לדעתי זה תלוי במשחק, אין דין הישרדות כדין המרוץ
בהישרדות לשחק מלוכלך זה חלק מהמשחק, אבל גם עד רמה מסויימת. לעשות בריתות, לשקר, להפר בריתות - זה לגיטימי, אבל גם שם יש גבולות. לא ראיתי את כל העונות של השרדות, אבל ראיתי למשל את האולסטארס, ולשם דוגמא: שפקס מאותה העונה לא היה פופולרי בקרב הקהל בגלל ההתנהגות הכוחנית שלו, לא כל כך בגלל מה שהוא עשה אלא בגלל איך שהוא עשה את זה.
המרוץ זה משחק נקי יותר, לא חייבים לשחק מלוכלך כדי לנצח ולכן נראה לי שהתנהגות כזו לא מתקבלת יפה בקרב הצופים.
במרוץ הבריטי שראיתי היו 4 זוגות, 3 זוגות שיחקו נקי אבל הזוג הרביעי לא בחל בלכלוך, במיוחד אחד מבני הזוג. היה שם בחור שעשה כל מיני טריקים למתמודדים האחרים, למשל, כשהם היו ברכבת בהודו עם זוג אחר הוא קשר לזוג השני את השרוכים עם התיקים, מה שגרם להם לאבד זמן יקר. מה שאהבתי אצל הזוג שהוא חיבל בהם, שלמרות שהם כעסו הם לא נקטו נגדו צעדים דומים. בת הזוג של השחקן המלוכלך לא יזמה את המהלכים האלו אבל היא גם לא התנגדה להם וזרמה איתו בסך הכל, לכן גם לא אהבתי אותה. באיזשהו שלב הוא כנראה הגזים ועבר על החוקים והעיפו אותו מהמשחק (לא הסבירו למה) והצמידו לבת הזוג שלו מתמודד אחר (בתוכנית הזו הזוגות לא באו כצמדים מראש אלא צוותו ע"י ההפקה בת-בן ולכן בת הזוג שלו נשארה במשחק).
אני חולקת עלייך בעיניין האהדה של הציבור הישראלי, למעט הישרדות שהחוקים שלה קצת שונים, אני חושבת שהקהל דווקא לא מעריך התנהגות לא ספורטיבית, אבל השאלה היא עד כמה ההתנהגות הלא ספורטיבית הזו היא ברורה לקהל, כי אנשים מפרשים סיטואציות בצורה שונה.
אני חושבת שהקהל הישראלי גם נרתע מיהירות, מתמודדים שנתפסים כיהירים ושחצנים בדרך כלל לא פופולרים במיוחד אלא אם יש להם תכונות חזקות אחרות שמכפרות על זה.