אז למה? מה רע לנו?

answers2

New member
בקריאה נוספת

הניסוח שלי יכול להשמע פוגע. אם נפגעת , לא התכוונתי ונא התנצלותי. רק רציתי לומר שלפי דעתי אתה נמצא בדיוק במקום בו אתה רוצה להיות - חרדי אם קצת דעות אפיקורסיות , וביקורת על החברה בה הוא חי. אז אולי אין סיבה להיות כזה אומלל.

שבע שנים

הייתי מדבר עם אשתי על השאלות והלבטים שהיו לי ,היינו טוחנים את הנושאים האלה שעות .אבל כשבאתי ואמרתי לה שהגעתי למסקנה ברורה שהכל שקר ,היא פשוט לא הסכימה לשמוע אף מילה .אפילו שהדגשתי שיש לי נתונים שעוד לא ידעתי לפני כן . למעשה היא אמרה מפורש, שהיא לא רוצה לשנות את החיים,ואת הצורת חשיבה שהיא רגילה אליהם . עכשיו ,מבחינת ידיעה היא יודעת הכל ,כי (משום מה )היא רואה סרטים וקוראת ספרים חופשי .ולמרות זאת היא ממשיכה לחשוב כמו שחינכו אותה בדיוק .

ממש ממש לא נכון

בקצרה: אשתי לא תסכים לעולם לחזור בשאלה, זה ברור. גם כעת כל שיחה בעלת גוון פילוסופי היא פשוט מסרבת בקפדנות לשמוע. שנית, כן, אני מפחד. זו בעיה נפשית של אומץ, לעמוד מול כולם ולעשות מעשה נורא כזה. מבחינה פרגמטית, לא בטוח שזה יהיה מעשה חכם... עדיף להיות הדרגתי, ולמצוא נקודת איזון באין האינטרסים והרצונות השונים. אני גם לא מסוגל לגרום זאת להוריי. אני מעדיף לוותר על חירותי האישית והנפשית, ולא להתמודד עם ייסורי המצפון שייגרמו לי כתוצאה ממפח הנפש שאגרום להוריי (היקרים לי עד מעט. אין הורים כאלו בעולם! מה שהם נתנו לי!). הייתי ממליץ, שתרפרף כמה דפים אחורה, הנושא נידון בהרחבה (יש שם דברים מעניינים של ידידתנו לימוניניה ושל שאר החברים). אל תתעצל. אולי זה יתן לך פרספקטיבה רחבה יותר בנושא. אגב, אתה יוצא? יצאת כשהיית נשוי?

לחוד

New member
יש דברים חזקים מהסיבות

אתה מזלזל בחרדיות סתם. לאדם חרדי יכולות להיות עמדות ודעות מגובשות השונות מדעותיך לגמרי. אתה חושב שהכל האמונות החרדיות הם קשקוש מקושקש, וגם אני עונה אחריך אמן, אבל מכאן ועד לבטל אותן, ולומר בבומבסטיות "היא לא יודעת כלום על כלום ואפשר לשכנע אותה בכל דבר" הדרך רחוקה. כן, לאשתי יש השקפה חרדית מבוססת, אני לא מסכים כמעט עם שום חלק בה, אבל מה שברור שלא אוכל לשנות את דעתה, ודאי שלא בקלות וכלאחר יד. תן כבוד למי שחושב אחרת ממך, ודע את האויב.

לחוד

New member
ועוד אחד

השקרים שצריך לשקר כל יום וכל היום. זה משגע ומוציא מהדעת. (מבין השורות נשמע שאתה מאוד מעריך את התלמוד כיצירה. משום מה נראה לי שכל קודקס חוקים כזה או אחר שהיו דנים ומתעמקים בו במשך אלפי שנים מוחות ענקיים כל כך, וחלק ממיטב הגאונות האנושית היו עסוקים בלפרש וליישב את הסתירות המטורפות הקיימות בו, ואת כל חייהם היו מבלים בלהבריג פירושים בכל תג ותג בכדי ליצור ממנו יצירה מאוחדת ושלמה, גם אותו היית מעריך במידה זהה. אבל זה ענין לשרשור אחר).

ומה בכך?

ומה בכך שהייתי מעריך כל קודקס חוקים אחר (עובדה שהיא אגב נכונה! ואכן אני מעריך מאוד מאוד חכמתם של הפילוסופים הקדמונים!)? bottom line , התלמוד הוא הספר של העם שלי, אותו למדתי, ואני מסופק אם מעשית קיימת יצירה בסדר גודל כזה ובהיקף כזה שנשתמר ופרה ורבה כמו התלמוד.

