אז ההסדר בפטרוכמים הסתיים סוף סוף

jsphs

Well-known member
יפתח ו- Yel,

פטרו חייבת ב- discount לאור שני משתנים. עבר בעייתי. וריבית נשך לשלם. ריבית דו ספרתית שהיא משלמת בסדרא י ו7.5% בסדרא ט הם לא דבר פעוט.

להערכתי, פטרו חייבת בשני מאמצים כחברה שכל מה שיש בה הוא פחות מרבע מבזן:

א) החלפת האג"ח המאוד יקר שהיא נושאת בהלוואה זולה בהרבה עם לוחות סילוקים שמותאמים לדוידנד מבזן.

ב) לוודא שבזן פועלת ביעילות, לא נכנסת להרפתקאות חדשות בסכומים ניכרים אלא מנסה לעקוץ את ה- bencmark של מרווח הזיקוק העולמי.
בפעולותיה בזן מייצרת מספיק מזומן לפרוע את חובותיה שלה ולהעלות דוידנים ברמה שלא תסכן את בזן.

להערכתי, כל עוד הפטרוכימים לא מנחילה את התובנה הזאת לשוק וכל עוד אג"ח י בשוק היא תסחר ב- discount על ההון העצמי החשבונאי.

yel5

Well-known member
כמה הערות:
1. העבר של פטרו לא רלבנטי להווה. למה לא רלבנטי? כי ערב ההסדר לפטרו היה NAV שלילי סביב 950M שח. בהווה, נכון להיום לחברה NAV חיובי סביב 150M שח. לאחר יום האקס של הדיבידנד, ככל שמחיר מניית בזן יטפס לשער שקדם ליום האקס, כך ימשיך ויטפס ה NAV של פטרו.
2. אתה צודק שהחברה חייבת למחזר את יתרת האגחים בריבית יותר זולה. אם פטרו תמחזר את יתרת האגחים בריבית יותר זולה, אולי נראה בעוד שנתיים דיבידנד מפטרו?
3. אחרי הדיבידנד החלומי בגין 23, מעלות מעריכה שב 24 הוא יהיה גדול יותר (רבע מיליארד $). המשמעות היא מחיקה של עוד 215M שח ע.נ אגח ט. צפויים להישאר 94M שח ע.נ. של ט.
4. כל עוד שבזן תמשיך להרוויח, וגם חצי מהיום, אז הכל בסדר. אם היא תיכנס לתקופת הפסדים ממושכת אז זו כבר תהיה בעיה.

jsphs

Well-known member
כמה הערות:
1. העבר של פטרו לא רלבנטי להווה. למה לא רלבנטי? כי ערב ההסדר לפטרו היה NAV שלילי סביב 950M שח. בהווה, נכון להיום לחברה NAV חיובי סביב 150M שח. לאחר יום האקס של הדיבידנד, ככל שמחיר מניית בזן יטפס לשער שקדם ליום האקס, כך ימשיך ויטפס ה NAV של פטרו.
בפועל, פעמים רבות לשוק לוקח זמן להפנים שינוי במצב עסקי של חברה. יש את הזריזים, ויש את המסויגים שדרושים שוועדת ההשקעות תאשר. שם רע לוקח זמן לשנות.
2. אתה צודק שהחברה חייבת למחזר את יתרת האגחים בריבית יותר זולה. אם פטרו תמחזר את יתרת האגחים בריבית יותר זולה, אולי נראה בעוד שנתיים דיבידנד מפטרו?
להערכתי, במצב אופטימלי, בתוך שנתיים לחברה אין חוב (או כמעט אין חוב) אם שנת 2022 תחזור במתכונת דומה בשנת 2023 ו- 2024. אם מחיר מנית בזן ישאר כפי שהוא אני הייתי רוצה שהפטרוכימים יקנו ויקנו ויגדילו את אחוז המניות של בזן ברמת המחירים הנוכחית על פני לחלק דוידנד במזומן שיהיה להם בשנת 2025 באם יהיה.
3. אחרי הדיבידנד החלומי בגין 23, מעלות מעריכה שב 24 הוא יהיה גדול יותר (רבע מיליארד $). המשמעות היא מחיקה של עוד 215M שח ע.נ אגח ט. צפויים להישאר 94M שח ע.נ. של ט.
מסכים, ולכן הפטרוכימים כבעלת מניות עקרית בבזן צריכה לפעול לאיסוף של בזן עצמה של מניות בזן בימי ירידות או בקניה של בלוקים מהמוסדיים ברמת המחירים הנוכחית (דרך החלטת דירקטוריון בזן) מבלי לחבל בדוינדים עתידים ומבלי לסכן את קצב הפחתת החוב של בזן למערכת הבנקאית והאג"חית.
רק כדוגמא, אם בזן שווה 3.9B ש"ח ובזן תצליח לקנות 1B ש"ח של מניות חלקה של הפטרוכימים גדל לכשליש. אני מניח שזה הצורך עליו בזן מנסה לגייס 200M$ כשיש בקופתה מאות מילוני $ במזומן ושווה מזומן. לא הייתי פוסל קניה של מניות בזן דרך הסכמה של המוסדיים להשתתף בהנפקת אג"ח והסכמה למכור מניות בזן ברמות מחירים מוסכמות. המוסדיים שלא חפצים במניות של תעשייה פטרוכימית יקבלו אג"ח A+ שאותו הם יוכלו בקלות לגלגל בשוק או להחזיק לפרעון.

