למה רפואה ..
אני מנסה לענות לעצמי על השאלה הזאת הרבה הרבה זמן, לפחות כל יום בדרך לעבודה (ואני עובדת בירושלים- שעה נסיעה- ריספקט). אז האמת היא, שאני ככה מנסה לחתור אליה, היא כזאת. אני לא בטוחה שאני אוהבת ביולוגיה, והאמת היא שתמיד שנאתי כימיה ובטח שפיזיקה. אני לא בטוחה שאני אתלהב מהלימודים עצמם (לפחות השנים הפרה קליניות). אני די בטוחה שאני עושה ויתור עצום עצום בחיי, שאין לו אח ורע לעומת מה שהייתי יכולה להשיג בנתיב הכלכלה שלי. אני די חושבת שאין פה הילה או יוקרה או כסף. אולי קצת הילה או קצת יוקרה, אבל בטח לא מה שיש לי במקצועי עכשיו ובטח לא מה שהיה לרופאים פעם. אבל... אני רוצה עוד הרבה שנים, כשאני אהיה כבר זקנה, ברגעים האלו שאתה מבין באמת שהחיים הם קצרים ושהם אכן נגמרים מתיישהו, אני מאוד רוצה להרגיש שעשיתי משהו למען אנשים אחרים. המשהו הזה לא ניתן ממש להסברים. רואים אותו על הפנים של הרופא שניתח ילדים שסועי שפה בחו"ל. רואים אותו על מנתח שהציל חיים, רואים את זה אפילו אצל רופאת הילדים של הבת שלי, שמרגיעה אותי כל פעם מחדש כשהבת שלי חולה. לא יודעת, אולי אני מגזימה, אולי אני רואה ורוד, אבל אני בגיל שכבר הורוד בכל מקרה מתלכלך קצת. וגם כשיש שם עוד צבעים, ובירוקרטיה, וטופסיאדה, ומנהלים מרגיזים וחולים מעצבנים והרבה הרבה איכסה, יש לפי דעתי את היופי הגדול מכולם, ואף אחד לא ישכנע אותי אחרת.