אז האם מכרו לנו שקרים בקשר לחרדים?

קלייטון.ש

Well-known member
יש נקודה בקשר למיסוי שהיה צריך אולי להדגיש יותר

הוא התייחס אבל לדעתי רצוי היה להציג את הנושא ברמה האישית ממש.
מס הכנסה בישראל מתחיל ממשכורות גבוהות למדי, ורוב השכירים במשק לא משלמים מס הכנסה. למשל גבר עם שני ילדים קטנים שמשכורתו 11,000 ש"ח (בערך השכר הממוצע) ישלם מס הכנסה אפס. כך גם אשתו. אז כל אלה שמרויחים שכר ממוצע וטוענים שהם "תורמים" יותר מהחרדים, שיסתכלו בתלוש שלהם ויראו שזה לא נכון.

BravoMan

Active member
הרב זמיר כהן הוא שקרן ידוע, שבונה על כך שלמאמינים שלו

אין גישה לאינטרנט ולא יכולים לבדוק בכלל את ה-"עובדות" שהוא ממציא.
&nbsp
הנה מסמך מאתר הכנסת לגבי מצב התעסוקה אצל חרדים:
https://fs.knesset.gov.il/globaldoc...30e8-98fc-e811-80e1-00155d0a98a9_11_10854.pdf
&nbsp
ניתן לראות שהמצב רע למדי:
&nbsp
אחוזר התעסוקה בקרב גברים חרדיים הוא 47%, כלומר יותר מחצי מובטלים, בעוד שבקרב כלל הגברים הוא 82.3% - פי שניים כמעת!
&nbsp
גם ההכנסה החודשית הממוצעת בקרב החרדים שעובדים נמוך ב-48.7 אחוז ביחס לכלל האוכלוסייה.
&nbsp
אבל מסים הם רק חלק אחד קטן מסיפור החרדים!
&nbsp
אבל מסים הם רק חלק אחד קטן בסיפור.
&nbsp
הבעיה הגדולה יותר היא רמת ההשכלה שלהם, שהיא 0 ובכוונה.
חוסר לימודי ליבה בסיסית מייצר פה דור של בורים, שגם אם ירצה להתפרנס בכבוד כשיגדל, לא יוכל לעשות זאת.
&nbsp
ולגבי "תרומה למדינה":
בארגון הצלה יש 4280 מתנדבים.
https://www.guidestar.org.il/organization/580465979
&nbsp
גם אם נניח שכולם חרדים, מה שלא נכון כמובן, ונחבר לזה את זק"א עם 3500 מתנדבים שלה (http://www.zaka.org.il/), נגיע בקושי לרבע מכמות החרדים שקיבלו פתור מגיוס רק בשנת 2018!
&nbsp
&nbsp
שים לב: כמות החרדים שקיבלו פתור מהצבא ב-2018 היא 37200 וזה רק בשנה שעברה!
כמעת 40 אלף שהיו צריכים (ויכולים) להתגייס, ונשארו לשבת בבית.
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3734377,00.html
&nbsp
וכל זה בלי בכלל להיכנס לכך שסטודנטים חילוניים שמסיימים תואר שימושי ב-3-4 שנים משלמים על הכל בעוד שתלמידי ישיבות שלומדים חומר שלא תורם כלום לכלום מקבלים על זה כסף מהמדינה, את כמות הילדים הממוצעת הגבוהה במגזר שגם עליה מקבלים קצבאות, את היחס לנשים בשם "צניעות" ויתר מראין ובישין ב-"מוסר" החרדי...
&nbsp
היחיד שמוכר שקרים פה זה הרב שלך!

קלייטון.ש

Well-known member
לדעתי הרב זמיר כהן יכול וצריך להגיש נגדך תביעת דיבה

על שקראת לו שקרן ועוד "ידוע". זה 50,000 ש"ח ללא הוכחת נזק.
קראת לו שקרן, ועוד "ידוע", וקישרת למסמך שמכיל בדיוק את המידע שהוא מסר.

BravoMan

Active member
שיגיש - שמעת על הגנת "אמת דיברתי"?