4. כל עוד שבזן תמשיך להרוויח, וגם חצי מהיום, אז הכל בסדר. אם היא תיכנס לתקופת הפסדים ממושכת אז זו כבר תהיה בעיה.

Reem88

Well-known member

גרין אלסקה הגישה בקשה לבהמ"ש להארכת המועד לביצוע הצעת רכש שהתחייבה במסגרת ההסדר​

Reem88

Well-known member
בלאגן, יש התנגדויות להארכת המועד.

Reem88

Well-known member
על מה בדיוק רבים שם?

הצעת פשרה שהחברה העבירה לנאמני אגרות החוב בעניין המחלוקת בין הצדדים לגבי הוראות שטר הנאמנות​

yel5

Well-known member
הבנתי שבפני נושי האגח שקדמו להסדר ומחזיקי המניות כיום עומדים 2 דברים על הפרק:
1. נושי האגחים הישנים. החברה מציעה פשרה בגין התחשבנות העבר בסך סביב 2M שח שמחולקים בין הסדרות.
2. מחזיקי המניות. החברה הגישה בקשה לדחות רכש המניות ב 90 יום. לאחר שהבקשה נדחתה החברה יצאה בהצעת רכש לרכוש ב 70M שח מניות לפי מחיר 154.4 אג. מחיר הנעילה ב 15.05.23 הוא 140 אג'. כלומר, פרמיה של ~ 10%.

מה דעתכם, פיספסתי משהו?

dw

Well-known member
מנהל
הבנתי שבפני נושי האגח שקדמו להסדר ומחזיקי המניות כיום עומדים 2 דברים על הפרק:
1. נושי האגחים הישנים. החברה מציעה פשרה בגין התחשבנות העבר בסך סביב 2M שח שמחולקים בין הסדרות.
2. מחזיקי המניות. החברה הגישה בקשה לדחות רכש המניות ב 90 יום. לאחר שהבקשה נדחתה החברה יצאה בהצעת רכש לרכוש ב 70M שח מניות לפי מחיר 154.4 אג. מחיר הנעילה ב 15.05.23 הוא 140 אג'. כלומר, פרמיה של ~ 10%.

מה דעתכם, פיספסתי משהו?
אני לא מתלהב למכור את המניה ב 154, הגם שזה מעט מעל מחיר השוק (140).
זאת בעיקר מפני שאני צופה עליה בעתיד במחיר מניית בזן, שלדעתי נסחרת מאד בזול.
מתי היא תעלה? קטונתי. צריך סבלנות.

