אז האם מכרו לנו שקרים בקשר לחרדים?

קלייטון.ש

Well-known member
אינדוקטרינציה דתית של מי?

הרי סביר שמי שהולך ללמוד לימודי דת כבר מאמין לפחות שהלימודים ראויים. ההטבה הכספית שמקבלים לחלוטין לא מצדיקה בפני עצמה השקעה כזו.
מעבר לכך הטבות בגין לימודים קיימות גם בתחומים לימוד אחרים. למשל מי שסיים לימודים לתואר ראשון או שני, ועוד מספר מסלולים, מקבל הטבה במיסוי.

מה שנוגע למוסר וצבא, מאחר ובעיקרון הצבא אינו מוסרי, והשירות בצבא אינו מוסרי, כפיה של גיוס היא העוול המוסרי ולא השחרור ממנו. הצבא אינו מוסרי אבל הכרחי ולכן צריך לצמצם את הגיוס אליו רק לצרכים האמיתיים. גיוס חרדים הוא לא צורך אמיתי של צה"ל.

חנוך25

New member
נו, לרחוץ בנקיון כפיים - שמישהו אחר יעשה את העבודה המלוכלכת

זה באמת אחד הדברים הכי דוחים מבחינה מוסרית.

קלייטון.ש

Well-known member
את העבודה המלוכלכת צריכים לעשות אנשי מקצוע

ולא תלמידי ישיבה לבנבנים ורכים. הרעיון שצה"ל הוא "צבא העם" היה טוב בעבר אבל כיום הוא רעיון גרוע שמזיק לצבא ומזיק לעם שהוא צריך להגן עליו.

BravoMan

Active member
בכנות, אני לא חושב שזו בעיה כזו גדולה לצבא, עדיין:

נכון שהיום יש לא מעט תפקידים טכנולוגיים, אפילו יחידות חי"ר מתחילות לקבל דברים כמו "רוכב שמיים" (וזה רק מה שאנו רואים בתקשורת), אבל עדיין לא ממש צריך אפילו 12 שנות לימוד כדי לשכב עם M-16 (או איך שלא קוראים למחליף שלו, ברח לי השם) בבוץ, וזה עדיין אחד התפקידים החשובים, כי למרות כל הטכנולוגיה שום דבר עדיין לא מחליף "רגליים על הקרקע" במקרה של מלחמת אמת.
&nbsp
כפי שאני רואה זאת, הבעיה היחידה בגיוס חרדים היא הממשלה הלא יוצלחת שלנו.
אם היה חוק ברור, והוא היה נאכף, הצבא היה מקבל תוספת מאוד נחוצה לכוח הלוחם שלו.
&nbsp
ומי שאומר שהצבא לא צריך אותם - או שמשקר ביודעין, או שמעולם לא שירת בצבא ואין לו מושג.

חנוך25

New member
הבורות היא לא רק מקצועות לימוד ספציפיים.

זה מכלול שלם של מצב תודעתי שמאפשר ללמוד דברים חדשים ולתפקד בחברה ובסיטואציה דינמית ותובענית.
מאחורי שכיבה עם מ-16 בבוץ יש עולם ומלואו יש יכולות מנטליות.

BravoMan

Active member
איך הגעת למסקנה שצבא אינו מוסרי???

הרי לפי השיטה שלך, המוסר נועד להגן על החלש, וזה מה שהצבא עושה:
הוא החזק שדואג לכך שלא ישחטו את החלשים.
&nbsp
אז מה פתאום צבא זה לא מוסרי?

dude101

New member
אז ירדת מ"חרדי זה לא סיווג"

ועברת ל"חרדי זה כן סיווג, אבל כזה שפתוח לכל היהודים"?

