אז... מה גרם לכם להיות פגאניים?

מורגיין

New member
אז... מה גרם לכם להיות פגאניים?

וכמו שמרמז (או יותר נכון, מתקצר) הנושא. זה משהו שתמיד תהיתי עליו... הרי כל אחד מאיתנו גדל במקום אחר, במשפחה אחרת, נראה אחרת, רקע אחר וכ'... אז רציתי לשמוע את הסיפור האישי שלכם, כדי שאולי נוכל להגיע כאן לאיזשהן מסקנות קצת יותר גדולות (או לפחות לשחק אותה פסיכולוגים בגרוש ובמקרה הכי גרוע להכיר אחד את השני יותר טוב...). מה אתם חושבים הוביל אתכם מבחינת התפתחות נפשית, תחומי התעניינות, התגלות רוחנית (אם היתה לכם, או שאתם בכלל מאמינים בהתגלויות רוחניות?), חברים, וכ', ללהיות פגאניים, ללהאמין במה שאתם מאמינים היום? אתם מאמינים שקרה לכם ארוע אחד (התגלות פלאית כלשהיא?), או סדרה של ארועים\ חוויה התפתחותית כלשהיא? מה גרם לכם להתחיל לקרוא\ להתעניין בנושא בכלל? איך הגעתם אליו? כשהגעתם, הייתם מוכנים או שזה תפס אותכם בהפתעה? נושא גדול, אבל שכל אחד יענה על מה שהוא מרגיש חופשי לענות (גם אם זה לא מאמר של שלושה עמודים וסיפור תולדות חיים), ואני בהחלט חושבת שזה נושא מעניין
.

התמהוני

New member
מורגיין ,

שלום מורגיין , המאורע העיקרי שגרם לי להאמין באמונה "מרובת אלים" פסואדו מדעית ( כן , כן , אני יודע , זה נשמע מוזר ) , באמונה בעב"מים ממשיים וחוצנים אשר הם למעשה האלים אשר את בקשר איתם - תחילתו אי שם לפני שנים רבות כאשר יצא לי לקרוא אודות העב"מים בתקופה המודרנית , לאחר מכן כאשר חקרתי את נושא העב"מים במסגרת בית ספר תיכון , והשנה האחרונה - בה קראתי חומר רב על שתי דתות אלטרנטיביות מודרניות ( הרא קרישנה והתנועה הראלית ) , מצאתי הקבלות וקשרים ביניהן - וזה הדבר אשר מביא אותי , למעשה - להתעניין בדתות נאו פאגאניות אשר תופסות את האלים כמוחשיים , כבשר ודם , ולא כרעיונות אבסטרקטיים מופשטים . החלק הארי של הרעיונות האלו מתואר במאמר שכתבתי שעתיד בימים הקרובים לעלות לרשת בשמי . באם תרצי , אשמח לתת לך לינק .

Nizzan Cohen

New member
הו...

אני בא ממשפחה חילונית... וכבר בגיל ממש צעיר קראתי את המיתולוגיה היוונית (המיתולוגיה הכי זמינה שיש) ותהיתי לי מה בתנ"ך יותר הגיוני מזה... וגם היו משחקי התפקידים, שמשום מה יש להם נטיה לפתוח ת'ראש ולשפר נורא נורא את הדמיון. באיזו שהיא תקופה של משבר התחלתי להיתעניין בכישוף ובמיסטיקה, ולמדתי קצת על דתות שכבר קודם שמעיתי עליהן וידעתי שהן קיימות. אבל באותו שלב התחלתי ממש ממש לקרוא עליהן וללמוד. ולאט לאט חשתי היזדהות עם רעיות וויקאנים, ודרואידיים ושאמניים, (וגם כל מני רעיונות אחרים) והבנתי שככל הניראה זו הדרך בשבילי. ככל שלמדתי יותר ככה אהבתי את זה יותר. איזו דרך ?! אני סולל אחת חדשה לעצמי.
. משהו שניראה לי נכון, ומוסרי, ושאני מזדהה ומאמין בו. לקחתי קצת מכל מקום, והשארתי מספיק מקום פתוח לתהיות והתפתחות
. וזהו
. כבר שנה וקצת
.

