אז מה אומרים המומחים פה?

Jflyaway

New member
אני חושב ש VERVE לא גנבו מהסטונז

ואני גם לא מאמין שהסטונז חשבו שהם גנבו.
היה אפשר לעשוק את VERVE וזה מה שנעשה.
ואגב THE LAST TIME שיר נהדר... אבל BITTER SWEET SYMPHONY זה ממש עילוי. אפילו שבגדול ה VERVE והמוסיקה שלהם לא מעניינים אותי... והסטונז כן. עדיין - השיר הנהדר הזה היה יציאה, ואין לזה ממש קשר לשיר של הסטונז. רק ליכולת שלהם ושל קליין לחגוג על כסף.

אבל אולי האזניים שלי דפוקות....

Barmelai

New member
נכון, הגנבה, אם זו גנבה, היא לא מהסטונז

אלא מאנדרו אולדהם: תקשיב ללינק שמודלה נתן. אולדהם בזמנו לקח את THE LAST TIME ועשה אדפטציה לתזמורת. קטע אינסטרומנטלי. אולדהם לא היה צריך לשלם לסטונז כי הוא היה אז המנהל שלהם... הקטע המסומפל נלקח מהווריאציה של אולדהם. זה ממש אחד לאחד. סימפול.
גם הסימפול נעשה באישור. ריצ'רד אשקרופט השתמש בקטע ברשיון. רק מה, הוא סימפל יותר מדי. כל השיר בנוי על הבסיס האינסטרומנטלי של אולדהם ומתפתח מתוכו.

אלן קליין, כמו שכתב יפה דוד פרץ, תבע את הוורב על גנבת הווריאציה של אולדהם. וזכה.

Jflyaway

New member
הבנתי

קליין... המממ.. יהודי? בטח גם מלווה בריבית ועושה מצות מדם של ילדים גויים...

יהודי בטח יהודי.

אותו קליין יוצא כסף מן הסלע. אגב יואל, אם אתה לא שומע את הדימיון בין המלודיה בין השיר של הסטונז לזה של ביטרסוויט, לך למוסך האוזניים הקרוב... זה ממש בולט.

LadyG

New member
זה בדיוק העניין

מי שלא שומע את הדמיון של המלודיה בין ביטרסוויט לשיר של הסטונז מפספס משהו מאד מהותי.
ביטרסוויט שיר מצויין אך הוא גנוב. ועדיין שיר מצויין.

Barmelai

New member
פה גדול מכה שנית

הריף של Echoes מופיע בכל הדרו בפנטום האופרה של אנדרו לויד-וובר
https://www.youtube.com/watch?v=0S3fpgrZ9ys

הפינק פלויד לא תבעו את וובר, אבל ווטרס הנקמן המתין לשעת כושר. באלבום Amused to death הוא הכניס את השורות האלה:

We cower in our shelters, with our hands over our ears
Lloyd Webber's awful stuff runs for years and years and years
An earthquake hits the theatre, but the operetta lingers
Then the piano lid comes down and breaks his fucking fingers
It's a miracle

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=X1LUbS6NuX0#t=323s

צריך עזרה קטנה עם קטע של CAN

הריפ מפוחית שבתחילת הקטע outside my door מזכיר לי באופן חשוד משהו אחר. חשבתי שאולי מ"למה לא סיפרת לי!?" של שלמה גרוניך, אבל עברתי על האלבום ולא מצאתי כלום. אז אולי זה משהו אחר? מישהו?

למעלה