אז למה בעצם רפואה?

natalysh

New member
טוב, אם אתה רוצה להשוות, תשווה עד

הסוף. יודע כמה מרוויח היום רופא בתחילת דרכו (בהתמחות)? 21 שקלים לשעה. מדוע בסוף זה יוצא סכום סביר? כי רופאים עובדים מסביב לשעון, שלא נדבר על מתמחים. וכמה מרוויח רופא לאחר סיום ההתמחות? 27 שקלים לשעה. אני לא יודעת, אבל זה לא נשמע לי הגיוני, שאדם שעשה כזו כברת דרך, גם בלהתקבל ללימודים, וגם בלימודים עצמם, בהתמחויות, וגם במקצוע עצמו - לעבוד בשעות לא הגיוניות, להיות חשופים לסכנות בריאותיות ומשפטיות וכו' וכו' ירוויח סכום זעום כזה, כאשר אפילו מנקה (ויסלחו לי המנקות) מרוויחות יותר. ואני רק מדברת על השכר, ולא התחלתי לדבר על המשמרות שזה סרט בפני עצמו. לא פלא שהטובים ברופאים בורחים לארה"ב ובארץ נשארים רופאים עייפים. זה למה אנחנו בפקולטה אצלנו מתחילים לפעול בנושא לשיפור התנאים.

nightriders

New member
נשמע כמו התחמקות...

אפשר להגיד שיש לכם מוטיבציה אבל עדיין אין לכם מושג איך. זאת לא בושה

natalysh

New member
אני לא מתחמקת ועומדת מאחורי כל

מילה, ולא מרגישה צורך לשכנע אף אחד פה בדבר נכונות הדברים. אני לא יכולה להרחיב, מסיבות שאינן נוגעות לפורום הזה.

nightriders

New member
שאלתי נבעה מסקרנות גרידא

משום שאני באמת הייתי מעונין לדעת איך אפשר לשפר את תנאי הרופאים בלי קשרים ענפים או לובי חזק בחלונות הגבוהים (והכוונה כאן לממשלה או הכנסת). בכל מקרה אני מאחל לך הצלחה, שכן הצלחתך היא גם הצלחתי

ארגינין

New member
כל כך רע לך?

אז מה את עושה ברפואה? עובדה שלמרות כל זה את עדיין בפנים נכון? אז חלאס להתלונן.. ודרך אגב, לא נראה לי שבסוף התמחות מרוויחים 27 ש"ח לשעה, אחרת אני לא מבין איך יש רופאים שחיים כמו אנשים שמרוויחים קצת יותר מ- 50 לשעה. הטובים ברוחים לארה"ב? על מה את מדברת? טוב שיהיה

Dr casper

New member
שאלה לי אליך

נכנסת פעם לפורום של לימודי סטטיסטיקה (סתם דוגמא) למשל ושאלת את השאלה הזו? או לימודי פיזיקה, או מתמטיקה, שלדעתי הם הרבה יותר קשים מלימודי רפואה? אני מניח שלא. ובטח שלא כתבת שם על "הילה אלוהית ויוקרת המקצוע". אנשים מתייחסים לרופאים כאל הרבה יותר ממה שהם. רופאים כנים, שלא דואגים לתחת שלהם, יספרו לך כמה מעט בעצם רופאים יודעים על גוף האדם, שלא לדבר על ריפוי שלו. למה דווקא מקצוע הרפואה הוא המקצוע שמצומד באותו משפט לביטויים הנ"ל? הרי תסכים איתי שגם עורך דין מהסנגוריה הציבורית, שמציל נאשם חף מפשע שלא היה לו כסף לממן הגנה משפטית, עושה עבודת קודש. ותסכים איתי שגם עובדים סוציאלים, פסיכולוגים, מתנדבים בכל ארגון שהוא, אפילו מורים - שהם האנשים שאחראים על החינוך של הילדים שלנו - עושים עבודת קודש לא פחות מהרופאים. אז למה בכל זאת רפואה הוא ה-תחום וה-יוקרה? כי בני אדם הם בסופו של דבר אגואיסטים, וכשמדובר בגוף שלנו, אנחנו לא מתפשרים. ואם אנחנו חולים ופוחדים על הגוף היקר שלנו, ובא מישהו ומתקן את הפגם, אנחנו נראה בו לא פחות מאלוהים. תוסיף לזה את כל הסדרות שמציגות רופאים כאלוהים עלי אדמות, שמצילים חיים בהינף משפטים כמו "תנו לו 0.5 סיסי אפינפרין, סטאט!" ותקבל את ההילה המזויפת סביב מקצוע הזה. רפואה זה מקצוע כמו כל מקצוע אחר. יש בזה טובים יותר וטובים פחות. יש מקצועות טובים יותר וטובים פחות, מכל בחינה שהיא. להגיד על זה דברים כמו הילה אלוהית, יוקרה, שליחות - זה חסר משמעות. אולי אם אנשים יבינו שה"הילה" הזו היא הרבה רוח, האגו של הרופאים יהיה קצת פחות נפוח, הפקולטות לרפואה יפסיקו להתפוצץ ממועמדים, ופחות אנשים יתאכזבו כשהחלום שלהם להיות רופאים, שמבוסס בחלקו או בעיקרו על האשליות המזויפות האלה, לא יתגשם.