TheBlueOne

New member
הממממ

אני חושב שאצלי כל העניין התחיל בגיל מוקדם יחסית. כבר בגיל צעיר היו לי מחשבות על "לאן ואיך" (אני מניח שזה קשור לעניין שאני נורא עצמאי מגיל צעיר, משתדל להיות תלוי רק בעצמי). כבר בגיל 15 התחלתי לשאול את עצמי שאלות רבות ביהדות שלא ממש מצאתי להן תשובות. שאלות על שיווין ועל למה זה ככה ולמה עושים ככה ומה ההיגיון בכל מיני הלכות ופסקות. שאלתי רבנים ואנשי דת והתשובות שקיבלתי.. המממ... לא הניחו את דעתי
הלכתי וקראתי קצת גם על הנצרות ועל האיסלם (זה היה נראה לי הגיוני כיוון ששתי דתות אלה יצאו מהיהדות, רציתי לבדוק אם זה הבסיס פגום) ואכן לא התלהבתי ממה שקראתי, ראיתי. באותם זמנים גם נמשכתי לפן המאגי. לא יודע להצביע בדיוק למה, אבל כמובן שזה התחיל ממשחקי תפקידים, סרטי פנטסיה ובשלב מאוחר יותר (בסביבות 16 +) כבר לקחתי את הנושא ברצינות והתחלתי לחפש חומר בצורה גורפת. ככה נחשפתי לוויקה ולשאר דתות. ברגע שחקרתי קצת את הוויקה, את האידיאולוגיות, את עמודי היסוד שלה- ידעתי שזה זה. הרגשתי שזה זה. ככה חייתי בעצם כל הזמן. אלו היו הערכים שעליהם התבססתי, אלו היו הדברים שהניעו את מחשבתי. ומכאן דרכי התחילה בלימודי דת הוויקה, בחידודה בחיי ובהפיכתה לדרך חיים. וכמובן, שהיום אני עדיין לומד... תמיד אני אהיה תלמיד
ואתה?

מורגיין

New member
ואני...

כשהייתי קטנה גם אני אהבתי לשאול שאלות שאין להן תשובות, לקרוא ספרים בקצב מטורף לחלוטין, ולחכות ליום ולשעה בשבוע שבהן משדרים את תוכנית הטלוויזיה האהובה עלי "מסע בין כוכבים" (טוב נו, וגם שידרו "צער גידול בנות" לפני זה או אחרי זה
). בגיל ההתבגרות כבר היו לי כמה רעיונות מבוססים לגבי איך אמור להראות העולם, ואיך אמור להראות האלוהים, כולל המסקנה הבלתי נמנעת, שיש גם אלה (ולא, אין לי מושג מאיפה הגעתי למסקנה הזאת!). וכמובן שבאמת התעניינתי הרבה במד"ב, פנטזיה, וכן הלאה. האמת שגם קצת במיסטיקה, קריסטלים, צמחי מרפא (ההורים שלי ריסנו את התחומים הנ"ל...). בערך בגיל 13, היתה לי חברה טובה, שיום אחד אמרה לי שיש לה רשימה של אמרים מומלצים באינטרנט, ויש שם אתר שהיא חושבת שיהיה מגניב להכנס ביחד, משהו על מכשפות וכישופים, אמרתי לה "מגניב, נכנס לזה פעם" ולא יצא לנו... חצי שנה אח"כ, כשישבתי משועממת מול המחשב, נזכרתי בהמלצה על אתר של "מכשפות", רשמתי WITCH בYAHOO, התחלתי לקרוא, וחטפתי את השוק של החיים! 3 ימים הסתובבתי בהלם מוחלט
.