לא קראת את המסמך, אחרת לא היית כותב את מה שכתבת.
ואתה גם לא מכיר סרטונים של הרב, מערוץ 20 ו-youtube מסבירים שמאובנים זה "החמין של אלוהים".
&nbsp
בלי שום רקע מדעי, בלי לדעת מה זה מאובן, הבן אדם מביא תאוריות הזויות בביטחון גמור ומפיץ אותן לציבור כאמת לאמיתה באמצעי תקשורת פומבית.

קלייטון.ש

Well-known member
לי לא אכפת, תסביר את זה לשופט

אתה תצטרך להוכיח לא רק שהוא שקרן, אלא שהוא גם "ידוע".
במקומך הייתי מבקש למחוק את ההודעה המשמיצה שפרסמת. מצד שני אני בחיים לא הייתי במקומך.
אבל אולי אתה מליונר והפסד של כמה עשרות אלפי ש"ח לא מדאיג אותך.

BravoMan

Active member
מזל שאתה לא עו"ד...

הודעה שלי בכל מקרה מוגנת ע"י חופש הדיבור ולא ניתן לתבוע עליה דיבה, אבל עניינים כאלה גדולים על מישהו כמוך...

BravoMan

Active member
נ.ב. כדאי שתראה את זה לפני שאתה נותן עצות משפטיות פה:

איפה אני יכול למצוא כמה אנשים מתגייסים כל שנה?

מישהו כאן אמר קודם שכמעט 40 אלף חרדים לא התגייסו בשנת 2018, אבל זה לא אומר לי כלום אם אני לא יודע כמה זה באחוזים יחסית לכמות המתגייסים הכללית...

לא מצאתי בשום מקום מידע לגבי מספר המתגייסים בשנת 2018 או 2017, איפה אני יכול למצוא את הנתון הזה?

BravoMan

Active member
מה זה משנה כמה זה באחוזים מכלל המתגייסים?

מה שמשנה זה כמה חרדים מתוך כל אלה שחייבים מתגייסים, ביחס לכמה חילונים ודתיים לאומיים מתגייסים.
&nbsp
הנה נתונים מאתר צה"ל לגבי אחוזי גיוס:
https://bit.ly/2GaNGeT
תוכל לראות בקלות שככל שיש יותר חרדים כך יש פחות מתגייסים מתוך כל אלה שחייבים.

אבל למה אי אפשר למצוא בשום מקום את מספר המתגייסים הכולל

בכל שנה ושנה? האם זה נתון סודי שמנסים להסתיר אותו?

הלינק שנתת נחמד אבל צריך לעבור עיר עיר ולבדוק מה אחוז החרדים בה... למי יש כוח לזה?

BravoMan

Active member
לא יודע, אולי, אבל אתה לא צריך לעבור עיר עיר.