ninjastep

New member
תשובה

ד"ר קספר, לא נכנסתי לפורום אחר, משום סוג שהוא, ושאלתי את השאלה הנ"ל וזאת מכיוון שאני לא רואה את עצמי משפטן, פיזיקאי או שום דבר אחר. בחרתי בלימודי רפואה משום שאני חושב שזהו הדבר שהכי מתאים לי, המקצוע בו אמצה את הפוטנציאל שבי עד תום. ואם לא היה זה מקצוע הרפואה, אל פיזיקה, אני מאמין שהייתי נכנס לפורום ההוא, או לפחות עושה חשבון נפש לפני הקפיצה למים. אין לי ספק שכל אדם במקצועו עושה עבודת קודש. אין לי ספק גם שכל אדם שבוחר במקצוע מסויים אחרי חשבון נפש ומודעות עצמית גבוהה רואה במקצועו מלאכת קודש ושליחות מסויימת. אמי היא מורה ועל אף כל ההשגות וחוסר האונים שיש לה לגבי המצב הקיים כיום במערכת החינוך, היא עדיין מדברת איתי על תלמיד מסויים שפשוט עשה לה את השנה, אחד שישב על התחת שעות כדי לעבור את בחינות הבגרות בהדרכתה. וזה ביטל בהינף אצבע את כל הפגעים והתלונות מהשנה האחרונה. לסיכום, שאלתי את השאלה הזו פה כי אני רוצה להיות רופא ואני חושב שכל אחד צריך לשאול את עצמו את השאלה הזו לפני בחירה במקצוע, במקרה הזה מדובר על רפואה....

Dr casper

New member
נינג'ה

אני מצטער אם נשמעתי וכחן, זו ממש לא הייתה הכוונה שלי. למעשה אנחנו מסכימים בינינו הרבה יותר ממה שאתה חושב. כל מה שכתבת בתגובה אליי נכון - אין לי אף טענה. הבעיה שלי, כמו שניסיתי להבהיר (אבל כנראה לא הייתי מספיק ברור), היתה בעיקר עם האמירות בסגנון של "הילה אלוהית". זה פשוט מקומם אותי כל פעם מחדש כשמדברים ככה על רפואה, מהסיבות שפירטתי בהודעה הקודמת שלי. יש בכל ההאלהה הזו (שנובעת בעיקר מכך שלרוב האנשים אין הרבה מושג לגבי הידע של הרופאים, ובשיתוף פעולה של הרבה רופאים כמובן, שנהנים מהמעמד) אחיזת עיניים. לדעתי, אם לרוב האוכלוסייה היתה נגישות לכל מה שהרופאים לומדים ויודעים, הם היו מבינים כמה מעט רופאים בעצם יודעים על כל התחום של גוף האדם והריפוי של מחלות, וההאלהה הזו היה נעלמת מהר מאוד. נשיאים ורוח וגשם אין. בהצלחה לך, אביאל

ninjastep

New member
אביאל

אני חושב שכל אדם שבוחר במקצוע מהמניעים הנכונים ולא משיקולים חומריים, רואה באותו מקצוע מכובד בשבילו. אם בחירת המקצוע נעשית באמת מתוך אהבה אליו, אין בי כל צל של ספק שהוא יראה בעבודתו הילה של עשיית קודש ויוקרה. את השירשור הזה פתחתי שאלה לגיטימית, אך מוחצנת (ואני חייב להודות שזה עבד). "הילה אלוהית" או "יוקרת המקצוע" לא עושים לי את זה, לפחות לא במובן הפשוט של הביטויים הללו. אני לא מחפש במקצוע שכר גבוה או הטבות למנהן. תחום הרפואה מרתק אותי, ולכן בכל פעם שאומרים "רופא" אני קופץ ונדרך, לכן אני חושב שיש יוקרה למקצוע, בדיוק כמו שסטודנט למשפטים יחוש לגבי עו"ד מצליח. בהצלחה גם לך!

natalysh

New member
אבל אהבה למקצוע היא לא על חשבון

הזכות לפרנס בכבוד ובתנאים נורמליים! למה אני, שאוהבת את המקצוע מאוד, צריכה להרוויח גרושים יחסית לכמות ההשקעה ולומר: "נו, העיקר שריפאתי את משה". לא עושים את זה עבור כסף, אבל מה לעשות, צריך כסף ובמקצוע כל כך תבעני, גם צריך לא מעט! בסופו של יום, רופא מדהים, מקצוען ואמפתי, שמקבל סכום זעום להביא הבייתה לילדים, ילך וישחק במהרה, ואז יעשה אחד משני דברים: 1. ייסע לארה"ב. 2. יישאר בארץ ויהפוך להיות פחות מדהים, כי מה לעשות, שחיקה זו שחיקה. השכר הוא כבר לא אינטרס אישי, אלא אינטרס לאומי.