Justin Angel

New member
רימית! ../images/Emo6.gif

את שאלת את השאלות, ולמרות שכתבת על "איך" לא כתבת שום דבר על ה"למה". משהו מאוד דגיגי פה... (Fishy)

Justin Angel

New member
הכוונה בהודעה הקודמת

היא שאני בטוח שכולם יהיו שמחים אם תפרטי קצת יותר לכיוון ה"למה"...

אני באה

מבית מסורתי אתם יודעים, כזה שהמטבח כשר, אבל בחוץ אוכלים מקדונלדס (האמת שלאחרונה ההורים שלי אפילו מתחילים לשמור שבת בעקבות אבא שלי, אבל זה לא חשוב, כי אני כבר מי שאני) בכל אופן, המשפחה שלי כן מאוד חזקה בדת, ואני אפילו לומדת בבית ספר רפורמי פתוח (יש בו דתיים, חילונים, ורפורמים) למדתי גם בכמה בתי ספר דתיים ותמיד היו לי השאלות כשהייתי קטנה "איך אלוהים נראה?" "למה הוא רוצה שישמרו שבת-מה יוצא לו מזה?" "מה הקטע שלו לאיים בעונש מוות?" היו לי דיונים עם אבא שלי עוד מאז על כל נושא הדת היהודית ואני זוכרת את כל השאלות האלה נורא טוב, כי אלו הדברים שהובילו אותי החוצה מהדת היהודית ל"כפירה" מוחלטת ומשם לחיפוש אחר משהו אחר. בתור ילדה גם תמיד הייתי מנסה לפרש לעצמי כל מיני דברים שהיו קורים לי הייתי מדברת עם חיות.. חח אל תצחקו עליי הם לא היו עונות לי,אבל דיברתי איתם בכל זאת.. היה לי החיבור הזה תמיד.. היה לי קשה בהתחלה, בשלב הביניים, בו לא האמנתי בדת היהודית, אבל לא היה לי שום דבר במקום כאילו ידעתי שכן כן כן יש "כח עליון"-ולא ידעתי מי הוא, מה הוא רוצה ממני ואיך לקרוא לו. חוץ מזה שגם בבית שגדלתי בו כן שמים דגש על הפן הרוחני של הדברים ככה שגדלתי בידיעה שזה קיים- לא הייתי צריכה לגלות לבד. מפה לשם.. ידיד שלי הסביר לי יום אחד מה המשמעות האמיתית של הפנטגראם (הסביר לי שאין לזה שום קשר לשטן) ואפילו השאיל לי כמה ספרים ואז חיפושים באינטרנט.. עוד ספרים.. תירגול.. למידה והופס. אני עדיין לומדת. (וויקה) כשקראתי על זה לראשונה לא הייתי מופתעת הייתי מאושרת זה היה מין כזה "ידעתי ידעתי שזה קיים!!" פשוט החלטתי על הדרך הזאת היא נותנת לי מקום לבטא דברים שתמיד היו בי אבל לא יצאו החוצה-כי לא היה למי למה מתי ובשום הקשר. זהו.. בערך.

Duke Tear

New member
מגיל צעיר שנאתי את יהוה.