לחוד

New member
הבהרה

בטח שהיית מעריך. הנקודה אותה רציתי להבהיר היא שהתלמוד לגופו - כטקסט ללא הפרשנות שנוספה ונוספת עליו מדי רגע - אינו משהו מיוחד. ובשולי הדברים, קראתי פעם (אולי בעצכ"ח) רעיון מעניין. נוהגים להתחיל ללמד גמרא בפרק אלו מציאות. ואיזה קטע גמרא לומדים ראשון? במכנשתא דבי דרי עסקינן. והרי בינינו כל אדם עם מעט יושר לא יסכים לקבל פירוש דחוק ומוזר כזה במשנה שמטרתה להורות חוקים. אלא מה, מיד בהתחלה, בגיל שש או שבע, כל חד לפום חורפיה, אתה מתרגל לצמצם את גבולות החשיבה.

יצירה מאוחדת ושלמה ?

מילא אם הסיפור היה נעצר איפשהו ,והיה מגיע שלב שהכל ברור ומובן .אבל תמיד ישנם בעיות,גם על הפירושים האחרונים ביותר .זה אולי נראה כאילו שזה מתקדם לאנשהו ,בגלל הקביעה השרירותית שאי אפשר לחלוק על הדורות המוקדמים ,מה שגורם שהדברים שלהם עומדים וקיימים , רק שצריך להבין אותם . למעשה, כל העסק הזה הוא פשוט משחק מחשבתי ,שאין בו שום כללים. אין קוים אדומים בתחום ההיגיון ,ההסתברות, או הבנת הנקרא.בתוך המשחק הזה, יש הרבה הבלחות גאוניות ויפות ,זה הכל .

אל תשכחו

שהתורה לכשלעצמה ללא כל הפרשנויות, היא אוסף חוקים לא גדול במיוחד וברובו , לדעתי, די פשוט ונוח לקיום. עיקר הבעיה זה כל התוספות שהדביקו במשך הדורות על התורה וניפחו את הדת בלי פרופורציות

שימי לב

נכון שלנו, כמי שגדל על ברכי קיום התורה, זה לא באמת קשה לקיים את יסודי התורה. השאלה היא רק: איזו תורה אנו רוצים לקיים? האם תורה שמצווה לסקול נואפות? יש מצב, שהפתרון של כולנו הוא קיום בסיסי כלשהו של התורה (אם בשביל המצפון, אם בשביל החברה); ועדיין, עם לב חצוי, החיים נעשים קשים ומורכבים.

Riki991

New member
אני לא יודעת על איזה מחנק אתה מדבר,

אני לא מרגישה מחנק. טוב לי. אני עושה מה שאני רוצה ואין לי עכבות. כיף לי ואני מאושרת. כנראה אתה, ספציפית, גדלת בבית שחנק אותך, ואם כן, הבא טענותיך אלו בפני הוריך ולא בפני. אל תכליל.

נורא שמח בשבילך!

לא הכללתי. ראית בדיוק כמה אנשים מעלי מסכימים ואף מוסיפים. טוב, לך מצוין! אין לך שו בעיה, נהדר. את חרדית - על הכיפאק. אבל מה את עושה כאן?

Riki991

New member
תאמת,

לא קראתי את שאר התגובות, כך שאני לא יודעת מי הסכים איתך ומי לא. מה אני עושה פה? מישהו מכאן הזמין אותי לקרוא משהו שהוא כתב ונשארתי לקרוא עוד קצת. מעניין אותי מה הסיבות שגרמו לאנשים חרדים לקום יום אחד ולזרוק הכל מאחוריהם, ולא רק זה אלא לפתח שנאה עמוקה לכל הקשור למושג חרדי. בינתיים לא קיבלתי תשובה הגיונית. דברים שקראתי פה כמו להפתח לשמוע מוזיקה חילונית או לבלות במקומות חילוניים זו לא סיבה רצינית בעיניי, כי אני בתור חרדית שומעת את המוזיקה הזאת ויוצאת לבלות ועדיין נהנית מהדברים הטובים שיש לדת להציע. לא צריך להקצין לפה או לפה. צריך למצוא את דרך האמצע ובלי שנאה.

אני אמרתי לעצמי

עדיף שתהיה חילוני כי את מחלל תדת הזאת וזה גם בעצם אומר שאתה לא מאמין בה. ולא חילוני ממש זה יותר מאוחר .. ולגבי הדת אולי היא נכונה אולי אני לא מבין אתזה ויום אחד אני יקבל שכל או שאני יבין שמה שחשבתי לא נכון ולא הגעתי לפסגת החכמה. שהרי לפי הדת תחילת החכמה היא יראת אלוקים אבל זה מה שהם אומרים צריך לודא אתזה להאמין ואני עדיין לו.. וכנראה החרדים שאנחנו מכירים הם לא חכמים ולא יראי אלוקים ואולי אנחנו מכירים רק תמוחצנים שבהם הטיפשים .. מי יודע כרגע אין ראיות אין כלום אז חיים ככה בלי עובדות כלום

למעלה