אז למה בעצם רפואה?

morancho1

New member
:) מקסימה

אני מסכימה איתך בכל מילה. אבל חשוב היה לי להעתיק לפה את ההודעה הזאת, במיוחד כשאנשים חושבים שזה מקצוע עם כל כך הרבה הילה יוקרה ואלוהים יודע מה. ה"תמורה" האמיתית היא בינך עם עצמך, כשאתה יודע שעזרת למישהו בשלב הכי קשה בחייו. אין לזה ולא יהיה לזה תחליף.

אתם צודקות 100%

מניסיון שלי בהתנדבות של לעזור לאנשים בסיטואציה קשה אין הרגשה יותר נפלאה מזו .‎ וזה שווה יותר מכל כסף בעולם . אז מי שהולך לרפואה בגלל יוקרה בטח לא יהיה רופא טוב כי יוקרה זה דבר שבמשך השנים נשחק . צריך מסירות ואהבה למהות של המקצוע . ואכן זו שליחות אלוהית .

ninjastep

New member
דעתי

המחשבה הראשונה שעוברת לי בראש כשאני שומע את המילה רופא היא הקרבה. אדם שהקריב את חייו בכדי לשפר איכות חיים של החברה. בגרויות ופסיכומטרי בשמיים, שבע שנות לימוד, עבודה סיזיפית ומשכורת נמוכה הן לא המרכיבים ל"יוקרה" של מקצוע, הם בוודאי לא הסיבות שרפואה היא המקצוע הכי מבוקש כיום בארץ. אבל התגמול מהמקצוע אינו נמדד בכסף. תחשבו שאני מהדור הישן, אבל בשבילי זו היוקרה האמיתית! כסף מעולם לא היה המניע שלי בחיים, אני לא מצפה לראות צ'יק שמן יותר על כל החייאה שצלחה, אחרת כבר מזמן הייתי בוחר בדרך ההנדסית הקלה, אך הבלתי מספקת. בהכרת התודה אחרי מתן עזרה לאדם, יש משהו שלא יסולא בפז! אני רוצה לעזור לאנשים, אני יודע שאני טוב בזה, אני יודע שאעשה את מלאכתי על הצד הטוב ביותר, גם אם התוצאות לא תמיד יהיו ורודות ומושלמות. אז נכון, פתחתי פה שירשור על דיון ענייני, אבל אני לא מקבל את הביקורת והשיפוט על מי שראוי או לא. שהשיפוט ייעשה מהרגע בו אדם מקבל את החולה הראשון לידיו, לא רגע אחד לפני.

loxias

New member
רק עניין קטן

מאד מפריע לי שמתייחסים לעניין ההנדסה כמוצא הקל. אני לא חושב שהנדסה זה מקצוע קל יותר מאשר רפואה, ואם בכלל אולי קשה יותר. גם מהנדסים זוטרים עובדים מלא שעות בהתחלה בשביל לא יותר מדי תגמול כספי, ואדם שנשאר במשרת מהנדס, לא יכול להגיע למעמד ולמשכורת של רופא. כן - בהיותך רופא נפתחות בפניך הרבה אפשרויות. בהיותך מהנדס בלבד, לא תוכל להתקדם יותר מדי (צריך גם צד מנהלי). ובכלל, רופא תמיד ימצא עבודה, מהנדסים יש בשפע, ולא כולם מוצאים עבודות. אז אנא, לא לעשות מהנדסה כמשהו קליל ומבטיח בהרבה ביחס לרפואה. אגב, סביב מקצוע הרפואה יש הילה רבה, וזאת אחת הסיבות שאנשים רוצים להיות רופאים. נכון, מטופלים עצבנים ומשפחתם לא יתנהגו אליכם כאל אלילים, אבל שאר האנשים - וגם חולים לשעבר - יכבדו אתכם יותר מאשר מהנדס.