למה האלים של השכנים שלנו הם לא קיימים? ביגלל שספר חסר חיים אמר את זה? אז כולנו צריכים ללכת ולהגדירם ככופרים. מאז שאני זוכר את עצמי קראתי ספרים על מיתולוגיות ,התחלתי כמובן מהיוונית ,אני זוכר שבכתה ד' קניתי שני ספרים על מיתולוגיה יוונית וקראתי אותם כל הלילה, איכשהו מאז ניהיה לי מטרה לדעת את הכל , עכשיו החדר שלי נראה כמו סיפריה מיתולוגית ,למדתי כל כך דברים מסיפורי הגבורה, מסיפורי הביגדה וכו', בסוף כתה ח' דיברתי עם בחור אחד ,שיצא לו להזכיר פעם את המילה וויק.............ני..>_< והוא הסביר לי את האתיקה ואת דרך החיים ומי זאת האלה, מי זה האל ,ככה הגעתי בכלל לעולם הפאגאניזם והכישוף, למדתי על כישוף ומאגיה, תמיד איכשהו היה לי צורך לחבר בין הכישוף למיתולוגיות שכל כך אהבתי, ופתאום הבנתי שיש כזה דבר , ואני תמיד ראיתי בעץ ,בעמקים,בדשא, בגבעות חול של החפרפרת את האלה שלי, את גאיה, אני תמיד ראיתי אותה אבל אף פעם לא ראיתי בזה כדת ,רק הבנה על משמעות הטבע, אני אף פעם לא הייתי יהודי, עליתי לתורה כי זה חלק מן המשורת הקבוצתית , אבל אכלתי חזיר (עד שנהייתי צמחוני סופית לפני 6 שנים) וכו'. עכשיו שאני מביט על הטבע אני רואה את האלים שלי, אני לא וויק..מ..ני. ואני גם לא חושב שאני יכול להגדיר את עצמי לקבוצה דתית ,האלים שלי באים מכל מקום ,מכל ספר, מכל דת עתיקה, כולם מרכיבים לי את אותה דמות ,אמא אדמה ,שיש לה הרבה שמות בישבילי, הרבה זהויות, הרבה מצבי רוח ,הרבה רצונות ,הא ויש את האלים של המחלקי שלג, שעליהם אני לא מוותר, והם גם מגניבים ,ויוה לפינלנד. ונראה לי שאני גם הפאגאן הכי צעיר בפורום , או הכי צעיר בארץ בכלל (אני מזדקן): פעם בטוח הייתי הכי צעיר..חיחי)

f r e d i

New member
יהוה הוא גם שאמניזם וגם כל האלים

שלך, מה זה שנאתי את יהוה, יהוה הוא אמא אדמה, אל תעצבן אותו/אותה.

bacci chi

New member
סניגורית יהוה

אני אענה לשאלותיך והצהרותיך לפי הסדר שבו הן עלו אם אין התנגדות. מעולם בתנ"ך לא נאמר שהאלים של שכנינו אינם קיימים. נאמר בפירוש שיהוה הוא האל החזק ביותר, הגדול ביותר, מלך כל האלים, שליט היקום וכו'. להיפך. ישנם עשרות סיפורים המראים את "אלוהים" ואחריו את "אלוהים יהוה" ואת "יהוה" הגוברים ומביסים אלים אחרים. האם הניצחון משמעותי מספיק כדי להלל את יהוה בו אם האלים בהם נלחם לא קיימים? למעשה אבותינו מאז ומעולם עבדו אלילים. אברהם, לפני רגע ההארה שלו מכר אותם לפרנסתו, לאחר יציאת מצרים בנינו את עגל הזהב שהוא לא אחר מהאלה המצרית חתור שיצוגה הגשמי, פרה והיא מקבילתה של ונוס הרומית, הנביאים זועמים על כך שאבותינו סגדו לאלים זרים, "והנשים מבכות את התמוז בבית המקדש"- פסוק המתאר נשים בנות ישראל העוסקות בעבודת אלילים בבית המקדש עצמו!!! (תמוז הוא אל מוסופוטמי אשר מת בחורף ןאשתו אשתרות משיבה אותו לחיים באביב, על כן מבכים אותו, מתאבלים על מותו, מקביל לשואין), בירמיהו ח יח-כג מתפללים לאלה ענת הידועה בשם בת-עמי להורדת גשמים... הפנתיאון הכנעני והאוגריתי והסורי עשיר ביותר ואבותינו אימצו אותו לעצמם בשמחה רבה שהיוותה ניצוץ להצתת אש הנביאים בזה אחר זה עד ליהושוע הצלוב. התנ"ך הוא אוסף של כתבים וסיפורים מלאי חיים וחכמה ושירה, לא הייתי מגדירה אותו כחסר חיים בעיקר בכדי שלא לפגוע באלו המוקירים אותו ללבם או אפילו מעריכים אותו בתור יצירה ספרותית מאין כמוה, תיעוד הסטורי חלקי, תיעוד מיתולוגי, ולמען האמת, רב המכר הכי גדול בעולם של כל הזמנים. כופרים הם כל מי שלא מאמינים בדת שאתה מאמין בה.מלשון המילה כופר, תשלום כופר. מובן של בגידה, אנשים הבוגדים באמונתם, באל שלהם, באמת האחת היחידה כפי שאתה רואה אותה. אולי כדי לישב סכסוך קל שעלה גם בתוכי לתקופה אגיד כמה מילים נוספות למרות שכבר ארוך מאוד, אני יודעת. ישנה תפיסה ביהדות שנקראת עץ החיים, לא אכנס אליה כאן מפאט... רצון לישון הלילה -יקח לי יום לכתוב הכל- אבל אומר שהיא מחלקת את היקום לעשר רמות, מימדים, עולמות, לכל עולם שכזה יש אנרגייה יחודית משלו המקבילה לכוכבי הלכת ומשם לאלים הרומים, ומשם ליונים, ומשם למצריים ואפילו לאי צ'ינג הסיני. כל השיוכים הם מלאכותיים שכן כל תורה בפני עצמה אבל המדהים הוא שהכל יושב יחד נפלא. לפי הקבלה 10 הספירות הן חלק מהאלוהות, תדרים שונים של אותו סך אנרגיה כולל שמרכיב את היקום ולדעתי כל האלים של כל המיתולוגיותשל כל העמים, הם חלק בלתי נפרד מיהוה שאמור להיות סך כל האנרגיה ביקום וכבודם במקומו מונח. זו פשוט דרך לישב בין שתי הגישות. מן הסתם יהוה נשאר עליון, יכול כל, מלך כל האלים, מלך מלכי המלכים וכו'. לסיכום: ישנה הכרה בתנ"ך כלפי אלים מקומיים