יש ערים עם ריכוז חרדים מובהק שקרוב ל-100% וערים עם ריכוז חילונים מובהק קרוב ל-100% ולא קשה לראות היכן הם בטבלה.
&nbsp
אתה בדיוק הדוגמה לסוג האנשים שהרב בונה עליה:
אתה טוען שממש מעניינת אותך האמת, אבל אצלן מכדי לחפש נתונים, ולכן כל מי שמביא לך סרטון אנימציה חמוד ב-youtube יזכה באמונה שלך ותרוץ לנופף בו לאנשים ולדרוש מהם "לא להתחמק".
&nbsp
שאגב זה ממש חצוף, אבל ניחה, אנחנו כאן בשביל משחקים כאלה...
&nbsp
אם היית רוצה באמת לדעת, יכולת למשל לחפש כמה ילדים נולדו בשנה מסוימת ולפי כך יהיו בני 18 בשנה מסוימת.
&nbsp
סתם בשלוף הנה מידע על 2003:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2970440,00.html
&nbsp
נולדו בה כ-98600 אלף ילדים יהודים.
הילדים האלה יצטרכו להתגייס עוד שנתיים, ב-2021.
&nbsp
אם באותה שנה יהיה עדיין קרוב ל-40 אלף חרדים פרזיטים משתמטים, זה אומר שצה"ל יפסיד יותר משליש מפוטנציאל הגיוס שלו!
&nbsp
ועוד כמה דברים:
1. הטענה שלצבא יש עודף חיילים היא טענה שקרית, שמבוססת על כל מיני כתבות פלצניות שמדברות למשל על "חיילים מיותרים" בקריה.
&nbsp
זו סתם הצבה לא נכונה, ואולי גם יש עודף ג'ובניקים, כי לא כל מועמד גיוס אפשר לקחת לכל תפקיד.
&nbsp
אבל, מי שעושה מילואים, ומי שעשה סדיר משמעותי יודע היטב: בתפקידים החשובים, לוחמים, נהגים, יחידות טכנולוגיות - תמיד יש מחסור, ותמיד צריך עוד ועוד.
&nbsp
2. חנוך כבר נגע בזה למטה, אבל אני ארחיב:
בסרטון, הרב טוען שחרדים משלמים "מסים עקיפים" כמו כולם, למשל מע"מ, אבל זו דוגמה לשקר!
משפחה חרדית שהמפרנסת היחידה שלה היא האישה שמרוויחה שכר מינימום או קרוב לזה, לעולם לא תקנה באותה כמות כמו משפחה חילונית עם שני הורים שעובדים ומקבלים שכר חציוני או מעל לזה.
&nbsp
כלומר - אין כוח קניה, אין מע"מ.
&nbsp
3. גם בעניין בעלות על דירות, הרב "החסיר" (בכוונה, הרי הסרטון בא לשכנע) את העובדה שמשפחות חרדיות מקבלות הטבות רבות בקניית דירות.
יש שכונות שלמות שנבנות במיוחד בשבילן ונמכרות במחיר מסובסד מאוד מאוד, דבר שלא זמין לחילונים.
&nbsp
ומאיפה לדעתך מגיע הכסף לסבסוד הזה???
&nbsp
4. בסרטון מדבר הרב על כך שאחוז החרדים בכלא נמוך, בטענה שזה בגלל שהחרדים התחנכו לכיבוד הורים ולא מבקרים במועדונים.
&nbsp
אבל גם זה שקר.
&nbsp
ראשית, הסטטיסטיקה היחידה שהשב"ס מפרסם זה כמה אסירים מכלל האסירים יושבים באגף "שומרי מצוות".
קשה לקבוע מזה לכמה מהם חרדים.
&nbsp
בנוסף, צריך לזכור שיהודים בכלל מהווים שליש בלבד מהאסירים בישראל:
https://bit.ly/2JocOjT
&nbsp
אבל מה שיותר חשוב הוא, שבתי כלא הם לא מראה מדויקת של סטטיסטיקת פשיעה, כי לא כל פושע מגיע לכלא, או אפילו לבית משפט.
לא כל פשע מדווח, ויש מגזרים בהם מדווחים פחות.
&nbsp
ראינו בשנים האחרונות שלל חשיפות על כך שפדופיליה לא מדווחת ולא מטופלת במגזר החרדי.
מי שיטריד ילדים שם לא רק שלא יסגירו אותו למשטרה, יגנו עליו!
&nbsp
תוסיף לזה את העובדה שש"ס היא כרגע המפלגה היחידה בכנסת שהעומד בראשה הורשע במעילת כספים, ישב בכלא, וחזר ברגע שיכל לתפקיד, וזה לא מונע ממנה להיות המפלגה החרדית הגדולה ביותר, ותראה שמוסר הוא מהם והלאה.
&nbsp
כנראה מרוב לימודי תלמוד הם שכחו ללמוד את עשרת הדיברות, כגון "לא תגנוב".
&nbsp
תסתכל למשל בכתבה הזו:
https://www.bhol.co.il/news/801595
&nbsp
שים לב שהיא מפורסמת באתר חרדי ולא אתר חילוני!
&nbsp
שמת לב מה חסר שם?
דיווח על מעצרים!
&nbsp
בקיצור - מדובר בחברה בעייתי ביותר, אבל בסרטון אנימציה נחמד אפשר להציג כל דבר בצורה חיובית. כל עוד בטוחים שאיש לא ילך לבדוק את הנתונים או אין לאף אחד מקורות מידע אחרים, חוץ מהסרטון.

תודה, נקודות מעניינות

ורעיון יפה לבדוק את מספר הלידות כדי להסיק מזה לגבי מספר המגוייסים.