lernery

New member
בחלק מהנקודות אתה צודק ובחלק פחות

לגבי השורה התחתונה - אתה צודק מאוד, וזה חלק מהשכר פחות או יותר (יש כלל לפיו ככל שהעבודה מכובדת יותר כך השכר שלה יירד, ולהיפך. למשל אנשים שעובדים בזבל מקבלים שכר די גבוה יחסית להשכלה ולקושי בעבודה פשוט בגלל שזה מבייש, וכך גם הכבוד מוריד את רמת השכר שמקבלים תמורת העבודה) אני לא בטוח שהנדסה מקצוע קשה יותר מבחינת שעות. מהנדס זוטר שעובד את השעות שרופא עובד מקבל פי שניים ויותר (וגם תוך כדי הלימודים) וזאת שכשמהנדס הוא זוטר באותו הזמן הסטודנט לרפואה נמצא באמצע או סוף השנים הקליניות שלו והוא עדיין משלם כסף כדי ללמוד ולא מקבל אותו חזרה... מבחינת חשיבה אין ספק שהנדסה דורשת חשיבה מאומצת יותר. מבחינת מונוטוניות אין ספק שהנדסה משעממת יותר מרפואה (כן כל המקרים אותו דבר בלה בלה - זה עדיין יותר מעניין מלשבת ולתכנת כל היום, ואני עשיתי מגמת מחשבים ופעם גם ממש התעניינתי בזה ולמדתי סי פלוספלוס). בסופו של דבר הנדסה מקצוע עם פחות פלוסים מאשר רפואה חוץ מאשר נוחיות(אין חובה לעבוד בלילה גם אם עובדים 15 שעות ביום), ולכן המשכורת בהנדסה גבוהה יותר לעומת המשכורת ברפואה, מה שהופך את התועלת הכללית של שני המקצועות, לפי תורת השוק החופשי וההיצע והביקוש, לשווה. אמנם במציאות יש חסמים והשוק אינו יעיל לחלוטין, אבל בכל מקרה אני מאמין שהיתרונות והחסרונות גורמים לכך שאין הפרש משמעותי בין שני המקצועות, אלא אם כן יש לך הנאה גדולה יותר מעיסוק באחד מהם

ארגינין

New member
יש פה יותר מדי אידאליזציה

ברוב התגובות כאן יש אידאליזציה מטורפת של המקצוע, מה שלדעתי לא בסדר. אני לא חושב שרפואה היא יותר שליחות מלהיות עובדת סוציאלית לדוגמה. אני לא חושב שאתה צריך להיוולד עם רפואה בדם שלך, אלא שזה משהו שאמור להתפתח עם אופי מסויים של אדם. ובעניין השכר אני ממש לא מסכים- בסדר נכון שהמשכורת בהתמחות לא משהו, אבל אפשר להתפרנס בכבוד ואפילו בהרבה כבוד.. קצת שכחתם את המצב של המשק בארץ, רוב האנשים מרוויחים 3-4 אלף בחודש ולא סכומים של 10,000. ורופא יכול להגיע ל- 10,000 נטו בחודש. בסדר, לא מיליונרים אבל אפשר לחיות בכבוד ++. (שום דבר פה לא בנימה של כעס עצבים וכו'.. סתם הבעתי דעה)

yael781

New member
אידיאליזציה

זה לא דבר רע כל כך, כל עוד אנחנו באמת מאמינים בה. אני הרבה הרבה זמן הייתי בטוחה שאני עושה את הדבר הכי חשוב בעולם (חוק פנסיה חובה וכאלה) וזה ממש עזר לי ביומיום. זה עושה כיף והרגשה טובה כשאתה מאוד מתלהב ממה שאתה עושה ואפילו נוטה לראות את זה בצבעים ורודים מדי לדעת אנשים אחרים. כמו שאמרתי, החיים קצרים, יש בהם סבל, שמחה, אושר, והרבה הרבה רגעים של שגרה, אז אם יש כאן אנשים שחשוב להם ללכת לראיון או להשקיע את כל השנים האלו כי לדעתם זה המקצוע הכי שליחותי שיש, וההסתכלות שלהם היא דרך משקפיים מאוד מסוימות, זה בסדר ואפילו בסדר גמור. כי זה מה שנותן להם את הכוח להמשיך, תאמין לי שאני מדברת מנסיון. ובטח חשוב שתלכו לראיון עם התחושה הזאת, אם זה מה שמפעם בכם. ולגבי המשכורת, ... אתה צודק, אבל זה עדיין לא מה שהיה פעם.