מאחר ואני לא כזה מיוחד אני מניח שיהיו עוד כמוני (שיסרבו להצעת הרכש) ולכן אלה שכן יענו להצעה כנראה ימכרו יותר מההצעה החלקית.

yel5

Well-known member
חשבתי שאולי אנו נכנסים למחזור של מרווחים נמוכים וכדאי להפנות את הכסף לאפיקי השקעה אחרים. היתה לי אחזקה גדולה במניות ובאופ1 ומימשתי מעל חצי מהמניות.

dw

Well-known member
מנהל
חשבתי שאולי אנו נכנסים למחזור של מרווחים נמוכים וכדאי להפנות את הכסף לאפיקי השקעה אחרים. היתה לי אחזקה גדולה במניות ובאופ1 ומימשתי מעל חצי מהמניות.
לגמרי מבין. המניה ובטח האופציה זו חשיפה לסיכון. תוכל להיעזר בהצעת הרכש כדי לצמצם עוד את החשיפה לסיכון, במחיר 154.
אצלי מראש החשיפה במניה די קטנה (רק מה שקיבלנו בהסדר) ואם מוכן להגדיל משהו אז זה אך ורק באגחי ט/י

משהו לא מובן לי בהצעה הזאת.
לפי איך שאני הבנתי את ההסכם אמור להיות מחיר מינמום להצעה ולהבנתי זה 2 שקל.
אם אני זוכר נכון היה שווי שוק מימנלי של 200 מליון ושהם מתחייבים לקנות ב 70 מליון שקל.
לפי ההנחה הזאת כמט קניתי מניות פטרוכמים.
ממש מוזר לי מה פספסתי פה שמאפשר להם לבצע את הצעת הרכש במחיר המצחיק הזה.

yel5

Well-known member
משהו לא מובן לי בהצעה הזאת.
לפי איך שאני הבנתי את ההסכם אמור להיות מחיר מינמום להצעה ולהבנתי זה 2 שקל.
אם אני זוכר נכון היה שווי שוק מימנלי של 200 מליון ושהם מתחייבים לקנות ב 70 מליון שקל.
לפי ההנחה הזאת כמט קניתי מניות פטרוכמים.
ממש מוזר לי מה פספסתי פה שמאפשר להם לבצע את הצעת הרכש במחיר המצחיק הזה.
אני גם מחזיק במניות ואני חושש שנאלץ להסתפק ב 154.4 אג' למניה, אלא אם כן תחליט שלא להיענות. אני נוטה להיענות לאור החשש ממרווחי הזיקוק היורדים.
תוכל לבדוק את אמיתות החישוב באמצעות הנתונים בהצעת הרכש שפורסמה אתמול יחד עם פרק הצעת הרכש, המופיע בסעיף 5 להסדר שפורסם ב 31.08.22.

אני גם מחזיק במניות ואני חושש שנאלץ להסתפק ב 154.4 אג' למניה, אלא אם כן תחליט שלא להיענות. אני נוטה להיענות לאור החשש ממרווחי הזיקוק היורדים.
תוכל לבדוק את אמיתות החישוב באמצעות הנתונים בהצעת הרכש שפורסמה אתמול יחד עם פרק הצעת הרכש, המופיע בסעיף 5 להסדר שפורסם ב 31.08.22.
אין לי מה לבדוק, זה מה שאני הבנתי בזמנו מההסדר, עובדתית הצעת מחיר היא לא בשער הזה.....
לי אין סגומים מהותים בפטרו ככה שזה לא משנה לי. בכל אופן, השיקול אם להיענות להצעה צריכה להיות תלויה רק במחיר המניה בשוק לעומת מחיר הצעת הרכש ללא קשר למרווחים.
גם אם אתה מאמין במניה, כל עוד המחיר נמוך יותר, עדיף לקנות עוד מניות וליהענות להצעת הרכש מאשר לסרב .
לא הצלחתי להבין למה כולם חוששים מהמרווחים, כל עוד יש סכסוך עם רוסיה המרווחים ישארו גבוהים להבנתי, גם הקומבינה של הודו יכולה רק טיפה למתן את המרווחים לעומת מה שהיה לפני, רק מיתון יוכל לפגוע במרווחים ובביקושים.