ארגינין

New member
אם הרופאים כאלה מסכנים

אז איך טסים לחו"ל, איך יש מכוניות, איך ברוך השם יש להם אוכל לתת לילדים שלהם והם גרים באזורים טובים. ראית רופא שגר בשכונת עוני? אני עוד לא. סיימתי להגיב לדיון הזה, כי כולם פה מקטרים על זה שרופאים מסכנים. תסתכלו מסביב! זה לא שיש מישהו בארץ שממרוויח מיליונים על השנה הראשונה שלו בעבודה... ואם רוצים לעבוד בארה"ב? תפדאל... זה באמת עדיף? נכון שמרוויחים יותר כסף, אבל העבודה שם יותר קשה מבארץ, שלא לדבר על זה ששם יש הרבה יותר גילוי אלימות כלפי רופאים. חג שמח

mickeym

New member
יופי נחמה

לא במשפטים, לא בפיזיקה ובוודאי לא במתמטיקה אין מצבי גמול-עונש כמו ברפואה. ברור שפיזיקאי שמצא דרך להפוך אנרגיה סולארית לדרך להניע מכוניות יש השפעה גדולה פי כמה על המין האנושי מאשר לרופא, א-ב-ל לאף פיזיקאי בעולם לא מגיע אדם, חשוף ופגיע ככל שיהיה ואומר: "עשה בגופי כרצונך, רק רפא אותי". אתה מבין את המשמעות של אדם שבא לרופא כדי שזה ירשום לו סוגי חומרים כימיים להכניס לגופו, או תהליך כירורגי פולשני כלשהו? אדם שמגיע לרופא כדי לשמוע שהוא שמן ומעשן וחייב לשנות את אורחות חייו? אני לא מקבל את האידיאליזציה המוגזמת של מקצוע הרפואה אבל אני גם ממש לא מקבל את הגישה הפשטנית שלך. רפואה זה לא "עוד מקצוע" ולא יעזור בית דין. האם זה טוב או רע? האם הציפיות המוגזמות הן נטל על הרופאים? ברור שזה כבר דיון אחר.

ובפסיכולוגיה?

האם שם האדם אינו עירום לחלוטין? לדעתי חשיפה של נבכי הנפש היא הרבה יותר מחשיפת הגוף. אנו חיים בעידן, שגם אם הרופא רושם חומרים כימיים הוא נתון לביקורת מתמדת מצד המטופל, יש הרי מעורבות גדולה מאוד בזכות האינטרנט, וללא ספק זה מוריד מאוד את גדולת הרופא. האם זה לא עוד מקצוע? לדעתך לא, אך לדעת רבים בפירוש כן, ואין סיב שלא יהיה כך

in god we trust

New member
למה צריך

להתפלסף כל כך הרבה ולתת כל כך הרבה סיבות כדי לשכנע אנשים שאתה רוצה להיות רופא? ישנם כל כך הרבה מקצועות ותחומים אחרים בחיים בהם אנשים השקיעו את כל מרצם ואפילו את חייהם, חיי המשפחה שלהם וכל דבר אחר שיכלו להשקיע כדכי לעסוק בתחום אותו הם בחרו ולא תמיד קיבלו שכר הולם. מדענים מכל התחומים, מוזיקאים, הסטוריונים, בטח שאנשי צבא, חלוצים חקלאים ואנשי התיישבות אידיאליסטים (כן-זו לא מילה גסה) מסוגים שונים- כל אלו לאורך כל ההיסטוריה השקיעו בתחום בו הם בחרו ללא פרופורציה למה שהם קבלוו בתמורה. מי שמאמין שהוא חיי בשביל סיבה מסוימת ,כדי להגשים איזושהיא מטרה, כדי להגיע למימוש עצמי , כדי לחולל שינוי כלשהוא בעולם - כל אותם אנשים, כשהם מבינים סוף סוף מהיא דרכם, כשהם מגלים מהיא הדרך עליהם לעבור כדי שבבוא היום יוכלו להביט לאחור ולחוש סיפוק- לא צריכים סיבות או תמריצים שונים ומשונים דוגמת שכר או יוקרה וכדומה. אין כאן אידיאליזציה של מקצוע הרפואה דווקא, לא מדובר כאן על המקצוע אלא על האדם . ישנם אנשים ש"זורמים" וכיוונם נקבע על פי כיוון הרוח , וישנם אחרים שיודעים את כיוון חייהם גם אם נושבת רוח עזה בפניהם. המיונים והסינון המעוותים הקיימים היום הם פשוט נגזרת של כוחות שוק-היצע מועט יחסית וביקוש גדול, ייתכן שחלק מהמועמדים אינם מתאימים או שהם שוגים בדמיונות שווא לגבי המקצוע על פי מה שרואים באי.אר ודומיהם, אך בשביל לסנן אותם אין צורך בכזו מערכת מיון- הם ייפלטו ממילא עם הזמן... נכון שבתור רופא אתה עשוי להתחבט בהחלטות הרות גורל- אך כמו שאמרו לפני, זה קיים בתחומים רבים נוספים שיש להם השפעה אדירה על חיינו ואני מדבר גם על חיים ומוות. שיהיה בהצלחה לכל מי שמוכן ללכת נגד הרוח.

למעלה