אני בספק אם אתה יהודי, ועשו לך ברית מילה, היות והגויים

קוראים ליהודים פרזיטים ולא משנה אם הוא יהודי חרדי או חילוני

BravoMan

Active member
ברור, הרי אין לך שום דבר ענייני לסתור את המספרים שהבאתי

לך, אז אתה יוצא בתקיפות אישיות, או לפחות מה שאתה חושב שהוא תקיפה אישית...
&nbsp
שמע, אם הגדרה שלך ל-"יהודי" זה לא לעבוד, לא להגן על המדינה היהודית היחידה בעולם, ואפילו לצאת לכנסים של רבי מחבלים ומרצחים, "יהודי" כזה אני לא רוצה להיות.
&nbsp
עדיף להיות גוי.
&nbsp
ואם אתה חושב שחיתוך ה-ז' זה מה שעושה מישהו לאדם טוב, אז שיחזירו לי את הערלה, כי אני לא רוצה להיות בקבוצה אחת עם יצורים כמוך!
&nbsp
רק שתדע - חרדים גורמים הרבה יותר נזק לעם היהודי מאשר כל אנטישמי שחי היום.
למעשה, אם חלילה תהיה עוד שואה, זה לא יהיה בגלל שיקום עוד היטלר.
יש מספיק ערבים מסביב שרוצים להרוג את כולנו.
&nbsp
זה יהיה בגלל שהחרדים יהפכו לרוב וימוטטו את המדינה, וימסרו אותה לידיים של אותם ערבים!

BravoMan

Active member
אולי כך עדיף...

הרי כשתקום פה מדינת הלכה, אותך בתור יהודי שמחלל שבת יסקלו, ואותי בתור גוי לא

BravoMan

Active member
במדינת הלכה לא יהיה אינטרנט בכלל, אבל זה לא אומר שלא יסקלו

"יהודים" שחיללו שבת לפני שהספיקו להיפתר ממנו

סתם מנסה להבין

לפי הפסקה האחרונה בקישור שהבאת, תלמיד ישיבה גדולה מקבל בסך הכל 477 שקלים ואברך כולל מקבל 857 שקלים, אז על זה כל הסיפור? אלו נשמעות לי ממש פרוטות, אתה היית מסוגל לחיות עם משכורת כזאת?

BravoMan

Active member
אם זה פרוטות, שלם אתה אותן מכיסך ל-124500 אברכים!

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5428807,00.html
&nbsp
כמה מקבל סטודנט במכללה? 0 - הוא משלם עשרות אלפים שכר לימוד.
כמה מקבל סטודנט אוניברסיטה? 0 - הוא משלם עוד יותר שכר לימוד מתלמיד מכללה.
&nbsp
היית תקופה שג'ובניק בסדיר היה מקבל 300 ש"ח, וחייל בקרבי 700.
נו, ביזיון לא?
&nbsp
הנקודה כאן היא האי שוויון - למה שאנשים האלה בכלל יקבלו גרוש מהמדינה, כשאחרים במצב דומה, או מצב מסוכן יותר, לא מקבלים כלל או מקבלים פחות?
&nbsp
אלה אנשים בריאים שיכולים לעבוד ולפרנס את עצמם, אז למה אני צריך לפרנס אותם מהכסף שאני מרוויח?

dude101

New member
לא, זה רק המימון הישיר

המגזר החרדי ממומן מ-3 כיוונים שונים:
1. תמיכות ישירות בחרדים. זה אותם 477/857 ש"ח לחודש. לזה תוסיף זה הנחה בביטוח לאומי, הנחות בתח"צ וכנראה עוד כמה דברים שאני לא זוכר בשליפה.
2. תמיכות עקיפות בגין מאפיינים של חרדים. אלו תמיכות שגם חילונים או מסורתיים יכולים (בטעות) להינות מהן, אבל בגדול תפורות למגזר החרדי. וויתור על השתתפות עצמית בסניפי קופות חולים שנמצאים בשכונות חרדיות או הנחה בארנונה[1].
3. מימון דברים שחרדים עושים. או במילים אחרות, מימון שירותי דת. פירוט: https://tomeravital1.com/2016/04/13/dat/
&nbsp

BravoMan

Active member
לא פלא שניסית להגן על זמיר, ולהשתיק אותי!