yel5

Well-known member
אין לי מה לבדוק, זה מה שאני הבנתי בזמנו מההסדר, עובדתית הצעת מחיר היא לא בשער הזה.....
לי אין סגומים מהותים בפטרו ככה שזה לא משנה לי. בכל אופן, השיקול אם להיענות להצעה צריכה להיות תלויה רק במחיר המניה בשוק לעומת מחיר הצעת הרכש ללא קשר למרווחים.
גם אם אתה מאמין במניה, כל עוד המחיר נמוך יותר, עדיף לקנות עוד מניות וליהענות להצעת הרכש מאשר לסרב .
לא הצלחתי להבין למה כולם חוששים מהמרווחים, כל עוד יש סכסוך עם רוסיה המרווחים ישארו גבוהים להבנתי, גם הקומבינה של הודו יכולה רק טיפה למתן את המרווחים לעומת מה שהיה לפני, רק מיתון יוכל לפגוע במרווחים ובביקושים.
לא בטוח שהבנת אותי.
1. איך הבנת 200? קיימת נוסחא לחישוב (סעיף 5 בהסדר). איך אפשר לקבוע מראש שההצעה תהיה 200 אם הסכום תלוי במשתנים שלא היו ידועים בהסדר?
2. היענות להצעה (האם למכור או להחזיק) קשורה לציפיות שלך מהמניה, ואלו תלויים במרווחים.
3. ההנחה שלך לא עומדת במבחן המציאות. מרווח הסולר שהוא החשוב לבזן ירד בשני שליש. מ 45 ב 12/22 ל 16בימים האחרונים.

לא בטוח שהבנת אותי.
1. איך הבנת 200? קיימת נוסחא לחישוב (סעיף 5 בהסדר). איך אפשר לקבוע מראש שההצעה תהיה 200 אם הסכום תלוי במשתנים שלא היו ידועים בהסדר?
2. היענות להצעה (האם למכור או להחזיק) קשורה לציפיות שלך מהמניה, ואלו תלויים במרווחים.
3. ההנחה שלך לא עומדת במבחן המציאות. מרווח הסולר שהוא החשוב לבזן ירד בשני שליש. מ 45 ב 12/22 ל 16בימים האחרונים.
1. כי בהסדר דובר על מחיר מינמום להצעת הרכש, ואיך שאני הבנתי את הנוסח יצא לי 2 שקל ....
2. אם מחיר המניה בשוק נמוך מהצעת הרכש ואתה בוחר לא להשתתף אז שיהיה לך לבריאות.
3. מה אתה בעצם אומר שמרווח 16 זה נמוך היסטורית?

yel5

Well-known member
1. כי בהסדר דובר על מחיר מינמום להצעת הרכש, ואיך שאני הבנתי את הנוסח יצא לי 2 שקל ....
2. אם מחיר המניה בשוק נמוך מהצעת הרכש ואתה בוחר לא להשתתף אז שיהיה לך לבריאות.
3. מה אתה בעצם אומר שמרווח 16 זה נמוך היסטורית?
1. אני טוען שקיימת נוסחא לחישוב. תבדוק ותמצא אותה בסעיף 5 בהסדר. על מה אתה מסתמך על מחיר מינימום של 200? תוכל להביא אסמכתא לכך הההסדר?
2. אני מעריך ככל שנתקרב למימוש, מחיר השוק יהיה דומה, ואז תבין שהשאלה האם תמשיך להחזיק במניה תלוי בכיוון שבזן הולכת.
3. תתעלם מהגרפים שמתחילים בינואר 22. עד תאריך זה מרווח הסולר והבנזין היו מתחת ל 20.

1684184732440.png

בורסה 2008

Well-known member
1. אני טוען שקיימת נוסחא לחישוב. תבדוק ותמצא אותה בסעיף 5 בהסדר. על מה אתה מסתמך על מחיר מינימום של 200? תוכל להביא אסמכתא לכך הההסדר?
2. אני מעריך ככל שנתקרב למימוש, מחיר השוק יהיה דומה, ואז תבין שהשאלה האם תמשיך להחזיק במניה תלוי בכיוון שבזן הולכת.
3. תתעלם מהגרפים שמתחילים בינואר 22. עד תאריך זה מרווח הסולר והבנזין היו מתחת ל 20.

צפה בקובץ המצורף 75878

יפתח, תבדוק אולי אם השווי כולל בתוכו גם את המניות שממתינות לבעלי השליטה לאחר קבלת ההיתר. זה מוריד את השווי למניה.

