשהו שאנחנו אוהבים באמת אבל אין כסף בצידו? הרי אנחנו מוכרים את עצמנו וגופינו יום יום בעבור כסף. חוטפים לפעמים עלבונות בשביל כסף. מעצבנים אותנו בגלל כסף. כל החיים שלנו סובבים אחרי כסף כי הכסף הוא האמצעי להשגת ההנאות והאושר שאנחנו כל כך זקוקים לו מלבד הצורך הקיומי ללחם.
אני אספר לכם סיפור על מישהי נשואה אשר בעלה היה מכור לסקס והוא היה חייב חייב חייב לשכב איתה כל יום אחרת לא היה יכול לתפקד. אבל האישה כמובן, בגלל שזה לא קל כל יום גם לעבוד בחוץ, גם לטפל במטלות הבית, גם לגדל ילדים, וגם הסקס בעצמו הופך כל לילה למטלה לא קלה, התנתה זאת בסיפוק כל הנאותיה כגון - שופינג כמה שהיא רוצה, בתי מלון בסופי שבוע, חו"ל מדי פעם בפעם, בילויים ויציאות לסרטים והופעות... בקיצור, הדבר התאפשר כי האיש היה עצמאי ולא היה חסר לו כסף לממן את כל זאת.
אז האם זה לא נחשב כמו סוג של מכירת הגוף תמורת כסף והנאות? אז מה אם הם נשואים? עצם העובדה שהיא חייבת לשכב כל לילה עם בעלה גם כשהיא אינה רוצה בכך, זה סוג של מכירת הגוף, או סתם השלמה עם רוע הגזירה.
תמורת סכום הולם של מיליון ש"ח או קצת יותר, אני לא הייתי מהססת. גם אם הייתי מרגישה קצת רע אחר כך, לא נורא. בחיים הכל עובר. רק הכסף שנשאר הוא החשוב מבחינתי כי הוא היה משמש לקניית בית להשקעה כדי להשכיר אותו, ולעת זיקנה ליהנות ולחיות מדמי השכירות.
דרך אגב, משיחות שקיימנו בעלי ואני על הנושא הזה בעקבות הסרט המפורסם בזמנו, דעתו של בעלי בדיוק כמו דעתי ודעתך.

poseidon111

Active member
אני חושב שבחיים האמיתיים, צריך גבר

שסומך על אשתו כדי לקבל זאת.
כמו בעלך לדוגמא.

הייתי מעדיף שהאשה שלצידי תמכור כלייה

אבל,
לא שופט נשים שהיו מקבלות את ההצעה ואת הגברבר האפסוסי
שיעצום עין (והנה קצת שפטתי ).

כולנו זונות בלי קשר...
לדעתי.

רינתי77

Active member
המציאות היא מאד לא רומנטית, ואין באמת

מקום לצדקנות. בוא נאמר את האמת:
לכל אחד יש מחיר. לכל אחד!
בלי קשר למין, דת וגזע!
אז השאלה היחידה הרלוונטית היא מה גובה המחיר...

lefler11

New member
האם אפשר לקחת את השאלה שלך צעד אחד קדימה

ראשית אענה לשאלתך - בהנחה שאני באמת אוהב את אותה בחורה - התשובה שלי היא לא

ועכשיו לנקודה שהעליתי בנושא - אני חושב שהשאלה שהצגת מהווה "גרגיר קטן" מתוך השאלה האמיתית:
האם היית מוכן למכור את נשמתך תמורת בצע כסף

בעקבות הפוסט של הקפטן, נראה לי שחלק גדול מהציפורים לא כל כך יבינו למה אני מתכוון (הרי הם לא מאמינים בנשמה) - אבל מי שכן מאמין בנשמה (ויש פה כמה כאלה) - יבין בדיוק למה התכוונתי.

וגם במקרה הזה התשובה שלי היא לא
(וכבר היו לי בחיים לא מעט "הזדמנויות" \ פיתויים \ הצעות, שלמזלי כנראה שהקארמה שלי שמרה עלי מפניהן...
).

http://www.youtube.com/watch?v=yDM7D1teDco

poseidon111

Active member
אל תעשה מזה משהו שהוא אינו. מדובר על

דבר פשוט: האם תתפשר על אחד הערכים שלך תמורת הסכום הנכון.
לא נשמה ולא נפש.
זה לא ששאלתי אם מישהו יהיה מוכן לבגוד במדינתו או לרצוח מישהו אחר תמורת כסף.

אני באמת לא רואה את הקשר לנפש, ואם אתה קושר את אותו ערך לנפש, הרי החדשות הן שאתה עושה זאת מבלי משים כמעט כל יום.
מוכר את נשמתך עבור משהו.

lefler11

New member
אני חולק עליך

אני עושה את מה שהקארמה שלי מובילה אותי: סיבה ותוצאה - לא שום דבר מעבר לזה.
אני לא מוכר את נשמתי בעבור שום דבר, לא כסף וגם לא שום אינטרס אחר.

קצת מוזר לי לשמוע ממך טעונים בעניין נשמה - כי על פי מה שהבנתי לדעתך היא "לא בדיוק" קיימת... האם הבנתי לא נכון

הקשר לנפש מגיע מאהבת אמת - שאתה אוהב משהי באמת, לא נראה לי שתסכים לחלוק אותה עם משהו נוסף תמורת סכומי כסף (אולי בקטע של גיוון כמו שלישיה או לצפות מהצד במידה וזה הפטיש שלך... - אבל ממש לא כ"מוצר" שאתה משכיר תמורת כסף
).

אהבת אמת זה לא משהו שמתבטא רק בכימיה וזרמים במוח - לדעתי אהבת אמת זה משהו שבא לידי ביטוי בעיקר בלב ובנפש.

במידה ותבחר "לבגוד" באותה אהבת אמת, יש לי הרגשה שתצטער על זה עד היום האחרון שלך...

poseidon111

Active member
אז ככה. אני לא יודע מהי הקארמה שאתה

מרבה לדבר בשבחה. אותי מוביל הראש שלי.
2.כבר אמרתי שיש הגדרות שונות לנשמה. אני לא מקבל את ההגדרה הדתית, אלא מה שאני תופס כנשמה: אופי האדם והתיחסותו לאחרים. זה הכל.
3.אתה נשמע כמו נער צעיר שהתאהב לראשונה והוא נפעם מעצם הרגש. החיים ילמדו אותו שגם לאהבה יש יתרונות וחסרונות.
4. מה ההבדל בין לחלוק אותה לצורך סיפוק ה"פטיש" שלך לבין לדעת שעשתה זאת עבור הרווחה הכלכלית? הרי בשניהם אתה סוג של סוחר. באחד תמורת
ההנאה המינית שלך, ובשני תמורת ההנאה החומרית שלך. זה די מוזר שאינך רואה שזה אותו דבר.
5. לבגוד הוא מושג שמלמד על משהו שנעשה בניגוד לרצון ולידיעת השני. אני אמרתי במפורש שמדובר על הסכמה משותפת. היכן הבגידה, אלא אם כן
אתה מיחס תכונה נוספת לאהבה, והיא קיום ישות עצמאית שתיפגע.

למעלה