iscon

New member
../images/Emo45.gif תיקונים וסנגוריה נוספת

נהניתי מאוד מהסנגוריה שלך אבל יש לי הערות לגבי אי דיוקים מסויימים: סיפורי התנ"ך (לפחות בחומש ובשירים של שלמה המלך) אינם "סתם" אוסף של סיפורים. כאשר מסתכלים על הדברים מנקודת מבט אנרגטית - הסיפור משתנה לחלוטין, אם את מתעניינת- כדאי לקרוא ספרים שמדברים על הקודים של התנ"ך. לכל שם של הישות האלוהית (או אולי אוסף של ישויות)יש משיכה של אנרגיה מסויימת, לדוגמא: י-ה-ו-ה מושך אנרגיה של הגנה למרחב אליו מתכוונים. א-ד-נ-י מושך אנרגיה של פריון, ש-ד-י מושך אנרגיה להגנה היקפית בד"כ למבנה, לכן שמים אותו במזוזה וכן הלאה, ישנן מדיטציות עם מבנים מסויימים שבהם משתמשים באותיות שמות ההוויה למשיכת האנרגיה כמו פירמידה, מגן דויד, מרכבה ועוד, כאשר כל מבנה משמש למשיכה של אנרגיה לפי הכוונה- להצלחה, מרפא וכו' כפי שצויין לעיל. עץ החיים אינו מתייחס רק ליקום אלא גם לגוף החי ומשתמשים באנרגיות שלו בד"כ למטרות מרפא, ברפואה הקבלית מתייחסים למערך מרכזי האנרגיה (הספירות) לאותן מטרות כמו הצ'קרות והמרידיאנים בתורות המזרחיות.

bacci chi

New member
מאגיה יהודית במיטבה.