YEL, לך תמצא לי שנים אחורה מרווח רבעוני של בזן ב-16 או בנזין ב-20~. אין דבר כזה.
בשנת 2021 מרווח הבנזין הממוצע היה 10.5 והסולר 8.4.
ברבעון ה-4 של 2021 בנזין 11.4 וסולר 12.9.
בשנים שלפני הכל היה חד ספרתי.
המרווחים היום גבוהים ברמה היסטורית, ומי שהחזיק בזן בתקווה שמרווחים של 30-40 בסולר זה מצב שיכול להתקיים לאורך זמן השלה את עצמו לדעתי.

יפתח, תבדוק אולי אם השווי כולל בתוכו גם את המניות שממתינות לבעלי השליטה לאחר קבלת ההיתר. זה מוריד את השווי למניה.

YEL, לך תמצא לי שנים אחורה מרווח רבעוני של בזן ב-16 או בנזין ב-20~. אין דבר כזה.
בשנת 2021 מרווח הבנזין הממוצע היה 10.5 והסולר 8.4.
ברבעון ה-4 של 2021 בנזין 11.4 וסולר 12.9.
בשנים שלפני הכל היה חד ספרתי.
המרווחים היום גבוהים ברמה היסטורית, ומי שהחזיק בזן בתקווה שמרווחים של 30-40 בסולר זה מצב שיכול להתקיים לאורך זמן השלה את עצמו לדעתי.
זה לא כזה משנה לי, סתם מבאס אותי שכמעט נפלתי על זה. התלבטתי אם לקנות מניות פטרוכמים בגלל זה.
ממה שאני זוכר, דוהר על שווי שוק מינמלי של 200 מליון, להבנתי זה מותן 2 למניה.

לא מצליח להבין את ההיסטריה מהמרווחים.
בשנת 2022 גידרו על 8 כי זה גבוה, את 2023 שהמרווחים היו די בשיא גידרו על 12 כי זה נחשב מרווח מצוין.
אז אם יש צפיה שהמרווחים ימשיכו לרדת זה משהו אחד אבל המרווחים כיום להבנתי עדין מצוינים ומשקפים רווח של בערך 100 מליון ברבעון.
כל רבעון שהמניה לא זזה היא "זולה" יותר בעשרה אחוז מהרבעון שקדם לו

בורסה 2008

Well-known member
זה לא כזה משנה לי, סתם מבאס אותי שכמעט נפלתי על זה. התלבטתי אם לקנות מניות פטרוכמים בגלל זה.
ממה שאני זוכר, דוהר על שווי שוק מינמלי של 200 מליון, להבנתי זה מותן 2 למניה.

לא מצליח להבין את ההיסטריה מהמרווחים.
בשנת 2022 גידרו על 8 כי זה גבוה, את 2023 שהמרווחים היו די בשיא גידרו על 12 כי זה נחשב מרווח מצוין.
אז אם יש צפיה שהמרווחים ימשיכו לרדת זה משהו אחד אבל המרווחים כיום להבנתי עדין מצוינים ומשקפים רווח של בערך 100 מליון ברבעון.
כל רבעון שהמניה לא זזה היא "זולה" יותר בעשרה אחוז מהרבעון שקדם לו
יפתח, אתה מחשב לפי מספר המניות הקיימות בשוק כיום?
שוב אני אומר, אם זה חשוב לך, תלך לבדוק את התנאים לחישוב השווי. יש מצב שהם כוללים את המניות שמחכות לבעלי השליטה(33) ואולי גם את המניות ממימוש אופ' 1. לדעתי שם הטעות שלך.

לגבי המרווחים- לא יודע מי בפאניקה. המרווחים כיום מעולים. אם מישהו רוצה לחשוש, אז זה רק מעוד ירידה דרמטית מאד כי יש לבזן עוד לא מעט בשר גם אם ירדו מפה.
צריך לזכור גם שהפולימרים כרגע בשפל אבל זה לא יישאר לעד. זה ענף מחזורי ובמרווחים כאלה יש לא מעט מפעלים שנסגרים. עם הזמן זה יעשה את שלו וגם הפולימרים יחזרו לתת משהו(נתנו בין 122M ב-2020 ל-301M ב-2021 ל-EBITDA בין השנים 2017 ל-2021).

למעלה