אתה שקרן כמוהו!
&nbsp
ראשית, לא כל אחד יכול ללמוד בישיבה. נסה להתקבל לאחת ותראה.
שנית, מה שנקרא "דחיית שירות" אצל חרדים זה בפועל פתור מלא - הם לעולם לא יצטרכו לעשות שירות חובה או מילואים.
&nbsp
שלישית, תלמידי ישיבות מקבלים קצבאות מהמדינה, בעוד שמקביליהם תלמידי מכללות ואוניברסיטאות צריכים לשלם שכר לימוד מכספם.
&nbsp
אפילו בעניין התנהגות דתית אתה משקר ביודעין:
לחרדים יש כשרות נפרדת, שרק אותה הם אוכלים, בעוד שחובש כיפה סרוגה אינו מתעקש על כשרות זו.
חרדים מתעקשים על הפרדה בתחבורה ציבורית ואפילו על מדרכות, בעוד שחופשי כיפות סרוגות לא הגיעו לטירוף הזה עדיין.
&nbsp
לחרדים יש תקשורת משלהם: ערוצי רדיו נפרדים, עיתונים נפרדים, הם לא צופים בטלוויזיה, לא גולשים באינטרנט (לפחות לא באופן גלוי), ואפילו צריכים להחזיק בטלפון נפרד "כשר".
&nbsp
כל זה לא רלוונטי לדתיים לאומיים, רפורמים, וזרמים אחרים ביהדות.
&nbsp
החלוקה כלל אינה ל-"חרדים מול חילונים".
החלוקה כאן לציבור מאוד ספציפי, שבחר לבדל את עצמו משאר הציבור במדינת ישראל ע"י התנהגות שלו, ולמרות שהציבור הזה עדיין נהנה מכל הטוב שהמדינה שלנו יכולה להציע, הוא אינו חלק מהחברה שמקיימת את המדינה הזו.
&nbsp
חנוך קורא להם "טרמפיסטים", אבל אני קורא להם "פרזיטים" - טפילים.
טרמפיסט, אינו קובע לאן נוסע האוטו, ואינו מזיק לאוטו, ואם יתחיל להשתולל, יכול הנהג לזרוק אותו החוצה בשולי הכביש.
&nbsp
אבל טפיל כשהוא נכנס לגוף, הוא מתחיל לשלוט במעשיו של האורגניזם המארח, מקשה על הסרה שלו, ובאופן כללי מזיק לאורגניזם המארח עד כדי כך שיכול להביא למותו.
&nbsp
והמטפורה הזו מתאימה לצערי לציבור החרדי (ברובו, יש כמובן יוצאי מן הכלל כמו בכל קבוצה גדולה):
יש להם מפלגות חזקות שמכוונות לאן המדינה הולכת ומעבירות חוקים.
הם גוזלים לא מעט מכספי המדינה שיכלו ללכת למטרות שיפור המדינה ובמקום זה תומכים בציבור שלא עובד.
&nbsp
והכי חמור: הם מגדלים דור שלם של בורים, שלא זכו להשכלה, ולכן לא יוכלו לקיים כאן חברה מודרנית טכנולוגית שהמדינה שלנו כה גאה בה, וכה זקוקה לה כדי להקדים את כל האויבים הסובבים אותנו.
&nbsp
בהתחשב בכך שקצב הריבוי שלהם גבוהה משמעותית משל שאר קבוצות האוכלוסייה בישראל למעט הערבים, אם לא נעשה משהו בעניין אנחנו בדרך לאסון!
&nbsp
כמובן, האחריות אינה בלעדית על האזרחים החרדים - המנהיגים שלהם נושאים בנטל שכן הם אלה שמכוונים להקצנה ובדלנות.
אנשים כמו זמיר כהן בונים לעצמם בסיס כוח על בסיס אותם חרדים בורים, ובכוונה מבודדים אותם כדי שלא יבינו מה עושים להם.
&nbsp
למה אתה חושב שמפחידים חרדים מפני סמארטפונים ואינטרנט?
כי אם חלילה יקבלו גישה לזה, יבינו בדיוק איזה חרטה מוכרים להם!
&nbsp
בדיוק כמו שהסרטון העלוב הזה לא עובד על חילוני מושכל, כך יפסיקו פתאום דרשות הרבנים לעבוד על הציבור החרדי, ואז אולי יתעוררו אנשי אותו ציבור, ויתחילו להיות חלק מאזרחי המדינה הזו כמו שצריך...

למעלה