קלייטון.ש

Well-known member
באמת מה זה משנה

אם הדיון הוא על "תרומה" אז השירות של חרדים בצה"ל הוא בוודאי לא תרומה. לצה"ל יש גם ככה יותר מתגייסים ממה שהוא מסוגל לנצל באופן יעיל, והוא בהחלט לא צריך חרדים. אלה חיילים מורכבים עם צרכים מיוחדים שלא יכולים להועיל לצבא יותר ממקבילים חילונים, שיש להם צרכים יותר פשוטים.
גיוס חרדים לצבא הוא סוגיה חברתית ולא סוגיה צבאית. והוא סוגיה חברתית דווקאית ולא מהותית. מתעסקים בזה כדי שיהיה מה להפנות נגד החרדים ולא כי הצבא (או המדינה) מפסיד משהו.

BravoMan

Active member
אין להם שום צרכים מיוחדים.

כל ההפלצות של חרדים על "אורח חיים" זה גחמות ולא צרכים.
&nbsp
כפי שאני בתור חילוני וויתרתי על הרבה דברים שחשובים לי כשהתגייסתי לצה"ל, וכפי שאני עדיין מוותר עליהם במילואים, כך יכולים כל אותם עשרות אלפי חרדים בריאים בגופם ונפשם לעשות את המוטל עליהם.
&nbsp
הסוגיה כאן היא אכן חברתית ברובה, אבל היא מהותית מאוד:
אי אפשר לקיים מדינה בה אין שוויון בפני החוק לאזרחים.
&nbsp
כמו שלא מקובל אפרטהייד ועבדות, כך לא מקובל שיש אוכלוסייה שחייבת לסכן את חייה ולוותר על החופש שלה בשירות צבאי מתוקף חוק (או להיענש), ויש אוכלוסייה שאינה חייבת, ולא בגלל שאינה יכולה - אלא בגלל שאינה רוצה!
&nbsp
תאר לך מצב שמחר יחליטו שעובדי הייטק מת"א לא משלמים מס הכנסה, אבל עובדי הייטק מחיפה כן.
מדינה דמוקרטית צודקת יכולה לתפקד ככה?
&nbsp
אף אחד לא רוצה שום "תרומות" מחרדים.
אנשים רוצים שוויון וצדק.

חנוך25

New member
1. לא יודע לגבי המספרים שהוא מציג בסטיסטיקה של האבטלה

אבל השאלה המספרית האמיתית כי האם החרדים כציבור מביאים סך מיסים שהוא פרופורציוני לגודל הציבור הזה באוכלוסיה כולה. מיסים מכל הסוגים.
במידה ולא - אז הציבורים האחרים מממנים אותם. מצגות וסירטונים לט יכולים לבטל את זה.
נקודה חשובה נוספת לגבי מיסים - האם חלקם של מיסי החרדים במגזר היצרני הוא פרופורציוני לשיעורם באוכלוסיה.
כי רק מהמגזר היצרני יש כסף שהוא הכנסה לקופה. מכל מי שמקבל משכורת מגוף ממשלתי או ציבורי אין הכנסה.

2. לא הזכיר במילה את הפטור משירות חובה. מאדם עם יושרה הייתי מצפה לפחות להגיד שמדובר בפריוילגיה מאוד משמעותית. ולא "אדם ככל אדם שחשוב לו יראת שמיים".
3. קצת מצחיק ההצדקה שרבנים חרדים יודעים לשנורר בחו"ל...

לסיכום - עם כל הפוזה הכאילו אנחנו שווים מדובר בסרטון שמנסה להצדיק תרבות של טרמפיסטיות כאידאולוגיה - בכל מיני טענות רגשיות כמו התבוללות, לא צורכים סמים, לא פושעים, אנשים נחמדים וכו'...כאילו שאם היו ציבור שנושא בנטל באופן שוה היו חייבים להיות פושעים מסוממים וכו'

קלייטון.ש

Well-known member
למה צריך להתייחס אל "החרדים כציבור"?