מישהו טרח לקרוא הכל! איזה יופי! ישנן גישות שונות כאשר נוגעים ביצירה "תנ"ך" ואלו המעט שאני מכירה והן רלוונטיות לדיון לדעתי: הגישה הספרותית- בה מתייחסים לתנ"ך וספריו בתור יצירה ספרותית נטו ממש כמו "הרוכל" של ש"י עגנון ולאלו שעדיין לא למדו ספרות לבגרות (חכו חכו....) שירי ביאליק או כל ספר אחר. הגישה המדעית- הגישה ה"יבשה" שבה מתיחסים לעובדות מאחורי כתיבת הסיפורים, מצי כתב אותם, באיזו תקופה, תחת איזו השפעה, למשל: סיפור פילגש בגבעה לפי הגישה היבשה הוא סיפור השמצה פוליטית על שבט בנימין שממנו הגיעו מספר שליטים מרכזיים. הגישה הדתית- התנ"ך נכתב ע"י אלוהים ובהשראתו, מעולם לא שונה, מעולם לא תורגם, קדוש קדוש קדוש. הגישה הקבלית- שפותחה מאוחר יחסית ברצף הזמנים ויש בה תובנות עמוקות שלאו דווקא היו שם כשהטקט תורגם. אני מעריכה את שלושתן ואני מכירה את הסברה לגבי "קודי התנ"ך"... אני מכירה את צופן "אתבש" שבו משתמשים רבות בתנ"ך והוא אחת השיטות הקדומות להצפנה. אבל כפי שרמזתי, התנ"ך תורגם מעברית לארמית, מארמית ליוונית, מיוונית לעברית שוב... לי אישית, קשה להאמין שהנוסך המקורי נשתמר. לראייה הרץ חיפוש על "תרגום השבעים". קל מאוד למצוא סימנים לאחר מקרה בטקט קדום... ושוב אני אומרת שישנם צופנים שנשתמרו בצורה מדהימה. אני מכירה את רטט 72 שמות האלוהים, מנקודת המבט הקבלית. אני מכירה את משמעותן של האותיות השונות והאמונה כי בעמצעותן (או התדר שלהן) נברא היקום. שוב אני אומרת, זו גישה שהתפתחה 1000 שנים אחרי שבית המקדש נשרף והנוסך היחיד של התנ"ך נשתמר ביונית ותורגם ב"תרגום השבעים" חזרה לעברית. לפי הראייה היבשה, השמות השונים של אלוהים בבראשית מציינים התפתחו בתפיסת האנשים את האל... אלוהים הוא הבורא הבלתי מעורער, יוצר הסדר ביקום, אלוהים-יהוה מופיע בסיפור הבריאה השני בבראשית ב' (כן, יש שני סיפורי בריאה שונים), יהוה תפקידו אחר, אדוני, תפקידו אחר... ממש כאילו ישנם פנים שונים לאותו האל או התפתחות של רצף זמנים. להזכירך, מזוזה לא הייתה קיימת בימי התנ"ך ממש כמו שלא הייתה קיימת ציצית במובן שאנו מכירים אותה היום או תפילין. משה לבש שמלה, לא מכנסיים שחורים וחבש גלאביה ולא כובע חב"דניקי. לא היה חמין ולא ג'חנון ולא מדיטציה מודרכת ממש כפי שאתה עושה אותה (אולי בצורה שונה) ולא מרכבה כפי שאתה מכיר אותה. כל אלו הם התפתחויות מאוחרות של הדת בהשפעת הסביבה ממש כמו שספר איוב הוא השפעה מאוחרת יחסית של התרבות הפרסית על בני ישראל: אין אצלנו אמונה בדואליות. כלומר, אנו מאמינים בישות אחת השולטת ביקום ואין לה עורערין, באחדות הבריאה. איננו מאמינים כי קיים שטן, כוח מקביל לאלוהים המסוגל לקרוא עליו תיגר. ספר איוב הוא המקום היחיד שבו מופיעה הדמות וחוקרי תנ"ך מאמינים כי הוא נכתב תחת ההשפעה של תרבות בבל (פרס) בה התפתחה ההשקפה בדואליות.... זורותוסתרא לכל מי שמעוניין לחקור בנושא. לגבי מגן דויד... זהו סמל עתיק אימצנו לעצמנו לפני מאות שנים.... כן, כן, מאות, לא אלפי. לסמת משמעות משלו ממש כפי שהצלב הנוצרי שאול מהמצרים הקדומים ומשמעותו חיים ולא הקרבה עצמית וצלב הקרס מההינדים שמשמעותו מזל טוב ולא נאציזם... לסמלים יש נטייה לנדוד עם השנים ולשנות משמעות. כמו שציינתי, אני מכירה את הגישה הקבלית (לא על בוריה אלא מעט) ואני מאוד אוהבת אותה ומעריכה אותה... זה לא מונע ממני להכיר בעובדה שהיא פותחה בתקופה מאוחרת. אני חושבת שמקומו של דיון זה בפורום "מאגיה וכישוף" אם אנו נמשכים לתחום הקבלה... :)

