אז ההסדר בפטרוכמים הסתיים סוף סוף

ואפשר לעשות טיפה סיכומים.
אז התמורה לאגח 1 היא פחות או יותר 20אג, די בטווח שציינו במיוחד לאור הירידה במניית בזן.
אותי קצת מפתיע החלוקה בין הניירות, ציפית שאגח יסחר במחיר יותר נמוך והמניה במחיר יותר גבוה.
לגבי מניית פטרוכימים המסחר בה דל אז אולי המחיר לא מייצג כרגע.
צריך לשים לב למשהו מענין לגבי המחיר המניה
בהסכם יש אופציה למכור מניות לבעלי השליטה מניות בכ 70 מליון כאשר יש מחיר ריצפה של שווי חברה 200 מליון
כיום אם אני מבין נכון שווי שוק של החברה הוא 135 מליון
את האופציות כנראה לא ימירו לכן קשה לי להאמין שהמניה לא תעלה לפחות לאזור 180 לקראת מימוש האופציה.
במחיר המניה כיום אם תהיה הינעות מלאה להצעה מקבלים את כל השווי הנוכחי במזומן ונשארים עם מניות בכמות של כ 30 אחוז ממה שיש (רווח של 30 אחוז)
אם תהיה היענות חלקי אפשר יהיה לקבל 200 על מניה שנסחרת היום ב 136

בורסה 2008

Well-known member
פטרוכימיים עוד נסחרת ברשימת השימור. יכול לזה שזאת חלק מהבעיה.
גם האופציות לצערי עוברות יחד עם המניה לשימור. באסה, הרבה פחות אטרקטיבי לסחור בכל הניירות האלה כשהם בשימור.

Reem88

Well-known member
יש איזה כלל אצבע או נוסחה כלשהי ליחס בין מניית בזן לכל מה שקיבלנו בהסדר?
למשל מניית בזן עולה ב 1% בכמה אמור לעלות:
1. מניית פטרוכימים?
2. אופ 1 של פטרו?
3. אופציה 2 של פטרו?
4. בכמה גדלים הביטחונות לאגח פטרו י' ?

בורסה 2008

Well-known member
יפתח, לפי איזה מספרים החישוב שלך לתמורה של הצעת הרכש?
לפי מסמך המומחה בהיענות מלאה במחיר מינימום יהיה 78% מהאחזקות כך שיתקבל יותר מהמחיר הנוכחי+22% מהמניות ביד.

בורסה 2008

Well-known member
אלי העיר לי שהחישוב שלנו מוטעה. אנסה להיסגר על החישוב הנכון בקרוב.

לפי מה שהבנתי יש מאה מליון מניות, זה אומר 2 שקל למניה. ולפי זה גזרתי את כל החישוב.
אבל בתאוריה גם אחת מהאופציות יכולה להמיר כי מחיר המימוש נמוך שמני שקל. אבל לא נראה לי שהם יבצעו המרה

חברים,לגבי פידיון אגח ח
האם קיבלנו את כל התמורה במניות בז"ן או שעדיין נותר סכום או מניות לקבל שנשמר עדיין אצל הנאמן ?

בורסה 2008

Well-known member
במסמך ההסדר כתוב שה-NAV יחושב לפי שווי המניות פחות החובות פחות הקיקר ובתוספת הנחת מימוש של האופציות, כך שגם בלי לממש הן יוספו לחישוב ה=NAV

אם אני מביו נכון את ההסדר,
יש מחיר מינמלי ל NAV של 200 מליון, ואליו התייחסתי, לא ניסיתי לחשב אותו.