ומול איזה "ציבור" אחר מעמידים אותם? "החילונים" אינם ציבור שאפשר להבדיל מציבור אחר רק על סמך החילוניות. "החילונים" הם לא-חרדים, אבל זה לא עושה אותם גוש אחיד, כי אין תכונה שמשותפת ל"חילונים" מלבד היותם "לא-חרדים", ומנגד יש מאפיינים רבים שמפוררים את החברה "החילונית" לתת-קבוצות.
אם רוצים לחלק את החברה הישראלית לקבוצות ולראות איך כל קבוצה עומדת מבחינה זו או אחרת מול האחרות, צריך להתכבד ולחלק את "החילונים" לכל הקבוצות הרבות שהם שייכים אליהן, ואם כבר אז בבקשה לחלק את "החרדים" לקבוצות הרבות שהם שייכים אליהן, ואשר שונות זו מזו יותר משהן שונות מהחילונים.

BravoMan

Active member
כבר שכחת ממה התחיל השרשור?

אפשר לחלק בני אדם לכל מיני קטגוריות בהתאם לקבוצת המאפיינים שמאפיינים אותה קטגוריה.
&nbsp
למשל, אם היינו דנים על נטייה מינית, חלוקה להומוסקסואלים והטרוסקסואלים היית חוצה חלוקה לחילונים וחרדים ויוצרת קבוצות שבה חברים פריטים הן מהחברה החילונית והן מהחרדית.
&nbsp
פותח השרשור הביא סרטון שמאגד חרדים כציבור על סמך מאפיין היותם "חרדים", ועל זה אנחנו דנים.
אם לא מתאים לך לדון על זה, אינך חייב להגיב בשרשור הזה!

חנוך25

New member
ראשית, זה זמיר כהן שהתייחס אל החרדים כציבור.

והציג אפולוגטיקה מסויימת. אני מתייחס לאפולוגטיקה שלו.
והם גם שמזהים את עצמם כ"ציבור".
אפשר לחלק עוד ועוד עד לרמה שמספר הציבורים יהיה כמספר האנשים, אבל לחרדים, עם כל השונות בתוכם, יש גם הרבה מאפיינים משותפים - לפחות בהיבט האזרחי.
אותי לא מעניינים הניואנסים שנוגעים להלכות המקובלות בכל תת קבוצה, אלא רק מה שיש לו השפעה עלי. בדיוק כמו שאותם לא מעניינות תתי הקבוצות של החילוניים.

קלייטון.ש

Well-known member
זמיר כהן התייחס אל ההתייחסות אל החרדים כציבור נפרד

לשם הצגתם כציבור שאיכשהו תורם פחות למדינה, והשתדל להפריך התייחסות זו, בין השאר ע"י כך שהראה שמבחינת תרומה הם לא שונים מאד מהציבור הכללי. כך שלפי הניתוח שלו בין כה וכה אין בסיס להפרדה על בסיס "תרומה".
הנקודה שלי היא שבכלל לא צריך לעשות שום הפרדה, ואז זמיר כהן לא היה צריך להפריך אותה. שורש הרע הוא בהתייחסות השונה אל "חרדים".
אני לא יודע איך החרדים מזהים את עצמם, ולא סביר שחרדי ליטאי יכניס עצמו באותה קבוצה עם חרדי חסידי. או שחרדי אשכנזי יגיד שהוא ביחד עם חרדי מזרחי.
אני שומע רק איך החילונים טוענים שהחרדים מזהים את עצמם, כאשר החילונים הם שנותנים לחרדים את האופציה לזהות את עצמם או כחרדי או כחילוני. כנראה שאם אלה האפשרויות אז החרדי יגיד שהוא "חרדי". תוסיף לשאלון שאתה נותן להם את מכלול הסיווגים ותקבל פירוט יותר מדויק.

גם לא ברור לי מה המאפיין המשותף של כל החרדים. בעיניים חילונות הם נראים דומים כפי שכל הסינים נראים דומים (והסינים דומים ליפנים) עבור מי שמשתמש בהכללות ללא בסיס. אפילו הלבוש שלהם לא דומה, לא כל שכן ההתנהגויות. למעשה רוב ההתנהגויות של החרדי זהות לאלה של החילוני. כי הם בני אדם וחיים באותו עולם עם בדיוק אותן בעיות. השונות המעשית היא בשוליים. הדתיות שלהם גם אם היא יותר מופגנת אינה שונה מהותית מדתיות של כיפות סרוגות או אפילו של מסורתיים. בשוליים האלה השונות בין חרדי אחד לאחר גדולה מהשונות בינם לבין החילונים.

למעלה