morancho1

New member
לא רע לאהוב את מה שאתה עושה

ותגובתי- אני גם לא חושבת שאדם נולד רופא, אני בכלל לא חושבת שאדם נולד "משהו" אלא נוצר משהו במהלך השנים. לגבי השכר- אחרי 6 שנים בהם לא מקבלים שכר, שנה של סטאג בשכר זעום, 5-7 שנים התמחות של שכר מגוחך..אולי בתור מתמחה אפשר להגיע ל10 אלף בחודש. אבל תראה שההשקעה היא רבה, הרבה יותר ממקצועות אחרים, ולכן ניתן לצפות לשכר טוב יותר. ומשהו נוסף-תנאי העבודה של הרופאים הם מתחת לכל ביקורת, והמשכורת בפני עצמה לא שווה את ההשקעה הזאת. למרות שאני בטוחה שד"ר פיגר דווקא חושב אחרת..

ארגינין

New member
לא אמרתי שזה רע לאהוב את מה שעושים

אמרתי שזה רע לראות משהו כאילו הוא 100% פרפקט בלי לראות את הנק' השליליות שלו. אין לי מושג מי זה ד"ר פיגר, אבל בקשר לשכר שכתבת אני לא מסכים כל כך בסטאז' מגיעים ל- 5,000 נטו בחודש, וזה משכורת די סבירה בהנחה שאת לא מפרנסת יחידה בבית.. לא משהוזה נכון, אבל לקבל משוכרת על שנה שהיא עדיין שנת לימודים בתכלס זה לא רע. מסכים עם שאר הדברים שכתבת- באמת תנאים מאוד גרועים, והשקעה רבה ללא ספק... אבל זה החיים

anabioein

New member
שנת לימודים?

יש בתי חולים בהם יש הרצאה בשנה לסטאז'רים. אני נפלתי על בית חולים שמשקיע- 45 דקות בשבוע. כל שאר 45 השעות השבועיות (לא כולל תורנויות) מוקדשות לעבודה קשה. אז נכון ששילמתי שכר לימוד סמלי ויש לי עדיין תעודת סטודנט (לא שהיא עוזרת לי), אבל צריך להבחין בין לימודים להתנסות.

natalysh

New member
5000 ש"ח זה כלום לעומת לעבוד כמה

פעמים בחודש במשך יומיים שלמים על הרגליים.

ארגינין

New member
5000 ש"ח זה הרבה

עבור אלפי האנשים שהיו מתים להתחלף איתך לרגע ולהרוויח את ה- 5 האלה בשביל לפרנס את המשפחה שלהם. תסתכלי על המשק ולא על כמה אתה עובד ביחס לכמה אתה מרוויח. מנקות עובדות לא פחות קשה ומוציאות הרבה פחות מזה..

mickeym

New member
מה זה ההשוואה הדבילית הזו?

קודם כל, אני לא יודע איזה תאילנדיות אתם מעסיקים (
) אבל המנקה אצלנו בבית מקבלת 35 שקל לשעה, שזה סכום יחסית סטנדרטי (אני אפילו לא מדבר על זה שברמת אביב או רמת השרון המנקים עושים 50 לשעה). הלוואי עלי סכום כזה בתור סטאז'ר. שנית כל- הלכתי ללמוד 7 שנים בשביל שתשווה אותי למנקה?! העובדה הבסיסית היא שבכל מקום בעולם רמת ההשתכרות עולה ביחס ישיר כמעט לרמת ההשכלה. ברפואה זה ממש לא ככה, ועל זה יוצא הקצף של "לא מרוויחים". ברור שכמעט אין רופאים רעבים ללחם, אבל אני גם לא חושב שרוב הרופאים הם "עשירים".