Reem88

Well-known member

המנכ"ל החדש היה חלק מבזן עד היום ולא הראו שם תוצאות טובות שקשורות לניהול.
לדעתי בזן תלויה במחירי המרווחים בשוק ופחות במנכ"ל ספציפי ולכן לא מוצדק העלאה של פי 2.5 בשכר :-(

בורסה 2008

Well-known member
חכה. מה עם כל מי שמימש את האופציה לקניה ב-97 עכשיו? יכול לממש במהירות אחלה רווח :)

jsphs

Well-known member
הפטרוכימים תבצע פדיון מוקדם לסדרא ט בסדר גודל של 1/3 סדרא.

סימוכין:

לאחר הפרעון המוקדם תשאר יתרה של כ- 320M ע.נ סדרא ט וכ- 245M ע.נ סדרא י.

סדרא י נושאת ריבית של כ- 10.54% שקלית ואי אפשר לפדות אותה אלא לאחר פרעון מלא של סדרא ט בריבית של 7.5%.

לאחר הפרעון המוקדם תשאר יתרה של כ- 565M ע.נ.

שווי מניות בזן כמעט 1B ש"ח.

אני משער שהצעד הבא יהיה לחפש מוסד בנקאי שילווה לפטרוכימים את הכסף הדרוש לפרעון מוקדם של כל האג"ח ושעבוד של כ- 800M ש"ח מניות בזן כבטחונות.

לדעתי, הם יכניסו סעיף של פרעון מותנה בקבלת דוידנד. קרי בכל פעם שהפטרוכימים תקבל דוידנד כל הריבית שנצברה וחלק מהקרן יפרע.

בזן שהיא מאוד נזילה מבקשת לגייס אג"ח ב- 200M$. השאלה למה חברה נזילה מחפשת לגייס חוב כשהריביות גבוהות - לדעתי, הסבר יחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא לגייס 200M$ ובכסף בימי ירידות לרכוש מנות בזן כשהן זולות לאחר דווח של אישור בדירקטוריון לתוכנית רכישה.

בזן חילקה דוידנד רבעוני של 200M$ על שווי חברה של כ- 1.1B$ (במהלך השנה 2022 חולק עוד דוידנד).

מניות הפטרוכימים שוות כ- 150M ש"ח וחוב של כ- 565M ומה שמגבה אותן הוא מניות בזן בשווי של כמעט 1B ש"ח. השוק מתמחר מאוד בחסר את הפער שבין שווי מניות בזן, לאג"ח לשלם + הריבית עליו ושווי מניות הפטרוכימים.

אם אני מבין נכון את החישוב שלך אתה צריך להוריד את שווי הדיבנד הקרוב מהמילארד או להוסיף אותו לחוב.
כך גם בחשבון שיש אופציות של פטרוכמים.
מה גם שהלוואות של פטרוכמים עד כמה שאני זוכר הן ברבית גבוה (אחרי עלית הרבית הפער מהשוק הצטמצם) ולכן הן מכבידות וצריך לתמחר אותם ביותר מהשווי הנקוב שלהם. ועדין אין ספק שהמניה של פטרוכמים יכולה להיות אופציה מענינת על בזן למי שלא חווה את הטראומה של ההסדר.
מענין גם הקטע של המנוף הרי הוא הולך ופוחת עם כל פירעון, איך זה משפיע על האטרקטיביות של המניה.

yel5

Well-known member
סימולציה מהירה שעשיתי:
1. הוספתי לפטרו את הדיבידנד הצפוי - 178M שח בכך שניכיתי מהחוב פטרו ט בשווי הדיבידנד.
2. עידכנתי את מחירי מניות בזן (לפי 123) ופטרו (לפי 149.4).
3. מניח שמחיר בזן יחזור לעצמו לאחר תשלום הדיבידנד.
4. התוצאה: שווי נכסי נקי של פטרו קופץ ל 300M שח ושווי שוק של פטרו 149M שח.
קיבלנו שפטרו נסחרת בדיסקונט של 50% שזה אומר בקירוב שפטרו צריכה לעלות ב 100% כדי להגיע לשווי הנכסי\כלכלי שלה.
מחזיק מניות ואופ של פטרו ומניות בזן.

למעלה