Nizzan Cohen

New member
אהמ...

"הגישה הדתית- התנ"ך נכתב ע"י אלוהים ובהשראתו, מעולם לא שונה, מעולם לא תורגם, קדוש קדוש קדוש." רק התורה ניכתבה, על פי המסורת של דת ישראל, בידי ה'. השאר ניכתב בידי אדם. ויותר מכך - חלקים נרחבים מהתנ"ך, דוגמת קהלת, שיר השירים ומשלי - נכתבו ע"י אנשים ספציפיים ששמם חתום על היצירה.

bacci chi

New member
קהלת ותהילים

לא ידוע מי כתב את קהלת, סבורים שיתכן שזה היה שלמה, אין הוכחות. רוב השירים בתהילים נכתבו לכבוד דויד ולא על ידו. וכו'. קשה להעריך מי הוא הסופר של יצירה שנכתבה לפני יותר מ-2000 שנים והדעות על כך חלוקות. יש פורום מיוחד בשביל זה לא? פורום תנ"ך

Nizzan Cohen

New member
אבל קהלת היה אדם

ולא אלוהים. ועל תהילים ביכלל לא דיברתי
. לא חשבתי עליהם
.

bacci chi

New member
נכון.

קהלת היה אדם. יש חוקרי מקרא הסבורים שקהלת הוא שם העט של שלמה המלך, יש שטוענים שלא. לא ידוע לבטח.

bacci chi

New member
הרחבה...

למעשה, בתקופת התנ"ך אלים היו שייכים למקום... כמו לעם, למשפחה ולאנשים. "אלוהי אברהם". כששהינו במצריים סגדנו לאלים המקומיים, ששלטו במקום. כשהגענו לכנען, אף אחד לא הכיר את יהוה... אף אחד לא שמע עליו. היה עלינו להגן עליו בפני המקומיים שסגדו לדגון, אשתרות, בעל, בהמות כו'. היה עלינו לפאר ולהלל אותו כדי שכולם יכירו אותו ואותנו בתור "עמו הנבחר". על כן כל סיפורי ההלל והגבורה של יהוה על אלים מקומיים. על כן עגל הזהב שהוא האלה המצרית חתור, על כן הסגידה לתמוז (בעל) ואשתו-אחותו ענת (עשתרות, עשתר). ההיסטוריה של עמנו עשירה בדמויות מיתולוגיות מהממות.... לא רק ליונים ולרומאים, לקלטים ולגרמאנים, למצריים ולנורדים פולקלור עשיר. גם לנו אבל לא רבים הם האנשים המודעים לכך... מעניין למה. אולי מאותה הסיבה שרבים הם הכתבים שלא נכללו בתנ"ך כמו ספרי המכבים. גם ספר יחזקאל היה עלול להיות עלום שכן היתה סערה רצינית לגבי הכנסתו לתנ"ך בעקבות תיאורי האל שבו. האם היינו מכירים אותו במידה ולא היה נכלל? מאותה הסיבה שלא מלמדים את ספר המכבים בבתי הספר לילדים, לא מפרטים לגבי מנהגי הסגידה שלנו לאלים המקומיים וכך המשיכה שיש לאנשים לתרבות בה יש ריבוי אלים שהיא הרבה יותר קלה לתפיסה מוצאת עוגן בתרבויות אחרות ולא בשחר התרבות שלנו עצמנו.

למעלה