ארגינין

New member
זה בכלל לא דבילי

פשוט לא הבנת את ההשוואה שלי.. ואנחנו לא מעסיקים בכלל מנקות \: ועכשיו יותר ברצינות- כל מה שאמרתי זה ש- 5000 ש"ח נטו בתור שכר בסיס זה שכר די טוב במשק שלנו. לא מדבר על שאר העולם, מדבר עלינו. ואמרתי שמנקות עובדות יותר קשה ומרוויחות פחות. אולי רק אצלנו מנקה ממוצעת תקבל 20 ש"ח לשעה בשביל שהיא תשבור את הגב ותנקה 3 קומות בבניין.. לא אמרתי שלרופאים אין עבודה קשה חלילה וחס, כל מה שאמרתי זה שסטאז'ר מרוויח בסדר גמור- ביחס למשק. כמובן שהייתי רוצה לראות שסטאז'ר ירוויח 10 אלף נטו בחודש- הרי זה האינטרס של כולנו לא? ובטח שאני לא מרוצה מזה שאמורים לקבל שכר זעום לשעה, אבל בהתחשב במשכורת הממוצעת של כל ישראלי במשק זה די בסדר. ועוד נקודה למחשבה- כמה מרוויחים מהנדסים בשנתיים הראשונות בעבודה? זה לא שבעבודות אחרות אתה נוחת יום אחד לעבודה ובום! משכורות עתק ומכוניות מנהלים. כמו כל דבר, גם ברפואה זה תהליך נבנה עד שמקבלים משהו..

ohad60

New member
63 ש"ח לשעה ועדיין בשנה רביעית...

שכר של בן-דוד שלי שלומד הנדסת חשמל באוניברסיטת בן גוריון

mickeym

New member
עזוב מהנדס

יש לי חצי תואר במדעי המחשב (השכלה פורמלית מאונ' ת"א) אבל הרבה מהחיים שלי סתם תיכנתתי בשביל הכיף. אני עובד במשרת סטודנט בתור מתכנת היום, שונא כל רגע, אבל מרוויח יותר מ- 45 שקל לשעה... וזה עוד בלי שום השכלה פורמלית. מתכנת שהגיע אלינו לא מזמן, זו עבודתו הראשונה, ועל פחות מ- 15 אלף שקל בחודש+ אוטו הוא בכלל לא היה מוכן לדבר. בסוף קיבל 18 ואוטו. בקיצור, מקבלים די הרבה- לפחות מי שלומד במקום מכובד כמו הטכניון ולא במכללות למיניהן (אפילו שגם יוצאי מכללות מקבלים לפעמים בכלל לא מעט)

mazuzboy

New member
"המנקה אצלכם"

35 שקל לשעה עבור מנקה נראה לך הרבה?! תנקה לבד (או שאתה חושב שזה עבודה קשה מידי). עכשיו זה שמנקות לפעמים מקבלות שכר "גבוה" יחסית ל"השכלה" (שזה המשפט הכי מטומטם שאתה יכול להגיד, כי אמא שלי ניקתה בניינים עד שהיא עברה עוד פעם מבחנים לקבלת רישיון רופא, והיום היא כבר מומחה ברפואת ילדים) זה פשוט כי אף אחד לא מוכן כיום בארץ לנקות עבור מחיר זעום למעט עובדים זרים. קח לדוגמה סלילת כבישים ועבודות בניין- כמה ישראלים אתה מכיר שעבדים בזה תמורת שכר מינימום?!ככה שהרוב מעדיפים לקבל דמי אבטלה.

natalysh

New member
זה לא דיון על מנקים ועובדים זרים

התנאים במשרת רופא לא טובים. נקודה. אפשר להגיד שאפשר להשוות וששם מרוויחים יותר או שם מרוויחים פחות. המצב כיום מחריד וההשפעה שלו מתבטאת רק במעט על הרופאים עצמם, והרבה יותר על פני הרפואה.

למעלה